Останні статті і огляди
Новини
Выбор оперативной памяти
-
Ray2000gt
Advanced Member
Ветка по выбору и обсуждению оперативной памяти. Тут даем советы, и отписываемся о впечатлениях от использования оперативной памяти.
Статистика разгона ведется в отдельной ветке.
Прежде чем задать вопрос, ознакомтесь с FAQ!
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Статистика разгона ведется в отдельной ветке.
Прежде чем задать вопрос, ознакомтесь с FAQ!
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Востаннє редагувалось 11.11.2011 19:33 користувачем Ray2000gt, всього редагувалось 8 разів.
-
a_z_z_y
Member
Alexanderxxl
Можливо ви (чи тайфун) неприавильно визначив чіпи. Чи конкретно ваша МП підводить.
Кажу ж пробуйте 3733, чи навіть таймінги з калькулятора для 3800мгц запустити на 3600мгц спочатку.
Потім підвищувати тільки частоти 3666, 3733...
Можливо ви (чи тайфун) неприавильно визначив чіпи. Чи конкретно ваша МП підводить.
Кажу ж пробуйте 3733, чи навіть таймінги з калькулятора для 3800мгц запустити на 3600мгц спочатку.
Потім підвищувати тільки частоти 3666, 3733...
-
Lamobot
Member
Не можу я інфу по ASUS ROG STRIX B650E-E GAMING знайти і все тут.
Із того, що зараз продається у нас, вибір зводиться до наступних моделей:
Kingston. Нема в QVL. Без EXPO. Але на їх сайті наче показує ці модулі як сумісні.
https://www.kingston.com/en/memory/sear ... ty=96%20gb
KF560C32RSAK2-96
https://hotline.ua/ua/computer-moduli-p ... 2rsak2-96/
KF560C32RSK2-96
https://hotline.ua/ua/computer-moduli-p ... 32rsk2-96/
Corsair. В QVL. Без EXPO. Але, наскільки я зрозумів, потрібна саме версія 3.53.02? Місія неможлива...
CMH96GX5M2B5600C40 Ver 3.53.02
https://hotline.ua/ua/computer-moduli-p ... 2b5600c40/
G.Skill. Тих модулів, що рекомендує виробник і в яких є EXPO, в Україні нема. Із "решти" вибрав низкопрофільні.
F5-6400J3239F48GX2-RS5K
https://hotline.ua/ua/computer-moduli-p ... 8gx2-rs5k/
Порадьте: брати щось з цього, чекати з моря погоди поки привезуть, чи поміняти мамку на іншу?
Із того, що зараз продається у нас, вибір зводиться до наступних моделей:
Kingston. Нема в QVL. Без EXPO. Але на їх сайті наче показує ці модулі як сумісні.
https://www.kingston.com/en/memory/sear ... ty=96%20gb
KF560C32RSAK2-96
https://hotline.ua/ua/computer-moduli-p ... 2rsak2-96/
KF560C32RSK2-96
https://hotline.ua/ua/computer-moduli-p ... 32rsk2-96/
Corsair. В QVL. Без EXPO. Але, наскільки я зрозумів, потрібна саме версія 3.53.02? Місія неможлива...
CMH96GX5M2B5600C40 Ver 3.53.02
https://hotline.ua/ua/computer-moduli-p ... 2b5600c40/
G.Skill. Тих модулів, що рекомендує виробник і в яких є EXPO, в Україні нема. Із "решти" вибрав низкопрофільні.
F5-6400J3239F48GX2-RS5K
https://hotline.ua/ua/computer-moduli-p ... 8gx2-rs5k/
Порадьте: брати щось з цього, чекати з моря погоди поки привезуть, чи поміняти мамку на іншу?
-
AndP
Member
Lamobot
можно брать и без ЕХРО, во-всяком случае, у меня работает отлично. Более того, КуВиЭл лист это последняя инстанция, не указанная там память, тоже будет работать, в основном.
Відправлено через 2 хвилини 43 секунди:
Из вышеуказанных, G.Skill надо брать.
можно брать и без ЕХРО, во-всяком случае, у меня работает отлично. Более того, КуВиЭл лист это последняя инстанция, не указанная там память, тоже будет работать, в основном.
Відправлено через 2 хвилини 43 секунди:
Из вышеуказанных, G.Skill надо брать.
