Горит лампочка VGA на материнской плате

Вопросы по материнским платам, BIOS, UEFI, чипсетам
Автор
Повідомлення
Евгений King
Member

Повідомлення

diversion_play: 04.02.2024 23:42 Поділюсь своїм досвідом.
У мене материнка msi b650i, ryzen 7500f відяшка 7800хт через райзер 3.0.
Компютер після обновки відеокарти з радеон 260х на 7800хт почав інколи виснути на vga led. Згодом взагалі почав видавати сині екрани смерті після загрузки віндовса. Переустановка десятки спасла ситуацію на один запуск. Думав що це вірус тому пробував загрузитись з касперскій рескю діск і не вдавалось війти в графічний режим. Накатив знову чистий віндовс і швиденько загрузився з фоешки на касперський. Просканував усе і не дало ніякого результату - 0 загроз.
Із старою відяшкою також не вдавалось завантажитись. Відключав навіть диски по черзі.
В результаті знайшов десь на всратому форумі що може бути не повністю підключена f_panel. І в мене тільки була підключена кнопка пуск. :super: Я підключив і інші - наче проблема зникла.
Виставте основний слот PCI-E в примусово 3.0
І гляньте нарешті в журнал системи, там була і чекала вас відповідь на всі проблеми - помилки в шині PCI-E
ПК не розуміє що ви ткнули в роз'єм 4.0 карту 4.0 через райзер 3.0 і буде до посиніння намагатись завести її в 4.0
Ну або райзер битий і він навіть в 3.0 працювати не хоче
Як додатковий варіант вирішення проблеми - знайти в BIOS додаткове керування PCI-E слотами, там будуть функції енергозбереження, вимкнути усе
Не повністю підключена f_panel це якийсь маразм, ніколи її повністю не підключав :lol:
Resonant
Junior

Повідомлення

Ну вижу, что не только у меня эта проблема , купил сегодня видеокарту 3070 , стоит мать msi g450 и ryzen 7 2700x, блок питания на 750 w. Всегда при запуске 4 коротких сигнала, ошибка VGA на матери но комп все равно включается и все работает и ишибка vga пропадает , перечитал весь интернет, решения не нашел проблемы , может кто-то здесь мне поможет ,буду очень рад и благодарен
Avenger80
Member

Повідомлення

Resonant
А если попробовать отключить автоопределение входов в мониторе и поставить чётко тот который есть, так на всякий случай.
Resonant
Junior

Повідомлення

Я уже все перепробовал , кроме замены видеокарты и проверки процессора на "излом" , и не доставал ОЗУ. Что самое интересное, что после того, как оно 4 коротких сигнала дало, то комп запустился и ошибка VGA исчезла, но так каждый раз при запуске или же перезапуске

Відправлено через 1 хвилину 24 секунди:
3 дня назад стояла видеокарта rx 6600 то такого не было
Resonant
Junior

Повідомлення

Сегодня решил эту проблему , может кому-то будет полезно и поможет , буду очень рад, если помогу.
Обновил Биос до последней версии,в Биосе отключил CSM и выставил PCLE 3 и все работает как нужно. Биос запускается как пуля, звуков никаких не создаёт противных. Пробуйте , модет и вам поможет :super:
murzik
Member

Повідомлення

MSI не брати. Так і запишем :)
AndP
Member

Повідомлення

murzik
щас задизлайчат :lol:
Відповісти