Проблема з оперативкою і вильотами DDR5,не проходь повз друже

Обсуждение оперативной памяти
Автор
Повідомлення
Broller
Junior

Повідомлення

Привіт,коротше останні місяці з'явився геморой у вигляді вильотів на робочий стіл у іграх,іноді з щаслим закінченням у вигляді BSOD,я звісно почав копати і згадувати всі факапи моєї системи,де вони проявляються,аналізувати логи у журналі помилок і з утиліти яка показує причини крашів.Згадав що мав проблему впринципі з самого початку,коли оновлення біоса виявлялось ще тією проблемою,бо доводились діставати одну планку ОЗУ,переставляти їх місцями,проводити ритуальні жертвоприношення щоб система врешті решт стартонула.І тут мій світлий і геніальний ґарбуз осяяло і я нарешті дійшов до етапу мемтесту(спойлер:це не зв'язано з мемами).
Пам'ять G.Skill Flare X5 6000 (32Gb),материнка Rog b650e-f,процесор R7 7700,якщо це важливо.Ну ось я запустив тест з двома планками у Expo режимі і мені видало що є проблеми з залізом,окей,я дістав одну планку і пустив тест знову.Одна планка успішно пройшла тестування у слотах А2 і В2,я цьому трішки зрадів,не буду приховувати бо хоча б зрозумів що проблема не в материнці,але то я просто забув ціни на оперативку,потім звісно усмішка з мого обличчя трішки поплила.Отже прийшов час перевірити і другу планку,як очікувалось система спочатку з нею не стратанула,але зі второго разу я все ж запустив славнозвісний мемтест і тут программа зразу висвітила що є проблема,перевірив дефектну планку також у двух слотах і у всіх двух писало про проблему.Сьогодні я вирішив ще раз перевірити пам'ять але вже без профілю Expo,можливо так було треба зробити зразу,щоб на 100% бути впевненим що проблема ні в чому іншому як в ОЗУ,але шо вже візьмеш з людини у горі.Так ось система пройшла пост код на JDEC частатох(чи як воно там правильно),але на етапі завантаження вінди вибило помилку і комп постійно йшов у ребут,доки я знову не виставив expo профіль,тоді система стартувала.
Отже підсумовуючи,одна планка пройшла перевірку у двух слотах,одна не пройшла перевірку ні в одному зі слотів,система чомусь не стратує з дефолтними частотами оперативи(тут вже при написанні цього триллеру мене осяяло,можливо треба було зробити clear CMOS і спробувати ще раз).Отже питання,чи на вашу думку тут явна проблема у дефектній пам'яті чи нє всьо так адназначна?Що порекомендуєте,бо все ж пам'ять недешеве задоволення станом на зараз і опинитись в такій же ситуації з новою пам'ятю якось не хочеться.
Дякую за увагу і наперед за рекомендації
masik
Member

Повідомлення

Часто читаю про проблеми ОЗУ G.Skill. Можливо погана якість останнім часом. Може має сенс використовувати Kingston?
AndP
Member

Повідомлення

Broller
самый простой способ, взять у друзей/товарищей и подкинуть 2 планки памяти. Зачем гадать на кофейной гуще?
Broller
Junior

Повідомлення

AndP: 11.10.2024 21:55 Broller
самый простой способ, взять у друзей/товарищей и подкинуть 2 планки памяти. Зачем гадать на кофейной гуще?
Можливо якби я мав змогу у когось попросити іншу оперативу я б не писав тут цю тираду,витрачаючи ваш час і свій?
AndP
Member

Повідомлення

Broller
вул. Італійська, 23, Одеса, Одеська область, 65014
Обслуживаемая территория: Одесса
Часы работы:
Закрыто ⋅ Откроется в 11:00 (сб)
Телефон: 096 483 8923
Спроси у них, смогут проверить твой комп или нет. Это КомпХ в Одессе.