-
Alexanderxxl
Member
a_z_z_y
Значит ситуация следующая, поставил тайминги от частоты 3800 но частоту выставил 3733 все запустилось, стресс тест памяти проходит, вроде все норм, но захожу в игры и спустя 10-30 мин выбивает ошибку- пишет не хватает видеопамяти, не хватает файла подкачки, не хватает места и еще там что то... Но как только ставлю частоту и тайминги по дефолту то все норм и через час и через 3... Ну а если ставить частоту 3800 то вообще не стартует.Как то так...
Значит ситуация следующая, поставил тайминги от частоты 3800 но частоту выставил 3733 все запустилось, стресс тест памяти проходит, вроде все норм, но захожу в игры и спустя 10-30 мин выбивает ошибку- пишет не хватает видеопамяти, не хватает файла подкачки, не хватает места и еще там что то... Но как только ставлю частоту и тайминги по дефолту то все норм и через час и через 3... Ну а если ставить частоту 3800 то вообще не стартует.Как то так...
-
a_z_z_y
Member
Alexanderxxl
Який саме стресс-тест продохить? тм5, prime95 (LargeFFT), y-crancher (VT3)?
ZenTimings покажіть що у вас там.
ПС: Спробуйте 3666 або 3600 (з тими таймінгами від 3800).
Який саме стресс-тест продохить? тм5, prime95 (LargeFFT), y-crancher (VT3)?
ZenTimings покажіть що у вас там.
ПС: Спробуйте 3666 або 3600 (з тими таймінгами від 3800).
-
Alexanderxxl
Member
a_z_z_y
Тм5, prime95 . 3666 с стандартными таймингами работает отлично, а от 3800 не хочет.
Тм5, prime95 . 3666 с стандартными таймингами работает отлично, а от 3800 не хочет.
-
a_z_z_y
Member
Alexanderxxl
Я не екстрасенс і досі не знаю:
1) яка конкретно у вас оперативка (повна назва + скрін тайфуна)
2) що ви там запускаете на "стандартних таймінгах" і воно у вас працює (скрін ZenTimings)
3) що ви там запускаєте з "таймінгами від 3800" (скрін ZenTimings на частотах де ви ловите виліти в іграх)
4) які саме презети ви в тм5 використовуете + скільки циклів. Щосаме і як довго в Prime95 тестуете, там декілька варіантів запуску.
Це все має значення, щоб отримати поради по суті.
Я не екстрасенс і досі не знаю:
1) яка конкретно у вас оперативка (повна назва + скрін тайфуна)
2) що ви там запускаете на "стандартних таймінгах" і воно у вас працює (скрін ZenTimings)
3) що ви там запускаєте з "таймінгами від 3800" (скрін ZenTimings на частотах де ви ловите виліти в іграх)
4) які саме презети ви в тм5 використовуете + скільки циклів. Щосаме і як довго в Prime95 тестуете, там декілька варіантів запуску.
Це все має значення, щоб отримати поради по суті.
-
Ramzes82
Member
Доповідаю. Lexar DDR5-6400 32768MB PC5-51200 (Kit of 2x16384) Ares RGB Black Гарна пам'ять, завелась 6400 на EXPO без жодних проблем, CL32. Чіпи Hynix , які самі не дивився далі, але на ресурсах пишуть A-Die. Ціна доволі приємна для таких характеристик.
-
Megaclite
Member
А нашо 96гб?Lamobot: ↑ 30.04.2024 20:34 AndP
В деяких магазинах раптово з'явилася Flare X5.
Я правильно думаю, що це найкращий варіант?
А де можна подивитися, які напруги у неї зашиті в EXPO?
На сайті G.Skill не бачу...
Corsair 3.53.02 це Micron B - хлам
G.Skill 5600c40 з великим шансом тоже може бути на Micron
і це все за 12600грн, дуже тупа трата грошей
-
Lamobot
Member
Megaclite
Для роботи з 3д. Щоб уж точно не мало.
Хоча знайомі радять 128. Але для райзена краще два канали, наскільки я зрозумів.
А що тоді взяти? У нас же вибору взагалі нема.
Хоча знайомі радять 128. Але для райзена краще два канали, наскільки я зрозумів.
