Asus ROG Strix B850-A Не могу войти в биос, помогите!!!. Его нет при запуске системы

Вопросы по материнским платам, BIOS, UEFI, чипсетам
Відповісти
Автор
Повідомлення
Kullerok
Member

Повідомлення

В общем собрал новую сборку Asus ROG Strix B850-A и 9800x3d. Установил 11 видну с оф сайта. При загрузке нет лога материнки и выбора режимов биоса. Пробовал жать кучу раз f2 и del эффекта 0. Черный экран секунд 10 и потом приветствие винды при этом вижу что монитор выключен красная лампочка. На материнке горит белый диод ошибки VGA постоянно даже когда уже загрузилась винда. У меня 2 монитора 1 по DP другой по HDMI подключены. Если отключить 1 монитор ошибка на материнке не горит и при запуске все как положено лого асус предлагает зайти в биос.
Евгений King
Member

Повідомлення

Яка відеокарта?
Mr_Volan
Member

Повідомлення

залиште один монітор, з іншого навіть дістаньте кабель з відеокарти. і дивіться чи зміниться ситуація
Kullerok
Member

Повідомлення

Mr_Volan: 05.02.2025 18:42 залиште один монітор, з іншого навіть дістаньте кабель з відеокарти. і дивіться чи зміниться ситуація
ну я же написал что с 1 монитором при старте системы есть лого АСУС и я могу войти в биос. И на материнке не горит ошибка VGA

Відправлено через 3 хвилини 12 секунд:
Евгений King: 05.02.2025 18:33 Яка відеокарта?
1070
Евгений King
Member

Повідомлення

Треба прошити їй патч DP з сайту Nvidia, це старий баг
спойлер
https://www.nvidia.com/en-us/drivers/nv ... pdate-x64/
Kullerok
Member

Повідомлення

Евгений King: 05.02.2025 19:13
спойлер
Дядь просто от души спасибо. Помогло. На старой системе некогда проблем не было. Я даже и не слышал о таком баге. Спасибо !!!
noth1ng_matters
Member

Повідомлення

спойлер
А від цього багу може періодично на секунду блимати монітор, який підключений саме по дісплей порту?
Евгений King
Member

Повідомлення

noth1ng_matters: 05.02.2025 19:56

спойлер
А від цього багу може періодично на секунду блимати монітор, який підключений саме по дісплей порту?
Може
noth1ng_matters
Member

Повідомлення

Евгений King: 05.02.2025 19:58
noth1ng_matters: 05.02.2025 19:56

Може
Дякую, а то придбав монітор новий восени і раз у декілька днів на секунду, а то й менше він наче вимикався, через нього від usb живляться колонки і вони працюють в цей момент, телевізор через hdmi теж показує зображення, сподіваюсь проблема зникне.
Евгений King
Member

Повідомлення

noth1ng_matters: 05.02.2025 20:02
Дякую, а то придбав монітор новий восени і раз у декілька днів на секунду, а то й менше він наче вимикався, через нього від usb живляться колонки і вони працюють в цей момент, телевізор через hdmi теж показує зображення, сподіваюсь проблема зникне.
Якщо патч не допоможе, то просто міняйте на якісний кабель DP, якщо не знаєте який - то UGREEN вам в поміч
noth1ng_matters
Member

Повідомлення

Евгений King: 05.02.2025 20:06
noth1ng_matters: 05.02.2025 20:02

Якщо патч не допоможе, то просто міняйте на якісний кабель DP, якщо не знаєте який - то UGREEN вам в поміч
Я вже про це думав і бачив поради, наче планую картку міняти, бо 1070 і 2к монітор 180 герц таке собі, а що реально комплектний гівно? Мова про MSI MAG 274QRF QD E2.
Ну як мінімум дійсно в біос можна зайти з монітора, бо після заміни його я заходив через тв тільки)
Евгений King
Member

Повідомлення

noth1ng_matters: 05.02.2025 20:12
Евгений King: 05.02.2025 20:06

Я вже про це думав і бачив поради, наче планую картку міняти, бо 1070 і 2к монітор 180 герц таке собі, а що реально комплектний гівно? Мова про MSI MAG 274QRF QD E2.
Ну як мінімум дійсно в біос можна зайти з монітора, бо після заміни його я заходив через тв тільки)
Комплектний має бути ОК, та я ніколи б не виключав можливості браку.
У мене цілий АТБ пакет дохлих чи тупо несправних з коробки HDMI/DP шнурів, то ж вважати, що шнур не може бути винуватцем рандомних проблем виводу зображення, я б не став.
Коротше, подивитесь, зробите висновки самостійно.
Ну а 1070 і 2k монік, то вже суто по власним потребам орієнтуйтесь)
noth1ng_matters
Member

Повідомлення

Евгений King: 05.02.2025 20:16
noth1ng_matters: 05.02.2025 20:12

Комплектний має бути ОК, та я ніколи б не виключав можливості браку.
У мене цілий АТБ пакет дохлих чи тупо несправних з коробки HDMI/DP шнурів, то ж вважати, що шнур не може бути винуватцем рандомних проблем виводу зображення, я б не став.
Коротше, подивитесь, зробите висновки самостійно.
Ну а 1070 і 2k монік, то вже суто по власним потребам орієнтуйтесь)
Ну послідкую, просто реально відтворити проблему та ще проблема, вибачаюсь за каламбур, я можу просидіти кілька вечорів і нічого, а можу просто відкрити хром тицьнути вкладку і він блимнув, потім знов чекай пару днів. Якщо не допомого то значить візьму шнур, дякую ще раз.
Відповісти