Європейський союз планує створити п’ять гігафабрик ШІ по 100 тисяч прискорювачів

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
tornadox
Member

Повідомлення

dead_rat
Зробив факт-чекінг ваших "фактів". Стосовно системи спостереження, це правда. Решта є перебільшенням: у 2001 CGI було далеко до фотореалізму, deepfake'и зʼявились лише в середині 2010-х, а генеративне відео на рівні "не відрізниш від реального" - це взагалі історія останніх 1–2 років. Тож все-таки трохи майбутнє ;)
dead_rat
Member

Повідомлення

tornadox: 11.04.2025 23:27 CGI було далеко до фотореалізму,
Включіть битву з тролем і з Балрогом з Володаря Перснів 2001.

Вони досі виглядають супер. Краще за Балрога з перснів 2024.
Bahus_969m
Junior

Повідомлення

VolandInferno: 11.04.2025 15:50
Bahus_969m: 11.04.2025 15:21О ні-ні, тут ви помиляєтесь. Я реаліст. Просто тверезо намагаюсь дивитись на світ. І бачу як ми всі поступово "тупіємо", списуючи це на прогрес людства. І ми самі себе заганяємо в інформаційне рабство.
Ні, це до реалізму не має ніякого відношення. Те, про що ви пишете - це нігілізм. Екстракт нігілізму.
Нігілізм то тут до чого? Просто спокійно, об'єктивно проаналізуйте життя свого оточення. Більшість з нього буде залежати від гаджетів. І я в їх числі. О ні, я ні в якому разі не кажу, що я не такий, ми всі такі. Вся молодь розраховує і ставить ставки на технології в свому житті. Але є один нюанс. Всі ми в такому випадку не самодостатні. Вимикаємо живлення і... Коллапс, істерика, що робити?
Я взагалі про те, що усе треба використовувати з розумом. А зараз виходить так, що скоро навіть елементарну математику в школі перестануть викладати, бо є чудо калькулятор. Заради цікавості порівняйте шкільні програми за останні років 40. Середньостатистичний учень 90-их зараз був би призером олімпіад.
Tiufin
Member

Повідомлення

dead_rat: 11.04.2025 23:34
tornadox: 11.04.2025 23:27 CGI було далеко до фотореалізму,
Включіть битву з тролем і з Балрогом з Володаря Перснів 2001.

так в тому і сенс, що раніше графіку доводилось малювати "вручну", витрачаючи купу годин праці спеціалістів та заліза. А із ШІ це зможе зробити кожен школяр, витративши набагато менше свого часу та часу заліза. Зростання продуктивності - це ключова мета всього цього ШІ. І одночасно з цим, зростання продуктивності - це головна причина розвитку людства.
tornadox
Member

Повідомлення

dead_rat: 11.04.2025 23:34Включіть битву з тролем і з Балрогом з Володаря Перснів 2001.

Все так, але і троля, і Балрога малювали художники, а не ШІ. Тому не зовсім розумію, до чого тут приклад. Поясніть, будь ласка, можливо мова про бюджети чи скіли VFX-команд?

Тон вашого коментаря нагадує пенсіонера, який кричить, що "в совку теж були комп’ютери, і в космос літали!". Але при цьому ви повністю ігноруєте головне, зараз ці технології стали доступними кожному. Без команд художників, без студій, просто в браузері і безкоштовно, або за ціною піци.

Я цю революцію вже бачу на практиці, вона оптимізовує мої робочі задачі і реально економить час. І нічого подібного у вільному доступі 10, а тим більше 20 років тому не було.
Тому досить ностальгії, вимикайте режим пенсіонера.
ronemun
Advanced Member

Повідомлення

Scoffer: 11.04.2025 14:29
Alligator: 11.04.2025 14:18Допилять та замінять пошукові інструменти на ці ШІ.
Гугла сто років юзає нейронку для видачі результатів. Ну останні 10 так точно. І як на мене, видача зі старого-доброго донейроного статистично-алгоритмічного часу стала тільки гірше.
Єдине що змінилось - тепер ця нейронка не просто лінки видає, а займається компіляцією тексту. Таке собі досягнення враховуючи необхідність в радикально більших обчислювальних потужностях. Я от зовсім не впевнений що в даній сфері воно виде на самоокупність.
Поки що вся ця істерія більше схожа на розпил держбюджетів. Не без того що в якихось вузьких застосуваннях щось залишиться, але в цілому все далеко не так радісно, як багато хто собі тут уявляє.
май совість, це як сатану називати богом добра
задача гугла - продати якомога більше реклами, а це значить впарити якомога більше переходів між сайтами, тобто по суті запропонувати якомога гірший по користі контент. І їх нейронка якраз це і робить, ти сам це підтверджуєш.
А людям потрібна користь з мінімальною кількістю переходів по сторінках, бажано взагалі щоб само все на льоту тебе розуміло. А для цього найкраще було б зробити загальний аналіз доступних знань і перетворити в нейромережу - коротко і ясно. Але ж тоді закриються міліони сайтів з перепродажем в 10 раз дорожче зробленого в Китаї, які і замовляють всю цю рекламу і кліки. Тож Гугл - це давно основне Зло
Kullerok
Member

