Лінійка твердотілих накопичувачів Crucial MX500 йде з конвеєра. Вона вийшла сім років тому

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Classique
Member

Повідомлення

Особисто мені чомусь дуже подобається 100 серія. І мх і вх. А ще є і продовжує працювати micron m600. Приблизно та сама 100 серія.

А пригадуєте як боялися, що ресурсу не вистачить ?

Отправлено спустя 3 минуты 25 секунд:
https://www.overclockers.ua/storage/ssd-evolution/
Wahoo
Member

Повідомлення

Мне нравятся рассуждения про скорость САТА ССД-шек =)
Главное у них есть, а это позиционирование и скорость работы с кучей мелких файлов. Именно это от них и надо. А вот потоковые гигабиты? Неужто все занимаются видео обработкой, да и еще имеют железо, которое делает эту обработку с такой скоростью, что нагружает М2 диски? Не верю!
В каждодневной эксплуатации разницы между САТА ССД и М2 почти не вижу, только раз в пол года, когда копирую что-нибудь здоровенное.
Sanьka
Member

Повідомлення

Один з найкращих представників сата ссд.
Особливо 1 покоління.
В мене нарікання було тільки на Екзикутів, бо воно через браузер працювало і якось довго запускалась.

Отправлено спустя 2 минуты 41 секунду:
Shtturman: 17.12.2024 22:36Ого, тут сата ссд в трендах. 90% вистачить 1-2 nvme нормального об'єму. Треба ще
Наприклад не розписуватись за більшість , тим більше на профільному форумі ;)

Отправлено спустя 13 минут 34 секунды:
tornadox: 17.12.2024 23:47Все вірно, от так пилиться 3шт м.2, чекають свій зоряний час. З САТА ще не було жодного диску який не вдалося кудись прилаштувати.
В тому і проблема, що зараз сата дуже мало пхають. Нічого, можна компенсувати контролерами Псих. Але і слотів Псих почали робити по 3-4 шт на атх МП. Де 1,2 вже зайняті /блокуються картами. А якщо в мене звуковуха наприклад то хана.
Зате підвищити ціни до рівня неадекватності вони не забули, хоча МП стали майже голими (купа пластику ргб мене мала цікавить якщо що)
Порівняти сучасні топові МП і ПМ року так 2009 то це буде небо і земля.

Ось до речі зразок правильної ТОП МП, де були враховані інтереси всіх без виключення. Так і має бути в типовому продукті. І нікого не цікавило що ІДЕ на момент ДДР3 вже нікому майже не треба, але його додавали бо були ті кому треба і їх інтереси враховували.
спойлер
Зображення
А зараз в МП за 15к хтось розповідає що піпллу вистачить 4 сата і 3 Псих слота :facepalm:
А ще більші барани це підтримують
З іншої сторони можливо тим барашкам років як тій материнці, і вони банально не знають як було і як може бути :dontknow:
Востаннє редагувалось 18.12.2024 09:38 користувачем Sanьka, всього редагувалось 1 раз.
Геральт
Member

Повідомлення

Shtturman: 18.12.2024 01:33 Ніхто не хоче той MLC задорого, а SLC прикрили, коли тут на форумі дискутували, шо нінужон нам ваш SSD. :gigi:
TLC вже давно обкатана, вилизана і ресурсу вистачить внукам.

З приводу nvme під картою не бачу проблем, якісь страшилки, видно воно має все перегріться, підігріться картою і зламатися :D
Ну, я б від нового не відмовився.
TLC, до речі, треба також відпустити, як минуле і перейти на сучасні QLC

nvme під картою то не страшилка, а реальна незручність. І нічого доброго в підігріві картою диску (чи навпаки) немає. А радіатор, зі зрозумілих причин, не поставиш. А от що страшилка, то це "дроти в САТА", на які ніхто і так не дивиться.
cspp
Member

Повідомлення

Sata и пр. пока никуда не исчезнет, цена.... Например у меня 4 по 4 Тб винта плюс м2 конечно есть, но, если брать аналоги твердотельные на 12 или 15 тб, то цена гораааздо выше встанет. Да и для файлопомойки не нужны даже ссд, если только у вас не огроменные файлы по десяткам гб, которые писаться будут поштучно в минутах, и то это не долго. К сожалению один слот под м2, когда будут кукурузены след. поколения, десятки, подумаю над апгрейдом.
Denvys5
Member

Повідомлення

tornadox: 18.12.2024 01:08U.2 ви собі в пк не вставите.
Тому в мене стоїть U.2 оптан :laugh:
Prescott
Member

Повідомлення

Покойся с миром, легенда. :up:
Sanьka: 18.12.2024 09:37Один з найкращих представників сата ссд.
Особливо 1 покоління.
+1, есть такой терабайтник, крайне добротная железяка.
tornadox
Member

Повідомлення

Denvys5
Ну скиньте фото вже, чи як. Цікаво ж.

