Останні статті і огляди
Новини
Вопросы, связанные с биос и прошивкой
-
Vampire2007
Member
В данной теме будем обсуждать вопросы по биосам и прошивке и связанные с этим проблемы.
-
allekss
Member
Slepov
Норма, нельзя. Обратите внимание, что ещё кулеры видеокарты на всю крутятся до загрузки ОС.
Норма, нельзя. Обратите внимание, что ещё кулеры видеокарты на всю крутятся до загрузки ОС.
-
Grava
Member
Нужен биос 7C02v1H для B450 Tomahawk, с офф сайта он пропал, а профиль настроек только на нем хочет загружаться) Вдруг у кого-то завалялся.
-
psiz
Junior
Друзі таке питання:
Модифікував біос мат плати Asus z270p, під мутант.
Скачав через прищепку з ch341a дамп, шоб витягнути мак адреси. Вшив в модифікований біос.
Далі через неопрограммер (та і інший софт юзав) підрубився через прищіпку до біоса (раза з 20го, контакт постійно втрачаю як тримаю), далі читання, стирання, запис. Все пише успіх.
А ось коли жму Перевірка видає помилку шлґо різняться данні. І відповідно мат плата не стартує. В чому може бути проблема? Треба випаяти чіп? Захист може в ньому?
Модифікував біос мат плати Asus z270p, під мутант.
Скачав через прищепку з ch341a дамп, шоб витягнути мак адреси. Вшив в модифікований біос.
Далі через неопрограммер (та і інший софт юзав) підрубився через прищіпку до біоса (раза з 20го, контакт постійно втрачаю як тримаю), далі читання, стирання, запис. Все пише успіх.
А ось коли жму Перевірка видає помилку шлґо різняться данні. І відповідно мат плата не стартує. В чому може бути проблема? Треба випаяти чіп? Захист може в ньому?
-
krivonos-kolya
Member
psiz
Снимайте чип с платы, обвязка платы мешает ему нормально прошить чип.
Снимайте чип с платы, обвязка платы мешает ему нормально прошить чип.
-
SORBEX
Member
Доброго дня усім. Виникло запитання по материнці і налаштуваннях BIOS для плати Asus ROG. Модель:
1) При запуску комп*ютера корпусні кулери стартують на максимум, потім десь через 1 секунду стихають. Таке відчуття, що в цю секунду профіль для кулерів, налаштований в BIOS, не приміняється. Чому так відбувається і чи можна якось налаштувати, щоб все ж вони не стартували на повну?
2) В системі стоїть 2 M.2 SSD i 1 SATA SSD. І саме SATA SSD відображається як Диск 0. Тому при встановленні Windows система роздає їм букви так:
- Диск 0, Sata SSD - Локаьний диск D
- Диск 1, M.2 SSD - Локаьний диск C
- Диск 2, M.2 SSD - Локаьний диск E
SATA в системі - чисто для збереження файлів. Тому після цього вже в системі доводиться міняти букви дисків D i E місцями. А хотілось би, щоб було одразу отак:
- Диск 2, M.2 SSD - Локаьний диск D
- Диск 0, Sata SSD - Локаьний диск E
Поки робочим рішення є - фізично відключити SATA SSD від материнки на час встановлення системи. Але чи можна це якось зробити в BIOS, щоб кожен раз не відключати кабель? Чи можливо можна якось в BIOS змінити індекс дисків, щоб SATA SSD був не Диск 0, а Диск 3?
1) При запуску комп*ютера корпусні кулери стартують на максимум, потім десь через 1 секунду стихають. Таке відчуття, що в цю секунду профіль для кулерів, налаштований в BIOS, не приміняється. Чому так відбувається і чи можна якось налаштувати, щоб все ж вони не стартували на повну?
2) В системі стоїть 2 M.2 SSD i 1 SATA SSD. І саме SATA SSD відображається як Диск 0. Тому при встановленні Windows система роздає їм букви так:
- Диск 0, Sata SSD - Локаьний диск D
- Диск 2, M.2 SSD - Локаьний диск E
SATA в системі - чисто для збереження файлів. Тому після цього вже в системі доводиться міняти букви дисків D i E місцями. А хотілось би, щоб було одразу отак:
- Диск 2, M.2 SSD - Локаьний диск D
- Диск 0, Sata SSD - Локаьний диск E
Поки робочим рішення є - фізично відключити SATA SSD від материнки на час встановлення системи. Але чи можна це якось зробити в BIOS, щоб кожен раз не відключати кабель? Чи можливо можна якось в BIOS змінити індекс дисків, щоб SATA SSD був не Диск 0, а Диск 3?
