AMD Ryzen 7 9800X3D горить на Asrock ?

Вопросы по материнским платам, BIOS, UEFI, чипсетам
Відповісти
Автор
Повідомлення
NST1983
Member

Повідомлення

https://www.reddit.com/r/pcmasterrace/c ... _happened/
https://www.reddit.com/r/pcmasterrace/c ... _happened/

Стало самому аж цікаво і несподівано.
Маю Ryzen 9800X3D + ASRock B650 Pro RS останній біос
Зараз перевірю напруги SoC :beer:

Відправлено через 8 хвилин 29 секунд:
Ось без навантаження і при навантаженні
Вкладення
Screenshot_1.jpg
Screenshot_2.jpg
unique-neon
Member

Повідомлення

А останній біос (3.20) в стоці який vsoc виставляє, clear cmos або load bios defaults? Бо на реддіті хтось писав 1.2в, що трохи дивно для стоку.

Відправлено через 2 хвилини 17 секунд:
Так то окремі юзери, що щось путнє писали, то мали браковані і замінені cpu.
NST1983
Member

Повідомлення

Опа, вийшла нова бетка 3.20 [Beta]
Вона тільки зявилась. А проблемі то же не один день. Поки щось не хочу на неї перелазити
unique-neon
Member

Повідомлення

Щодо цих лінків і підгорілих пінів - це щось аномальне. Юзер каже що була готова збірка, все що відомо.
NST1983
Member

Повідомлення

Gamers Nexus released a video covering this subject I suggest you check it out as well as the ASRock subreddit. It's related to BIOS updates so if you updated and had instability it's definitely related. I built a 7800X3D/B650 build in November and was on 3.10 with no issues, just updated to 3.16 knowing these potential problems but I also think it's only or majority affecting 9800X3D's. Don't think processors are "burning" out either those were special cases on top of the broader BIOS/MOBO/AMD failure.

Відправлено через 51 хвилину 39 секунд:

Прикол в тому, що у мене жодних проблем не було! Може це нові плати?
KOdin
Junior

Повідомлення

з моїм 7600 на ASRock B650 bro rs поки все гаразд. сиджу на останній стабільній версії 3.16
unique-neon
Member

Повідомлення

Поки що відео GN також ні про що. Незначна частина покупців мають скарнги. І хоч асрока і більше, він же згадує і за випадки з асус.
NST1983
Member

Повідомлення

KOdin: 06.03.2025 14:18 з моїм 7600 на ASRock B650 bro rs поки все гаразд. сиджу на останній стабільній версії 3.16
:lol:
NST1983
Member

Повідомлення

Ніхто не в курсі, чи щось порішалось по цій проблемі? Бачу біос 3.20 вивели зі статусу бета :shuffle:
NST1983
Member

Повідомлення

«Мор» процесорів AMD триває: понад 100 Ryzen 7 9800X3D та перший 9950X3D
На каналі ASRock в Reddit зібрали вже 107 повідомлень про вихід з ладу процесорів AMD Ryzen 7 9800X3D. Також з’явилося повідомлення про постраждалий Ryzen 9 9950X3D.
Більшість звітів про несправності 9800X3D надходять від власників материнських плат ASRock, але у більшості випадків материнські плати не пошкоджені. :mad:
Mixx
Member

Повідомлення

Цей чоловік заспокоїться зі своїм недоспамом?)

Що не тема то перл... Всі горять, палають, мори якісь під'їхали, спасіті памагіті :lol: :lol: :lol:
NST1983
Member

Повідомлення

Mixx: 02.04.2025 09:55 Цей чоловік заспокоїться зі своїм недоспамом?)

Що не тема то перл... Всі горять, палають, мори якісь під'їхали, спасіті памагіті :lol: :lol: :lol:
Це важливі новини. З x3d і новими платами на асрок зараз реально проблема. Я навіть очкую тепер юзати свій други пк :insane:
Artem_K
Member

Повідомлення

Зараз там 108 повідомлень, з яких 86 на платах ASRock В новинах було ще таке доповнення - "більшість мертвих процесорів мали всього два номери партій". Тому, хто там і у чому винен - криві лапки користувачів, ASRock чи AMD - треба наблюдати.
NST1983
Member

Повідомлення

Artem_K: 02.04.2025 10:57 Зараз там 108 повідомлень, з яких 86 на платах ASRock В новинах було ще таке доповнення - "більшість мертвих процесорів мали всього два номери партій". Тому, хто там і у чому винен - криві лапки користувачів, ASRock чи AMD - треба наблюдати.
Тільки наскільки я аналізував, на старих чипсетах B650 проблеми не має, або це тому що всі нові збірки роблять на нових платах. :insane:
lewerlin
Member

Повідомлення

Artem_K: 02.04.2025 10:57"більшість мертвих процесорів мали всього два номери партій"
Там часом логісти ніде в порту контейнер не гепнули? :laugh: Колись була така історія з Макстором(виробник хардів японський), яка його до банкрутство довела. Докери гепнули партію і промовчали.
NST1983
Member

Повідомлення

lewerlin: 02.04.2025 11:53
Artem_K: 02.04.2025 10:57"більшість мертвих процесорів мали всього два номери партій"
Там часом логісти ніде в порту контейнер не гепнули? :laugh: Колись була така історія з Макстором(виробник хардів японський), яка його до банкрутство довела. Докери гепнули партію і промовчали.
Я так розумію я в зоні ризику. Бачив на реді таку ж партію :lol:
реавізія.jpg
anatolikostis
Member

Повідомлення

а у них в сервисе асрак тоже работает свой "Бондарчук от MSI", который откажет потому что "гладиолус" :laugh:
Nutbar
Member

Повідомлення

NST1983
Треба дивитись batch #, це на кришці процесору другий рядок. Приклад: CF 2448PGY. Ви сфоткали просто код моделі.
VolandInferno
Member

Повідомлення

Сама звичайна охота на відьом. Читав я ту тему вже давно. Типу, я нічого не робив, ввімкнув EXPO і все згоріло.

І ніякої прив'язки до батчів немає, тому як в умовний даний момент продаються процесори з одної партії найбільше(умовно там 80%) і якщо й будуть там якісь горіти, то статистично вийде так, що вони будуть саме з тих партій, що актуальні були на той момент. Потім вийдуть новіші партії на ринок і по рукам і вже статистика буде на них розповзатись. В мене взагалі проц 2504, тобто від лютого місяця 25 року. По суті від моменту, коли він був виготовлений до моменту поки я вставив його в сокет пройшов місяць.
Короче, туфта це все.
Nutbar
Member

Повідомлення

VolandInferno: 02.04.2025 13:47 Короче, туфта це все.
Частково погоджуюсь. Поки не дуже зрозуміло що саме вбиває процесори. Причому, симптоми різні. Можливо якісь алгоритми роботи материнки, можливо браковані партії процесорів, можливо конфлікти з пам'яттю, можливо ще щось. Додає ще те, що в декого не працює одразу, в декого через місяць перестає, в декого через два. Одиницям навіть вдається реанімувати.

Точно не туфта те, що, здається, випадків несправності стає все більше і більше. І ні від AMD ні від виробників плат нічого не чутно.
Відповісти