Відеокарті AMD Radeon RX 8800 XT приписується продуктивність рівня GeForce RTX 4080

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Lorichic: 02.12.2024 22:37Ты разобрался почему твоя 7800xt не пишет HEVC 10bit?
Разобрался. Есть поддержка, но так как это амуде, то большинство профессионального софта с ней не работает. Нашел несколько программ в основном от энтузиастов, которые могут задействовать энкодер амуде для кодирования 10-бит хевка.
Victor Butko
Junior

Kirakishou: 02.12.2024 22:29 l-m
Якщо ці люди андервольтнули відеокарти чи якось налаштували частоти пам’яті, то це окремий випадок
У мене андервольтнутий тільки проц на -30. Відеокарту я не чипав ніяк взагалі. Андервольтнути з лінуксу може й можна але геморно (десь я читав щось таке). Але навіщо мені це робити якщо в мене таке споживання. В треї та на хоткеї стоїть перемикання профілів живлення. І профілю заощадження енергії мені вистачає щоб без дропів дивитися 4К@60фпс. Для 8К@60фпс треба вже перемикати профіль живлення на збалансований, але мені того не треба.
daesz
Member

https://www.reddit.com/r/radeon/comment ... mtion_70w/
https://www.reddit.com/r/radeon/comment ... ble_power/

Ну чи так
https://www.reddit.com/r/Amd/comments/1 ... dle_power/
https://www.reddit.com/r/radeon/comment ... ower_draw/
https://www.reddit.com/r/Amd/comments/1 ... er_please/

І таких тем на реддіті мільйони, це вже не кажучи про теми на форумі самого амуде.

Я не кажу, що амуде - це найгірші карти, але якщо потрібен нормальний енкодер, то це не про радеони; якщо потрібна швидкодія в робочому софті, то 80% випадків - це не про амуде; якщо не проживаєш в США і бентежить велике споживання карти - то це знову ж таки не про амуде; якщо потрібна карта під малолітражиний корпус - це знову ж таки не про амуде.
Якщо суто під ігри - то це відмінний вибір, вел'ю/гривня на порядок вище ніж у жупана чи інцела.
Последний раз редактировалось daesz 02.12.2024 23:01, всего редактировалось 1 раз.
Lorichic
Member

Kirakishou: 02.12.2024 22:50то большинство профессионального софта с ней не работает
Давинчи работает, можно подумать ты не знал при покупке что для работы лучше нвидию, ну или интел, тут некоторые вообще не знают про аппаратные возможности радеонов, да и амд не афиширует это, считай приятный бонус ;)
daesz
Member

Lorichic: 02.12.2024 22:58
Kirakishou: 02.12.2024 22:50то большинство профессионального софта с ней не работает
Давинчи работает, можно подумать ты не знал при покупке что для работы лучше нвидию, ну или интел, тут некоторые вообще не знают про аппаратные возможности радеонов, да и амд не афиширует это, считай приятный бонус ;)
Адоб також працює, після переходу з 2070 на 7800хт - стрибок в продуктивності був добре відчутний, але такий же стрибок я відчув і після переходу з 7800хт на 4070с :)
Kirakishou
Member

Lorichic: 02.12.2024 22:58Давинчи работает, можно подумать ты не знал при покупке что для работы лучше нвидию, ну или интел, тут некоторые вообще не знают про аппаратные возможности радеонов, да и амд не афиширует это, считай приятный бонус ;)
Да мне вообще на это плевать, я уже не занимаюсь кодированием аниме, не до того сейчас. Просто тогда была такая тема и я поднял этот вопрос. Ну и, к слову, моя древняя 1660 Ти поддерживала декодирование 12-бит хевка, а новая 7800 ХТ не поддерживает. Нвидия тупо лучше в этом плане и так было всегда.
У меня к карте изначально с первого дня покупки была претензия в потреблении 60 Вт при декодировании видео. Я писал об этом с первого дня. Чуть позже появилась проблема с некоторыми играми, она начала артефачить черными квадратами и это софтовая проблема, с железом все ок.
На то, что она кодирует и декодирует как бы сейчас вообще плевать потому что она никогда не догонит нвидию. Поэтому если декодирует хоть что-то, то спасибо и на том.

