Проблема з MSI X470 Gaming Pro

Вопросы по материнским платам, BIOS, UEFI, чипсетам
Ответить
Автор
Member

Значить опис історії. Працювало все добре, сьогодні не стартує ПК. Вентилі крутяться, на ГПУ також крутяться, індикатор загрузки на корпусі не працює, на материнці горить VGA LED. Зображення відповідно немає, в БІОС зайти неможливо. Що робив :
1. скинув БІОС кнопкою та перемичкою
2. замінив батарейку на материнці
3. перевставив ОЗУ
4. взяв іншу відяху - не допомогло
5. ставив відяху в інший слот - так само

я так розумію або БІОС злетів або материнка зламалась. Ще які ідеї ?
Mixx
Member

Hotspur: 09.08.2023 21:09 Значить опис історії. Працювало все добре, сьогодні не стартує ПК. Вентилі крутяться, на ГПУ також крутяться, індикатор загрузки на корпусі не працює, на материнці горить VGA LED. Зображення відповідно немає, в БІОС зайти неможливо. Що робив :
1. скинув БІОС кнопкою та перемичкою
2. замінив батарейку на материнці
3. перевставив ОЗУ
4. взяв іншу відяху - не допомогло
5. ставив відяху в інший слот - так само

я так розумію або БІОС злетів або материнка зламалась. Ще які ідеї ?
Пробовать другую память/мать/проц, слишком мало вводных, лучше принести железки где всё есть и методом тыка определить, самое простое - в другую мать воткнуть цп.

Разумеется если никакие доп вводные в виде прогаров/следов перегретого текстолита/прогоревших/отбитых элементов в процесе осмотра не вылезет.
Hotspur
Member

Mixx: 09.08.2023 21:12Пробовать другую память/мать/проц, слишком мало вводных, лучше принести железки где всё есть и методом тыка определить, самое простое - в другую мать воткнуть цп.
ОЗУ я знайти можу у знайомих. а іншу мать ЦП це вже сильно складно. треба сервіс або генці відправляти на діагностику :weep:
gehka3
Катярко

Hotspur: 09.08.2023 21:09горить VGA LED
Проблема с процем может быть, ну и сама МП, всё что идёт от проца и чипсета на слот ПСИХ
FANAT7
Member

Провод монитора до конца вставил? Перепроверь подключение монитора именно
Hotspur
Member

FANAT7: 09.08.2023 22:33Провод монитора до конца вставил? Перепроверь подключение монитора именно
провіряв і навіть брав замість ДП ШДМІ. нічого. і все одно загрузка ОС не йде
Hotspur
Member

Після діагностики у Гени виявилось що деякі ніжки ЦП кривенькі і того було VGA LED. Після правки ніжок все запрацювало. Отаке буває
Ответить