Повідомлення

Bahus_969m: 11.04.2025 13:43 Хай ще напишуть де ЄС електрику буде брати для тих центрів, не в Україні випадково? Поки ми будемо на генераторах сидіти, а нам будуть втирати що то ми багато кондиціонерів маємо.
Нашел проблему :laugh: :laugh: одна а атомная станция закроет проблему раз и навсегда
toto
Member

Повідомлення

VolandInferno: 11.04.2025 13:17 Коли ж ця бульбашка з ШІ репне. Якесь помішання. 2 роки тому жили без ШІ і було чудово.
Таке враження що це просто золоте дно по відмиванню грошей, на кшталт картин по 28756 мільярдів за зображення соплі.
уже дождался когда криптопузырь лопнет?
Scoffer
Member

Повідомлення

tornadox: 12.04.2025 00:40Я цю революцію вже бачу на практиці, вона оптимізовує мої робочі задачі і реально економить час.
Якщо ця "революція" дійсно якимось чином оптимізовує твої робочі завдання, то у мене для тебе погані новини: ти в списку тих професій, в котрих шкіряних мішків першими замінять добрі роботи :rotate:
Це як з сапр і креслярами свого часу. Раніше креслярів в кожному першому кб тисячами, а зараз стрімко наближається до нуля. Чистих креслярів мабуть вже й зовсім немає, інженери суміщають. Так що я б не дуже радувався на твоєму місці ;)

Відправлено через 13 хвилин 40 секунд:
Тим часом я досі вважаю що ніяка це не революція. Рано чи пізно бюджетні дотації зійдуть нанівець, істерія з акціями теж, і виявиться що підтримувати все це діло тупо дорого. Зараз всі оті ллм працюють в люті мінуса. Коли введуть абонплату в NN тисяч валюти на місяць, то тоді і побачимо хто що і де там оптимізує.
Stamb
Member

Повідомлення

Scoffer
"Революція" дійсно багато кому допомагає, якщо твоя робота не тільки язиком плескати
Scoffer
Member

Повідомлення

Stamb
Якраз все з точністю до навпаки. Нейронка за тебе поки що не тицяє кнопарі, котрими можна увалити половину контори. Зато "налити води" в якийсь нафіг нікому не потрібний текст просто заради того щоб літер більше стало, то це можна.
Stamb
Member

Повідомлення

Scoffer
А нащо ти їй кажеш в непотрібний текст додати ще тексту? Я не кажу і вона не лиє.
Те що люди не вміють користуватися інструментом - проблема людей, а не інструменту.
vmsolver
Member

Повідомлення

Scoffer: 12.04.2025 11:11Тим часом я досі вважаю що ніяка це не революція.
Если стало лучше чем раньше, то как это не называй, в это будут вкладываться деньги и дальше, америкосы увидели реальную возможность заменить дешевый труд в третьих странах на роботов, при этом подтянув коммунистический Китай до своего уровня технологий, а потом и вообще отдав на аутсорс много технологий, вот теперь думают наверстать ИИ и робототехникой, поэтому у них и выбора нет, надо что-то делать, поэтому
инвестиций будет много.
Scoffer
Member

Повідомлення

vmsolver
В тому і справа що воно замінює дешеву працю дорогу технологію + дорогу працю на обслуговування технології :laugh:
Це тільки на перший погляд здається що воно на шару щось робить. Але шари не буває, хтось за все має заплатити.

Відправлено через 1 хвилину 3 секунди:
Stamb
Тому що це суть інструменту. Воно вміє що вміє. І за ним потім ще виправляти.
Stamb
Member

Повідомлення

Scoffer
Суть інструменту це дати відповідь на твоє питання, написав щоб налила води то і маєш. Не хочеш води то не маєш. Це стосується і безплатного чат жпт, і ентерпрайз версії і діп сік
Scoffer
Member

Повідомлення

Stamb
Інструмент не може дати відповідь на моє питання тому що це занадто тупий інструмент як по логіці роботи, так і по наявності в ньому цих даних взагалі. На мої питання не завжди може дати відповідь четверта лінія підтримки вендора софта, а ти про якісь там чати розповідаєш :laugh:
Stamb
Member

Повідомлення

Scoffer
Ти ще запитай логін до пентагону і ний потім що ніц не вийшло. Якщо доки по твому софту тримають за закритими дверима то яким дивом тобі чат, який навчений на відкритих даних має дати відповідь? Вибирай відповідний інструмент під відповідні задачі, а не заявляй що то все фігня, бо тобі не підходить.
Scoffer
Member

Повідомлення

Stamb
Я тому і кажу що всі ви хто не може загуглити самостійно, а користуєтесь чатами "бо зручно", першими і підете під раздачу на заміну на роботів ;) Я ж типу того, співчуваю вам чи що :D
Stamb
Member

Повідомлення

Scoffer
А я ж тобі кажу, що ти дурниці знову верзеш.

Що там із твоїм прикладом, 4 лінія підтримки не помогла, а потім ти сам загуглив і знайшов? :lol:
Scoffer
Member

Повідомлення

Stamb
Ні, не змогла і пішла переписувати код софта щоб змогти. Твій чат так зможе?
Відповісти