Останні статті і огляди
Новини
Выбор материнской платы для платформы AMD
-
Qntality
neadekvato nachalnego
Данная ветка посвящена обсуждению материнских плат AMD
Прежде чем задавать вопрос, убедительная просьба ознакомиться с FAQ
Так же рекомендуются к прочтению:
процессоры AMD Phenom II Х2, Х3, Х4 (45nm).+FAQ
Выбор оперативной памяти (FAQ на первой странице)
Системы воздушного охлаждения + FAQ. Выбор, обсуждени
Системы водяного охлаждения. Выбор и обсуждение. ЧаВо
При обсуждении просьба соблюдать правила как Конференции, так и раздела матплат.
Кратко:
запрещены:
- фанатство
- флуд, в т.ч. ссоры и переходы на личности
- оффтоп не по теме (либо пользуйтесь тегом , но не увлекайтесь - оффтоп усложняет читабельность темы)
Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Прежде чем задавать вопрос, убедительная просьба ознакомиться с FAQ
Так же рекомендуются к прочтению:
процессоры AMD Phenom II Х2, Х3, Х4 (45nm).+FAQ
Выбор оперативной памяти (FAQ на первой странице)
Системы воздушного охлаждения + FAQ. Выбор, обсуждени
Системы водяного охлаждения. Выбор и обсуждение. ЧаВо
При обсуждении просьба соблюдать правила как Конференции, так и раздела матплат.
Кратко:
запрещены:
- фанатство
- флуд, в т.ч. ссоры и переходы на личности
- оффтоп не по теме (либо пользуйтесь тегом , но не увлекайтесь - оффтоп усложняет читабельность темы)
Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Востаннє редагувалось 08.08.2013 19:31 користувачем ukrtel, всього редагувалось 4 разів.
-
Piter Cantrope
Member
Та чому, цілком нормально, якщо ця плата за 100 дозволяє показати процесору все, на що здатен, і має всі фічі і конектори, які вам треба. Це якраз одна з сильних сторін платформи, що можна взяти просту плату під навіть найкращі проци, 9800x3d чи 7950x.Alex_Lord: ↑ 06.12.2024 23:37 брать мать за 100 и проц за 500 это странно.
Якщо хочеться витратити більше, є Asrock X870 Pro RS, гарна плата. PCIE 5.0 x16, USB4, звук, дизайн.
-
shepard1986
Member
Вітаю,камради. Потрібна ваша допомога у виборі матплати і озу 32 ГБ, до процесора ryzen 7500f.Дякую.
Отправлено спустя 21 секунду:
Вітаю,камради. Потрібна ваша допомога у виборі матплати і озу 32 ГБ, до процесора ryzen 7500f.Дякую.
Отправлено спустя 21 секунду:
-
Mixx
Member
На попередній сторінці, і перед нею, і перед тою є одна та сама відповідь.
b650m-hdv/m2
b650m-hdv/m2
-
shepard1986
Member
Дякую!!
-
Neo_City
Member
Вітаю. Скажіть будь ласка, є дві плати в однакову ціну.
ASRock X870 PRO RS
ASRock X670 Steel Legend
Що краще взяти?
ASRock X870 PRO RS
ASRock X670 Steel Legend
Що краще взяти?
-
AndP
Member
ASRock X670 Steel LegendNeo_City: ↑ 07.12.2024 15:18ASRock X670 Steel Legend
-
daesz
Member
Плюси х870 :Neo_City: ↑ 07.12.2024 15:18 Вітаю. Скажіть будь ласка, є дві плати в однакову ціну.
ASRock X870 PRO RS
ASRock X670 Steel Legend
Що краще взяти?
- алс4082
- буває як версія з вайфаєм, так і без
- на 1 хедер для пропелерів більше
- 10юсб : 6х 2.0, 4х 3.2 5мбіт
- нвме : 1х рсіе5.0, 1х рсіе4.0, 1х рсіе3.0
Плюси х670 :
- на 1 юсб3.0 хедер більше для лицевої панелі
- 9юсб : 4х 2.0, 3х 3.2 5мбіт, 2х 3.2 10мбіт
- нвме : 1х рсіе5.0, 2х рсіе4.0
Якщо коротко : у х870 преміальний звук, але х670 краще по конекторам та швидший третів нвме слот.
І вже в залежності від ваших потреб вибираєте, ще варто глянути в мануал чи ділять нвме слоти лінії з ВК чи ні.
