В нас цей "жарт" працює 12+ років (загалом) в продакшені і не думає вмиратиtornadox: ↑ 26.03.2025 19:23 Ох, знову ці казки про "ідеальний RAID від Intel". Серйозно? Чіпсетний RAID - це жарт для домашніх збірок, а не для продакшену. Будь-який адмін знає, що справжні рішення - це Broadcom (LSI), Dell PERC чи Adaptec, де є і апаратне XOR, і кеш-батарея. Intel останні роки взагалі забив на RAID - їхні RST-драйвера це просто обгортка над застарілим кодом.
Посилання на пояснення, чому потрібен QuickSync я трохи вище дав, з тестамиtornadox: ↑ 26.03.2025 19:23 QuickSync для ютуб-роликів це зручно. Але спробуй рендерити ProRes RAW чи DNxHR - усі нормальні студії юзають NVENC чи Apple ProRes. До речі, AV1 апаратне кодування вже є в нових AMD, тож майбутнє явно не за Intel.
Мова про AM4, де були відомі проблеми, які так і не були вирішені. Цих проблем на минулій платформі (Intel) не було і немає, я не знаю поточний стан цього на AM5, але якщо і там є проблеми з USB то це показовов AMD були косяки на ранніх AM5. Але в Intel теж не ідеал - згадай Alder Lake з його дисконектами під навантаженням. До речі, справжнє метрологічне обладнання взагалі юзає спецкарти типу NI DAQ, а не вбудовані USB.
Що до обладнання: туди по USB також підключений UPS, який також через ~1 добу стабільно відвалюється, тобто завершити роботу (в поточних реаліях з електрикою) ОС коректно не може - через що стабільно злітають індекси на БД та ін.
Іронія в тому, що в нас попередні рішення Інтела були дорожчими, але працювали роками, на відміну від - і саме я був ініціатором міграції на AMD, тож особисто я тільки за "заплатити більше і не мати проблем" - що точно не про чіпсети/софт від AMDtornadox: ↑ 26.03.2025 19:23 Схоже на копірку маркетингу Intel, адже справжній профсегмент використовує спеціалізоване залізо. Не плутай домашні плюшки з професійними рішеннями.