Останні статті і огляди
Новини
Відеокарти Radeon RX 9000 найкраще працюють на материнських платах з UEFI
-
Tpocik
Junior
Пропоную обговорити Відеокарти Radeon RX 9000 найкраще працюють на материнських платах з UEFI
То шо виходить, я тепер не зможу нормально запустити відюху на свому Пентіумі 166????
То шо виходить, я тепер не зможу нормально запустити відюху на свому Пентіумі 166????
-
Bukakanga
Member
а чо не на 486-м?Tpocik: ↑ 05.03.2025 09:59 Пропоную обговорити Відеокарти Radeon RX 9000 найкраще працюють на материнських платах з UEFI
-
Fen1xz
Member
Блин я хотел собрать игровую сборку на дуроне и 9070хт. Теперь от этой идеи придется отказаться. 

-
pelia
Member
ну це, насправді, просто роздута ні з чого новина, це те саме що написати що 90х0 лінійка не буде у версії з AGP, останні біоси без UEFI коли були?
-
Tpocik
Junior
Бо в гаражі тільки 166 лежить і ржавіє
-
lokkiuni
Member
Ну всё, 1155 и 1150 вырезали, всего 10-15 лет платформам!
Кстати, вопрос к товарищам со специфическими вкусами - на всяких китайских 2011-3 BIOS или UEFI?

Кстати, вопрос к товарищам со специфическими вкусами - на всяких китайских 2011-3 BIOS или UEFI?
-
Ray2000gt
Advanced Member
UEFIlokkiuni: ↑ 05.03.2025 10:14 Кстати, вопрос к товарищам со специфическими вкусами - на всяких китайских 2011-3 BIOS или UEFI?
-
Grava
Member
Вони з UEFI, деякі перші на 1155 були з звичайним біосом, і те більшість потім оновили до uefi.lokkiuni: ↑ 05.03.2025 10:14Ну всё, 1155 и 1150 вырезали, всего 10-15 лет платформам!
-
vsx
Member
ждем новости где 9070 не работают на x86 системах
-
Sanьka
Member
Обмеження ні на що не вплине, це щось типу "Нвідія5000 погано працює з Віндовс ХР"
-
Геральт
Member
Де є SAM, там і працює краще. На відміну від зелених, де
https://www.techspot.com/review/2234-nv ... zable-bar/
- не все так однозначно
-

https://www.techspot.com/review/2234-nv ... zable-bar/
-
Enjthesilence
Member
жеруть ці карти щось забагато, хтось мені там розповідав про кращий фпс/ват у амд.
та то ж тільки нвідія тупим споживання продуктивність збільшує, у амд це ж не так, дивно. 5070ті 386вт - 9070хт 443

Востаннє редагувалось 05.03.2025 11:10 користувачем Enjthesilence, всього редагувалось 1 раз.
-
Олег963
Member
І на моніторах без vga розємах 

-
Vityok777
Member
Шановні, ви уважно новину читали? Там мають на увазі, що потрібно увімкнути secure boot замість CSM. А це як раз мало хто робить.
-
Геральт
Member
Vityok777
До чого тут взагалі secure boot? UEFI (і, відповідно, SAM) від secure boot не залежить. От в мене він виключений, але SAM працює.
Сучасні материнські плати постачаються з UEFI, але мають режим сумісності CSM для емуляції BIOS. Але в CSM не працюють нові функції, такі як AMD Smart Access Memory.
До чого тут взагалі secure boot? UEFI (і, відповідно, SAM) від secure boot не залежить. От в мене він виключений, але SAM працює.
Сучасні материнські плати постачаються з UEFI, але мають режим сумісності CSM для емуляції BIOS. Але в CSM не працюють нові функції, такі як AMD Smart Access Memory.
-
Васильович
Member
Хм, але ж це не тотожні поняття, правда?Vityok777: ↑ 05.03.2025 11:30Там мають на увазі, що потрібно увімкнути secure boot замість CSM.
Можна мати деактивований CSM, але при цьому і не вмикати Secure Boot.
Просто завантажуватись в режимі UEFI з GPT дисків, але без лока саме на Secure Boot.
Особисто я так і налаштовував останнім часом ПК, які попадали в мої руки.
-
Tetronga
Member
Про що взагалі ця новина?
Напишіть ще, що безсмертний 775 не розкриє потанцевал 5090

-
Vityok777
Member
Ви впевнені? Бо на тих десь 10 материнках, що у мене є під рукою, є або csm або secureboot. Якщо у BIOS вимкнути csm, але не налаштувати secureboot то SAM у вінді працювати не буде.
-
Геральт
Member
Угу. Якщо мова про ноути, то там біоси куці в плані налаштувань. Може бути різне.Vityok777: ↑ 05.03.2025 13:21 Ви впевнені?
-
Vityok777
Member
Взагалі-то SecureBoot -> standart це означає, що він увімкнений