Останні статті і огляди
Новини
Intel обіцяє усунути проблеми з ігровою продуктивністю процесорів Core Ultra 200
-
dr31k0
Member
Пропоную обговорити Intel обіцяє усунути проблеми з ігровою продуктивністю процесорів Core Ultra 200
Буде дарувати користувачам 9800x3d?
Буде дарувати користувачам 9800x3d?
-
StingerYar
HWBOT OC Team
Пропоную обговорити Intel обіцяє усунути проблеми з ігровою продуктивністю процесорів Core Ultra 200
А відтестувавши той же 12900K прямо зараз, без HT & E-cores я отримував в іграх більші показники ніж "новий стиль" без HT, але з E-cores. І це, на секундочку, процесор 2021 року. Просто ніхто цього не помічав після фіксів у Win 11, а потім і Win 10, бо який сенс було саме відрубати HT? Зазвичай відключали E-cores для рубежів 500++ fps, щоби не заважали...
Ну подивимось що придумають, хоча би одразу підтвердили існування проблеми, і почали чухатись, а не як з дефектними флагманами 13-14 серії, та демонстративно-показове переведення стрілочок на користувача з заливанням сorporate bullshit коли деградація побила всі рекорди
Від себе можу сказати, що бачив дивне розподілення ядер, типу 0-1 = P, 2-9 = E, потім 10-15 = P і залишок E у випадку Arrow Lake, тобто попередні алгоритми розподілення навантаження, скоріш за все, дійсно не працювали як очікувано. (за логікою 0-15 це ж в нас типу були фізичні ядра + їх HT)«Я не можу поки що вдаватися в усі деталі, але ми виявили низку багатофакторних проблем на рівні ОС, на рівні BIOS, і я скажу, що продуктивність, яку ми бачили в оглядах — не така, як ми очікували, і не така, як ми планували. Запуск просто пішов не так, як планувалося. Це стало для всіх нас повчальним уроком, який надихнув нас на досить велику внутрішню роботу, щоб розібратися в тому, що сталося, і виправити це», — розповідає пан Халлок.
А відтестувавши той же 12900K прямо зараз, без HT & E-cores я отримував в іграх більші показники ніж "новий стиль" без HT, але з E-cores. І це, на секундочку, процесор 2021 року. Просто ніхто цього не помічав після фіксів у Win 11, а потім і Win 10, бо який сенс було саме відрубати HT? Зазвичай відключали E-cores для рубежів 500++ fps, щоби не заважали...
Ну подивимось що придумають, хоча би одразу підтвердили існування проблеми, і почали чухатись, а не як з дефектними флагманами 13-14 серії, та демонстративно-показове переведення стрілочок на користувача з заливанням сorporate bullshit коли деградація побила всі рекорди
-
phobosse
Member
викупить їх усі )dr31k0: ↑ 10.11.2024 10:41Буде дарувати користувачам 9800x3d?
-
TheDmytrius
Member
але клянусь, на рівні архітектури CPU все бездоганно. Це вони в усьому винні, як завждивиявили низку багатофакторних проблем на рівні ОС, на рівні BIOS,
-
Vlad Nodster
Junior
Конкуренцию с амд они уже проигрывают. Если бы прекратили менять сокеты и заняли свою нишу, то может бы что-то и получилось. Но навряд ли они до этого додумаются
-
mult
Member
Мабуть вся проблема в мішанині різних ядер, різні частоти, різні ядра і воно одне одному заважає в іграх, ігри і вінду треба навчити працювати з усим оцим
Я далеко не експерт але мені та мішанина ядер взагалі щось не подобається.
Для роботи воно може і добре по більше ядер, а от в іграх там все не так просто.
Для роботи воно може і добре по більше ядер, а от в іграх там все не так просто.
