це не статистика. на сотню 4090, яка ставиться в ігровий комп може бути одна яка йде в якесь Аі- льорнінг. чи скільки? ви ж заявили, що карти купуються для проф. використання. наведіть пруфи посолідніше, а то поки досить погано виходить у вас.kairo: ↑ 13.01.2025 20:055 Best GPUs for AI and Deep Learning in 2024
Top 3. NVIDIA RTX 4090
https://www.gpu-mart.com/blog/best-gpus ... rning-2024
Останні статті і огляди
Новини
Висока ціна GeForce RTX 5090 повністю виправдана, вважає голова Nvidia
-
leif
Member
-
kairo
Member
Я надав ту статистику, яка доступна. Поясніть тепер ви, чому експорт "геймерської" карти обмежений урядом США та чому тоді вона займає перші місця в усіх рейтингах Best GPUs for AI and Deep Learning.leif: ↑ 13.01.2025 20:08ну, так давайте статистику по RTX картам, скільки яких куди йде. а не статистику по всьому доходу нвідіа, де переважає залізо, яке нвідіа продає в дата центри. це всім відомо, що це найприбутковіший напрям діяльності нині, але це окремі лінійки, які окремо рахуються.kairo: ↑ 13.01.2025 20:054090D та 5090D це такий тролінг китайців. Просто по-приколу.
Тепер ви будь ласка приведіть статистику під свою заяву.на сотню 4090, яка ставиться в ігровий комп може бути одна яка йде в якесь Аі- льорнінг.
Уряд США виходить не солідна організація.наведіть пруфи посолідніше, а то поки досить погано виходить у вас.
Starting from November 16, 2023, Nvidia will be unable to ship its A100, A800, H100, H800, L40, L40S, and GeForce RTX 4090 cards and modules for AI and HPC computing to China, Saudi Arabia, the United Arab Emirates, and Vietnam without an export license from the U.S. Department of Commerce's Bureau of Industry and Security.
Востаннє редагувалось 13.01.2025 20:14 користувачем kairo, всього редагувалось 2 разів.
-
NST1983
Member
Братан, у мене досвіду зі збору пк за 20 років, но коли роблять шлак, то варто задуматись. Типа хєрові юзери бо не вміють згинати кабелі від хуанга))VolandInferno: ↑ 13.01.2025 20:06Це проблема криворукіх юзерів і таких випадків було всього пару штук на самому початку. Просто їм надали розголосу.NST1983: ↑ 13.01.2025 20:02Обоснуй, ти бачив як воно горить???
Обосновувати тобі твоя мамка буде.
-
VolandInferno
Member
NST1983
Навчись адекватно спілкуватись.
Навчись адекватно спілкуватись.
-
leif
Member
це не статистика взагалі, відповідно ви своє твердження взяли зі стелі, от і все.kairo: ↑ 13.01.2025 20:12Я надав ту статистику, яка доступна.
вам окремо треба дописати, що я нічого не стверджував? з самого формулювання це не було зрозуміло?leif: ↑ 13.01.2025 20:11 на сотню 4090, яка ставиться в ігровий комп може бути одна яка йде в якесь Аі- льорнінг. чи скільки?
Відправлено через 1 хвилину 14 секунд:
ну ви можете робити якісь припущення про відсоткове відношення між геймерським і негеймерським застосуванням 4090 на основі цієї інфи? ок, давайте ваш wild guesskairo: ↑ 13.01.2025 20:12Уряд США виходить не солідна організація.
Starting from November 16, 2023, Nvidia will be unable to ship its A100, A800, H100, H800, L40, L40S, and GeForce RTX 4090 cards and modules for AI and HPC computing to China, Saudi Arabia, the United Arab Emirates, and Vietnam without an export license from the U.S. Department of Commerce's Bureau of Industry and Security.
-
kairo
Member
Ще раз запитую. Навіщо уряд США обмежує експорт "геймерської" карти яка чисто випадково є одним із найпотужніших рішень для AI та DL на ринку?leif: ↑ 13.01.2025 20:15це не статистика взагалі, відповідно ви своє твердження взяли зі стелі, от і все.kairo: ↑ 13.01.2025 20:12Я надав ту статистику, яка доступна.вам окремо треба дописати, що я нічого не стверджував? з самого формулювання це не було зрозуміло?leif: ↑ 13.01.2025 20:11 на сотню 4090, яка ставиться в ігровий комп може бути одна яка йде в якесь Аі- льорнінг. чи скільки?
-
doc-oc
Member
На IXBT со ссылкой на другой источник заметка былаEnjthesilence: ↑ 13.01.2025 13:50Вже є нормальні тести в растері? Скинь плзdoc-oc: ↑ 13.01.2025 12:42 Какая разница, что эта собака считает
Сегодня видел уже тесты КП2077 в 4к и фуллРТ 4080 15 кадров, а 5080 17 кадров выдала
Вот это прирост, вот это победа
Эти фуфлогоны знали, что ничего не смогут родить нормального, вот и пихают кал лопатой хомякам в рот
Ну, а хомяки и причмокивают с удовольствием.
