ASUS вивела на український ринок клавіатуру ROG Falchion RX Low Profile

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
unique-neon
Member

Повідомлення

GreenMile: 20.02.2024 11:52Це ви чому вирішили, що він мало кому потрібен? За ПК не тільки в шутери бігають для чого крім WSAD все зайве
Я насправді практично і не граю за клавіатурою, робота і сьорфінг, так що тейк про шутери не про мене.
GreenMile: 20.02.2024 11:52Нампад - це, по-перше, набір спец символів через ASCII-коди, ну, наприклад прямо ось на форум: ±, °,™
Ок, є такий юз кейс, але скільки людей ним користується.
GreenMile: 20.02.2024 11:52додатковий ентер, який постійно юзається як підтвердження операції у тому ж ФШ
Сам цим не користуюсь, завжди перекидую руку в долі секунди між мишкою та набірною позицією на клавіатурі, тому важко щось напевне сказати з свого досвіду, але виглядає що без проблем дістаю ентер великим пальцем не зачіпаючи інших клавіш, тримаючи руку на мишці.
GreenMile: 20.02.2024 11:52+ і - також постійно там же використовуються
Не знаю про що саме мова, може фішка фш. Якщо це для скейлінгу в різних програмах, то у хромі використвоую ctrl+ scroll. Якщо це так зручно в фш, припускаю можна налаштувати інші клавіші. Плюс механічні клавіатури часто перепрограмовуються і можна додати +- на якісь інші клавіші які не використовуються (в мене наприклад такі page up/page down)
Melki
Member

Повідомлення

GreenMile: 20.02.2024 11:07Якась біда з клавіатурами сучасними, або якесь дешеве лайно, що розвалюється за 2 місяці, або з купою свистоперділок непотрібних що очі витікають, або ці огризки незрозуміло для кого.
Не можу зрозуміти позиціонування цього продукту, низькопрофільна - то більше під набір тексту, а не для ігор, але під текст без нампаду то фігня якась. Чохол натякає, що її можна носити з собою, куди/навіщо? Якщо брати з дому в офіс, то там не пограти, а для роботи, знову ж, без нампаду - ну таке.
10 років тому купив 6GV2, відчуваю, що до пенсії на ній сидіти буду і надалі, а для роботи просто міняти дешеві низькопрофільні раз на рік
Я уже почти два года вынужденно путешествую - большая клавиатура мне не упала для этого, а такая, размером с ноут, то что надо, везде влезает и относительно мало места занимает.
GreenMile
Member

Повідомлення

unique-neon: 20.02.2024 12:09 Сам цим не користуюсь...
Я не сперечаюсь, що ви не користуєтесь і вам воно ен потрібно, але ви берете на себе сміливість розписуватись за всіх, виходячи лише із власних звичок і вподобань. Я просто кажу шо це не так і нампад багато де затребуваний, при цьому він не заважає.

Відправлено через 6 хвилин 41 секунду:
Melki: 20.02.2024 12:10
GreenMile: 20.02.2024 11:07Якась біда з клавіатурами сучасними, або якесь дешеве лайно, що розвалюється за 2 місяці, або з купою свистоперділок непотрібних що очі витікають, або ці огризки незрозуміло для кого.
Не можу зрозуміти позиціонування цього продукту, низькопрофільна - то більше під набір тексту, а не для ігор, але під текст без нампаду то фігня якась. Чохол натякає, що її можна носити з собою, куди/навіщо? Якщо брати з дому в офіс, то там не пограти, а для роботи, знову ж, без нампаду - ну таке.
10 років тому купив 6GV2, відчуваю, що до пенсії на ній сидіти буду і надалі, а для роботи просто міняти дешеві низькопрофільні раз на рік
Я уже почти два года вынужденно путешествую - большая клавиатура мне не упала для этого, а такая, размером с ноут, то что надо, везде влезает и относительно мало места занимает.
Я не знаю, звісно, але хіба це не занадто товсте і важке одоробло для того, щоб із собою таскати постійно? Чи не краще взяти для ноута коротку-легку-тонку слім клаву, яка поміщається в сумку з ноутом, а не таскати ОЦЕ в окремому чохлі? Який юз-кейс саме цієї клави? :puzzle:
unique-neon
Member

