Intel обіцяє усунути проблеми з ігровою продуктивністю процесорів Core Ultra 200

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
StingerYar
HWBOT OC Team

Повідомлення

Пропоную обговорити Intel обіцяє усунути проблеми з ігровою продуктивністю процесорів Core Ultra 200
«Я не можу поки що вдаватися в усі деталі, але ми виявили низку багатофакторних проблем на рівні ОС, на рівні BIOS, і я скажу, що продуктивність, яку ми бачили в оглядах — не така, як ми очікували, і не така, як ми планували. Запуск просто пішов не так, як планувалося. Це стало для всіх нас повчальним уроком, який надихнув нас на досить велику внутрішню роботу, щоб розібратися в тому, що сталося, і виправити це», — розповідає пан Халлок.
Від себе можу сказати, що бачив дивне розподілення ядер, типу 0-1 = P, 2-9 = E, потім 10-15 = P і залишок E у випадку Arrow Lake, тобто попередні алгоритми розподілення навантаження, скоріш за все, дійсно не працювали як очікувано. (за логікою 0-15 це ж в нас типу були фізичні ядра + їх HT)
А відтестувавши той же 12900K прямо зараз, без HT & E-cores я отримував в іграх більші показники ніж "новий стиль" без HT, але з E-cores. І це, на секундочку, процесор 2021 року. Просто ніхто цього не помічав після фіксів у Win 11, а потім і Win 10, бо який сенс було саме відрубати HT? Зазвичай відключали E-cores для рубежів 500++ fps, щоби не заважали...

Ну подивимось що придумають, хоча би одразу підтвердили існування проблеми, і почали чухатись, а не як з дефектними флагманами 13-14 серії, та демонстративно-показове переведення стрілочок на користувача з заливанням сorporate bullshit коли деградація побила всі рекорди :gigi: :laugh:
phobosse
Member

Повідомлення

dr31k0: 10.11.2024 10:41Буде дарувати користувачам 9800x3d?
викупить їх усі )
TheDmytrius
Member

Повідомлення

виявили низку багатофакторних проблем на рівні ОС, на рівні BIOS,
але клянусь, на рівні архітектури CPU все бездоганно. Це вони в усьому винні, як завжди
Vlad Nodster
Junior

Повідомлення

Конкуренцию с амд они уже проигрывают. Если бы прекратили менять сокеты и заняли свою нишу, то может бы что-то и получилось. Но навряд ли они до этого додумаются
mult
Member

Повідомлення

Мабуть вся проблема в мішанині різних ядер, різні частоти, різні ядра і воно одне одному заважає в іграх, ігри і вінду треба навчити працювати з усим оцим :)
Я далеко не експерт але мені та мішанина ядер взагалі щось не подобається.
Для роботи воно може і добре по більше ядер, а от в іграх там все не так просто.
Misteri
Member

Повідомлення

Надо к подобным новостям как в телеге сразу смайлик добавлять. Тут сразу можно было б клоуна прилепить. На интел уже смотришь как на бомжа который рассказывает как его подставили/бросили/КИДАНУЛИ и лишили всего и теперь он рассказывает что он обязательно вернется и всем им покажет..... вот только бутылку очередную допьёт.... тоесть новые 25 биосов выпустит по повышению производительности а потом ещё 25 чтоб убрать перегрев и синие экраны
Ghody
Member

Повідомлення

mult: 10.11.2024 11:08 Мабуть вся проблема в мішанині різних ядер, різні частоти, різні ядра і воно одне одному заважає в іграх, ігри і вінду треба навчити працювати з усим оцим :)
Для роботи воно може і добре по більше ядер, а от в іграх там все не так просто.
Да, там бред. В hwinfo показывает 1p потом 4е ядра, потом снова п. А винда крайне тупая
Tailmon
Junior

Повідомлення

хорошо что есть бетатестеры, которые раскупили все кор ультра за неделю, а я подожду пока мелкомягкие заставят свою поделку нормально работать :)
Yaroslav308
Member