Відправлено через 1 хвилину 16 секунд:
Тебе в любом случае надо искать оперу, что бы убедиться и купить новую.
AssayMAS
Member

Повідомлення

а тупо замедлить ОЗУ в биосе не?
у Проца с ОФФ сайта максимальная пропускная способность памяти 5200 МГц
G.Skill Flare X5 6000МГц
Ставь 5200 если глючить продолжит то ставь меньше.
Ну не обязан проц тянуть 6000, а обязан 5200.
И может контакты памяти залапал
может проца ноги термопастой засрал
может памяти от разгона проца горячо
может БП на предельных для себя нагрузках начинает микропульсации слать по линии 12Вольт, а она все питает.
причин масса.
и поможет под вин тест памяти https://www.techpowerup.com/memtest64/
погоняй часок, погоняй часок нагрузив чем то проц
может разгон проца у тя не авто - а какой-то множитель стоит и на внутренние ошибки у тя не скидывание частоты, а вылет.
Melki
Member

Повідомлення

AssayMAS: 12.10.2024 06:39а тупо замедлить ОЗУ в биосе не?
Broller: 11.10.2024 20:22одна планка пройшла перевірку у двух слотах,одна не пройшла перевірку ні в одному зі слотів
вот и ответ на всё

для начала, чтобы расставить все точки над Ё, найди две другие планки и попробуй на своей системе, или свои две планки попробуй на другой системе
vltk
Member

Повідомлення

Broller

Просто пока худшую планку памяти вставьте во 2й слот от проца и вполне возможно система на 6000 станет стабильной.
Broller
Junior

Повідомлення

AssayMAS: 12.10.2024 06:39 а тупо замедлить ОЗУ в биосе не?
у Проца с ОФФ сайта максимальная пропускная способность памяти 5200 МГц
G.Skill Flare X5 6000МГц
Ставь 5200 если глючить продолжит то ставь меньше.
Ну не обязан проц тянуть 6000, а обязан 5200.
И может контакты памяти залапал
может проца ноги термопастой засрал
может памяти от разгона проца горячо
может БП на предельных для себя нагрузках начинает микропульсации слать по линии 12Вольт, а она все питает.
причин масса.
и поможет под вин тест памяти https://www.techpowerup.com/memtest64/
погоняй часок, погоняй часок нагрузив чем то проц
может разгон проца у тя не авто - а какой-то множитель стоит и на внутренние ошибки у тя не скидывание частоты, а вылет.
Проц працює у стоці,температури в нормі,в аіді під навантаженням 75 градусів,БЖ на 850 ватт від Bequiet,карта radeon rx 6800 xt,дуже я сумніваюсь що цей сетап аж так вантажить блок живлення,щодо термопасти,то як я казав одна планка проходить тести у двух каналах по черзі,а інша не проходить ні в одному,наносив я термопасту дуже обережно,тому скоріш би виключив цей варіант,але ви мене тут накрутили

Відправлено через 2 години 2 хвилини 8 секунд:
UPD.Зараз спробував запустити систему на дефолтних налаштуваннях оперативи,без expo,перед цим зробив clear cmos,і комп не стратує,ні з двума планками,ні з однією,прийшлось знову увімкнути Expo щоб пк почав працювати,осчь такі вареники.Чесно незнаю навіть як це правильно загуглити щоб пошукати подібні проблеми
Романчег
Member

Повідомлення

Напряжения немного добавь на оперативную память, самую малость и протестируй вновь.
AssayMAS
Member

Повідомлення

проблема или в одной памяти или в сокете проца или что мало вероятно в проце.
простой способ сдай память по гарантии - так как она в одном слоте на матери одна работает вторая нет.

если сильно ровные руки то извлеки проц из сокета и осмотри жопку проца на наличие отпечатков пальцев и затенения цвета отдельных контактных пластин. Осмотри сокет матери на наличие кривых пинов, засратости термопастой...