-
Misteri
Member
Надо к подобным новостям как в телеге сразу смайлик добавлять. Тут сразу можно было б клоуна прилепить. На интел уже смотришь как на бомжа который рассказывает как его подставили/бросили/КИДАНУЛИ и лишили всего и теперь он рассказывает что он обязательно вернется и всем им покажет..... вот только бутылку очередную допьёт.... тоесть новые 25 биосов выпустит по повышению производительности а потом ещё 25 чтоб убрать перегрев и синие экраны
-
Ghody
Member
Да, там бред. В hwinfo показывает 1p потом 4е ядра, потом снова п. А винда крайне тупаяmult: ↑ 10.11.2024 11:08 Мабуть вся проблема в мішанині різних ядер, різні частоти, різні ядра і воно одне одному заважає в іграх, ігри і вінду треба навчити працювати з усим оцим
-
Tailmon
Junior
хорошо что есть бетатестеры, которые раскупили все кор ультра за неделю, а я подожду пока мелкомягкие заставят свою поделку нормально работать
-
Yaroslav308
Member
Это должно быть несложно проверить, отключив E-ядра или пригвоздив игру только к P-ядрам.Ghody: ↑ 10.11.2024 11:18 Да, там бред. В hwinfo показывает 1p потом 4е ядра, потом снова п. А винда крайне тупая
-
Ghody
Member
Вот пускай обзорщики так и тестируют, а я бета тестером не хочу бытьYaroslav308: ↑ 10.11.2024 11:26Это должно быть несложно проверить, отключив E-ядра или пригвоздив игру только к P-ядрам.Ghody: ↑ 10.11.2024 11:18 Да, там бред. В hwinfo показывает 1p потом 4е ядра, потом снова п. А винда крайне тупая
-
Volodya811
Member
Станом на сьогодні Інтел контролює значно більшу частину ринку процесорів, ніж АМД. Коли буде техпроцес Інтел 18А, а потім і 14А, можна буде робити висновки щодо майбутнього заводів Інтела. АМД уже давно свої заводи втратила.Vlad Nodster: ↑ 10.11.2024 11:05 Конкуренцию с амд они уже проигрывают. Если бы прекратили менять сокеты и заняли свою нишу, то может бы что-то и получилось. Но навряд ли они до этого додумаются
-
heidfeld
Member
Кстати это походу процессоры у интела вышли которые Джим Келлер разрабатывал для них, но что-то пошло не так и прорыва как с Zen не получилось.
-
Prescott
Member
Ясно, возьму 9800х3д как появится в рознице.
-
alexeygalas
Member
А з робочою продуктивністю?
-
Sashkotem
Member
Я не зрозумів, шо значить нижче ніж очікувана, вони шо узагалі свій продукт не тестують, клоуни . Ну там перед запуском у серію включити комп і запустити гру вони не пробували? Це навіть гірше ніж проблеми 13/14 покоління.
-
SKYJAKER
Member
Я взагалі на початку думав що Їдра будуть працювати виключно на вінду. І досить дивно шо наприклад в біосі не можна вибрати які Їдра йдуть на вінду, типу виділити 4 або 8 Їдер на вінду тобто на те чим не керує користувач . А користувач вже сам на повну використуває лише Р-ядра(Підра).mult: ↑ 10.11.2024 11:08 Мабуть вся проблема в мішанині різних ядер, різні частоти, різні ядра і воно одне одному заважає в іграх, ігри і вінду треба навчити працювати з усим оцим
-
waryag
Member
В новому поколінні ця мішанина зменшилась - вирізали НТ. Можливо, заважають костилі, якими правили минуле покоління.mult: ↑ 10.11.2024 11:08Мабуть вся проблема в мішанині різних ядер, різні частоти, різні ядра і воно одне одному заважає в іграх, ігри і вінду треба навчити працювати з усим оцим
Нещодавно у АМД теж була проблема з різницею між результатами юзерів і власних автоматизованих тестувань.Sashkotem: ↑ 10.11.2024 12:16Я не зрозумів, шо значить нижче ніж очікувана, вони шо узагалі свій продукт не тестують, клоуни . Ну там перед запуском у серію включити комп і запустити гру вони не пробували? Це навіть гірше ніж проблеми 13/14 покоління.
-
IronWithin
Member
Ну от таке писати це вже край, повірте там тестування є на всіх етапах виробництва, досить цього скаму на форумі!Sashkotem: ↑ 10.11.2024 12:16 Я не зрозумів, шо значить нижче ніж очікувана, вони шо узагалі свій продукт не тестують, клоуни . Ну там перед запуском у серію включити комп і запустити гру вони не пробували? Це навіть гірше ніж проблеми 13/14 покоління.
-
nikolaiii
Member
Здається усіх інженерів які відповідали за якість продукції "оптимізували", тобто звільнили.