Відправлено через 36 секунд:
Мабуть ось так?
спойлер
Зображення
Hotspur
Member

Повідомлення

Sanьka: 18.12.2024 09:37А зараз в МП за 15к хтось розповідає що піпллу вистачить 4 сата і 3 Псих слота
А ще більші барани це підтримують
так. виробники урізали все що могли і ціни підвищили в 2 рази одночасно
Ostin
Member

Повідомлення

Kirakishou: 17.12.2024 19:14В Японії, наприклад, до сих пір люди купують не те що Blu-ray, а й навіть DVD.
І касетні плеєри, і касети до них.
Чому вони це роблять? Просто цікаво :dontknow:

Відправлено через 6 хвилин 17 секунд:
Геральт: 17.12.2024 23:21Диск або в шуфляду, або на OLX задешево або в смітник.
Зараз китайці наплодили купу дешевих контейнерів для М2 накопичувачів. На розпродажі мені постійно щось менше десятки парило на алаекспрес, а може взагалі типу 5 доларів, не дуже пам'ятаю. Можна наробити собі флешок 120+ і користуватись. В такому варіанті вони ще довго будуть актуальними. Більше того, з них можна напряму і грати, і працювати. USB зараз це дозволяє.
Lukash
Member

Повідомлення

Перейшов на NVME просто тому що люблю miniITX збірки, тому будь які "зайві" девайси та кабелі... еее... зайві :gigi:
В ноуті другим SSD стоїть SATA.
tornadox
Member

Повідомлення

Ostin
М.2 гарячий, треба бути уважним з тими кейсами. В мене є М.2 AHCI, так от в алюмінієвому корпусі його не комфортно тримати в руках. А уявляю собі що буде з НВМе.

За 5$ то хіба щось таке. В пластиковому корпусі я би побоявся брати.
https://a.aliexpress.com/_EvlIPvS
Мабуть закладу собі, хоча би одну штуку. Дякую за ідею.
Ostin
Member

Повідомлення

tornadox
Я користуюсь югріновським металевим, він дуже ок. З NVME все прекрасно. Ну звісно ж, може бути 60 градусів (а це вже пече в руки). Але це доволі мало для ссд. Тим більше, USB не дасть йому розігрітись по-справжньому.
Востаннє редагувалось 18.12.2024 13:19 користувачем Ostin, всього редагувалось 1 раз.
tornadox
Member

Повідомлення

Геральт
В смітник це точно перебір :spy: , я навіть перевикористати 64gb emmc з деки під докер рут. :gigi:

Відправлено через 6 хвилин 14 секунд:
Ostin
Та останній юсб здається 10гігабіт, можуть і розігріти? Плюс ти ж все залежить від контролера більше.

Мене на реддіті налякали що 60 це вже некомфортні умови, а це неттоп на n100 безвентиляторний. Прийшлося ставити 120мм зверху.
Kirakishou
Member

Повідомлення

Ostin: 18.12.2024 13:03Чому вони це роблять?
Вони не люблять міняти свої звички. Багато людей до сих пір мають DVD та CD-плеєри і не хочуть їх міняти на Blu-ray. Ще вони вважають, що купуючи продукцію саме на фізичних носіях, вони підтримують своїх улюблених виконавців. Причому там вся продукція коштує дорого. Наприклад, дванадцятисерійне аніме зазвичай виходить на шести дисках, по диску на місяць, і кожен диск коштує шістдесят доларів.
zalizo_org
Member

Повідомлення

KimRomik: 18.12.2024 01:41
zalizo_org: 17.12.2024 16:10 SATA стрімко втрачає актуальність через кабелі, швидкість роботи, габарити. Плюс сюди ж і наявність в сучасних материнках кількох М.2

Я особисто не проти цього формату, але він по суті став непотрібним.
скільки ще старих збірок можна оживити завдяки саташних ссд... скільки можна дати їм друге життя... скільки...
Та все правильно. Я і сам минулого року купив серверний самс ((той що MLC 6PB TBW) аналог десктопного 850 Pro) для свого ноута 2011 року і кайфую. Він буквально вічний. Крім того в іМас поставив теж SATA один зі своїх Intel 320 Series 160GB MLC (куплені років 13-15 тому і тільки один з них здох 2 роки тому). Тому, так, для старих систем нормальна опція. Просто виробляти їх новими як на мене особливого сенсу немає, особливо з урахуванням того, що їм неминуче доведеться конкурувати з океаном оголошень б/у SATA SSD. Щодо HDD - це взагалі окремий кейс - кому і як треба це його справа.

Відправлено через 6 хвилин :
Геральт: 18.12.2024 09:37
Shtturman: 18.12.2024 01:33 Ніхто не хоче той MLC задорого, а SLC прикрили, коли тут на форумі дискутували, шо нінужон нам ваш SSD. :gigi:

З приводу nvme під картою не бачу проблем, якісь страшилки, видно воно має все перегріться, підігріться картою і зламатися :D
TLC, до речі, треба також відпустити, як минуле і перейти на сучасні QLC

nvme під картою то не страшилка, а реальна незручність. І нічого доброго в підігріві картою диску (чи навпаки) немає. А радіатор, зі зрозумілих причин, не поставиш. А от що страшилка, то це "дроти в САТА", на які ніхто і так не дивиться.
В чому проблема купити серверний варіант 850 Pro (називається серія Samsung SM863). Вони практично вічні. Мабуть найкращі (якщо не брати всяку екзотику по типу Оптейн) SSD.

