Останні статті і огляди
Новини
Asus tuf a520 plus wifi отвалился wifi
-
Baklaikin
Junior
Добрый день. Купил сынишке комп, заказал на известном сайте запчасти с услугой сборки. Все приехало собранное, накатил винду, драйвера чипсета, lab, wifi. Все работало 3 дня и радовало. Потом, когда сын играл у него отвалился wifi. В девайс менеджере не видит wifi и bluetooth. Неужели гарантийный случай и поломка мп? Уже и перезагружал он его и драйвера переустанавливал. Плата не видит wifi. Подскажите что делать? Гарантия есть, даже 14 дней ещё не прошло
-
Siferatus
Member
В биосе ничего не клацали? Не "оптимизировали" винду для лучшего фпса?
Отключите питание, скидывайте батарейку, и поддержите пару минут кнопку включения. Далее батарейку обратно и включаем комп смотрим изменилось ли чего.
Если не поможет - катайте лайв windows pe на флешку и с-под него смотрите видится ли адаптер
Отключите питание, скидывайте батарейку, и поддержите пару минут кнопку включения. Далее батарейку обратно и включаем комп смотрим изменилось ли чего.
Если не поможет - катайте лайв windows pe на флешку и с-под него смотрите видится ли адаптер
-
Baklaikin
Junior
В биосе точно ничего не клацал малой, с виндой тоже ничего не делал. Только играет в игры. А что такое катайте лайв windows pe на флешку?
-
Siferatus
Member
Записать загрузочную лайв-систему на флешку и глянуть что там все видится или нет что бы вариант с виндой исключить.
-
Baklaikin
Junior
Уже нашел, спасибо. Посмотрим увидит ли оборудование.А что такое катайте лайв windows pe на флешку?
-
KYDRAM
Member
Брав перед новим роком саме туф а520 і б550 під збірки.
На обох мамках вайфай платка тупо відмовлялась працювати. Незалежно від вінди, версії дров пересмикувань в бівісі.
Причому в ноути переставляв - працює без питань!
Вирішив питання заміною плат в ноутах на платки з мамок.
В сервісі просто поміняли материнки, що абсолютно ніяк не вирішило проблеми! Тему знають, але вже такий Ісус на останніх платформах. Річ не тільки про амд, у інтела на б660 наче така сама тема була
На обох мамках вайфай платка тупо відмовлялась працювати. Незалежно від вінди, версії дров пересмикувань в бівісі.
Причому в ноути переставляв - працює без питань!
Вирішив питання заміною плат в ноутах на платки з мамок.
В сервісі просто поміняли материнки, що абсолютно ніяк не вирішило проблеми! Тему знають, але вже такий Ісус на останніх платформах. Річ не тільки про амд, у інтела на б660 наче така сама тема була
-
Baklaikin
Junior
KYDRAM
Дякую за відповідь, отже ми не одні такі. Так шкода, спеціально повівся на вбудований wifi, інакше взяв би дешевше плату. А в сервісі без проблем міняли? Як довго тривала заміна материнки?
Дякую за відповідь, отже ми не одні такі. Так шкода, спеціально повівся на вбудований wifi, інакше взяв би дешевше плату. А в сервісі без проблем міняли? Як довго тривала заміна материнки?
-
Timedemo
Member
відправте їм назад, якщо не вирішать питання, просіть встановити простіше плату без вай фай.Baklaikin: ↑ 23.01.2024 12:01 KYDRAM
-
Baklaikin
Junior
Timedemo
Напевно так і зробимо. Компік зібраний прийшов, так і назад відправимо. Сподіваюсь вирішать проблему, а як ні то доведеться міняти плату на іншу. Єх, син так чекав на комп і це був подарунок на день народження. Думав асус це фірма! У всіх виробників буває мабуть
Напевно так і зробимо. Компік зібраний прийшов, так і назад відправимо. Сподіваюсь вирішать проблему, а як ні то доведеться міняти плату на іншу. Єх, син так чекав на комп і це був подарунок на день народження. Думав асус це фірма! У всіх виробників буває мабуть
-
Nutbar
Member
Baklaikin
Логіка з WiFi правильна, саме такі моделі і треба брати, тим паче у інтела в чіпсеті він так і так є. Це також дозволить і геймпад під'єднати і іншу периферію по блютуз. Але в бюджетних лінійках у всіх зараз жахлива якість, причому не бюджетні коштують як раніше цілий комп. По гарантії мають вирішити проблему.
