Будь ласка, всі питання задавайте через приватні повідомлення. Наперед вдячний.
Процесор куплений в серпні 2023. Систему зібрав 7 вересня 2023 року. Повний комплект, версія боксова.
Бездоганно тримає частоти, тому вибиває навіть на налаштуваннях по замовчуванню бали, які значно вищі за середні показники для цієї моделі.
Провів тестування пару годин тому, завалідейтив результати - https://valid.x86.fr/5gzgf9
- Система
- Intel Core i5-12600KF + Noctua NH-D15 G1 + Asus Prime Z690-A + G.Skill Ripjaws S5 DDR5-5600 CL28 2x32GB
UEFI/BIOS найновіший. Налаштування повністю дефолтні + профіль оперативної пам'яті XMP + профіль охолодження (режим Silent)
Windows 11 Pro (з найновішими апдейтами), на фоні запушено гора софта.
Для тих, хто не любить вникати - скріни результатів тестів:
- Single core
- Multi core
Ціна ₴5900 (можемо туди-сюди трошечки порухати, пишіть в персональні повідомлення)
Щодо розгону - я використовую весь час дефолтні налаштування процесора + XMP + власні налаштування оборотів вертушок. При цьому коли купив РС, то заради цікавості спробував його розігнати слідуючи крок в крок за інструкцією одного з блогерів-оверклокерів (фактично відтворив його налаштування в себе в системі), процесор почав тоді працювати на частоті 5,5ГГц точно так само як вийшло в блогера. Я тоді провів кілька тестів і здається навіть маю завалідейчений результат, який потрапив в топ 5% по тесту 3D Mark CPU. (Якщо цікаво, напишіть мені в персональні повідомлення, зайду в кабінет і дам посилання на мій результат).
Сьогодні просто зайшов в BIOS материнки і активував Asus OC AI (це такий собі лінивий розгон, який зроблений в один клік і реалізований виробником материнки).
Ось порівняння цього 12600KF (з активною опцією Asus OC AI частота роботи 5,3Ггц) vs 14600K і 9600X