Відправлено через 4 хвилини 50 секунд:
daesz
daesz: 02.12.2024 23:02Адоб також працює, після переходу з 2070 на 7800хт - стрибок в продуктивності був добре відчутний, але такий же стрибок я відчув і після переходу з 7800хт на 4070с :)
Я пам’ятаю ще з часів 1000-серії від нвідія, якщо не раніше, порівнювали апаратні кодеки в відеокартах і нвідія була мінімум вдвічі швидша. З тих пір це не помінялося, амд тут в ролі доганяючого. Але мені зараз на це пофіг, мені б зі споживанням розібратися, чому частоти пам’яті працюють на максимум.

Відправлено через 3 хвилини 21 секунду:
Victor Butko
Victor Butko: 02.12.2024 22:54У мене андервольтнутий тільки проц на -30. Відеокарту я не чипав ніяк взагалі. Андервольтнути з лінуксу може й можна але геморно (десь я читав щось таке). Але навіщо мені це робити якщо в мене таке споживання. В треї та на хоткеї стоїть перемикання профілів живлення. І профілю заощадження енергії мені вистачає щоб без дропів дивитися 4К@60фпс. Для 8К@60фпс треба вже перемикати профіль живлення на збалансований, але мені того не треба.
Ну що тут сказати крім того, що програмісти в амд – криворукі? Якщо спільнота лінукс змогла написати нормальний драйвер, який не розганяє пам'ять відеокарти на максимум під час перегляду відео, а програмісти амд не змогли це реалізувати на віндовс. Дякую, що підтвердили мою тезу про те, що в амд криворукі програмісти.
daesz
Member

Kirakishou: 02.12.2024 23:15 daesz
daesz: 02.12.2024 23:02Адоб також працює, після переходу з 2070 на 7800хт - стрибок в продуктивності був добре відчутний, але такий же стрибок я відчув і після переходу з 7800хт на 4070с :)
Я пам’ятаю ще з часів 1000-серії від нвідія, якщо не раніше, порівнювали апаратні кодеки в відеокартах і нвідія була мінімум вдвічі швидша. З тих пір це не помінялося, амд тут в ролі доганяючого. Але мені зараз на це пофіг, мені б зі споживанням розібратися, чому частоти пам’яті працюють на максимум.
В мене карта із першого дня працювала в андервольті (в принципі як і всі карти які у мене були за останніх напевно 7-9 років) і проблему зі споживанням це не вирішувало.
viewtopic.php?f=5&t=274630
Kirakishou
Member

daesz: 02.12.2024 23:19В мене карта із першого дня працювала в андервольті (в принципі як і всі карти які у мене були за останніх напевно 7-9 років) і проблему зі споживанням це не вирішувало.
Ну он у чоловіка вище RX 7900 XTX Sapphire Pulse і частоти пам’яті при перегляді ютубу низькі. Тут або він сам щось налаштував, або Pulse краща, ніж Nitro+. Або він тролль. Бо згідно тих же тестів від TechPowerUp це взагалі має бути сама ненажерлива карта зі всіх.
man1242
Member

Kirakishou: 02.12.2024 23:26
daesz: 02.12.2024 23:19В мене карта із першого дня працювала в андервольті (в принципі як і всі карти які у мене були за останніх напевно 7-9 років) і проблему зі споживанням це не вирішувало.
Ну он у чоловіка вище RX 7900 XTX Sapphire Pulse і частоти пам’яті при перегляді ютубу низькі. Тут або він сам щось налаштував, або Pulse краща, ніж Nitro+. Або він тролль. Бо згідно тих же тестів від TechPowerUp це взагалі має бути сама ненажерлива карта зі всіх.
Золотой экземпляр на продажу колекционеру :laugh: Тот самый 0,01% где видеокарта работает нормально.

