Чутки: NVIDIA припиняє виробництво GeForce RTX 5090. Графічний чип GB202 стане ексклюзивом RTX Pro

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Предлагаю обсудить Чутки: NVIDIA припиняє виробництво GeForce RTX 5090. Графічний чип GB202 стане ексклюзивом RTX Pro

Якщо це правда (а таке впринципі може бути бо Куртка за RTX Pro отрибує більше бабла) мені страшно подумати яка ціна буде на 5090 що лишились в продажі :insane:
Чортківський
Junior

Sanьka: ↑ 10.10.2026 11:38 Предлагаю обсудить Чутки: NVIDIA припиняє виробництво GeForce RTX 5090. Графічний чип GB202 стане ексклюзивом RTX Pro

Якщо це правда (а таке впринципі може бути бо Куртка за Про отрибує більше бабла) мені страшно подумати яка ціна буде на 5090 що лишились :insane:
Певне все більше форумчан розглядають варіант продажу ртх 5090 та покупки ртх 5080 :D
Sanьka
Member

Одночасно з’явилися чутки про підготовку до випуску 24-гігабайтної версії GeForce RTX 5080.
Що може бути краще за 5090 24ГБ за 4к у.є.?
Правильно, 5080 24ГБ за 4к у.е. :laugh:
S0N1C
Member

ок, розкажіть шо в такому випадку буде повертати розетка? :rotate: останню ціну в продажу? :spy:
Sanьka
Member

Чортківський: ↑ 10.10.2026 11:39Певне все більше форумчан розглядають варіант продажу ртх 5090 та покупки ртх 5080
та покупки ртх 5080
..... авто
......однушки в передмісті
тут як вже вийде :gigi:
S0N1C
Member

Чортківський: ↑ 10.10.2026 11:39
Sanьka: ↑ 10.10.2026 11:38 Предлагаю обсудить Чутки: NVIDIA припиняє виробництво GeForce RTX 5090. Графічний чип GB202 стане ексклюзивом RTX Pro

Якщо це правда (а таке впринципі може бути бо Куртка за Про отрибує більше бабла) мені страшно подумати яка ціна буде на 5090 що лишились :insane:
Певне все більше форумчан розглядають варіант продажу ртх 5090 та покупки ртх 5080 :D
так, продати 5090/32 і купити 5080/24... за ті ж гроші :lol:
dead_rat
Member

Певне все більше форумчан розглядають варіант продажу ртх 5090 та покупки ртх 5080 :D та покупки будинку в Монте Карло
Не дякуй
gregory_amd
Member

перевожу на понятный покупателю: теперь нельзя воровать ядра с памятью с 5090 = придется переключиться на то что ниже = цены на 5080, 70, 7900хтх и прочее сделают to the moon. :mad: :mad:
StingerYar
HWBOT OC Team

Коли хочеш придбати RTX 5090...
nvidia-kek.jpg
Bukakanga
Member

иногда по Одесской области пролетают предложения купить домик в деревне - соток 20 участок, огород, сад, пасека. И все это за тысяч пять-восемь, т.к. вся эта радость в глухом углу и ездить туда автобусом или электричкой нереально вообще. Так что объявление вида "меняю участок с пасекой на 5090" может однажды оказаться вовсе не шуткой.
Afit
Member

Я уявляю як кусають лікті ті хто продав свою 5090 до цієї новини :laugh: Ви ж розумієте скільки ви прогадали :gigi:
МОНАХ
Member

► leif, здається Ви на днях писали, що варто задуматись над продажем своєї 5090, щоб купити дві 5080 чи три 9070ХТ? :D Якщо новина - не вкид, то після Нового року на виручені за 5090 кошти зможете легко придбати одразу і кілька 5080 в різних рішеннях кількох виробників, і кілька 9070ХТ, а в кінцевому результаті:
• По-перше, спокійно перепробувати-перебрати серед всіх і залишити собі кращі рішення для користування наступні 10 років; :)
• По-друге, попутно ще й ненароком замутити на overclockers.uа найбільший, шикарний огляд старших, 16Гб-тних карт "в одному флаконі". :D
leif
Member

