У графічній архітектурі RDNA 5‑го покоління компанія AMD націлена на частоти 3,1–3,4 ГГц

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
dead_rat
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити У графічній архітектурі RDNA 5‑го покоління компанія AMD націлена на частоти 3,1–3,4 ГГц

Трєпєші, жалка 4090! Радеон тебе побʼє!
спойлер
Але це не точно
Геральт
Active Member

Повідомлення

З даунвольтом буде 3,8 :-/
Devijack
Member

Повідомлення

їм би першочергово цілитись на аналог длсс5 бо не взлітять.
Earanak
Member

Повідомлення

Devijack, можно второй видеокартой будет докупить RTX Карту, как во времена "PPU от Ageia" B-)
Востаннє редагувалось 03.09.2026 15:10 користувачем Earanak, всього редагувалось 1 раз.
AssayMAS
Member

Повідомлення

я б хотел видеть готовые ОС настройки в биосе видео карты на "-40%..+15%" Power limit прям одним ползунком что бы управлять ну или "-30%..+5%"... ну и что бы частоту ГПУ + памяти с вольтами можно было управлять у обычных карт - пусть только в минус.
dead_rat
Member

Повідомлення

AssayMAS: 03.09.2026 15:10 я б хотел видеть готовые ОС настройки в биосе видео карты на "-40%..+15%" Power limit прям одним ползунком что бы управлять ну или "-30%..+5%"... ну и что бы частоту ГПУ + памяти с вольтами можно было управлять у обычных карт - пусть только в минус.
Не знаю як у НВ, але в Радеоні саме так ползунок і виглядає: павер ліміт від -30% до +10%
gregory_amd
Member

Повідомлення

AssayMAS: 03.09.2026 15:10 я б хотел видеть готовые ОС настройки в биосе видео карты на "-40%..+15%" Power limit прям одним ползунком что бы управлять ну или "-30%..+5%"... ну и что бы частоту ГПУ + памяти с вольтами можно было управлять у обычных карт - пусть только в минус.
Поздравляю ты описал Radeon software Adrenalin. Это так работает примерно 11 лет уже.
Vityok777
Member

Повідомлення

Ех... Раніше люди купували залізо щоб було більше кадрів. А зараз беруть свідомо щось що підтримує технологію яка знижує продуктивність і ще й моляться на це(
Якось я сказав що апскейл DLSS - це круто, за ним майбутнє, бо він збільшував частоту кадрів і дозволив грати в ігри на старій карточці, так мене таким гівном полили. А зараз, якщо ти не можешь відрізати собі пісюн і зменшити FPS за допомогою pass tracing, ray reconstruction та нейрогенерації обличь, то ти просто не маєшь права на існування(
Artem_M
Member

Повідомлення

Vityok777: 03.09.2026 15:37 Ех... ... Якось я сказав що апскейл DLSS - це круто, за ним майбутнє, бо він збільшував частоту кадрів і дозволив грати в ігри на старій карточці, так мене таким гівном полили.
Було таке. То були амудешніки до виходу FSR.
vmsolver
Member

Повідомлення

Вот это маркетинг, на 2нм техпроцессе частоты GPU скорее всего и будут 3.1-3.4 ГГц. Обычное показывают как достижение! Гениально ))
Artem_M
Member

Повідомлення

vmsolver: 03.09.2026 15:54 Вот это маркетинг, на 2нм техпроцессе частоты GPU скорее всего и будут 3.1-3.4 ГГц. Обычное показывают как достижение! Гениально ))
Який маркетинг? Які досягнення?
:З неофіційних джерел продовжують поступово надходити подробиці щодо графічних процесорів ADM RDNA 5‑го покоління. Як стверджує інсайдер Kepler_L"
: йдеться саме про цільові показники, а не про підтверджені характеристики готових продуктів
VovaII
Member

Повідомлення

Офіційна презентація графічної архітектури AMD RDNA 5‑го покоління очікується наступного року. Більш точні терміни, на жаль, компанія оголошувати не поспішає.
— Кінець 2027, перша презентація?
vmsolver
Member

Повідомлення

Artem_M: 03.09.2026 15:58
vmsolver: 03.09.2026 15:54 Вот это маркетинг, на 2нм техпроцессе частоты GPU скорее всего и будут 3.1-3.4 ГГц. Обычное показывают как достижение! Гениально ))
Який маркетинг? Які досягнення?
:З неофіційних джерел продовжують поступово надходити подробиці щодо графічних процесорів ADM RDNA 5‑го покоління. Як стверджує інсайдер Kepler_L"
: йдеться саме про цільові показники, а не про підтверджені характеристики готових продуктів
"Ежегодный трындёшь про высокие частоты"
Да никаких, маркетинг как есть, вбросы инфы чтобы просто быть на слуху.
kairo
Member

Повідомлення

Vityok777: 03.09.2026 15:37Ех... Раніше люди купували залізо щоб було більше кадрів. А зараз беруть свідомо щось що підтримує технологію яка знижує продуктивність і ще й моляться на це(
Практично усі ігрові налаштування знижують продуктивність. Це ж завжди так було.
Барбарис
Member

Повідомлення

Vityok777, а що там такого крутого? Це просто шіслопнутий таа. До SSAA не дотягується, але доволі непогано вгадує проміжні кадри.
warp37
Member

Повідомлення

Ну, кхм, хорошо. Наверное. Но там вообще-то DLSS 5 вышел. :rotate:
AssayMAS
Member

Повідомлення

gregory_amd: 03.09.2026 15:35Radeon software Adrenalin
Это ПО меня 5 лет назад сильно обидело и с тех пор я MSI Afterburner пользую - а он только в одобренных вендором в биосе прошитым диапазонах работает.
Vityok777
Member

Повідомлення

kairo: 03.09.2026 16:03
Vityok777: 03.09.2026 15:37Ех... Раніше люди купували залізо щоб було більше кадрів. А зараз беруть свідомо щось що підтримує технологію яка знижує продуктивність і ще й моляться на це(
Практично усі ігрові налаштування знижують продуктивність. Це ж завжди так було.
Саме так. І якщо в мене у грі менше 100fps, то я вимикаю/знижую такі налаштівання, але свідомо увікнути щось, що поріже продуктивність в 2 рази...
Ну це - збочення. Я б зрозумів би якби DLSS5 знижував частоту кадрів там на 5-10 відсотків. Тоді б мабуть було доцільно додати 20к гривень при виборі між 9070xt та 5070ti
kairo
Member

Повідомлення

Барбарис: 03.09.2026 16:04Vityok777, а що там такого крутого? Це просто шіслопнутий таа. До SSAA не дотягується, але доволі непогано вгадує проміжні кадри.
Відсутність ТАА мила, збільшення продуктивності.

Відправлено через 1 хвилину 9 секунд:
Vityok777: 03.09.2026 16:09Саме так. І якщо в мене у грі менше 100fps, то я вимикаю/знижую такі налаштівання, але свідомо увікнути щось, що поріже продуктивність в 2 рази...
Ну це - збочення. Я б зрозумів би якби DLSS5 знижував частоту кадрів там на 5-10 відсотків. Тоді б мабуть було доцільно додати 20к гривень при виборі між 9070xt та 5070ti
В якій роздільній граєте?
Геральт
Active Member

Повідомлення

Vityok777: 03.09.2026 16:09 Я б зрозумів би якби DLSS5 знижував частоту кадрів там на 5-10 відсотків. Тоді б мабуть було доцільно додати 20к гривень при виборі між 9070xt та 5070ti
Доплатити за гіршу швидкодію? :rotate:
Відповісти