-
Megaclite
Member
Взяти 128гб(4х32) Hynix за ті ж грошіLamobot: ↑ 30.04.2024 20:52 Megaclite
-
Lamobot
Member
Megaclite
А можете кинути пару лінків на моделі якісь?
Хотлайн показує лише кілька кітів від кінгстон, але цінник там в районі двадцятки… інших не бачу.
А можете кинути пару лінків на моделі якісь?
Хотлайн показує лише кілька кітів від кінгстон, але цінник там в районі двадцятки… інших не бачу.
-
vltk
Member
Не стоит искать подобранный фабрично комплект 4х32 (хайникс), крайне малый выбор и дорого. Может стоит взять двумя отдельными посылками с амз/ньюг через НП (мист) (второй комплект заказывать только уже после оправки первого в Украину) 2х32ГБ. Не гоняться за экспо, а правильно посоветовали искать чтоб был хайникс, поменьше напряжение, повыше частота и пониже тайминги. Смотреть цены на амз/ньюг с вкл. VPN-USA.
Пошлина будет минимальной. Пару ссылок ниже. И на хотлайне (у нас) первые 4е позиции сверху, но сожалению у нас конечная цена за 128ГБ из 2х комплектов 2х32 окажется 18-20 тыс.грн
Пошлина будет минимальной. Пару ссылок ниже. И на хотлайне (у нас) первые 4е позиции сверху, но сожалению у нас конечная цена за 128ГБ из 2х комплектов 2х32 окажется 18-20 тыс.грн
-
Ramzes82
Member
Я працюю в 3д, одночасоао можу працювати у 4-5 программах і дуже рідко було щоб не вистачило 32 гб, але визнаю що в моєму випадку 64 було б трішки, зовсім трішки краще, але 96 не розумію для чого.Lamobot: ↑ 30.04.2024 20:52 Megaclite
-
Lamobot
Member
vltk
Ramzes82
Ну я б не хотів купувати із-зі кордону памʼять. Не з моїм везінням… тому розглядаю лише українськи магазини.
Читав відгуки, що райзени найкраще працюють з двома планками. То і вибрав найбільше, що можна поставити в два слоти - 96.
Ну і досвід каже, що чим менше модулів, тим менше геморою з ними.
По ціні - навіть 15000 - це вже якось дорогувато. Але тут я жабу придушу) а от 20000 - точно ні.
Гнати не планую взагалі-то. Я не дуже шарю. Навпаки повітряне охолодження і андервольт.
Через повітряне охолодження хотів низькопрофільні, але не принципово.
В ідеалі увімкнути XMP/EXPO і забути.
А в українській розниці на 96 гіг нічого нема на хайніксах? Нехай не expo.
Щодо Flare x5 96gb, які я обрав, то вдалося знайти лише один відгук ра реддіті: там мікрони
Ні оглядів нема, нічого. Складається враження, що журналістів кіти більше 32 гіг взагалі не цікавлять.
Ramzes82
Ну я б не хотів купувати із-зі кордону памʼять. Не з моїм везінням… тому розглядаю лише українськи магазини.
Читав відгуки, що райзени найкраще працюють з двома планками. То і вибрав найбільше, що можна поставити в два слоти - 96.
Ну і досвід каже, що чим менше модулів, тим менше геморою з ними.
По ціні - навіть 15000 - це вже якось дорогувато. Але тут я жабу придушу) а от 20000 - точно ні.
Гнати не планую взагалі-то. Я не дуже шарю. Навпаки повітряне охолодження і андервольт.
А в українській розниці на 96 гіг нічого нема на хайніксах? Нехай не expo.
Щодо Flare x5 96gb, які я обрав, то вдалося знайти лише один відгук ра реддіті: там мікрони
Ні оглядів нема, нічого. Складається враження, що журналістів кіти більше 32 гіг взагалі не цікавлять.
-
AndP
Member
на сайте и написано: F5-5600J4040D48GX2-FX5Lamobot: ↑ 30.04.2024 20:34
А де можна подивитися, які напруги у неї зашиті в EXPO?
На сайті G.Skill не бачу...