-
sergiiua
HWBOT OC Team
Прошивал новый биос на AsRock B650E
PG-ITX WiFi и в процессе прошивки комп отрубился. Теперь не загружается - кулер на проце и видяхе крутится, но черный экран. Пробовал сбросить настройки биоса (перемычку ставил, отключал батарейку, вынимал проц, видеокарту, оперативку и тд) - бесполезно. Как починить?
PG-ITX WiFi и в процессе прошивки комп отрубился. Теперь не загружается - кулер на проце и видяхе крутится, но черный экран. Пробовал сбросить настройки биоса (перемычку ставил, отключал батарейку, вынимал проц, видеокарту, оперативку и тд) - бесполезно. Как починить?
-
Hottoro
Member
sergiiua
Спробуйте BIOS Flashback, якщо не допоможе тоді заливати BIOS програматором.
-
sergiiua
HWBOT OC Team
Немає ніяких кнопок «flash bios» на материнці. Виходить лише програматором? Це в сервісний центр треба звертатися?Hottoro: ↑ 03.08.2023 19:21 sergiiua
-
gehka3
Катярко
К тому кто знает что там и имеет программатор)
А то будет как в теме недалеко, СЦ за выравнивание ножки в сокете на гарантийной новой плате заявили 1500 потерпельцу
А то будет как в теме недалеко, СЦ за выравнивание ножки в сокете на гарантийной новой плате заявили 1500 потерпельцу
-
bohdan1993
Junior
Добрий день.
Є в мене mini-itx збірка на платі Biostar X470NH та Ryzen 4600g. Мета - мати можливість при відключеннях світла працювати від АКБ якомога довше (легкі задачі, велика продуктивність не потрібна). З метою експеримента, щоб зменшити енергоспоживання, нагрів та шум, я хотів би, окрім заниження тактової та відключення SMT, відключити пару ядер та трохи даунвольтнути проц. З цим в мене виникла проблема:
- не знаходжу пункта про кількість задіяних ядер. Чи взагалі є такий пункт на АМ4 материнках з чіпсетом Х470?
- пункт про даунвольт також не знаходжу на звичному місці, як в MSI чи Asus. Бачу тільки управління живленням ОЗУ.
Мануал від виробника нічим не допоміг. Можливо хтось стикався з материнками Biostar, підкажіть будь ласка, де шукати потрібні пункти налаштувань?
https://www.biostar.com.tw/app/ru/mb/in ... 2#download
Є в мене mini-itx збірка на платі Biostar X470NH та Ryzen 4600g. Мета - мати можливість при відключеннях світла працювати від АКБ якомога довше (легкі задачі, велика продуктивність не потрібна). З метою експеримента, щоб зменшити енергоспоживання, нагрів та шум, я хотів би, окрім заниження тактової та відключення SMT, відключити пару ядер та трохи даунвольтнути проц. З цим в мене виникла проблема:
- не знаходжу пункта про кількість задіяних ядер. Чи взагалі є такий пункт на АМ4 материнках з чіпсетом Х470?
- пункт про даунвольт також не знаходжу на звичному місці, як в MSI чи Asus. Бачу тільки управління живленням ОЗУ.
Мануал від виробника нічим не допоміг. Можливо хтось стикався з материнками Biostar, підкажіть будь ласка, де шукати потрібні пункти налаштувань?
https://www.biostar.com.tw/app/ru/mb/in ... 2#download
-
gehka3
Катярко
sergiiua
Готово: viewtopic.php?p=3635118#p3635118
Готово: viewtopic.php?p=3635118#p3635118
-
Triple
Junior
Доброї ночі.
У мене сьогодні виникла проблема при встановленні нового процессора. Сьогодні я купил собі Рязань 5 3600 щоб замінити ryzen 3 2200g. Сборка в мене така:
Проц. Ryzen 3 2200g
Відеокарта Gigabyte Rx580 8gb gaming
Мат.плата. Asrock b450m-HDV r4.0.
