Разобрался. Есть поддержка, но так как это амуде, то большинство профессионального софта с ней не работает. Нашел несколько программ в основном от энтузиастов, которые могут задействовать энкодер амуде для кодирования 10-бит хевка.Lorichic: ↑ 02.12.2024 22:37Ты разобрался почему твоя 7800xt не пишет HEVC 10bit?
Последние статьи и обзоры
Новости
Відеокарті AMD Radeon RX 8800 XT приписується продуктивність рівня GeForce RTX 4080
-
Kirakishou
Member
-
Victor Butko
Junior
У мене андервольтнутий тільки проц на -30. Відеокарту я не чипав ніяк взагалі. Андервольтнути з лінуксу може й можна але геморно (десь я читав щось таке). Але навіщо мені це робити якщо в мене таке споживання. В треї та на хоткеї стоїть перемикання профілів живлення. І профілю заощадження енергії мені вистачає щоб без дропів дивитися 4К@60фпс. Для 8К@60фпс треба вже перемикати профіль живлення на збалансований, але мені того не треба.Kirakishou: ↑ 02.12.2024 22:29 l-m
Якщо ці люди андервольтнули відеокарти чи якось налаштували частоти пам’яті, то це окремий випадок
-
daesz
Member
https://www.reddit.com/r/radeon/comment ... mtion_70w/
https://www.reddit.com/r/radeon/comment ... ble_power/
Ну чи так
https://www.reddit.com/r/Amd/comments/1 ... dle_power/
https://www.reddit.com/r/radeon/comment ... ower_draw/
https://www.reddit.com/r/Amd/comments/1 ... er_please/
І таких тем на реддіті мільйони, це вже не кажучи про теми на форумі самого амуде.
Я не кажу, що амуде - це найгірші карти, але якщо потрібен нормальний енкодер, то це не про радеони; якщо потрібна швидкодія в робочому софті, то 80% випадків - це не про амуде; якщо не проживаєш в США і бентежить велике споживання карти - то це знову ж таки не про амуде; якщо потрібна карта під малолітражиний корпус - це знову ж таки не про амуде.
Якщо суто під ігри - то це відмінний вибір, вел'ю/гривня на порядок вище ніж у жупана чи інцела.
https://www.reddit.com/r/radeon/comment ... ble_power/
Ну чи так
https://www.reddit.com/r/Amd/comments/1 ... dle_power/
https://www.reddit.com/r/radeon/comment ... ower_draw/
https://www.reddit.com/r/Amd/comments/1 ... er_please/
І таких тем на реддіті мільйони, це вже не кажучи про теми на форумі самого амуде.
Я не кажу, що амуде - це найгірші карти, але якщо потрібен нормальний енкодер, то це не про радеони; якщо потрібна швидкодія в робочому софті, то 80% випадків - це не про амуде; якщо не проживаєш в США і бентежить велике споживання карти - то це знову ж таки не про амуде; якщо потрібна карта під малолітражиний корпус - це знову ж таки не про амуде.
Якщо суто під ігри - то це відмінний вибір, вел'ю/гривня на порядок вище ніж у жупана чи інцела.
Последний раз редактировалось daesz 02.12.2024 23:01, всего редактировалось 1 раз.
-
Lorichic
Member
Давинчи работает, можно подумать ты не знал при покупке что для работы лучше нвидию, ну или интел, тут некоторые вообще не знают про аппаратные возможности радеонов, да и амд не афиширует это, считай приятный бонусKirakishou: ↑ 02.12.2024 22:50то большинство профессионального софта с ней не работает
-
daesz
Member
Адоб також працює, після переходу з 2070 на 7800хт - стрибок в продуктивності був добре відчутний, але такий же стрибок я відчув і після переходу з 7800хт на 4070сLorichic: ↑ 02.12.2024 22:58Давинчи работает, можно подумать ты не знал при покупке что для работы лучше нвидию, ну или интел, тут некоторые вообще не знают про аппаратные возможности радеонов, да и амд не афиширует это, считай приятный бонусKirakishou: ↑ 02.12.2024 22:50то большинство профессионального софта с ней не работает
-
Kirakishou
Member
Да мне вообще на это плевать, я уже не занимаюсь кодированием аниме, не до того сейчас. Просто тогда была такая тема и я поднял этот вопрос. Ну и, к слову, моя древняя 1660 Ти поддерживала декодирование 12-бит хевка, а новая 7800 ХТ не поддерживает. Нвидия тупо лучше в этом плане и так было всегда.Lorichic: ↑ 02.12.2024 22:58Давинчи работает, можно подумать ты не знал при покупке что для работы лучше нвидию, ну или интел, тут некоторые вообще не знают про аппаратные возможности радеонов, да и амд не афиширует это, считай приятный бонус
У меня к карте изначально с первого дня покупки была претензия в потреблении 60 Вт при декодировании видео. Я писал об этом с первого дня. Чуть позже появилась проблема с некоторыми играми, она начала артефачить черными квадратами и это софтовая проблема, с железом все ок.
