Останні статті і огляди
Новини
Старушка MSI p67a відкинулася після reboot
-
Toruk
Junior
Всім привіт. Допоможіть докопатися до проблеми з материнською платою.
ПК який використовую часто під офісну роботу. Кофігурація: i5-2500, msi p67a-gd55, ddr3 8+8gb, GTX 780, Corsair HX520.
Проблема в наступному, після звичайного перезавантаження пк система не стартує, ніяких признаків життя. Перед тим, (можливо і збіг) замінив з іншого пк ssd в якому була встановлена Win 11, ПК стартанув з нею, через 5хв потрібен був ребут, змінив імя ПК, після ребуту ніякої картинки:).
Система реагує на кнопки power, reset. Витягнувши модулі памяті, пк кожні 10сек вимикається і по колу запускається, ніби так і повинно бути при відсутній памяті.
Знайшов в гаражі дуже древню пост карту, їй напевно років 15, при старті на ній постійно мигає RST індикатор, як будто материнка в постійному ребуті. З кодами я так і не розібрався, 2 дисплея + кнопка, інструкція втрачена(. Горить код 19 - 00.
Знімав все по черзі, без планок памяті RST не мигає і пост коди вже інші. Зняв на відео, можливо хтось та щось підскаже.
Зробив тестером заміри напруги, на платі присутня колодка для замірів: VCCP 1.14, CPU_VIT 1.03, CPU_SA 0.91, VCC_DDR 1.48, PCH_1P05 1.03.
Знімав радіатори з мостів + кулер з ЦП, нагрів присутній.
На відео я дочекався коли код стане 55-22 і тоді перемикав я так розумію якісь режими пост карти. Тест без планок ддр. З ними постійно висить 19-00.
Всім вдячний за допомогу. Якщо хтось з майстрів готовий її взяти на діагностику буду вдячний!
ПК який використовую часто під офісну роботу. Кофігурація: i5-2500, msi p67a-gd55, ddr3 8+8gb, GTX 780, Corsair HX520.
Проблема в наступному, після звичайного перезавантаження пк система не стартує, ніяких признаків життя. Перед тим, (можливо і збіг) замінив з іншого пк ssd в якому була встановлена Win 11, ПК стартанув з нею, через 5хв потрібен був ребут, змінив імя ПК, після ребуту ніякої картинки:).
Система реагує на кнопки power, reset. Витягнувши модулі памяті, пк кожні 10сек вимикається і по колу запускається, ніби так і повинно бути при відсутній памяті.
Знайшов в гаражі дуже древню пост карту, їй напевно років 15, при старті на ній постійно мигає RST індикатор, як будто материнка в постійному ребуті. З кодами я так і не розібрався, 2 дисплея + кнопка, інструкція втрачена(. Горить код 19 - 00.
Знімав все по черзі, без планок памяті RST не мигає і пост коди вже інші. Зняв на відео, можливо хтось та щось підскаже.
Зробив тестером заміри напруги, на платі присутня колодка для замірів: VCCP 1.14, CPU_VIT 1.03, CPU_SA 0.91, VCC_DDR 1.48, PCH_1P05 1.03.
Знімав радіатори з мостів + кулер з ЦП, нагрів присутній.
На відео я дочекався коли код стане 55-22 і тоді перемикав я так розумію якісь режими пост карти. Тест без планок ддр. З ними постійно висить 19-00.
Всім вдячний за допомогу. Якщо хтось з майстрів готовий її взяти на діагностику буду вдячний!
-
mamayawarlord
HWBOT OC Team
Toruk
Покелешуй память в разных слотах, начиная по одной
Похожим образом у меня себя вела z77mpower при попытках установки 2*4+2*2 памяти. Подбирал рабочие пары долго (были киты на выбор). Теже 55, 19,00 ребуты через 10-15 сек
Похожим образом у меня себя вела z77mpower при попытках установки 2*4+2*2 памяти. Подбирал рабочие пары долго (были киты на выбор). Теже 55, 19,00 ребуты через 10-15 сек
-
taxi911
Member
Попробуйте перепрошить биос.
-
Toruk
Junior
дякую, сьогодні попробую.mamayawarlord: ↑ 22.07.2022 00:33 Toruk
Відправлено через 1 хвилину 23 секунди:
я так розумію потрібен программатор?taxi911: ↑ 22.07.2022 08:59 Попробуйте перепрошить биос.
-
MSI-PC User
Member
Toruk
Судя по всему, накрылась чипсетная прошивка Intel ME FW. Бывает такое на платах MSI. Отнеси в нормальный сервис, чтобы на новую микросхему программатором зашили последнюю прошивку BIOS + ME.
Судя по всему, накрылась чипсетная прошивка Intel ME FW. Бывает такое на платах MSI. Отнеси в нормальный сервис, чтобы на новую микросхему программатором зашили последнюю прошивку BIOS + ME.
-
Vetalcode
Member
CMOS, как я понял, не пробовали сбрасывать? Я про замыкание перемычки возле батарейки.
-
Toruk
Junior
батарейку знімав, ззаду плати є кнопка для скидування налаштувань її теж пробував.Vetalcode: ↑ 22.07.2022 10:38 CMOS, как я понял, не пробовали сбрасывать? Я про замыкание перемычки возле батарейки.