МОНАХ
було таке, писав. задумався і на наступний день передумав :) але з таким розвитком подій не факт, що не передумаю в зворотній бік знову)
МОНАХ: ↑ 10.10.2026 12:31По-перше, спокійно перепробувати-перебрати серед всіх і залишити собі кращі рішення для користування наступні 10 років;
для цього достатньо подивитись пару годинок ютуб, не треба купувати і пробувати самому)
enkosxs
Member

Я себя поймал на мысли, что если бы я имел возможность и желание купить сейчас 5090, ситуация в вакууме: "копил 10 лет на видеокарту с запасом", так вот я бы скорее всего сейчас не покупал, так как глядя на то что делает DLSS 5, есть мнение, что в конце концов Нвидия забьёт болт на все эти лучи RTX, и начнёт выпускать что то с упором именно в DLSS 5. Скажем новая архитектура с какими то специальными блоками под dlss, или количество памяти перевалит за 64гб GDDR8XSuperPowerMaxPro, или что то в этом роде. Есть такое мнение. Понятно что если бы имел печатный станок то просто бы листал на всё подряд. Но увы, остаётся только помечтать.
МОНАХ
Member

leif: ↑ 10.10.2026 12:36 МОНАХ
було таке, писав. задумався і на наступний день передумав :) але з таким розвитком подій не факт, що не передумаю в зворотній бік знову)
► Жарти - жартами, але якщо задатися ціллю, моніторити ціни і вихопити момент, то дійсно можна буде взяти одразу кілька менших відеокарт. Але, правильно писали вище, при такому розкладі молодші карти довго в помірному зростанні цін не протримаються і досить динамічно підуть в Космос. Більш-менш робочий варіант - закупити на кредити 5080 і 9070ХТ зараз, в перспективі через пів-року відбити кошти на продажі 5090... :laugh: але тут ще тим авантюристом-трейдером треба бути, щоб на таке зважитись.
► КОханий-перекОханий-бабай! Оце-то в часи живемо!
leif: ↑ 10.10.2026 12:36 для цього достатньо подивитись пару годинок ютуб, не треба купувати і пробувати самому)
► Згоден, багато хто з оглядачів вже перепробували всі наявні карти - мені, особисто, зручніше і цікавіше дивитися огляди різних товарів "з одних і тих же очей"...
► Та шо Вам - шкода буде чи шо?! :D Все-одно ж, як закупитесь, то не втримаєтесь, щоб не прогнати-протестувати-поцікавитись кожним екземпляром - я в цьому впевнений :D .
leif
Member

МОНАХ: ↑ 10.10.2026 12:50Все-одно ж, як закупитесь, то не втримаєтесь, щоб не прогнати-протестувати-поцікавитись кожним екземпляром - я в цьому впевнений
я б цей час витратив інакше навіть якщо уявити цю ситуацію гіпотетично) може років 15 тому я б так і зробив, але точно вже не зараз

але, звісно, нічим я закуповуватись не буду, та й навіть з приводу продажу 5090 далеко не факт, що таки до нього схилюсь врешті-решт (все залежить від того до якої позначки дійдуть ціни).
kairo
Member

enkosxs: ↑ 10.10.2026 12:49 Нвидия забьёт болт на все эти лучи RTX, и начнёт выпускать что то с упором именно в DLSS 5. Скажем новая архитектура с какими то специальными блоками под dlss
Спеціальні блоки під DLSS є в усіх RTX картах. Не вистачає продуктивності нинішніх поколінь відеокарт.
МОНАХ
Member

► leif, та - зрозуміло; то я жартую з цієї ситуації, яка може скластися навколо 5090... Враховуючи хоча б недавню новину про "Спарки", та деякі інші до неї - досить кардинально в прийдешньому майбутньому може помінятись роками звична і зрозуміла всім сучасна концепція "потужного домашнього ПК" :-/ ...
Аціо
Member

Якщо це правда (а таке впринципі може бути бо Куртка за RTX Pro отрибує більше бабла) мені страшно подумати яка ціна буде на 5090 що лишились в продажі :insane:
Ну тут одно з двох - дезінформація щоб купляли по 10000 баксів, бо типу потім буде по 20000.
Чи реальність тоді куплятимуть по 20000+ баксів, ну хтось невеличку квартиру зможе придбати інвестувавши в свій час 2600 баків.
Ответить