-
Neo_City
Member
А наприклад для розгону ОЗУ? По ідеї на 870 пам'ять буде краще працювати? Чи це не факт?daesz: ↑ 07.12.2024 17:05Плюси х870 :Neo_City: ↑ 07.12.2024 15:18 Вітаю. Скажіть будь ласка, є дві плати в однакову ціну.
ASRock X870 PRO RS
ASRock X670 Steel Legend
Що краще взяти?
- алс4082
Плюси х670 :
Якщо коротко : у х870 преміальний звук, але х670 краще по конекторам та швидший третів нвме слот.
І вже в залежності від ваших потреб вибираєте, ще варто глянути в мануал чи ділять нвме слоти лінії з ВК чи ні.
-
daesz
Member
Буде залежати від проца та пам'яті швидшеNeo_City: ↑ 07.12.2024 17:13А наприклад для розгону ОЗУ? По ідеї на 870 пам'ять буде краще працювати? Чи це не факт?daesz: ↑ 07.12.2024 17:05
Плюси х870 :
- алс4082
Плюси х670 :
-
Mixx
Member
Neo_City
Все АТХ асроки от b650 pg lightning и выше по разгону озу, возможностям биоса и тд - одинаковы, как исключение - платы с двумя слотами ОЗУ, те в работе с памятью покажут себя лучше. Различия - в питальнике (больше маркетинговая), и в наборе портов/звуке.
Для всех 6 и 8 ядерных цп самой лучшей платой будет b650m-hdv/m2, так-как лучше своих 4 слотовых собратьев гонит память, если не требуется вайфай, много юсб и тд - выбор слишком очевиден. А так - можно брать любую, где больше понравятся свистоперделки.
Все АТХ асроки от b650 pg lightning и выше по разгону озу, возможностям биоса и тд - одинаковы, как исключение - платы с двумя слотами ОЗУ, те в работе с памятью покажут себя лучше. Различия - в питальнике (больше маркетинговая), и в наборе портов/звуке.
Для всех 6 и 8 ядерных цп самой лучшей платой будет b650m-hdv/m2, так-как лучше своих 4 слотовых собратьев гонит память, если не требуется вайфай, много юсб и тд - выбор слишком очевиден. А так - можно брать любую, где больше понравятся свистоперделки.
Востаннє редагувалось 07.12.2024 17:34 користувачем Mixx, всього редагувалось 3 разів.
-
Neo_City
Member
Mixx
daesz
Дякую
Відправлено через 1 хвилину 25 секунд:
Mixx
daesz
Дякую
daesz
Дякую
Відправлено через 1 хвилину 25 секунд:
Mixx
daesz
Дякую
-
Mixx
Member
Neo_City
Если хочется по-жирнее и с запасом на будущие пци-е5 видяхи - B650E PG Riptide будет оптимальным выбором. Смотреть платы на Х чипсете вообще безсмыслено.
Если хочется по-жирнее и с запасом на будущие пци-е5 видяхи - B650E PG Riptide будет оптимальным выбором. Смотреть платы на Х чипсете вообще безсмыслено.
-
MessiaH
Member
Mixx
я взял асрок х670е таичи и доволен
я взял асрок х670е таичи и доволен
-
Melofon
Member
MessiaH
Ну странно быть недовольным топовой (на тот момент) платой, разве что её ценой
Ну странно быть недовольным топовой (на тот момент) платой, разве что её ценой
-
Reshacker
Junior
Хто може підказати,зараз на нових материнських платах secure boot ввімкнений чи вимкнутий за замовчуванням з коробки?
-
luckygamerks
Member
Доброго вечора. Чи є тут люди у яких о користуванні MSI на AM5, особливо B650. За Piter Cantrope я вкурсі.
Підскажіть свій досвід користування.
Бо я купив msi b650 gaming plus wifi. І в нас по ній одні позитивні відгуки, а ось відгуки у США не такій однозначні і чимало жалоб на різні плати msi в тому числі на цю. Хоча в нас була акція отримай 20 баксів за відгук і через це я думаю відгуки не об'єктивні. Думаю чи повертати поки 14 днів не пройшло, вже тиждень лежить. Можливо все ж таки допилять ті біоси, гарантія 3 роки, але ж плата вже вийшла давно, вроді як вже повинні були допилити.