Flare X5
DDR5-5600 CL40-40-40-89 1,25 В
96 ГБ (2x48 ГБ)
AMD EXPO
https://www.gskill.com/specification/16 ... cification
Відправлено через 34 хвилини 22 секунди:
Бери 2 х 32 - точно хватит, если не собирать микрорайоны в лесу.Lamobot: ↑ 01.05.2024 10:51
-
Lamobot
Member
AndP
Ramzes82
vltk
Ще раз поговорив зі співробітником. У нього 64 і каже, що ZBrush їх зжирає без проблем. Хоче докупати і мені радить брати більше.
Да і раз вже збирати комп, то хай з запасом буде.
Отже, 96 або 128. Дуже не хотілося б брати 4 планки, а тим більше два окремі комплекти, отже в ідеалі все ж таки 96.
Тому питання:
1. Ось це все на мікронах?
2. Що я втрачу у продуктивності, купивши умовно ось цю Flare X5 чи ще якусь з XMP (наприклад, таку чи навіть таку)? У порівняння з таким же кітом на hynix.
Flare X5 DDR5-5600 CL40-40-40-89 1.25V
Ripjaws S5 DDR5-5600 CL40-40-40-89 1.25V
Ripjaws S5 DDR5-6400 CL32-39-39-102 1.35V (хіба це може бути памʼять на мікроні з такими частотами і таймінгами?)
3. Я правильно розумію, що у правильної памʼяті на hynix чи samsung будуть просто нижчі таймінги і все? Якщо розглядати одну і ту ж частоту.
4. Райзени з частотами не дружать і третій кіт з прикладу вище (DDR5-6400) дай боже, щоб на 6000 запустився… то що я виграю від hynix?
На всяк випадок ще раз напишу під що шукаю памʼять: 7950x, asus b650e-e, nh-d15(s)
Кулер написав, щоб було видно, що «де я, а де розгон»
Ramzes82
vltk
Ще раз поговорив зі співробітником. У нього 64 і каже, що ZBrush їх зжирає без проблем. Хоче докупати і мені радить брати більше.
Да і раз вже збирати комп, то хай з запасом буде.
Отже, 96 або 128. Дуже не хотілося б брати 4 планки, а тим більше два окремі комплекти, отже в ідеалі все ж таки 96.
Тому питання:
1. Ось це все на мікронах?
2. Що я втрачу у продуктивності, купивши умовно ось цю Flare X5 чи ще якусь з XMP (наприклад, таку чи навіть таку)? У порівняння з таким же кітом на hynix.
Flare X5 DDR5-5600 CL40-40-40-89 1.25V
Ripjaws S5 DDR5-5600 CL40-40-40-89 1.25V
Ripjaws S5 DDR5-6400 CL32-39-39-102 1.35V (хіба це може бути памʼять на мікроні з такими частотами і таймінгами?)
3. Я правильно розумію, що у правильної памʼяті на hynix чи samsung будуть просто нижчі таймінги і все? Якщо розглядати одну і ту ж частоту.
4. Райзени з частотами не дружать і третій кіт з прикладу вище (DDR5-6400) дай боже, щоб на 6000 запустився… то що я виграю від hynix?
На всяк випадок ще раз напишу під що шукаю памʼять: 7950x, asus b650e-e, nh-d15(s)
Кулер написав, щоб було видно, що «де я, а де розгон»
-
vltk
Member
Lamobot
Обзвоните продавцов с хотлайна (47предложений), уверен что некоторые знают какие чипы там стоят или скажем звоните на комтрейдинг и предлагаете купить если они прямо у себя вам покажут что там чипы хайникс.
Обзвоните продавцов с хотлайна (47предложений), уверен что некоторые знают какие чипы там стоят или скажем звоните на комтрейдинг и предлагаете купить если они прямо у себя вам покажут что там чипы хайникс.
-
Lamobot
Member
vltk
Намагаюсь щось нагуглити. Продзвонити - це варіант. Але щось підказує, що ніхто нічого не знає і ніхто паритися і виясняти не буде.
Щодо комтрейдінгу. Вони можуть подивитися, чи як? Просто конторка в "чорному" списку на цьому ресурсі і особисто я з нею не перетинався ніколи...
Намагаюсь щось нагуглити. Продзвонити - це варіант. Але щось підказує, що ніхто нічого не знає і ніхто паритися і виясняти не буде.
Щодо комтрейдінгу. Вони можуть подивитися, чи як? Просто конторка в "чорному" списку на цьому ресурсі і особисто я з нею не перетинався ніколи...