Тисячі керівників визнали, що ШІ не вплинув на продуктивність праці

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Пропоную обговорити Тисячі керівників визнали, що ШІ не вплинув на продуктивність праці

Абідна, а наші хочуть позвільняти всіх у кого нема х3 росту продуктивності
Polyaan
Member

Ну где то так адекватные люди и предполагали.
Толк с него уже есть, если знать как применять.
А норм эффект появится лет через 5+
Пока же тот же чат гпт отлично справляется, как персональный репетитор по языку и по бытовым вопросам, но конечно пока не то,что ждут от него.
SKYJAKER
Member

спойлер
Изображение
Ostin
Member

багато компаній все ще очікують позитивного впливу ШІ на ефективність праці та економічні показники в майбутньому
Коли зайшов по високій ціні, вийти і зізнатись собі, що гроші всрано і треба жити далі - то не кожному дано)
AntonyKandaurov
Member

Отакої :laugh:
Earanak
Member

У нас в сфере архивиза наоборот кто не юзает Нейронки для обработки рендеров (вклейки людей/детализации растений/апскейла/денойза) считаются отсталыми луддитами, на них уже косо посматривают как на неадекватов )))

Ну а вот в сфере программирования похоже все далеко не так однозначно. Сегодня вот читал как ноет разраб "Godot", было смешно. Мол страдают от наплыва непроверенного сгенериронного кода, когда авторы сами не знают как и что там работает :lol:

https://bsky.app/profile/akien.bsky.soc ... yerixvhs2p
https://www.reddit.com/r/TwoBestFriends ... slop_pull/
Georgin
Member

dead_rat
Скоро нам буде потрібно перевіряти меньше бракованого коду, так що можемо порадіти :)
Liam
Member

А ШІ непогано так влаштувався. Увесь світ гроші в нього вливає, а шкіряні як працювали, так і працюють. Геніальна схема! Поки ми вчимо його малювати котів, він вчить нас працювати за двох, щоб оплатити його сервери. Мавпи, що з нас взяти...
dead_rat
Member

Georgin: 19.02.2026 16:36 dead_rat
Скоро нам буде потрібно перевіряти меньше бракованого коду, так що можемо порадіти :)
Гадаєш, відмінять практику перевірки і тестуваня? Будемо вливати слоп прямо в прод?

Бо як раз з Claude розплутую гівнокод
Georgin
Member

dead_rat: 19.02.2026 16:43
Georgin: 19.02.2026 16:36 dead_rat
Гадаєш, відмінять практику перевірки і тестуваня? Будемо вливати слоп прямо в прод?

Бо як раз з Claude розплутую гівнокод
Та ти оптиміст, завжди очікуєшь найкращого :)
А я от помріяв, що станемо використовувати ШІ значно меньше, зарплати зростуть, а оперативка впаде в ціні. Ну я ж можу хоч трохи пожити у іллюзіях :)
А тестувати - я іноді вже не розумію, програміст я чи QA.
Nekros
Member

Earanak: 19.02.2026 16:30 У нас в сфере архивиза наоборот кто не юзает Нейронки для обработки рендеров (вклейки людей/детализации растений/апскейла/денойза) считаются отсталыми луддитами, на них уже косо посматривают как на неадекватов )))
Я взагалі здивован що архівіз досі повністю не робить ШІ. Це ж тупо статичні картинки які легко малює нейронки
Earanak
Member

Nekros, проблема в точности ТЗ, правках, повторяемости на ракурсах, деталях, разрешении генерации и еще вагона нюансов. Спектр применения нейронок ооочень ограничен, пока что. Ну и помимо статики мы делаем ролики и иногда интерактив в UE5. В редких случаях конечно можно и пролеты мелкие нагенерить в всяких Хуньянах и Клингах. А сейчас я вообще вот работаю с панорамными (сферическими) проекциями в 16к разрешении, тут как бы полномочия нейронок уже - всё :gigi: Я в курсе что есть в ComfyUI ноды для панорам, но там еще больше нюансов и проблем.
Последний раз редактировалось Earanak 19.02.2026 17:18, всего редактировалось 1 раз.
MqM
Member

Якщо після ші треба сидіти вдумливо вишукувати помилки, то це не те, що підвищить показники, а ще й погіршити може.
Уявіть вам дали курсову роботу, але вона на 30% -50% складається з помилок в самих несподіваних місцях? Легше вже з нуля зробити
dead_rat
Member

MqM: 19.02.2026 17:17 Якщо після ші треба сидіти вдумливо вишукувати помилки, то це не те, що підвищить показники, а ще й погіршити може.
Уявіть вам дали курсову роботу, але вона на 30% -50% складається з помилок в самих несподіваних місцях? Легше вже з нуля зробити
Береш інший ШІ і кажеш перевірити, а ще перед генерацією кажи: працюй як профі, не роби помилок B-)
Georgin
Member

MqM
Так і є, але якщо ти запропонуєш тімліду зробити все з нуля, то він же ж і погодитись може :)
1234waltz
Member

Earanak: 19.02.2026 16:30 Ну а вот в сфере программирования похоже все далеко не так однозначно. Сегодня вот читал как ноет разраб "Godot", было смешно. Мол страдают от наплыва непроверенного сгенериронного кода, когда авторы сами не знают как и что там работает :lol:
Автори самі не знаю, сам рушій частково лайнокод, так до нього ще й непервіренного рандомного слопа льють.
KimRomik
Member

не знаю що хоче донести автор цієї статті, але після користування ШІ десь рік я вже відчуваю себе степеня Ph.D.
все ж питання в тому хто правильно користується інструментом, а не чи є він у когось просто в наявності
doc-oc
Member

Не может такого быть :laugh: Буду поднимать бокал за каждую недоконтору, которая вливала миллионы в иишницу и сядет в лужу :super:

Главное так не спиться :laugh:
Олег963
Member

Тільки на цйну оперативки і в принципі заліза.
Барбарис
Member

KimRomik, питання радше до подібних коментів.
Ші це лише інструмент. Ним треба вміти користуватись та він не замінить всі професії, він не підходить для повної заміни чи виключення з процесу людей, не замінить роботів на виробництві чи людей.
Відповідно перед запровадженням ші треба було його опробувати, а тоді вирішувати чи варто.
В компаніях працює наступна схема - менеджери з розвитку повелись на маркетологів чи скидки, як майки копілот пихали та вмовили керівників. Далі малювали показники, але реальність догнала.
Ваш комент нагадує тих же керівників- бездумна дія. Те що в одній сфері допомогло не означає успіх в інших. Треба розуміти можливості інструмента, власні потреби та її відповідність.
Ответить