Повідомлення

GreenMile
Так і я написав, що це суто справа звички і є відчутна перевага, коли під правою рукою немає третини клавіатруи, в якій безальтернативної потреби зазвичай немає.
Бо користувач, якому була відповідь, написав що за тиждень не зайшла, і формат непотріб.
Я ж нікого не закликаю переходити на компактні клавіатури, справа кожного.
pelia
Member

Повідомлення

GreenMile
та годі, клави без напмадів це звична справа уже, багато хто навіть не знає для чого ті додаткові цифри справа (і це сумно, але маємо що маємо), тут питання у тому нафіга такі обрубки, на яких і інших звичних клавіш немає і для того щоб "їх" натиснути треба аж цілих дві fn
SERGBILL
Member

Повідомлення

AccessDenied: 20.02.2024 10:23 Тут недавно TKL попробовал, понял, что у меня фантомные боли по нампаду.
мені значно зручніший окремий нампад зліва від клавіатури
bigmonstr666
Member

Повідомлення

просто бежевільні ціни на переферію у нас... тому тільки амазон :super:
Melki
Member

Повідомлення

GreenMile: 20.02.2024 12:41Я не знаю, звісно, але хіба це не занадто товсте і важке одоробло для того, щоб із собою таскати постійно?
Ну ты погоди, у меня не такая, я за форм фактор говорю а не за конкретный девайс со всеми свистоперделками за оверпрайс... Тут Keychron вне конкуренции по цене
ender
Member

Повідомлення

Кихроны починили блютус?
К радио тоже вопросы будут.
Конкретно про эту лень даже гуглить, но та что у меня многие другие молниеносной реакцией не хвастаются.
Хотя соглашусь что есть варианты лучше, взять ту же NuPhy Air75 V2.
Там и кнопок не зажали и темные клавиши можно выбрать.
Ещё и лишние деньги останутся.
Жаль только официально не торгуют, в отличие от кихронов.
Сам уже больше двух лет с Keychron K3, если б не хромой Bluetooth, то и не думал бы о замене.
7mindfields
Member

Повідомлення

Асус як завжди оверпрайс, але концепт 60% бордів в цілому дуже не практичний в порівнянні з 70/75%
unique-neon
Member

Повідомлення

ender: 20.02.2024 21:48Сам уже больше двух лет с Keychron K3, если б не хромой Bluetooth, то и не думал бы о замене.
Не впевнений про що мова, але я трохи користувався блутузом на вінді і на маку на Keychron K3 PRO

Найперша проблема з BT - клава періодично засинає, якщо її не чіпати. Дефолтне налаштування але це відключається.
Після відключення сну в клавіатури на вінді проблем більше і не було, працює добре.
На маку все-одно щось не так, але чи проблема в клаві чи в маку не знаю - якщо кілька хвилин не користуватись, то чомусь відключається від нього.
Melofon
Member

Повідомлення

er[socrates]

Ооо, напомню тебе вчерашний разговор: твоя цитата: Нелюбители механик выделяют три момента: громкость, длинный ход клавиш, стоимость. , про громкость повторюсь смешно чиать когда есть сверх-тихие механики на сайлент-свитчах с шумкой и смазкой свитчей и стабов https://www.youtube.com/shorts/0Gzt389SP3E, второй момент я тебе говорил ещё вчера про лоу-профиль свитчи и вот тебе один из сотни вариантов из новости :gigi: , ну а стоимость это всегда то что будет выше чем у мембранок просто из-за их технологии производства, даже самые донные механики будут стоить как минимум как средние мембранки, а средние механики как топовые мембранки, но качество которых будет в разы выше топовых мембранок, и не только качество исполнения но и их сильно отличимое качество использования (качество тайпинга).
НО РОГ Асус как всегда, тут согласен, у них клавы хоть и стали сильно лучше предыдущих поколений (потому что они хотя бы следят за трендами) но всё равно не стоят тех денег за которые можно купить уже кастомные клавиатуры которые будут на высокую ступень лучше.
BoKl
Member