Да ещё так яростно д… на дегенерацию кадров, что стоит что-то против сказать, сразу так обижаются, что готовы в горло вцепиться
Будто их мать родную оскорбили
-
leif
Member
це не має стосунку до предмету дискусії. той факт, що 4090 десь можна використовувати не означає, що більшість або велика частина цих карт були куплені з такою метою. для того, щоб це заявляти потрібні цифри, факти, а не ваші припущення і те, що 4090 потрапила в списки продуктів, експорт яких було обмежено.kairo: ↑ 13.01.2025 20:18Ще раз запитую. Навіщо уряд США обмежує експорт "геймерської" карти яка чисто випадково є одним із найпотужніших рішень для AI та DL на ринку?
Відправлено через 2 хвилини 53 секунди:
це ви подивились, що 4090 потрапила в санкційні списки і вже вважаєте достатньою підставою, щоб оце заряджати?kairo: ↑ 13.01.2025 19:56Тут багато хто не може в це повірити, але карти подібного класу беруть для роботи в першу чергу.
потужна логіка, нічого не скажеш.
-
NST1983
Member
У тебе аргументів нуль, мов криворукі юзери не змогли відучти.... Це для кого, для хомячків? Відповідь була в твоєму стилі, вчити мене не потрібно, можу сам кого навчити, але по суті і без понтів!
-
Enjthesilence
Member
Це прям живий геймплей з оверлеєм, чи порахували наскільки приблизно зелений стовбчий більший за сірий?
-
kairo
Member
Це має прямий стосунок до теми обговорення. Повторюю втретє, для чого США обмежили експорт 4090?leif: ↑ 13.01.2025 20:22це не має стосунку до предмету дискусії. той факт, що 4090 десь можна використовувати не означає, що більшість або велика частина цих карт були куплені з такою метою. для того, щоб це заявляти потрібні цифри, факти, а не ваші припущення і те, що 4090 потрапила в списки продуктів, експорт яких було обмежено.kairo: ↑ 13.01.2025 20:18Ще раз запитую. Навіщо уряд США обмежує експорт "геймерської" карти яка чисто випадково є одним із найпотужніших рішень для AI та DL на ринку?
Для того, щоб заперечити мої слова, потрібні факти. Де ваша статистика? Є факт того, що 4090 є однією із найпотужніших карт для AI та DL, я навів посилання. Також є факт обмеження експорту даних карт через їх велику потужність в сфері ШІ.для того, щоб це заявляти потрібні потрібні цифри, факти
Востаннє редагувалось 13.01.2025 20:30 користувачем kairo, всього редагувалось 1 раз.
-
Enjthesilence
Member
ваша суперечка ні про що, ніхто не може підтвердити чи спростувати позицію іншого. з особистого досвіду тут, та на англомовних форумах, ще реддіт там десь половина з тих хто взяв 4090 дійсно для роботи, на заході їх більше бо ші вже у всю почали застосовуватись у багатьох сферах.leif: ↑ 13.01.2025 20:24це не має стосунку до предмету дискусії. той факт, що 4090 десь можна використовувати не означає, що більшість або велика частина цих карт були куплені з такою метою. для того, щоб це заявляти потрібні цифри, факти, а не ваші припущення і те, що 4090 потрапила в списки продуктів, експорт яких було обмежено.kairo: ↑ 13.01.2025 20:18Ще раз запитую. Навіщо уряд США обмежує експорт "геймерської" карти яка чисто випадково є одним із найпотужніших рішень для AI та DL на ринку?
Відправлено через 2 хвилини 53 секунди:це ви подивились, що 4090 потрапила в санкційні списки і вже вважаєте достатньою підставою, щоб оце заряджати?kairo: ↑ 13.01.2025 19:56Тут багато хто не може в це повірити, але карти подібного класу беруть для роботи в першу чергу.
потужна логіка, нічого не скажеш.
Востаннє редагувалось 13.01.2025 20:44 користувачем Enjthesilence, всього редагувалось 1 раз.
-
leif
Member
ви хочете почути мої припущення з цього питання? ок, я не знаю точно, але думаю, що тому, що її характеристики/продуктивність номінально підпали під якусь граничну межу, за межами якої було ухвалене рішення накласти обмеження. власне тому, це було настільки просто обійти. а продуктивність китайської версії відрізняється не суттєво. влаштовує пояснення?kairo: ↑ 13.01.2025 20:28Це має прямий стосунок до теми обговорення. Повторюю втретє, для чого США обмежили експорт 4090?
