мої улюблені історії про маркетологів і ховрашкі, але розумієш мені не продали цю карту. я 5090 не збираюсь купувати, для моїх потреб вистачає моєї карти. а якби мені дійсно потрібна була 5090 і не тільки для ігор, а ще й як робочий інструмент, тут вибач твої оди про маркетинг не працюють, бо ящо я хочу найкращу продуктивність сьогодні, все що ти мені можеш запропонувати це "бойкотувати і не купляти бо воно оверпрайс". нвідія продає свій "хайенд" за дорого, я з цим не сперечаюсь. від того що ми з тобой тут будемо на це жалітись вони не подешевшають. ці "топові рішення" завжди знайдуть покупця, те ж саме писали за 4090 я це добре пам'ятаю. а найлегший спосіб спустити прайс 5090 на землю, це не плакатись на форумі за карту, яку ти все рівно не купиш, а конкуренту випустити аналогічну гпу за нормальний прайс, ось тоді зможемо поговорити про маркетинг. я твою точку зору розумію, ти мою ні. надалі продовжувати не бачу сенсу. успіхівDilfin: ↑ 03.04.2025 11:12Ви взагалі не розумієте що таке маркетинг, не розумієте що це ціла наука, як продати Вам щось дуже дорого, що не може стільки коштувати, внушити Вам, що так має бути, що так буде і що так було завжди, ви порівняли дорогий спорткар, яких випускається в світі десятки, а деколи і одиниці з серійним продуктом, так само як порівнювати автомобілі Фераррі з айфоном останньої моделі. І ціллю маркетингу - створити для Вас недосяжну мрію, щоб Ви до неї йшли, як віслюк за морквиною, прив'язаною до палки, а палку прив'язано до його спини. А звідки береться інфляція простими словами, щоб Ви розуміли, це коли дорожчає товар, його купляють менше, відповідно менше продають, відповідно зменшується купівельна спроможність грошей, їх треба більше, щоб щось купити. Топовий ПК зараз коштує близько 10К$ і інфляція не обезцінила долар в 5 разів, коли топовий пк коштував 2К$ а от маркетологи, які хочуть заробити всі гроші світу вже і зараз - це роблять з дуже великою швидкістю.Enjthesilence: ↑ 01.04.2025 16:31
4090-5090 не мають конкурента в своєму сегменті, назви одну карту? ах, так. наступна йде 5080, от це не задача. 5090 - найшвидша ігрова гпу, найпродуктивніша. Може диктувати прайс, який заманеться. якщо ти за своє життя, ще не зрозумів, що такі речі завжди були і будуть оверпайс, це якось наївно, ні? я вже написав при яких умовах буде нормальний конкуруючий прайс, але відсутність саме "конкурента" дозволяє продавати спочатку по 1,6к, а тепер по 2к. знову ж так, хіба тебе хтось змушує її купувати за 2к? я вже втомився це повторювати) якби було вигідно, наштампувати міліони 5090 і продавати їх за 3 копійки, хуанг так і вчинив би, але розумієш - для них першочергово зараз штампувати карти під ШІ, там не ідіоти сидять, вони розуміють як працює ціноутворення і що принесе їм максимальний прибуток. я би також хотів, щоб топи коштували як 10 років назад по 700 баксів, але це мої хотілки, реальність в нас інша. ми кажемо про найдорожчу карту, а не бюджетний сегмент, тих 5090 не так багато взагалі існуватиме.
чи ти бігаєш по автофорумах і розповідаєш про доцільність прайсів на якісь спортивні авто? про конвєєр виробництво і тд? вони не коштують своїх грошей, абсолютно. "більше - за менший прайс" працює лише в бюджетному, максимум середньому сегменті.
Останні статті і огляди
Новини
Огляд та тестування відеокарти ASUS TUF Gaming GeForce RTX 5090 32GB OC Edition. Порівняння з GeForce RTX 4090 та іншими опонентами
-
Enjthesilence
Member
Востаннє редагувалось 03.04.2025 11:25 користувачем Enjthesilence, всього редагувалось 2 разів.
-
Dilfin
Member
Dilfin: ↑ 03.04.2025 11:12Ви взагалі не розумієте що таке маркетинг, не розумієте що це ціла наука, як продати Вам щось дуже дорого, що не може стільки коштувати, внушити Вам, що так має бути, що так буде і що так було завжди, ви порівняли дорогий спорткар, яких випускається в світі десятки, а деколи і одиниці з серійним продуктом, так само як порівнювати автомобілі Фераррі з айфоном останньої моделі. І ціллю маркетингу - створити для Вас недосяжну мрію, щоб Ви до неї йшли, як віслюк за морквиною, прив'язаною до палки, а палку прив'язано до його спини. А звідки береться інфляція простими словами, щоб Ви розуміли, це коли дорожчає товар, його купляють менше, відповідно менше продають, відповідно зменшується купівельна спроможність грошей, їх треба більше, щоб щось купити. Топовий ПК зараз коштує близько 10К$ і інфляція не обезцінила долар в 5 разів, коли топовий пк коштував 2К$ а от маркетологи, які хочуть заробити всі гроші світу вже і зараз - це роблять з дуже великою швидкістю. А про прибуток Ви праві їхня ціль отримати максимальний прибуток вже і зараз, а потім хоть потоп, тобто не будуть купляти відеоплати, похєр на геймерів, будуть випускати ШІ обладнання, головне бабки, більше бабок, а закінчиться бум ШІ, в планах ще щось інше, а такі як Ви потім будуть плакати: ой немає відеокарт, немає на чому пограти, а все через те, що бігли і купляли товари оверпрайс з думками, а що я не мужик, не заробляю, не можу собі дозволити, а більшість з батьків тягне "на навчання". Колись за спекуляцію була відповідальність, а тепер це поощряється і хвалиться, бізнес і нічого особистого, а потім дивуємось чому нас зі всіх сторін хочуть "на-бати" навіть рідні і близькі, дивуємось чому війни по цілому світі, а все просто: нічого особистого - тільки бізнес...Enjthesilence: ↑ 01.04.2025 16:31
4090-5090 не мають конкурента в своєму сегменті, назви одну карту? ах, так. наступна йде 5080, от це не задача. 5090 - найшвидша ігрова гпу, найпродуктивніша. Може диктувати прайс, який заманеться. якщо ти за своє життя, ще не зрозумів, що такі речі завжди були і будуть оверпайс, це якось наївно, ні? я вже написав при яких умовах буде нормальний конкуруючий прайс, але відсутність саме "конкурента" дозволяє продавати спочатку по 1,6к, а тепер по 2к. знову ж так, хіба тебе хтось змушує її купувати за 2к? я вже втомився це повторювати) якби було вигідно, наштампувати міліони 5090 і продавати їх за 3 копійки, хуанг так і вчинив би, але розумієш - для них першочергово зараз штампувати карти під ШІ, там не ідіоти сидять, вони розуміють як працює ціноутворення і що принесе їм максимальний прибуток. я би також хотів, щоб топи коштували як 10 років назад по 700 баксів, але це мої хотілки, реальність в нас інша. ми кажемо про найдорожчу карту, а не бюджетний сегмент, тих 5090 не так багато взагалі існуватиме.
чи ти бігаєш по автофорумах і розповідаєш про доцільність прайсів на якісь спортивні авто? про конвєєр виробництво і тд? вони не коштують своїх грошей, абсолютно. "більше - за менший прайс" працює лише в бюджетному, максимум середньому сегменті.