ASUS Sabertooth P67 (B3) - потрібен BIOS іншого власника

Вопросы по материнским платам, BIOS, UEFI, чипсетам
Відповісти
Автор
Повідомлення
Artistus
Digital Artist

Повідомлення

Така біда:

Зробив відкат BIOS сабжа з 3302 до 2103 (не питайте, для чого) з допомогою сторонньої утиліти FTK, оскільки рідні (ASUS Update, EZ Flash) та інші утиліти не здатні на відкат.

Однак я не звернув уваги на рекомендацію у FAQ і не зробив повну резервну копію старого BIOS (того 3302), і зразу прошив файл з сайта ASUS, в якому поля з ідентифікаційними номерами плати були пусті.
Справа в тому, що рідні утиліти асуса шиють не весь біос, а тільки частину, не чіпаючи блоки з ідентифікаційними номерами.

А ця стороння утиліта прошила УВЕСЬ біос, разом з пустими ідентифікаційними полями.
Коротше, в мого БІОСа затерло серійник материнки, MAC-адресу мережевої карти та деякі інші номери (слава богу, наклейки з усіма ними є на материнці і дані з них можна підставити в правильний BIOS).
Через це вона тепер погано фуричить з мережею, в т.ч. з лівим MAC-ом.
Сьогодні буду розбирати комп і знімати кожух мамки, щоб переписати її рідний MAC (треба ж таке западло, він виявився під кожухом, на відміну від інших ідентифікаторів). :(

От тільки максимально правильний BIOS я можу отримати тільки у випадку повного бекапа вище наведеною утилітою кимось з вас, власників Sabertooth P67 (бажано ревізії B3, про всяк випадок), і бажано BIOS версії 2103, хоча можна і версію 3302 забекапити.
Залишиться підмінити ідентифікаційні номери у вашому BIOS моїми за допомогою утиліти FD44Editor - це я вже сам зроблю.

Прохання до власників такої ж материнки допомогти і по можливості зробити повний бекап свого BIOS і переслати мені його для подальшого редагування і прошивки.

Продублюю сюди мануал по бекапу з вище наведеного лінка:
спойлер
Снятие резевной копии при помощи backup.bat
Для этого необходимо:
1. Скачать набор утилит FTK и распаковать архив в корень диска C:
2. Зайти проводником в папку C:\FTK\, а оттуда в папку, соответвующую вашей версии Windows, Win32 или Win64.
3. Нажать правой кнопкой на файле backup.bat и выбрать в меню "Запуск от имени администратора".
Зображення
3.1. Если все отработало верно, должно появиться окно примерно такого вида:
Зображення
4. Переименовать появившийся файл backup.bin в что-то более значимое и сохранить на резервном носителе.
Если резервная копия сделана - это полная резервная копия, которую при каких-либо проблемах можно без изменений прошить любыми средствами байт в байт и все будет работать.
Прохання відписатися сюди, хто готовий надати мені таку допомогу. :beer:
MaG!STeR
Member

Повідомлення

Artistus

Серийный номер в биосе не хранится, а MAC можно и самостоятельно поменять:

http://www.bios-mods.com/forum/Thread-G ... -P8P67-Pro" target="_blank
http://vip.asus.com/forum/view.aspx?boa ... uage=en-us" target="_blank
Artistus
Digital Artist

Повідомлення

MaG!STeR
Дякую за лінки.
Серийный номер в биосе не хранится
А в згаданому мануалі написано інше:
К ним относятся:
Motherboard Serial Number (MBSN) - серийный номер материнской платы. Имеется в BIOS'е и на наклейке со штрихкодом.
Наклейка эта бывает нескольких видов, и отличается количеством значащих символов.
Зображення
Это наклейка с P67 Sabertooth, на ней 12 значащих символов. Первые три символа MBSN плат с такими наклейками - всегда MT7.
Таким образом, MBSN этой платы MT7014K35900867. Знак "-" при заполнении поля MBSN не учитывается.
Ну я писав, що серійник і все решта зі своїх наклейок підставлю в новий файл.
Просто треба щоб решта коду, який не змінюється стандартними утилітами, була така, як на інших нормальних мамках.
Але дуже бажано, щоб версія повного бекапа, про який я прошу, була 2103, хоча можна і 3302.

Підставляв лівий МАС (в FD44Editor) - і все одно глюки.
Цікаво, як з рідним фуричити буде.

Буду зараз розбирати компа.
RA
Member

Повідомлення

Хто стикався із проблемами нового біоса материнських плат 1155 сокет
ось що прочитав http://forums.overclockers.ru/viewtopic ... 0#p9674220" target="_blank
http://forums.overclockers.ru/viewtopic ... 0#p9615520" target="_blank
Большой FAQ по прошивке BIOS'а
Так що перед прошивкою подумайте чи варто це робити ...

Добавлено через 2 минуты 18 секунд:
Чим новий біос не підійшов?

Добавлено через 11 минут 59 секунд:
у мене сабертуз
Artistus
Digital Artist

Повідомлення

RA
Ну, просто вирішив встановити Mac OS X на комп, а в інеті на новий біос скаржились, що встройка звукова не працює. Крім того, на версію 2103 є патч щоб мак ОСь нормально встав, а на 3302 - немає.

Ось сиджу зараз з Хакінтоша новоспеченого - роздупляюсь.

Можеш допомогти з резервною копією біоса і вислати її архів мені в ЛС?
RA
Member

Повідомлення

Artistus:RA
Ну, просто вирішив встановити Mac OS X на комп, а в інеті на новий біос скаржились, що встройка звукова не працює. Крім того, на версію 2103 є патч щоб мак ОСь нормально встав, а на 3302 - немає.

Ось сиджу зараз з Хакінтоша новоспеченого - роздупляюсь.

Можеш допомогти з резервною копією біоса і вислати її архів мені в ЛС?
щоб я не заморочувався довго - як її зробити?
мак - шлак, повір мені...

почитай мої лінки стосовно відновлення біос...
хоча я думаю новий біос має бути нормальним, він у 1.5 раза більший від попереднього
Artistus
Digital Artist

Повідомлення

RA:щоб я не заморочувався довго - як її зробити?
Перший пост:
скрытый текст: показать
RA:мак - шлак, повір мені...
Не сказав би... для мене дуже важлива простота в системі та відсутність інпут-лага при роботі з графічним планшетом.
Саме для цього я і встановлював Mac OS. Ось кілька скрінів:
Вкладення
SysInfo-uTorrent-SysParms.jpg
About-MonitorProfile-FileProperties-Skype.jpg
MacOS-System-Skype-Steam-CorelPainter.jpg
RA
Member

Повідомлення

мак - шлак для даунів-америкосів. Дану ОС під себе не настроїш, а змушений підстроюватися під неї :puke:
чим біос новий не підійшов?
Artistus
Digital Artist

Повідомлення

RA:чим біос новий не підійшов?
Artistus:в інеті на новий біос скаржились, що встройка звукова не працює. Крім того, на версію 2103 є патч щоб мак ОСь нормально встав, а на 3302 - немає.
Artistus
Digital Artist

Повідомлення

Все відновлено.
Дякую RA за допомогу. :beer:

Тему можна закривати.
John Doe
Member

Повідомлення

Del.
Відповісти