Повідомлення

Ghody: 10.11.2024 11:18 Да, там бред. В hwinfo показывает 1p потом 4е ядра, потом снова п. А винда крайне тупая
Это должно быть несложно проверить, отключив E-ядра или пригвоздив игру только к P-ядрам.
Ghody
Member

Повідомлення

Yaroslav308: 10.11.2024 11:26
Ghody: 10.11.2024 11:18 Да, там бред. В hwinfo показывает 1p потом 4е ядра, потом снова п. А винда крайне тупая
Это должно быть несложно проверить, отключив E-ядра или пригвоздив игру только к P-ядрам.
Вот пускай обзорщики так и тестируют, а я бета тестером не хочу быть
Volodya811
Member

Повідомлення

Vlad Nodster: 10.11.2024 11:05 Конкуренцию с амд они уже проигрывают. Если бы прекратили менять сокеты и заняли свою нишу, то может бы что-то и получилось. Но навряд ли они до этого додумаются
Станом на сьогодні Інтел контролює значно більшу частину ринку процесорів, ніж АМД. Коли буде техпроцес Інтел 18А, а потім і 14А, можна буде робити висновки щодо майбутнього заводів Інтела. АМД уже давно свої заводи втратила.
heidfeld
Member

Повідомлення

Кстати это походу процессоры у интела вышли которые Джим Келлер разрабатывал для них, но что-то пошло не так и прорыва как с Zen не получилось.
Prescott
Member

Повідомлення

Ясно, возьму 9800х3д как появится в рознице.
alexeygalas
Member

Повідомлення

А з робочою продуктивністю?
Sashkotem
Member

Повідомлення

Я не зрозумів, шо значить нижче ніж очікувана, вони шо узагалі свій продукт не тестують, клоуни :mad: . Ну там перед запуском у серію включити комп і запустити гру вони не пробували? Це навіть гірше ніж проблеми 13/14 покоління.
SKYJAKER
Member

Повідомлення

mult: 10.11.2024 11:08 Мабуть вся проблема в мішанині різних ядер, різні частоти, різні ядра і воно одне одному заважає в іграх, ігри і вінду треба навчити працювати з усим оцим :)
Я взагалі на початку думав що Їдра будуть працювати виключно на вінду. І досить дивно шо наприклад в біосі не можна вибрати які Їдра йдуть на вінду, типу виділити 4 або 8 Їдер на вінду тобто на те чим не керує користувач . А користувач вже сам на повну використуває лише Р-ядра(Підра).
waryag
Member

Повідомлення

mult: 10.11.2024 11:08Мабуть вся проблема в мішанині різних ядер, різні частоти, різні ядра і воно одне одному заважає в іграх, ігри і вінду треба навчити працювати з усим оцим :)
В новому поколінні ця мішанина зменшилась - вирізали НТ. Можливо, заважають костилі, якими правили минуле покоління.
Sashkotem: 10.11.2024 12:16Я не зрозумів, шо значить нижче ніж очікувана, вони шо узагалі свій продукт не тестують, клоуни :mad: . Ну там перед запуском у серію включити комп і запустити гру вони не пробували? Це навіть гірше ніж проблеми 13/14 покоління.
Нещодавно у АМД теж була проблема з різницею між результатами юзерів і власних автоматизованих тестувань.
IronWithin
Member

Повідомлення

Sashkotem: 10.11.2024 12:16 Я не зрозумів, шо значить нижче ніж очікувана, вони шо узагалі свій продукт не тестують, клоуни :mad: . Ну там перед запуском у серію включити комп і запустити гру вони не пробували? Це навіть гірше ніж проблеми 13/14 покоління.
Ну от таке писати це вже край, повірте там тестування є на всіх етапах виробництва, досить цього скаму на форумі!
nikolaiii
Member

Повідомлення

Здається усіх інженерів які відповідали за якість продукції "оптимізували", тобто звільнили.
Відповісти