На то, что она кодирует и декодирует как бы сейчас вообще плевать потому что она никогда не догонит нвидию. Поэтому если декодирует хоть что-то, то спасибо и на том.
Відправлено через 4 хвилини 50 секунд:
daesz
Я пам’ятаю ще з часів 1000-серії від нвідія, якщо не раніше, порівнювали апаратні кодеки в відеокартах і нвідія була мінімум вдвічі швидша. З тих пір це не помінялося, амд тут в ролі доганяючого. Але мені зараз на це пофіг, мені б зі споживанням розібратися, чому частоти пам’яті працюють на максимум.daesz: ↑ 02.12.2024 23:02Адоб також працює, після переходу з 2070 на 7800хт - стрибок в продуктивності був добре відчутний, але такий же стрибок я відчув і після переходу з 7800хт на 4070с
Відправлено через 3 хвилини 21 секунду:
Victor Butko
Ну що тут сказати крім того, що програмісти в амд – криворукі? Якщо спільнота лінукс змогла написати нормальний драйвер, який не розганяє пам'ять відеокарти на максимум під час перегляду відео, а програмісти амд не змогли це реалізувати на віндовс. Дякую, що підтвердили мою тезу про те, що в амд криворукі програмісти.Victor Butko: ↑ 02.12.2024 22:54У мене андервольтнутий тільки проц на -30. Відеокарту я не чипав ніяк взагалі. Андервольтнути з лінуксу може й можна але геморно (десь я читав щось таке). Але навіщо мені це робити якщо в мене таке споживання. В треї та на хоткеї стоїть перемикання профілів живлення. І профілю заощадження енергії мені вистачає щоб без дропів дивитися 4К@60фпс. Для 8К@60фпс треба вже перемикати профіль живлення на збалансований, але мені того не треба.
-
daesz
Member
В мене карта із першого дня працювала в андервольті (в принципі як і всі карти які у мене були за останніх напевно 7-9 років) і проблему зі споживанням це не вирішувало.Kirakishou: ↑ 02.12.2024 23:15 daeszЯ пам’ятаю ще з часів 1000-серії від нвідія, якщо не раніше, порівнювали апаратні кодеки в відеокартах і нвідія була мінімум вдвічі швидша. З тих пір це не помінялося, амд тут в ролі доганяючого. Але мені зараз на це пофіг, мені б зі споживанням розібратися, чому частоти пам’яті працюють на максимум.daesz: ↑ 02.12.2024 23:02Адоб також працює, після переходу з 2070 на 7800хт - стрибок в продуктивності був добре відчутний, але такий же стрибок я відчув і після переходу з 7800хт на 4070с
viewtopic.php?f=5&t=274630
-
Kirakishou
Member
Ну он у чоловіка вище RX 7900 XTX Sapphire Pulse і частоти пам’яті при перегляді ютубу низькі. Тут або він сам щось налаштував, або Pulse краща, ніж Nitro+. Або він тролль. Бо згідно тих же тестів від TechPowerUp це взагалі має бути сама ненажерлива карта зі всіх.daesz: ↑ 02.12.2024 23:19В мене карта із першого дня працювала в андервольті (в принципі як і всі карти які у мене були за останніх напевно 7-9 років) і проблему зі споживанням це не вирішувало.
-
man1242
Member
Золотой экземпляр на продажу колекционеру Тот самый 0,01% где видеокарта работает нормально.Kirakishou: ↑ 02.12.2024 23:26Ну он у чоловіка вище RX 7900 XTX Sapphire Pulse і частоти пам’яті при перегляді ютубу низькі. Тут або він сам щось налаштував, або Pulse краща, ніж Nitro+. Або він тролль. Бо згідно тих же тестів від TechPowerUp це взагалі має бути сама ненажерлива карта зі всіх.daesz: ↑ 02.12.2024 23:19В мене карта із першого дня працювала в андервольті (в принципі як і всі карти які у мене були за останніх напевно 7-9 років) і проблему зі споживанням це не вирішувало.