Відправлено через 4 хвилини 4 секунди:
Щодо QLC, поки вони в мене особисто не дістали статус combat-proven. Тому наразі накупив собі 2TB TLC.

Відправлено через 18 хвилин 2 секунди:
Щодо NVMe під картою - нащо саме під картою ставити? Є подвійний радіатор по горизонталі внизу MOBO. Є над картою ще М.2 - втикнув і горя не знаєш.

Відправлено через 4 хвилини 26 секунд:
Dragobes: 17.12.2024 18:45
zalizo_org: 17.12.2024 17:09 Так точно. В мене, наприклад, 4xМ.2(ясна річ, можна доставити ще за потреби) + 4xSATA
Не зовсім. Якщо 4х М.2, тоді -SATA#3.
Разом 7 B-)
В моєї материнки реалізація така наче (не влазив детально, бо на SATA побарабану):

Зображення

Відправлено через 7 хвилин 2 секунди:
AssayMAS: 17.12.2024 21:05
zalizo_org: 17.12.2024 16:10 але він по суті став непотрібним
GreenMile: 17.12.2024 18:51а сата вже вперся в стелю по можливостям.
линейное чтение\запись со случайным не путай - это при линейном чтении у М2 сдд 2-3ГБ в сек, а при случайном хорошо если 0,1ГБ в сек и то пока не перегреется. А 0,1ГБ=100МБ в сек и интерфейс сатаII или III перекроет.
И на планете куча матерей которые не умеют с м2 грузится и их не научить зашивкой m2 драйвера в биос так как они не UEFI, а есть "удобные" дрова только под него. И имеем - грузимся только с сата или с юсб например @clover загрузчик@, а замем уже он с м2 сдд.
Чувак, ніхто не сперечається що SATA SSD раптом перестали виконувати свої функції і не можуть працювати на задовільних швидкостях. Тут мова про інше - сам інтефейс застарілий і не має ніяких переваг у порівнянні з сучасними інтефейсами підключення (тим більше що стандартом індустрії став РСІ-е М.2). Тому їхня покупка не в пріоритеті. Якщо треба для старих тачок підкинути накопичувач - хапаєш юзаний за копійки і скоріше за все до завершення життєвого циклу системи його вистачить. Ще раз - мова про SSD, a не HDD, які не є предметом топіка.

Відправлено через 2 хвилини 13 секунд:
tornadox: 17.12.2024 21:36 Ага, скажи це моєму насу на 60тб.
Я не вірю що в тебе NAS на SATA SSD

Відправлено через 5 хвилин 29 секунд:
Hotspur: 17.12.2024 16:47
zalizo_org: 17.12.2024 16:10Я особисто не проти цього формату, але він по суті став непотрібним.
ілюзії. немає 8 штук м2 на материнках а 8-10 сата є
За необхідності можна поставити 8 М.2 в МОВО по типу моєї.

Зображення
AssayMAS
Member

Повідомлення

Shtturman: 18.12.2024 01:33Ніхто не хоче той MLC задорого, а SLC прикрили,
Та все есть в продаже в спец магазинах с промышленными ПК - например https://memory.net.ua/flash/filter/tiek ... flash.html
Зображення
Denvys5
Member

Повідомлення

tornadox: 18.12.2024 12:26Ну скиньте фото вже, чи як. Цікаво ж.

Відправлено через 36 секунд:
Мабуть ось так?
комплектний м.2 адаптер
спойлер
Зображення
Shtturman
Member

Повідомлення

AssayMAS
1. Яке відношення має нвме ссд до флешок?
2. Присутність чогось специфічного в спец магазинах для спец людей не означає, що це цю пам'ять хочуть на мас маркет ринку.
3. Далі, якщо взяти ті ж Solidigm Enterpise, то їх SLC память реалізована на QLC комірках.

Побачив, як тут MLC прихильники показали свої температуру, заодно і ресурс запису-читання. В мене за рік часу більше ТБ записано і зчитано, ніж ваші старі сата сдд за 5(?) років. Проте MLC фап у вас яскраво виражений, що дивно. Бо такими темпами ви QLC буде вічність стирати.

Відправлено через 6 хвилин 23 секунди:
Геральт: 18.12.2024 09:37

Це все просто слова, хто цього потребує, той бере і купує 960/970 Pro в свій час. І активно використовує його, роблячи багато запису. А в реальності абсолютна переважна більшість обирає Evo TLC, розказуючи який прекрасний MLС, як вони його хочуть і сумують. У вас була можливість зробити голос гаманцем, ви чудово проголосували за TLC.
Геральт
Member

Повідомлення

Shtturman: 18.12.2024 19:15 У вас була можливість
І я нею скористався :D
Crucial M4 64 GB
Вкладення
1.jpg
Востаннє редагувалось 18.12.2024 21:26 користувачем Геральт, всього редагувалось 1 раз.
Відповісти