Відправлено через 1 хвилину 32 секунди:
хаха, нє, друже, в світі так не працює. доводиться твердження, а не заперечення, інакше б взагалі дурка почалась. ну самі подумайте)kairo: ↑ 13.01.2025 20:28Для того, щоб заперечити мої слова, потрібні факти. Де ваша статистика? Є факт того, що 4090 є однією із найпотужніших карт для AI та DL, я навів посилання. Також є факт обмеження експорту даних карт через їх велику потужність в сфері ШІ.
-
dead_rat
Member
Сенс бути директором за +2к, якщо інженер має 50?firestarter256: ↑ 13.01.2025 17:55 dead_rat
Ну я не программист, а системный интегратор с 1998! Который балуется дизайном. Начинал в Спецвузавтоматики, сейчас ХПЕ Главный инженер в своем штате! У меня директор на 2к больше получает
І всеж, 50 на місяць це 600к на рік, так ще й після податків. То грязними має бути під лям.
Я звичайно бачив такі позиції в США але …
-
Enjthesilence
Member
Перепрошую, на заході менше керівників, зп яких набагато перевищує зп їх топ спеціалістівdead_rat: ↑ 13.01.2025 20:42Сенс бути директором за +2к, якщо інженер має 50?firestarter256: ↑ 13.01.2025 17:55 dead_rat
Ну я не программист, а системный интегратор с 1998! Который балуется дизайном. Начинал в Спецвузавтоматики, сейчас ХПЕ Главный инженер в своем штате! У меня директор на 2к больше получает
І всеж, 50 на місяць це 600к на рік, так ще й після податків. То має бути під лям.
Я звичайно бачив такі позиції в США але …
-
radeon5870
Member
То все фігня ...
Головне, щоб ціна земної 5060 була притомна, а потенційні покупці 5090 не особливо зважають на якусь там "ціну", бо таке неземне створіння як 5090 не може бути виміряне у якихось там нікчемних баксах.
Я б взагалі встановлював ціни на відеокарти nVidia в ... куртках Хуанга
Головне, щоб ціна земної 5060 була притомна, а потенційні покупці 5090 не особливо зважають на якусь там "ціну", бо таке неземне створіння як 5090 не може бути виміряне у якихось там нікчемних баксах.
Я б взагалі встановлював ціни на відеокарти nVidia в ... куртках Хуанга
-
dead_rat
Member
Enjthesilence
Не на багато, але б ви сами пішли на головний біль заради +4%?
-
leif
Member
той ШІ, що "застововується у багатьох сферах" трохи на іншому залізі крутиться ніж 4090, я думаю. а те, що народ собі додому купує під різні робочі проекти 4090, ну, так, я знаю, що якась частка таких покупців є, це загальновідомо. але яка частка? наскільки вона велика у порівнянні з гамерами? цього ніхто не знає.Enjthesilence: ↑ 13.01.2025 20:28ваша суперечка ні про що, ніхто не може підтвердити чи спростувати позицію іншого. з особистого досвіду тут, та на англомовних форумах, ще реддіт там десь половина з тих хто взяв 4090 дійсно для роботи, на заході їх більше бо ші вже у всю почали застосовуватись у багатьох сферах.
на мою думку, яку я, звісно, також не можу підтвердити статистикою (і не буду тулити аби що в якості пруфів), rtx залишається в першу чергу ігровою серією, з можливістю використання старших моделей як проф/напів-проф прискорювачів, але я не вважаю, що частка такого використання переважає ігрове.
-
Enjthesilence
Member
а про "тітан" ти маєш аналогічну думку?leif: ↑ 13.01.2025 20:54той ШІ, що "застововується у багатьох сферах" трохи на іншому залізі крутиться ніж 4090, я думаю. а те, що народ собі додому купує під різні робочі проекти 4090, ну, так, я знаю, що якась частка таких покупців є, це загальновідомо. але яка частка? наскільки вона велика у порівнянні з гамерами? цього ніхто не знає.Enjthesilence: ↑ 13.01.2025 20:28ваша суперечка ні про що, ніхто не може підтвердити чи спростувати позицію іншого. з особистого досвіду тут, та на англомовних форумах, ще реддіт там десь половина з тих хто взяв 4090 дійсно для роботи, на заході їх більше бо ші вже у всю почали застосовуватись у багатьох сферах.
на мою думку, яку я, звісно, також не можу підтвердити статистикою (і не буду тулити аби що в якості пруфів), rtx залишається в першу чергу ігровою серією, з можливістю використання старших моделей як проф/напів-проф прискорювачів, але я не вважаю, що частка такого використання переважає ігрове.
Відправлено через 1 хвилину 31 секунду:
важко сказати, дивлячись яка сфера і зона відповідальності. є керівники, які максимально задіяні в робочий процес, а є й такі, що просто бабки лутають.dead_rat: ↑ 13.01.2025 20:52 Enjthesilence
-
Dremjke
Member
Але це просто форумний троль-балаболdead_rat: ↑ 13.01.2025 20:42але …