Відправлено через 24 хвилини 8 секунд:
можливо знаєте на форумі когось хто таким займається? Поблизу жодного достойного сервісуMSI-PC User: ↑ 22.07.2022 10:33 Toruk
-
radical
Member
программатор ch341a можна купити дешево або в когось позичити
-
gehka3
Катярко
Toruk
Присылай, посмотрю комплект
Присылай, посмотрю комплект
-
Toruk
Junior
ради цікавості знайшов ch341a, випаяв флешку, прошив. При запуску тепер код 20 і перезавантаження по колу, НО, якщо нажати кнопку на мамці Turbo то мамка стартує, включається монітор, відображає підключені пристрої (проц, память і т.) і зависає на А3, якщо підкинути клавіатуру, код b4, при нажиманні F1 повідомляє що входить в біос але так і не заходить. В когось є ідеї що плата творить?
-
MSI-PC User
Member
Toruk
Высылай Катярке - не мучай плату...
Высылай Катярке - не мучай плату...
-
Toruk
Junior
який сенс коли діагноз + пересилка це половина вартості плати, а до ремонту ще не дійшли. Вона або в мусор, або вбивати вільний час за нею. Відправити і заплатити це саме найлегше.
-
MSI-PC User
Member
Toruk
Тогда к чему тема? Накрылось дешёвое неактуальное старьё - проводишь операцию "На смітник!".
Тогда к чему тема? Накрылось дешёвое неактуальное старьё - проводишь операцию "На смітник!".
-
KimRomik
Member
убедись, что ты правильно прошил биосToruk: ↑ 30.07.2022 00:13 ради цікавості знайшов ch341a, випаяв флешку, прошив. При запуску тепер код 20 і перезавантаження по колу, НО, якщо нажати кнопку на мамці Turbo то мамка стартує, включається монітор, відображає підключені пристрої (проц, память і т.) і зависає на А3, якщо підкинути клавіатуру, код b4, при нажиманні F1 повідомляє що входить в біос але так і не заходить. В когось є ідеї що плата творить?
для этого есть функция сравнения в AsProgrammer
-
sasha76
Member
походу криво биос зашил.походу на ссд был бекап биос с другой материнки.твоя мать решила себе обновить.
-
gehka3
Катярко
Toruk
Манипуляции с проггером - надеюсь при снятой батарейке? С отсоединёнными 24 пин?
Предварительно стирал мс бивиса и на чистоту проверял? После прошивки - сравнивал ?
Бивис - корректен? От именно твоей платы?
Манипуляции с проггером - надеюсь при снятой батарейке? С отсоединёнными 24 пин?
Предварительно стирал мс бивиса и на чистоту проверял? После прошивки - сравнивал ?
-
Toruk
Junior
батарейка була знята як і 24пін, але я випаював флешку, зашив на нову аналогічну, біос точно підходящий, качав на офф сайті під свою мамку. Після зашивання порівняв, все ок.gehka3: ↑ 30.07.2022 14:15 Toruk
Запускав все на столі, без ссд і хдд, тільки память , проц і стара відяха, висне на А3, з підключеною клавіатурою на b4
Відправлено через 1 хвилину 23 секунди:
не дуже зрозуміло до чого тут ссд? Все шилось на випаяній флешціsasha76: ↑ 30.07.2022 13:28 походу криво биос зашил.походу на ссд был бекап биос с другой материнки.твоя мать решила себе обновить.
Відправлено через 3 хвилини 37 секунд:
тема явно не для таких як ти, чому ти завівся?MSI-PC User: ↑ 30.07.2022 11:11 Toruk
-
gehka3
Катярко
Отлично, вопрос некорректного образа отпадает, остаётся чипсет глюкавый отваливающийся/помирающийToruk: ↑ 30.07.2022 16:30я випаював флешку, зашив на нову аналогічну, біос точно підходящий, качав на офф сайті під свою мамку. Після зашивання порівняв, все ок.
-
Toruk
Junior
насторожує те що мамка стартує тільки з включеним режимом турбор, на мамці кнопка розгону. Без неї висне на пості 20 і ресет по колу.gehka3: ↑ 30.07.2022 18:17Отлично, вопрос некорректного образа отпадает, остаётся чипсет глюкавый отваливающийся/помирающийToruk: ↑ 30.07.2022 16:30я випаював флешку, зашив на нову аналогічну, біос точно підходящий, качав на офф сайті під свою мамку. Після зашивання порівняв, все ок.
Хотів ще запитати у Вас, що це за додаткові місця для флешки біоса?
-
gehka3
Катярко
Плата под несколько вариантов исполнения, наполнения и функционала - пустышки это под другую версию, конкретно данное место рядом с текущей мс биоса - под второй мс бивиса, слева - какая то микруха, там полно пустых мест под активку и рассыпуху на платеToruk: ↑ 30.07.2022 18:27Хотів ще запитати у Вас, що це за додаткові місця для флешки біоса?
Версий же было несколько (сам эМСиАй говорит о 13ти вариантах): MSI p67a - с43, с45, g43, g45, gd53, gd65 и тд - оттого и спрашивал за именно твой биос вшитый в эту плату, и ревизия имеет значение
https://ru.msi.com/search/MSI%20p67a?page=1&type=155
Что то в чипсете/мульте не такToruk: ↑ 30.07.2022 18:27насторожує те що мамка стартує тільки з включеним режимом турбор, на мамці кнопка розгону. Без неї висне на пості 20 і ресет по колу.