Повідомлення

GreenMile: 20.02.2024 11:52
unique-neon: 20.02.2024 11:34 Нампад мало кому треба, хіба що хтось годинами числа вводить. В блоці зі стрілками теж зайвих клавіш вистачає для буденного використання (insert і т.і).
Це ви чому вирішили, що він мало кому потрібен? За ПК не тільки в шутери бігають для чого крім WSAD все зайве. Нампад - це, по-перше, набір спец символів через ASCII-коди, ну, наприклад прямо ось на форум: ±, °,™ і так далі, по-друге, додатковий ентер, який постійно юзається як підтвердження операції у тому ж ФШ і подібних програмах просто великим пальцем, не знімаючи руки з миші, + і - також постійно там же використовуються.
Я використовую нампад для апострофа (Alt + 0146)
unique-neon
Member

Повідомлення

BoKl
Це виглядає також на рідкісний юз кейс, і не дуже зрозуміло заради чого. Припускаю більшість вкористовує той апостроф з клавіші, де на англ. розкладці тільда, тільки на українській розкладці. Власне нічого поганого в ньому нема, він там для того і є. Різний ворд сам його міняє (до речі символ не такий як ваш).

Взагалі якщо окремо говорити за alt + нампад комбо з купки клавіш, то можна зайти з протилежної сторони. Треба ще додати клавіш зправа, а то різні складні і не логічні комбо треба пам'ятати і відносно довго вводити. Щоб були екзотичні апострофи/дорівнює/градуси/..., і заодно ще купку емоджі. Щоб точно все покрити. Клавіатура правда вже займе більшу половину столу, але це таке.

Звучить же не дуже логічно.

Я немаю нічого проти того що багато людей звикли до нампада, можливо навіть числа від 1 до 4 знаків набирають все-одно з нампада (що повільніше ніж з основного цифрового ряду). Якщо люди взагалі цифровий ряд ніколи не використовують, то без нампада буде таки важко перший місяць чи два лише через рефлекси, що 5 років розвивались, чи 10, чи 20. Просто вказую на те, що річ дуже нішева, реально тільки коли треба багато цифр вводити корисна (ну припустимо для бухгалтера, і то у них треба питати чи критичний їм нампад). У всіх інших випадках змушує зміщувати клавіатуру сильно лівіше, а мишу сильно правіше, що більш не зручно для повсякденного використання.
er[socrates]
Member

Повідомлення

Melofon
Спору нет, технологии предлагают крутые ништяки. Но они (сайлент-свичи и лоу-профиль варианты) - это еще плюс к стоимости. В итоге при выборе клавиатуры за 25 дол или 100 дол абсолютное большинство выберет вариант дешевле - ничтожнейше мал процент людей в нашей стране, могущий себе позволить 100 дол на клавиатуру. А те механические, которые теоретически могут еще вписаться в бюджет массового покупателя - сейчас это какие-нибудь хаторы от 40 дол - этот покупатель смотрит и не понимает по описанным мной причинам. Это вот личное наблюдение из многолетней практики.
ЗЫ: детвора хочет дарк прожект и кихрон, пусть самые дешевые, но чтоб этих брендов. Предки не понимают, но покупают. Влияние блогеров (:
unique-neon
Member

Повідомлення

BoKl: 21.02.2024 11:18Я використовую нампад для апострофа ’
З цікавості навіть погуглив - в юнікоді це називається right single quotation mark, навіть не апостроф
corban_jum
Member

Повідомлення

Є підозра що у кітайців якісь Azazz чи як вони там баксів 60 коштує на хороших свічах.
А взагалі, цей тренд на обрізані клави доволі забавний. Естетично, але вкрай не зручно.
Pushkinyan
Junior

Повідомлення

Дуже дорого, прям дуже.

Була у мене супер тиха gougar attack x3, наче і cherry MX red, і є естетика в клави - але шось не то...не отримував я відчуття задоволення,
Купив EVGA z20, є шум від натискання клавіш по корпусу - і це саме то, топова, преміальна клава і ціна щось там біля 2400-2500 грн
А тут 8 кесів бо асус....
Kosdnepr
Member

Повідомлення

AccessDenied: 20.02.2024 10:23 понял, что у меня фантомные боли по нампаду.
Є дуже класний формат клавіатури - 1800 (або 96%). І нампад на місці, і майже на 3 ряди кнопок менше:
спойлер
-1104891291-1769456018.jpg
AccessDenied
Member

Повідомлення

Kosdnepr
У меня длины пальца не хватит для Home, End (а где он?), Page Up, Page Down в коммандере. :D
Терпеть не могу проводник.
Відповісти