И как писал если проц или память частоту 5200 не тянут поставь меньше сколько в SPD памяти записано. 4800 4200 или тип того и посмотри запустится ли и не забуть вырубить профили разгона. Если норм запустится и пройдёт тесты - то память частоту не тянет значит не соответствует заявленным при покупке характеристикам - иди меняй по гарантии. (порой до месяца сидеть без ПК). Позвони узнай политику магазина по гарантийным обязательствам "на обмен\сдачу".
Broller
Junior

Повідомлення

AssayMAS: 12.10.2024 17:24 проблема или в одной памяти или в сокете проца или что мало вероятно в проце.
простой способ сдай память по гарантии - так как она в одном слоте на матери одна работает вторая нет.

если сильно ровные руки то извлеки проц из сокета и осмотри жопку проца на наличие отпечатков пальцев и затенения цвета отдельных контактных пластин. Осмотри сокет матери на наличие кривых пинов, засратости термопастой...

И как писал если проц или память частоту 5200 не тянут поставь меньше сколько в SPD памяти записано. 4800 4200 или тип того и посмотри запустится ли и не забуть вырубить профили разгона. Если норм запустится и пройдёт тесты - то память частоту не тянет значит не соответствует заявленным при покупке характеристикам - иди меняй по гарантии. (порой до месяца сидеть без ПК). Позвони узнай политику магазина по гарантийным обязательствам "на обмен\сдачу".
Здається що проблема саме в одній плашці оперативи,прогнав через мемтест 20 кіл і вибило 2992 помилки :rotate:
AssayMAS
Member

Повідомлення

Broller: 12.10.2024 19:53проблема саме в одній плашці оперативи,
тут вопрос на какой частоте ошибки - если на 5,2-6ГГц то сдавай по гарантии, вопрос одну сдавать или две плашки - тут сам решай. Две одинаковые плашки памяти лучше чуток обычно гонятся чем разные. Но опять раз на раз не приходится.
AndP
Member

Повідомлення

AssayMAS
одну не поменяют, если это комплект
Broller
Junior

Повідомлення

AssayMAS: 12.10.2024 20:43
Broller: 12.10.2024 19:53проблема саме в одній плашці оперативи,
тут вопрос на какой частоте ошибки - если на 5,2-6ГГц то сдавай по гарантии, вопрос одну сдавать или две плашки - тут сам решай. Две одинаковые плашки памяти лучше чуток обычно гонятся чем разные. Но опять раз на раз не приходится.
Система не стартує на дефолтних 4800,зараз підняв напругу до 1.4(стояло 1.35) вольти у expo профілі,тести не ганяв,але поки наче працює,зазвичай викидувало з ігор коли заходив з однієї в іншу,зараз вже 4 рази перезаходив у різні іграшки і наче тьфу тьфу,хоча щось сумнівно що ця поведінка зв'язана саме з напругою,у будь якому разі треба поспостерігати
S
Member

Повідомлення

Зачем этот хлам использовать если есть Hynix, Micron или тот же Samsung.
AndP
Member

Повідомлення

S
Kingston на Hynix в основном идет.

Відправлено через 28 секунд:
Ты наверное перепутал с ДДР 4
shnok
Member

Повідомлення

тот случай когда купил KingBank Sharp Blade 6400MHz CL32 (EXPO) Hynix A-Die которые все поливают г@вном и все бегает на 6400 в ехпо без проблем
S
Member

Повідомлення

AndP: 13.10.2024 01:14 Kingston на Hynix в основном идет.
Лучше брать Hunix и не выдумывать велосипед.
masik
Member

Повідомлення

S: 13.10.2024 00:40
Зачем этот хлам использовать если есть Hynix, Micron или тот же Samsung.
Я бы не сказал что Kingston хлам. Крупнейший производитель. У меня с ним проблем не было никогда. А мантры с G. SKILL я встречаю постоянно. И что не так?
Відповісти