XFX 5700XT перестала працювати

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Автор
Повідомлення
krliman
Junior

Повідомлення

Усім доброго вечора. Є питаннячко, можливо хтось щось підкаже, буду вдячний. Вхідні дані - XFX 5700XT, амерікос, без майнінгу, Asus Tuf Gaming Z590, БЖ Seasonic Gold 550Вт. Вихідні дані - перестала працювати. Детальніше - після ребуту серед дня - на материнці горить білий діод VGA, зображення немає, на моніторі немає сигналу. Разів зі п'ять ребутав - нічого. Потім взяв і обережно її притиснув, прижав пальцями - і вона запустилась, але білий діод горів вмісті с зеленим, потім зелений потух (зелений це BOOT). Потім я саму відяху трохи потикав у самому слоті - і після ребуту запустилася, як зазвичай. Потім я згадав що таке було майже два роки тому у січні 2021 року - тоді я повністю розібрав її, все продув, замінив прокладки на Laird (там гемор, що на силових одна товщина, а на чипах друга товщина), поміняв пасту на Thermaltake TFX, зібрав - і на ній дуже сильно займався обробкою відео. І оці півтора року не давала про себе знати. Сьогодні почалося. Із відмінностей - тепер при легкому струшуванню корпуса (BQ 500DX) або стуком по самій платі - зображення миготить. Також відвалюється драйвер, пише, что не знайдено такого драйверу для такої відеокарти (у Диспетчері вона з жовтим трикутником). Ну і пробував різний кабель - DP від 1.0 до 1.4, HDMI від 1.4 до 2.0, сьогодні вже привіз нові нікелеві кабелі Ugreen DP1.4 та HDMI2.1 - результат такий же. Покурив трохи різні форуми - грішать на саму материнку (слот, але цілий, та друга відеокарта працює), на кабель(перебитий, але ж нові), на БЖ(не вивозить, але судячі із замірів, більше 420 Вт не тягнув із розетки), на відеокарту тільки вже потім. Хто каже відвал, хто перегрів (в OCCT, AVX512 101 градус показує, проц 11400 до 100 доходить, але не вимикається, не троттлить). Чужа 6700XT працює без нарікань. Куди копнути слід? Чи на що звернути увагу? Дякую дуже..
Crossbow
Member
Аватар користувача
Звідки: Вінниця

Повідомлення

krliman: 11.08.2022 21:48(в OCCT, AVX512 101 градус показує, проц 11400 до 100 доходить, але не вимикається, не троттлить
не мучайте проц! делайте что-то с такой температурой. Но это не причина текущей проблемы.

Видяху на тест в другой комп с проверкой "вибро-тестом"
krliman
Junior

Повідомлення

не мучайте проц!
Ні.. я його не мучаю.. наскільки знаю - 11 серія сама по собі "гаряча", але я нічим таким, тіпа "розгон" або "андер- чи дайнвольтинг" не роблю.. тим більше - AVX512 зі останньої версії OCCT та й в других бенчах прибрали - занадто розігріває залізо, і неважно - хоч вода у тебе стоїть, хоч азот.. таких навантажень ніхто не витримає, та ніяка гра їх і не видає (ставив усяких Ларок та Киберпанків - задля тестувань та встроєних бенчів).. а на інших тестах вище 70 не піднімається (стоїть Pure Wings 2)..
делайте что-то с такой температурой
крім води ставив багато кулерів - усі +/- градусів 7-8 то скидають, то набирають.. хоть Noctua, хоть Dark Rock Pro 4.. з водою точно не буду діла мати..

іншого компа немає.. зараз.. був з PCI-E 3.0, але.. буду шукати.. дякую..
krliman
Junior

Повідомлення

Посилання на видеокарту - https://www.xfxforce.com/gpus/radeon-tm ... t-best-buy

Ще думаю - може, вона провисла за цей час, та тріщина чи що може з'явилася? Я вже придивлявся до тримача карти - горізонтальні не рекомендують, а вертикальних (зацікавила Deepcool) - у наявності немає. Тим більше кулерів у корпусі багато - перегрів, я вважаю, можна виключити.. коротше, біда-біда.. спробую знайти другий комп, та перевірити, відпишу потім.. ще раз дякую..
Taipen
Member
Звідки: Львів

