БАТЯ

все дуже відносно, для прикладу - 5070 зробить 120 кадрів із 30 за допомогою фг, а 4090 120 із 60, в обидвох випадках 120, але різницю ви неозброєним оком побачитеОлексій: ↑ 12.01.2025 11:59 Зараз багато мемів та жартів стосовно DLSS 4, та 5070 з рівнем продуктивності 4090. Типу всі висміюють те, що всім продають "фейкові" кадри з DLSS замість "справжніх". Поясніть буть ласка, хто шарить, яку я маю побачити різницю у грі, як користувач, між картинками з працюючим DLSS, та з вимкненим? Я знаю, що картинка маже ставати мильною, з'являтись деякі артефакти, але ж наче з кожною інтерацією DLSS всі ці графічні недоліки стають все менш помітними. То може DLSS взагалі буде чудово виглядати, то й ще і купу нових фпсів підвезе, це ж наче добре?
Профит сомнительный. Львиную часть хорошего экспириенса от высокой кадровой частоты даёт то, что игровые движки начинают вести себя отзывчивей, вплоть до того, что даже физика может меняться в некоторых играх. Так в старых калл оф дюти часть сложных прыжков выполнялись только на определенном фпс. В той же форзе вождение при 60фпс и 120 - это абсолютно разное. При фреймгене естественно этого не происходит.oversteve: ↑ 12.01.2025 12:03все дуже відносно, для прикладу - 5070 зробить 120 кадрів із 30 за допомогою фг, а 4090 120 із 60, в обидвох випадках 120, але різницю ви неозброєним оком побачитеОлексій: ↑ 12.01.2025 11:59 Зараз багато мемів та жартів стосовно DLSS 4, та 5070 з рівнем продуктивності 4090. Типу всі висміюють те, що всім продають "фейкові" кадри з DLSS замість "справжніх". Поясніть буть ласка, хто шарить, яку я маю побачити різницю у грі, як користувач, між картинками з працюючим DLSS, та з вимкненим? Я знаю, що картинка маже ставати мильною, з'являтись деякі артефакти, але ж наче з кожною інтерацією DLSS всі ці графічні недоліки стають все менш помітними. То може DLSS взагалі буде чудово виглядати, то й ще і купу нових фпсів підвезе, це ж наче добре?
з цьої мультифреймген приблуди є профіт на високогерцових мордах, не дарма хуанг всюди на слайдах писав 240гц геймінг, але треба щоб ще карта могла ті базові 60 кадрів видати
60 і 120 можливо, ну а 120 і 240 там вже напевно різницю відчують далеко не всіDuckRider: ↑ 12.01.2025 12:12 60фпс и 120 - это абсолютно разное.
Фреймген (первой версии) приятный бонус.Олексій: ↑ 12.01.2025 11:59 Зараз багато мемів та жартів стосовно DLSS 4, та 5070 з рівнем продуктивності 4090. Типу всі висміюють те, що всім продають "фейкові" кадри з DLSS замість "справжніх". Поясніть буть ласка, хто шарить, яку я маю побачити різницю у грі, як користувач, між картинками з працюючим DLSS, та з вимкненим? Я знаю, що картинка маже ставати мильною, з'являтись деякі артефакти, але ж наче з кожною інтерацією DLSS всі ці графічні недоліки стають все менш помітними. То може DLSS взагалі буде чудово виглядати, то й ще і купу нових фпсів підвезе, це ж наче добре?
Вот только вот это вот "плавнее" - это не основная цель этих мониторов, есть хорошее английское слово snappier, которое отражает то зачем они нужны. А там где в синглах лок в 60, то ну и ладно, почти всегда в такие игры играть можно и в 60 без доп кадров.oversteve: ↑ 12.01.2025 12:1560 і 120 можливо, ну а 120 і 240 там вже напевно різницю відчують далеко не всіDuckRider: ↑ 12.01.2025 12:12 60фпс и 120 - это абсолютно разное.
і знову ж далеко не всі ігри з високою динамікою, багато де 60 вистачить заочі, а мфг просто зробить картинку плавніше
Главная проблема не в артефактах, а в огромном инпут лаге. Это когда твой персонаж (автомобиль) реагирует на твои действия с задержкой. Играть становится неприятно. Особенно критично это в шутерах и гонках.Олексій: ↑ 12.01.2025 11:59 Зараз багато мемів та жартів стосовно DLSS 4, та 5070 з рівнем продуктивності 4090. Типу всі висміюють те, що всім продають "фейкові" кадри з DLSS замість "справжніх". Поясніть буть ласка, хто шарить, яку я маю побачити різницю у грі, як користувач, між картинками з працюючим DLSS, та з вимкненим? Я знаю, що картинка маже ставати мильною, з'являтись деякі артефакти, але ж наче з кожною інтерацією DLSS всі ці графічні недоліки стають все менш помітними. То може DLSS взагалі буде чудово виглядати, то й ще і купу нових фпсів підвезе, це ж наче добре?
