Новости
Последние статьи и обзоры
Тисячі керівників визнали, що ШІ не вплинув на продуктивність праці
-
dead_rat
Member
Пропоную обговорити Тисячі керівників визнали, що ШІ не вплинув на продуктивність праці
Абідна, а наші хочуть позвільняти всіх у кого нема х3 росту продуктивності
Абідна, а наші хочуть позвільняти всіх у кого нема х3 росту продуктивності
-
Polyaan
Member
Ну где то так адекватные люди и предполагали.
Толк с него уже есть, если знать как применять.
А норм эффект появится лет через 5+
Пока же тот же чат гпт отлично справляется, как персональный репетитор по языку и по бытовым вопросам, но конечно пока не то,что ждут от него.
Толк с него уже есть, если знать как применять.
А норм эффект появится лет через 5+
Пока же тот же чат гпт отлично справляется, как персональный репетитор по языку и по бытовым вопросам, но конечно пока не то,что ждут от него.
-
SKYJAKER
Member
- спойлер

-
Ostin
Member
Коли зайшов по високій ціні, вийти і зізнатись собі, що гроші всрано і треба жити далі - то не кожному дано)багато компаній все ще очікують позитивного впливу ШІ на ефективність праці та економічні показники в майбутньому
-
AntonyKandaurov
Member
Отакої 
-
Earanak
Member
У нас в сфере архивиза наоборот кто не юзает Нейронки для обработки рендеров (вклейки людей/детализации растений/апскейла/денойза) считаются отсталыми луддитами, на них уже косо посматривают как на неадекватов )))
Ну а вот в сфере программирования похоже все далеко не так однозначно. Сегодня вот читал как ноет разраб "Godot", было смешно. Мол страдают от наплыва непроверенного сгенериронного кода, когда авторы сами не знают как и что там работает
https://bsky.app/profile/akien.bsky.soc ... yerixvhs2p
https://www.reddit.com/r/TwoBestFriends ... slop_pull/
Ну а вот в сфере программирования похоже все далеко не так однозначно. Сегодня вот читал как ноет разраб "Godot", было смешно. Мол страдают от наплыва непроверенного сгенериронного кода, когда авторы сами не знают как и что там работает
https://bsky.app/profile/akien.bsky.soc ... yerixvhs2p
https://www.reddit.com/r/TwoBestFriends ... slop_pull/
-
Georgin
Member
dead_rat
Скоро нам буде потрібно перевіряти меньше бракованого коду, так що можемо порадіти
Скоро нам буде потрібно перевіряти меньше бракованого коду, так що можемо порадіти
-
Liam
Member
А ШІ непогано так влаштувався. Увесь світ гроші в нього вливає, а шкіряні як працювали, так і працюють. Геніальна схема! Поки ми вчимо його малювати котів, він вчить нас працювати за двох, щоб оплатити його сервери. Мавпи, що з нас взяти...
-
dead_rat
Member
Гадаєш, відмінять практику перевірки і тестуваня? Будемо вливати слоп прямо в прод?Georgin: ↑ 19.02.2026 16:36 dead_rat
Скоро нам буде потрібно перевіряти меньше бракованого коду, так що можемо порадіти![]()
Бо як раз з Claude розплутую гівнокод
-
Georgin
Member
Та ти оптиміст, завжди очікуєшь найкращогоdead_rat: ↑ 19.02.2026 16:43Гадаєш, відмінять практику перевірки і тестуваня? Будемо вливати слоп прямо в прод?Georgin: ↑ 19.02.2026 16:36 dead_rat
Скоро нам буде потрібно перевіряти меньше бракованого коду, так що можемо порадіти![]()
Бо як раз з Claude розплутую гівнокод
А я от помріяв, що станемо використовувати ШІ значно меньше, зарплати зростуть, а оперативка впаде в ціні. Ну я ж можу хоч трохи пожити у іллюзіях
А тестувати - я іноді вже не розумію, програміст я чи QA.