Повідомлення

у вигляді експерименту не можна системник покласти на бік. так щоб відяха стояла вертикально?
загалом щось схоже мені на відвал, або щось на відясі погано пропаяно
Noiseblocker
Member
Звідки: Харьков

Повідомлення

Я бы начал с простого: слот Pci-e, хорошо продуть, контакты на видеокарте начистить резинкой для простого карандаша чтоб сверкали
gehka3
Катярко
Аватар користувача
Звідки: Днепр

Повідомлення

Просто поотрывало от пятаков чип и/или память
krliman
Junior

Повідомлення

Доброго вечора. Можу сказати таке. Сьогодні розібрав карту, перевірив усю підложку - немає не пригорань, не тріщин, не прогарів, нічого не відірвано (бачу, що мені відповів "Катярко", який тут багатьом допоміг - дякую і за таку відповідь). Перевірив систему охолодження - всі гвинти закручені. Замінив про всяк випадок пасту, всі прокладки цілі, не потекли, зібрав заново, кинув в другий комп на Z77 (знайшов на 15 хвилин), все працює. Підкинув в свою систему - все завантажилося. Ребутав разів 15 - все добре. І тут просто хвилин 20 комп простояв, нічого не було запущено, перевірив пошту - ребутнув - нормально. Як прям щось підказало - ще раз. І все. Оп'ять білий діод, але, музика при завантаженні Windows була (була прицеплена гарнітура). Монітор темний, усі вентилі в корпусі крутятся. Вимкнув некоректно, секунд 10, ввімкнув - все нормально завантажилось. Якесь лихо..
у вигляді експерименту не можна системник покласти на бік. так щоб відяха стояла вертикально?
загалом щось схоже мені на відвал, або щось на відясі погано пропаяно
Ні, поки що не можна класти. Хоча спробую, перенесу..
Я бы начал с простого: слот Pci-e, хорошо продуть, контакты на видеокарте начистить резинкой для простого карандаша чтоб сверкали
Якраз це і зробив сьогодні (тут же і вичитав).. перед тим, як зібрану карту вставив у другий комп..
Просто поотрывало от пятаков чип и/или память
Я би міг це побачити, коли оглядав карту? Те, що бачив - пустих місць не було, зірваних плат та схем немає, прогледів кожен міліметр.. якби хтось по місту у мене був, щоб міг детально перевірити - я був би радий.. а то на карті з 11400, об'ємом 1Gb не покодуєшь..

дякую усім..
gehka3
Катярко
Аватар користувача
Звідки: Днепр

Повідомлення

krliman: 12.08.2022 18:35
Просто поотрывало от пятаков чип и/или память
Я би міг це побачити, коли оглядав карту? Те, що бачив - пустих місць не було, зірваних плат та схем немає, прогледів кожен міліметр.. якби хтось по місту у мене був, щоб міг детально перевірити - я був би радий.. а то на карті з 11400, об'ємом 1Gb не покодуєшь..

дякую усім..
Нет не увидеть без понимания куда и на что смотреть, глазами под чипы памяти и gpu не подлезешь
krliman
Junior

Повідомлення

Видяху на тест в другой комп с проверкой "вибро-тестом"
так.. тест пройдено.. тепер не миготить при постукуванні по корпусу або по самій карті.. але проблема зосталася..

Відправлено через 1 хвилину 50 секунд:
Нет не увидеть без понимания куда и на что смотреть, глазами под чипы памяти и gpu не подлезешь
зрозуміло.. дякую.. за вихідні понаблюдаю трохи.. а потім буде видно..
krliman
Junior

Повідомлення

Доброго.. Короче, зранку, відбулася таж історія - вмикаю комп, білий діод.. саму карту не трогав, ребутав некоректно разів 6 - завантажилось.. ще раз ребутнув - і все.. коротше, витягнув карту - нерви будуть у порядку.. буду шукати, хто зможе детально щось сказати..
unlnu
Member
Аватар користувача

Повідомлення

Вище відповіли що за причина
Просто поотрывало от пятаков чип и/или память
Потрібно перепаяти все поки не замкнуло, бо наступна така забавка з ребутами стане фатальною для карти.
sasha76
Member
Аватар користувача
Звідки: Днепр