Бо я купив msi b650 gaming plus wifi. І в нас по ній одні позитивні відгуки, а ось відгуки у США не такій однозначні і чимало жалоб на різні плати msi в тому числі на цю. Хоча в нас була акція отримай 20 баксів за відгук і через це я думаю відгуки не об'єктивні. Думаю чи повертати поки 14 днів не пройшло, вже тиждень лежить. Можливо все ж таки допилять ті біоси, гарантія 3 роки, але ж плата вже вийшла давно, вроді як вже повинні були допилити.
-
Alex_Lord
Member
Кстати да,я рассматриваю MSI тоже а в целом для себя по финансам выбрал в таком порядке по возрастаннию цены и бюджета-luckygamerks: ↑ 07.12.2024 22:03 Доброго вечора. Чи є тут люди у яких о користуванні MSI на AM5, особливо B650. За Piter Cantrope я вкурсі.
1)Asus tuf b650e gaming
2)ASRock X870 PRO RS
3)MSI X670E GAMING PLUS WIFI
выше нет.
И вот что интересно,обзоров на Asus tuf b650e gaming я не нашел,asus rog да есть а tuf нет
-
luckygamerks
Member
Судячи з відгуків, розглядати треба перші два варіанти, аби не ризикувати. Бо мені подобається як виглядають msi, але чомусь стільки нарікань саме на їх роботу на платформі АМ5 немає ні на однуфірму, можливо хіба що на якісь китайські фірми. Хоча судячи з відгуків на яйцях не все так однозначно, чи то лотерея така чи то то люди різні. )) А в нас відгуки читаєш та усе топ, за виключенням парочки:)Alex_Lord: ↑ 08.12.2024 00:25Кстати да,я рассматриваю MSI тоже а в целом для себя по финансам выбрал в таком порядке по возрастаннию цены и бюджета-luckygamerks: ↑ 07.12.2024 22:03 Доброго вечора. Чи є тут люди у яких о користуванні MSI на AM5, особливо B650. За Piter Cantrope я вкурсі.
1)Asus tuf b650e gaming
2)ASRock X870 PRO RS
3)MSI X670E GAMING PLUS WIFI
выше нет.
И вот что интересно,обзоров на Asus tuf b650e gaming я не нашел,asus rog да есть а tuf нет
-
Melofon
Member
luckygamerks
Выбирать плату основываясь по отзывам в магазинах я бы точно не стал, тут на форуме не замечал чтобы MSI как то сильно выделялась худшим качеством своих плат по сравнению с другими брендами. Я собирал компы часто и на MSI платах и не сказал бы что люди жалуются, причём иногда даже на самых донных чипсетах так же как и самых донных вариантах но средних чипсетах, плохие отзывы обычно из-за брака, а брак есть у любого бренда и он у всех брендов в среднем не больше 1-2%, только иногда бывают конкретные модели где этот процент может быть немного выше, так что если не попастся на брак то всё будет норм с платой любого бренда, платы нужно выбирать из цены и её характеристик, и из того нужны ли вам действительно те или иные фишки той или иной платы т.к. многие берут платы не используя и половины её возможностей.
Выбирать плату основываясь по отзывам в магазинах я бы точно не стал, тут на форуме не замечал чтобы MSI как то сильно выделялась худшим качеством своих плат по сравнению с другими брендами. Я собирал компы часто и на MSI платах и не сказал бы что люди жалуются, причём иногда даже на самых донных чипсетах так же как и самых донных вариантах но средних чипсетах, плохие отзывы обычно из-за брака, а брак есть у любого бренда и он у всех брендов в среднем не больше 1-2%, только иногда бывают конкретные модели где этот процент может быть немного выше, так что если не попастся на брак то всё будет норм с платой любого бренда, платы нужно выбирать из цены и её характеристик, и из того нужны ли вам действительно те или иные фишки той или иной платы т.к. многие берут платы не используя и половины её возможностей.
-
luckygamerks
Member
А на AM5 на MSI ви забирали? Просто тут питания саме за платформу AM5, на інших платформах цю фірму навпаки хвалили.Melofon: ↑ 08.12.2024 12:18 luckygamerks
Основні проблеми це глючний біос, відвал юсб портів, зависання системи яке вирішується доставанням батарейки біос. І часті проблеми з налаштуванням пам'яті. Про брак я з вами повністю згоден, але тут проблема достатньо масова з біосами наскільки я зрозумів. І тут на форумі саме цю фірму на АМ5 рекомендують не брати.