-
Nekros
Member
Я взагалі здивован що архівіз досі повністю не робить ШІ. Це ж тупо статичні картинки які легко малює нейронкиEaranak: ↑ 19.02.2026 16:30 У нас в сфере архивиза наоборот кто не юзает Нейронки для обработки рендеров (вклейки людей/детализации растений/апскейла/денойза) считаются отсталыми луддитами, на них уже косо посматривают как на неадекватов )))
-
Earanak
Member
Nekros, проблема в точности ТЗ, правках, повторяемости на ракурсах, деталях, разрешении генерации и еще вагона нюансов. Спектр применения нейронок ооочень ограничен, пока что. Ну и помимо статики мы делаем ролики и иногда интерактив в UE5. В редких случаях конечно можно и пролеты мелкие нагенерить в всяких Хуньянах и Клингах. А сейчас я вообще вот работаю с панорамными (сферическими) проекциями в 16к разрешении, тут как бы полномочия нейронок уже - всё
Я в курсе что есть в ComfyUI ноды для панорам, но там еще больше нюансов и проблем.
Последний раз редактировалось Earanak 19.02.2026 17:18, всего редактировалось 1 раз.
-
MqM
Member
Якщо після ші треба сидіти вдумливо вишукувати помилки, то це не те, що підвищить показники, а ще й погіршити може.
Уявіть вам дали курсову роботу, але вона на 30% -50% складається з помилок в самих несподіваних місцях? Легше вже з нуля зробити
Уявіть вам дали курсову роботу, але вона на 30% -50% складається з помилок в самих несподіваних місцях? Легше вже з нуля зробити
-
dead_rat
Member
Береш інший ШІ і кажеш перевірити, а ще перед генерацією кажи: працюй як профі, не роби помилокMqM: ↑ 19.02.2026 17:17 Якщо після ші треба сидіти вдумливо вишукувати помилки, то це не те, що підвищить показники, а ще й погіршити може.
-
Georgin
Member
MqM
Так і є, але якщо ти запропонуєш тімліду зробити все з нуля, то він же ж і погодитись може
Так і є, але якщо ти запропонуєш тімліду зробити все з нуля, то він же ж і погодитись може
-
1234waltz
Member
Автори самі не знаю, сам рушій частково лайнокод, так до нього ще й непервіренного рандомного слопа льють.Earanak: ↑ 19.02.2026 16:30 Ну а вот в сфере программирования похоже все далеко не так однозначно. Сегодня вот читал как ноет разраб "Godot", было смешно. Мол страдают от наплыва непроверенного сгенериронного кода, когда авторы сами не знают как и что там работает![]()
-
KimRomik
Member
не знаю що хоче донести автор цієї статті, але після користування ШІ десь рік я вже відчуваю себе степеня Ph.D.
все ж питання в тому хто правильно користується інструментом, а не чи є він у когось просто в наявності
все ж питання в тому хто правильно користується інструментом, а не чи є він у когось просто в наявності
-
doc-oc
Member
Не может такого быть
Буду поднимать бокал за каждую недоконтору, которая вливала миллионы в иишницу и сядет в лужу 
Главное так не спиться
Главное так не спиться
-
Олег963
Member
Тільки на цйну оперативки і в принципі заліза.
-
Барбарис
Member
KimRomik, питання радше до подібних коментів.
Ші це лише інструмент. Ним треба вміти користуватись та він не замінить всі професії, він не підходить для повної заміни чи виключення з процесу людей, не замінить роботів на виробництві чи людей.
Відповідно перед запровадженням ші треба було його опробувати, а тоді вирішувати чи варто.
В компаніях працює наступна схема - менеджери з розвитку повелись на маркетологів чи скидки, як майки копілот пихали та вмовили керівників. Далі малювали показники, але реальність догнала.
Ваш комент нагадує тих же керівників- бездумна дія. Те що в одній сфері допомогло не означає успіх в інших. Треба розуміти можливості інструмента, власні потреби та її відповідність.
Ші це лише інструмент. Ним треба вміти користуватись та він не замінить всі професії, він не підходить для повної заміни чи виключення з процесу людей, не замінить роботів на виробництві чи людей.
Відповідно перед запровадженням ші треба було його опробувати, а тоді вирішувати чи варто.
В компаніях працює наступна схема - менеджери з розвитку повелись на маркетологів чи скидки, як майки копілот пихали та вмовили керівників. Далі малювали показники, але реальність догнала.
Ваш комент нагадує тих же керівників- бездумна дія. Те що в одній сфері допомогло не означає успіх в інших. Треба розуміти можливості інструмента, власні потреби та її відповідність.