Логіка з WiFi правильна, саме такі моделі і треба брати, тим паче у інтела в чіпсеті він так і так є. Це також дозволить і геймпад під'єднати і іншу периферію по блютуз. Але в бюджетних лінійках у всіх зараз жахлива якість, причому не бюджетні коштують як раніше цілий комп. По гарантії мають вирішити проблему.
-
GreenMile
Member
Ви взагалі перевірили, щоб воно у вінді чи біосі не було вимкнено, перед тим як тазік відправляти кудись? Покажіть скрін диспетчера пристроїв із розкритою гілкою мережевих адаптерів і фото біоса де воно увімкнене. Я за час роботи в СЦ стільки казок наслухався "ніхто нічо, воно саме, я гарантую", що якби мені за кожен раз давали по гривні...
На вашій платі модуль не знімний, тому не потрібно робити якихось висновків по чужих історіях, які не стосуються вашого випадку.
![:D :D](./images/smilies/biggrin.gif)
На вашій платі модуль не знімний, тому не потрібно робити якихось висновків по чужих історіях, які не стосуються вашого випадку.
-
Baklaikin
Junior
GreenMile
Я закордоном, під'єднався вчора team viewer. У device manager ні блютуса ні wifi немає. Малий з дружиною зайшли у біос - розширені налаштування(F7) і там стоїть enabled. Тобто це перевірили
Я закордоном, під'єднався вчора team viewer. У device manager ні блютуса ні wifi немає. Малий з дружиною зайшли у біос - розширені налаштування(F7) і там стоїть enabled. Тобто це перевірили
-
GreenMile
Member
Я не питаю чи вони там є чи немає, я питав за скрін і не просто так. Бо дуже часта проблема - некоректні драйвери, через які воно висить типу "PCI Device" і ви його звісно не будете бачити в списку.
З цим ок, тоді повертаємось до диспетчера.Baklaikin: ↑ 23.01.2024 13:26 Малий з дружиною зайшли у біос - розширені налаштування(F7) і там стоїть enabled. Тобто це перевірили
-
FANAT7
Member
Дрова после обновлений слететь мозги, вручную с сайта скачать и установить еще раз
-
Baklaikin
Junior
FANAT7
3 рази переставляв драйвера з оф сайту - не допомагає.
GreenMile
Це в device manager може бути wifi у іншій підкатегорії?
3 рази переставляв драйвера з оф сайту - не допомагає.
GreenMile
Це в device manager може бути wifi у іншій підкатегорії?
-
slv
Member
Вертай взад, поки є гарантия . Схоже на відвал радіомодуля
LAN робочий ?
LAN робочий ?
-
GreenMile
Member
Якщо некоректно став, або не тей драйвер (наприклад, ви можете з офсайту скачати драйвери на інтел, а там якийсь медіатек стоїть) то воно може бути або в категорії other devices, або в категорії мережевих адаптерів, але з назвою як я писав вище - PCI device, Unknown device тощо, воно не буде називатись wifi. Тому я і казав зробити скрін і показати тут його.Baklaikin: ↑ 23.01.2024 15:02 Це в device manager може бути wifi у іншій підкатегорії?
-
Baklaikin
Junior
slv
Робочий
GreenMile
Син зі школи прийде і зробить скріншоти. Скоро
Отправлено спустя 2 часа 39 минут 5 секунд:![Зображення]()
Как-то так
Отправлено спустя 1 минуту 48 секунд:
Робочий
GreenMile
Син зі школи прийде і зробить скріншоти. Скоро
Отправлено спустя 2 часа 39 минут 5 секунд:
- спойлер
- спойлер
- спойлер
- спойлер
Как-то так
Отправлено спустя 1 минуту 48 секунд:
- спойлер
-
GreenMile
Member
Baklaikin
Таки немає слідів, нажаль.
Яка версія біоса на материнці зараз? Там є обнова від 8 січня 2024, можна оновити біос, якщо після цього не з'явиться, тобі мабуть уже в сервіс, хай розбираються.
Таки немає слідів, нажаль.
Яка версія біоса на материнці зараз? Там є обнова від 8 січня 2024, можна оновити біос, якщо після цього не з'явиться, тобі мабуть уже в сервіс, хай розбираються.
-
Baklaikin
Junior
GreenMile
Когда заказывал, 14 января, за 1 грн выбрал услугу обновить биос. Думаю свежий должен быть,но сейчас нет возможности глянуть. Всем спасибо, после сервиса постараюсь отписаться сюда
Когда заказывал, 14 января, за 1 грн выбрал услугу обновить биос. Думаю свежий должен быть,но сейчас нет возможности глянуть. Всем спасибо, после сервиса постараюсь отписаться сюда