Відправлено через 32 секунди:
daesz: 02.12.2024 23:02
Lorichic: 02.12.2024 22:58
Адоб також працює, після переходу з 2070 на 7800хт - стрибок в продуктивності був добре відчутний, але такий же стрибок я відчув і після переходу з 7800хт на 4070с :)
Ну с длсс уже модный, поздравляю

Відправлено через 2 хвилини 28 секунд:
Victor Butko: 02.12.2024 22:54
Kirakishou: 02.12.2024 22:29 l-m
Якщо ці люди андервольтнули відеокарти чи якось налаштували частоти пам’яті, то це окремий випадок
У мене андервольтнутий тільки проц на -30. Відеокарту я не чипав ніяк взагалі. Андервольтнути з лінуксу може й можна але геморно (десь я читав щось таке). Але навіщо мені це робити якщо в мене таке споживання. В треї та на хоткеї стоїть перемикання профілів живлення. І профілю заощадження енергії мені вистачає щоб без дропів дивитися 4К@60фпс. Для 8К@60фпс треба вже перемикати профіль живлення на збалансований, але мені того не треба.
Попробуй LACT, норм тема для андервольта амд карт под линукс. На арче как раз через AUR pakage можно установить, пробовал на стим ос а там лок на рут стоит хоть разтреляй
Kirakishou
Member

man1242: 02.12.2024 23:33Тот самый 0,01% где видеокарта работает нормально.
Ось це і є головна претензія до відеокарт від амд, що у них тільки 0,01% відеокарт працюють нормально. Тоді як нвідія має 99,9% нормально працюючих відеокарт.
man1242
Member

Kirakishou: 02.12.2024 23:38
man1242: 02.12.2024 23:33Тот самый 0,01% где видеокарта работает нормально.
Ось це і є головна претензія до відеокарт від амд, що у них тільки 0,01% відеокарт працюють нормально. Тоді як нвідія має 99,9% нормально працюючих відеокарт.
Ты у какого продавца карту брал?
Kirakishou
Member

man1242
Розетка. Карта була з заводськими пломбами. Карта ввезена офіційно, має ще більше двох років гарантії.
Telcontar
Member

Дайте посилання на відповідні тести чи хоча б назвіть ці ігри, де 3090 буде на рівні 4080.
n+gibat[]r
Member

erkins007: 02.12.2024 15:59 Предлагаю обсудить Відеокарті AMD Radeon RX 8800 XT приписується продуктивність рівня GeForce RTX 4080

Гм, т.е. у флагмана будет производительность 3090 из 2020 года?
3090 уже тыква, сейчас она на уровне RTX4070 Ti, даже не Super :laugh:
EvhenS
Member

erkins007: 02.12.2024 15:59 Гм, т.е. у флагмана будет производительность 3090 из 2020 года?
1) 4080 на 30% швидше за 3090.
2) 4060 має продуктивність флагмана 2017 року і це не заважає їй продаватися.
kairo
Member

AMD Radeon RX 7900 XTX
Power Consumption
спойлер
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
shnok
Member

EvhenS: 03.12.2024 00:18
erkins007: 02.12.2024 15:59 Гм, т.е. у флагмана будет производительность 3090 из 2020 года?
1) 4080 на 30% швидше за 3090.
2) 4060 має продуктивність флагмана 2017 року і це не заважає їй продаватися.
1. на 38%
Kirakishou
Member

kairo: 03.12.2024 00:38AMD Radeon RX 7900 XTX
Power Consumption
Он у людини вище 36 Вт на RX 7900 XTX. Він же не міг поставити відео на паузу, щоб зробити скріншоти, коли впаде споживання?
Типу ось так:
спойлер
Изображение
Поставив на паузу і моя RX 7800 XT вже жре не 60 Вт, а 35 Вт. А те, що відео стоїть на паузі, на скріншоті і не помітно. :)
man1242
Member

Kirakishou: 03.12.2024 00:47
kairo: 03.12.2024 00:38AMD Radeon RX 7900 XTX
Power Consumption
Он у людини вище 36 Вт на RX 7900 XTX. Він же не міг поставити відео на паузу, щоб зробити скріншоти, коли впаде споживання?
Типу ось так:
спойлер
Изображение
Поставив на паузу і моя RX 7800 XT вже жре не 60 Вт, а 35 Вт. А те, що відео стоїть на паузі, на скріншоті і не помітно. :)
На паузе кнопка появляется в интерфейсе, если хо можно завтра в дс смысл тут шизу гонять
neonglaу
Member

Kashtan: 02.12.2024 16:12 Звісно що АМД відеокарти кращий вибір.
Але - не на старті, ціни на них падають постійно і відчутно, якщо не потрібні проміння, і якщо не потрібні куда.
Саме тому, що кращий вибір, тому і ціни постійно падають. :lol:
Ответить