Повідомлення

unlnu: 13.08.2022 10:14 Вище відповіли що за причина
Просто поотрывало от пятаков чип и/или память
Потрібно перепаяти все поки не замкнуло, бо наступна така забавка з ребутами стане фатальною для карти.
обалденный совет.блин есть хоть представление о чём речь?я таких советчиков забанил бы навечно. :mad: :banghead:а по теме видуха умирает,геннадий всё правильно сказал.замена ей светит.
unlnu
Member
Аватар користувача

Повідомлення

sasha76: 13.08.2022 10:19обалденный совет.блин есть хоть представление о чём речь?я таких советчиков забанил бы навечно.
а що не так з порадою?! проблема в гпу скоріш за все... так можна довго тут розмусолювати, а діагноз лише розтин встановить, як кажуть... карту треба в сервіс майстру... проблема механічна, а не софтова.
sasha76
Member
Аватар користувача
Звідки: Днепр

Повідомлення

unlnu: 13.08.2022 10:24
sasha76: 13.08.2022 10:19обалденный совет.блин есть хоть представление о чём речь?я таких советчиков забанил бы навечно.
а що не так з порадою?! проблема в гпу скоріш за все... так можна довго тут розмусолювати, а діагноз лише розтин встановить, як кажуть... карту треба в сервіс майстру... проблема механічна, а не софтова.
а зачем советовать паять.я понимаю реболд чипа.но это уже так,может и поживёт еще.
odessitmws
Member
Аватар користувача
Звідки: OD-UA

Повідомлення

sasha76: 13.08.2022 10:29я понимаю реболд чипа
а реболл можно без пайки сделать? :D
krliman: 11.08.2022 23:59Я вже придивлявся до тримача карти - горізонтальні не рекомендують, а вертикальних (зацікавила Deepcool) - у наявності немає.
очень своевременное решение
было бы желание viewtopic.php?p=3012936#p3012936
krliman
Junior

Повідомлення

было бы желание viewtopic.php?p=3012936#p3012936
Ага, є таке.. я вже підставив картридер Ugreen.. але мабуть, запізно..

Я вже в Телеграм до Геннадію підключився.. якщо не зайнятий та зможе подивитися - дуже гарно, я так поняв, він один з найдосвідчених тут.. не зможе - буду шукати когось так.. я й сам розумію, що карті може бути торба, але с такими ребутами - і іншому залізу може бути торба.. я не дуже сильний в пайці, але з компами на ти.. тому, як мінімум для SSD такі ребути будуть фатальними.. усім дякую..
gehka3
Катярко
Аватар користувача
Звідки: Днепр

Повідомлення

krliman
Присылайте
Saffa
Member
Аватар користувача

Повідомлення

Может со шнурком на моник что то? А вы тут уже рвать-паять-рубать.
krliman
Junior

Повідомлення

Может со шнурком на моник что то? А вы тут уже рвать-паять-рубать.
Дивіться.. тут таке діло.. монік у мене AOC Q27G2U/BK. З ним в комплекті йшло два проводи - один HDMI та другий DP. Версію не знаю, на них не написано, але судячи з його спеків:
VGA/DP1.2/HDMI2.0 : 30 -160KHz (H) VGA : 50 -146 Hz (V) DP1.2/HDMI2.0 :48-146Hz (V)
мабуть такі.. у мене є ще такий провід:
Кабель Promate proLink4K2 HDMI - HDMI v.2.0 1.5 м Black
з ним теж саме. Так як мені дуже подобається марка (НЕ РЕКЛАМА!!) Ugreen (у мене взагалі уся така продукція від них), то я собі (як писав вище) вже через ділера замовив один кабель HDMI 2.1 та DP 1.4. Обоє - в оплітці, нікелеві роз'єми, коротше - самі брендові та топові. І нічого не змінилося. Зараз цей DP кабель працює на вбудованій відяхі від i5-11400 (730). Так шо - чи відеокарта (99%), чи материнка (1%), але мать повністю нова, запечатана, приїхала, ну, і як писав вище - другі відеокарти працюють..
Відповісти