Проблема в мене виникла після встановлення нового процессора, при включенні пк у меня чорний екран, при тому що усе працює окрім відеокарти. Поспілкувался з людиною яка розбирається в пк. Вона мені порадила зняти відеокарту та встановити старий проц. і о чудо пк запрацював. Також ця людина порадила мені
спочатку оновити біос(у мене P1.00) До 1.4 а потім до 2.30 та вище. А потім дала посилання на цю сторінку.
Хтось може мені детально розповісти як оновити біос?
Відправлено через 56 хвилин 14 секунд:
У мене сьогодні виникла проблема при встановленні нового процессора. Сьогодні я купил собі Рязань 5 3600 щоб замінити ryzen 3 2200g. Сборка в мене така:
Проц. Ryzen 3 2200g
Проблема в мене виникла після встановлення нового процессора, при включенні пк у меня чорний екран, при тому що усе працює окрім відеокарти. Поспілкувался з людиною яка розбирається в пк. Вона мені порадила зняти відеокарту та встановити старий проц. і о чудо пк запрацював. Також ця людина порадила мені
спочатку оновити біос(у мене P1.00) До 1.4 а потім до 2.30 та вище. А потім дала посилання на цю сторінку.
Відправлено через 56 хвилин 14 секунд:
А також які є нюансиTriple: ↑ 13.09.2023 22:18 Доброї ночі.
Проц. Ryzen 3 2200g
-
Donate
Member
https://www.asrock.com/mb/amd/b450m-hdv ... u.asp#BIOSTriple: ↑ 13.09.2023 23:14 Хтось може мені детально розповісти як оновити біос?
Мінімальний біос який підтримує 3600 P2.30 щоб до нього оновитись треба мати не менше 1.4
А вже з 3600 я би оновив до останнього
-
movi
Member
Сумнівний хід. Є ж надійний та стабільний 2200, на ньому і апгрейдитись до останнього. а потім вже вставити 3600.Donate: ↑ 13.09.2023 23:20А вже з 3600 я би оновив до останнього
-
Donate
Member
Мені оце не подобаєтьсяmovi: ↑ 14.09.2023 00:11Сумнівний хід. Є ж надійний та стабільний 2200, на ньому і апгрейдитись до останнього. а потім вже вставити 3600.Donate: ↑ 13.09.2023 23:20А вже з 3600 я би оновив до останнього
*ASRock do NOT recommend updating this BIOS if you are going to use Pinnacle, Raven or Summit Ridge CPU on your system.
-
movi
Member
О Господи, що вони там намутили?!Donate: ↑ 14.09.2023 00:13Мені оце не подобається
*ASRock do NOT recommend updating this BIOS if you are going to use Pinnacle, Raven or Summit Ridge CPU on your system.
-
Ostin
Member
Класика жанру - під нові процесори новий біос. А старе гарно їде на старому.
Колись мав звичку оновлювати біос, коли є новіша версія. Зараз давно на таке забив. Навіть підтримка каже - оновлювати біос треба за необхідності. Так і роблю.
Колись мав звичку оновлювати біос, коли є новіша версія. Зараз давно на таке забив. Навіть підтримка каже - оновлювати біос треба за необхідності. Так і роблю.
-
Triple
Junior
movi
Donate
Та я мені тоді оновляти біос?
На 2200 до p1.40 а потім до 2.30, чи спочатку на 2200 до 1.4, а потім на 3600 до 2.30.
Ostin
Тобто тільки до 2.30?
Donate
На 2200 до p1.40 а потім до 2.30, чи спочатку на 2200 до 1.4, а потім на 3600 до 2.30.
Ostin
Тобто тільки до 2.30?
-
Hottoro
Member
Після чого вставляєте 3600, перевіряєте як працює комп'ютер. Дали оновлюєте до BIOS який вам більше до вподоби, або залишаєтесь на 2.30.Triple: ↑ 14.09.2023 08:37На 2200 до p1.40 а потім до 2.30
-
Donate
Member
1.4 > 2.3 > зміна процессору > останній біосTriple: ↑ 14.09.2023 08:37 movi
Donate
Ostin
Тобто тільки до 2.30?