Опубліковано огляди відеокарти GeForce RTX 5090 Founders Edition

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
daesz
Member

Повідомлення

Earanak
Ну так це тому, що софт який потребує багато врами (як той же СД у мене чи УЕ5 рендерер інтенсивно утилізовують всю пам'ять), в іграх в мене завжди 60-62, навіть якщо вся врама забита під зав'язку (як в Індіані наприклад).
Earanak
Member

Повідомлення

daesz, с оперативкой например это так не работает. Когда у меня памяти занято 110/128GB она греется дай бог до 50. В играх при 24/128 может и до 65 греться. Потому что Bandtwidth в случае с памятью ОЗУ может быть 18гб/сек при этом или 60гб/сек. Почему это не может быть с VRAM ? Когда память занята/зарезервирована (как Commit Size) а ее активная часть составляет лишь малый объем. Ну например. Я не утверждаю что это так... И все же, что память занята не значит что она активно используется. И если что это не связано с корпусом и нагревом от видяхи (корпус открытый и лежачий а память под обдувом у меня).

В играх мне взападло проверять. У меня из игр сейчас стоит только инди-параша которая дай бог выжмет 100вт с видяхи...
dfcz
Member

Повідомлення

Kyro: 23.01.2025 16:19
Понеслась!
30% пффф такое
Без контекста, 30% было бы неплохо.
НО!
Цена +$400;
Энергопотребление +125(?)Вт.
Также есть нюанс с тем, что прирост производительности очень близок к увеличению количества шейдерных процессоров, aka CUDA-ядер. То есть, архитектурный прирост мизер (на этом фоне будет очень интересно взглянуть на противостояние 4080S vs 5080.
NVo1
Junior

Повідомлення

Pathfinder: 23.01.2025 17:04 Цікаве охолодження.
Але памяті гарячіше ніж в 4090, мабуть треба було винести з плати під вєнтіль але тодіб затримки були більші.. Або ТТ пускати окремо і по пам'яті.
Або теможвачка гімно.
Зображення
Хоча х2 чіпів плюс 30градусів температури :shuffle:
Коли вже зроблять в них просто водянку з підключенням до котла. Фігачиш просто воду через себе і вона в теплу підлогу нехай вся іде і не треба ці вєнтілятори
daesz
Member

Повідомлення

Earanak
в СД вона якраз таки не зарезервована, а активно використовується - до того як жмякаєш "генерувати" врама замповнена на якись пару нещасних соттень мегабайт, а як тільки генерація починається - бум, 12 гіг (на 7800хт - всі 16 гіг), і як тільки генерація закінчилась - знову та ж пара сотень що була на початку ;)
Nortrom
Member

Повідомлення

Также есть нюанс с тем, что прирост производительности очень близок к увеличению количества шейдерных процессоров, aka CUDA-ядер. То есть, архитектурный прирост мизер
Тут по ваттам померяли - https://www.computerbase.de/artikel/gra ... 1/seite-13

:laugh:
Зображення
Востаннє редагувалось 23.01.2025 19:46 користувачем Nortrom, всього редагувалось 2 разів.
Earanak
Member

Повідомлення

daesz, SD это Стейбл ?

ComfyUI у меня с Flux.Dev с UltimateSDUpscaler при занятых 24гб греет память за пол часа максимум до 50.
Superpostion 1440p/Extreme при 10гб греет до 65 память на первом же 2-х минутном прогоне.
При этом загрузка GPU идентичная. А нагрузка на Memory Controller в случае с Superposition выше.
daesz
Member

Повідомлення

Earanak
ага :)
Ektalion
Member

Повідомлення

leif: 23.01.2025 16:25 Якщо буде норм — особисто я візьму :gamer:
Дивись літом не пожалкуй....
Robostyle
Member

Повідомлення

Столько жора, столько денех - ради чего?
Уж лучше бы били рекорды энергоэффективности со старой формулой 6GPC, ну 8 макс :-/
feniks_tm
Member

Повідомлення

Nortrom: 23.01.2025 19:44
Также есть нюанс с тем, что прирост производительности очень близок к увеличению количества шейдерных процессоров, aka CUDA-ядер. То есть, архитектурный прирост мизер
Тут по ваттам померяли - https://www.computerbase.de/artikel/gra ... 1/seite-13

:laugh:
Зображення
І це враховуючи, що торент один з кращих по температуракам та продуву... А дехто і далі молиться на божествений 2 слотовий охлад)
leif
Member

Повідомлення

Ektalion: 23.01.2025 19:52
leif: 23.01.2025 16:25 Якщо буде норм — особисто я візьму :gamer:
Дивись літом не пожалкуй....
Почув тебе. Fyi я чотири літа юзав відеокарту, що споживає 440вт, тут не принципово більше. Трошки маю уявлення)
Earanak
Member

Повідомлення

Не вижу проблем по лету и компам. Лишь бы электричество было. У меня рендрило две ноды в Короне с 5950х+13900KF и ещё две на GPU UE5 PT 3090+4090. Ничего страшного не случилось. Открыл окно и все тут. Комната примерно 2.5х6-3х7 метров. Когда совсем жарко то можно и кондей включить, это и без жора компов :dontknow: Вот когда электричества нету, тут все сложнее конечно. Приходится идти на компромиссы. Если конечно не собирать байду на 20000Wh :gigi:
radeon5870
Member

Повідомлення

Ура!!!
Тепер нарешті можна буде пограти у третій Відьмак на 299fps, а то ці слайд-шоу з 213fps просто задов6али :rotate: :lol: :laugh:
Scoffer
Member

Повідомлення

А я казав шо цей реф буде 90+ градусів, а ви "гарно продувається, немає проблем" :laugh:
STARL1GHT
Member

Повідомлення

Наче і прогрес є, і все кльово, класно, супер-пупер, але..
спойлер
.. але чому так всрато виглядає воно все, якщо на ваги ложити всі плюси і мінуси?

Якась фейспальма. :rotate:
oversteve
Member

Повідомлення

feniks_tm: 23.01.2025 19:56 І це враховуючи, що торент один з кращих по температуракам та продуву... А дехто і далі молиться на божествений 2 слотовий охлад)
можна взяти консоль типу Рідж і не гріти проц відяхою
oversteve
Member

Повідомлення

Scoffer: 23.01.2025 21:11 А я казав шо цей реф буде 90+ градусів, а ви "гарно продувається, немає проблем" :laugh:
для початку треба буде подивитися як себе буде вести нова пам'ять у інших виробників
Scoffer
Member

Повідомлення

oversteve
На 8-слотовій СО вестиме себе добре :lol:
FastBullet
Member

Повідомлення

Scoffer: 23.01.2025 21:27 oversteve
На 8-слотовій СО вестиме себе добре :lol:
Я перевірив, на 9 слотовій краще)))
Відповісти