Ну и на сколько я понимаю, никакой рефлекс это не исправит, ибо он уменьшает задержку гпу->монитор, а та задержка лезет с самого движка игры при малом количестве фреймовLordTornado: ↑ 12.01.2025 12:33Главная проблема не в артефактах, а в огромном инпут лаге. Это когда твой персонаж (автомобиль) реагирует на твои действия с задержкой. Играть становится неприятно. Особенно критично это в шутерах и гонках.Олексій: ↑ 12.01.2025 11:59 Зараз багато мемів та жартів стосовно DLSS 4, та 5070 з рівнем продуктивності 4090. Типу всі висміюють те, що всім продають "фейкові" кадри з DLSS замість "справжніх". Поясніть буть ласка, хто шарить, яку я маю побачити різницю у грі, як користувач, між картинками з працюючим DLSS, та з вимкненим? Я знаю, що картинка маже ставати мильною, з'являтись деякі артефакти, але ж наче з кожною інтерацією DLSS всі ці графічні недоліки стають все менш помітними. То може DLSS взагалі буде чудово виглядати, то й ще і купу нових фпсів підвезе, це ж наче добре?
fixeddead_rat: ↑ 12.01.2025 12:38Здебільшого уплавнялка потрібна тим, у кого монітор не вміє в VRR.
Дело не в том, что он хочет принизить альтернативу, типа с намёком что они конкуренты, они не конкуренты, квантовые вычислители на данный момент мало отличаются от забавных рисёрчей, всё дело в том что сказанное - правда. Я вообще считаю, что удел квантовых компьютеров это специализированные вычислители, я не изучал прогресс в этой области за последние лет 5-7, но ранее сложилось именно такое впечатление и пока не вижу предпосылок чтобы его поменять.і глава Nvidia відповів, що ера практичного застосування квантових комп'ютерів настане приблизно через 20 років. Відразу після цього стався серйозний обвал акцій відповідних компаній. Деякі впали вдвічі відносно пікової вартості.
Очевидно, що Дженсен Хуанг зацікавлений у просуванні обчислень для ШІ, оскільки зараз це основне джерело доходів його компанії. Усі альтернативні обчислення він буде поки що називати безперспективними.
Это всё не от большого ума..Олексій: ↑ 12.01.2025 11:59 Зараз багато мемів та жартів стосовно DLSS 4, та 5070 з рівнем продуктивності 4090. Типу всі висміюють те, що всім продають "фейкові" кадри з DLSS замість "справжніх".
Сделайте скриншоты на разных настройках, это единственный нормальный способ понять что происходит. Потом, когда вы изучите возможные различия в статике, можно начинать сравнивать в динамике. Но, как правило, уже в статике видно, что текстуры в дали четче чем у "натива", это уже многим однозначно укажет на каких настройках играть.Олексій: ↑ 12.01.2025 11:59Поясніть буть ласка, хто шарить, яку я маю побачити різницю у грі, як користувач, між картинками з працюючим DLSS, та з вимкненим?
Он уже давно хорошо выглядит, бонусом идут фпс и сниженное потребление (а это меньше шума, кому это важно).Олексій: ↑ 12.01.2025 11:59Я знаю, що картинка маже ставати мильною, з'являтись деякі артефакти, але ж наче з кожною інтерацією DLSS всі ці графічні недоліки стають все менш помітними. То може DLSS взагалі буде чудово виглядати, то й ще і купу нових фпсів підвезе, це ж наче добре?
Нєа. Ну тобто на карті може і так, не звертав уваги, а проц маслає як не в себе.vmsolver: ↑ 12.01.2025 13:06и сниженное потребление
Чому підстава? Хтось забороняє вимкнути длсс і порівнювати растер? Інша справа, що маркетинг нвідії так хитруєShtopor: ↑ 12.01.2025 13:01 Насправді ще одна найбільша підстава з DLSS, це те що втрачається об"єктивніть при порівнянні карт конкурентів і навіть своїх же карт.
Наприклад можна наробити фейкових 100500 кадрів з артефактами і лагами (+затримками) - але в одних іграх їх буде більше, в інших менше. Одні люди будуть їх помічати, інші ні.
Також питання до плавності картинки. Якщо треба підвищити фпс зі 120 до 240, то навіть криві фейкові кадри суттєво експіріенс не зіпсують, адже більше 120 кадрів мало хто побачить різницю, навіть якщо фейкові кадри будуть максимально схожі на оригінальні. І тут можна хоч 240/360/480 кадрів намалювати, щоб виглядати краще конкурентів.
Тестувальники яким занесли мішок принципово можуть закривати на все це очі.
До DLSS як було... Одна карта 80 к/с - це топ, інша 70 к/с - відстій для ніщебродівТепер все буде відносно, якийсь юзер експеріенс...
про твою пораду можна сказати твоїми ж словами "Это всё не от большого ума.."vmsolver: ↑ 12.01.2025 13:06Сделайте скриншоты на разных настройках, это единственный нормальный способ понять что происходит. Потом, когда вы изучите возможные различия в статике, можно начинать сравнивать в динамике. Но, как правило, уже в статике видно, что текстуры в дали четче чем у "натива", это уже многим однозначно укажет на каких настройках играть.Олексій: ↑ 12.01.2025 11:59Поясніть буть ласка, хто шарить, яку я маю побачити різницю у грі, як користувач, між картинками з працюючим DLSS, та з вимкненим?