Відправлено через 32 секунди:
Ну с длсс уже модный, поздравляюdaesz: ↑ 02.12.2024 23:02Адоб також працює, після переходу з 2070 на 7800хт - стрибок в продуктивності був добре відчутний, але такий же стрибок я відчув і після переходу з 7800хт на 4070сLorichic: ↑ 02.12.2024 22:58
Давинчи работает, можно подумать ты не знал при покупке что для работы лучше нвидию, ну или интел, тут некоторые вообще не знают про аппаратные возможности радеонов, да и амд не афиширует это, считай приятный бонус
Відправлено через 2 хвилини 28 секунд:
Попробуй LACT, норм тема для андервольта амд карт под линукс. На арче как раз через AUR pakage можно установить, пробовал на стим ос а там лок на рут стоит хоть разтреляйVictor Butko: ↑ 02.12.2024 22:54У мене андервольтнутий тільки проц на -30. Відеокарту я не чипав ніяк взагалі. Андервольтнути з лінуксу може й можна але геморно (десь я читав щось таке). Але навіщо мені це робити якщо в мене таке споживання. В треї та на хоткеї стоїть перемикання профілів живлення. І профілю заощадження енергії мені вистачає щоб без дропів дивитися 4К@60фпс. Для 8К@60фпс треба вже перемикати профіль живлення на збалансований, але мені того не треба.Kirakishou: ↑ 02.12.2024 22:29 l-m
Якщо ці люди андервольтнули відеокарти чи якось налаштували частоти пам’яті, то це окремий випадок
-
Kirakishou
Member
Ось це і є головна претензія до відеокарт від амд, що у них тільки 0,01% відеокарт працюють нормально. Тоді як нвідія має 99,9% нормально працюючих відеокарт.man1242: ↑ 02.12.2024 23:33Тот самый 0,01% где видеокарта работает нормально.
-
man1242
Member
Ты у какого продавца карту брал?Kirakishou: ↑ 02.12.2024 23:38Ось це і є головна претензія до відеокарт від амд, що у них тільки 0,01% відеокарт працюють нормально. Тоді як нвідія має 99,9% нормально працюючих відеокарт.man1242: ↑ 02.12.2024 23:33Тот самый 0,01% где видеокарта работает нормально.
-
Kirakishou
Member
man1242
Розетка. Карта була з заводськими пломбами. Карта ввезена офіційно, має ще більше двох років гарантії.
Розетка. Карта була з заводськими пломбами. Карта ввезена офіційно, має ще більше двох років гарантії.
-
Telcontar
Member
Дайте посилання на відповідні тести чи хоча б назвіть ці ігри, де 3090 буде на рівні 4080.erkins007: ↑ 02.12.2024 19:05 В играх
-
n+gibat[]r
Member
3090 уже тыква, сейчас она на уровне RTX4070 Ti, даже не Supererkins007: ↑ 02.12.2024 15:59 Предлагаю обсудить Відеокарті AMD Radeon RX 8800 XT приписується продуктивність рівня GeForce RTX 4080
Гм, т.е. у флагмана будет производительность 3090 из 2020 года?
-
EvhenS
Member
1) 4080 на 30% швидше за 3090.erkins007: ↑ 02.12.2024 15:59 Гм, т.е. у флагмана будет производительность 3090 из 2020 года?
2) 4060 має продуктивність флагмана 2017 року і це не заважає їй продаватися.
-
kairo
Member
AMD Radeon RX 7900 XTX
Power Consumption
Power Consumption
- спойлер
-
shnok
Member
1. на 38%EvhenS: ↑ 03.12.2024 00:181) 4080 на 30% швидше за 3090.erkins007: ↑ 02.12.2024 15:59 Гм, т.е. у флагмана будет производительность 3090 из 2020 года?
2) 4060 має продуктивність флагмана 2017 року і це не заважає їй продаватися.
-
Kirakishou
Member
Он у людини вище 36 Вт на RX 7900 XTX. Він же не міг поставити відео на паузу, щоб зробити скріншоти, коли впаде споживання?
Типу ось так:
- спойлер
-
man1242
Member
На паузе кнопка появляется в интерфейсе, если хо можно завтра в дс смысл тут шизу гонятьKirakishou: ↑ 03.12.2024 00:47Он у людини вище 36 Вт на RX 7900 XTX. Він же не міг поставити відео на паузу, щоб зробити скріншоти, коли впаде споживання?
Типу ось так:Поставив на паузу і моя RX 7800 XT вже жре не 60 Вт, а 35 Вт. А те, що відео стоїть на паузі, на скріншоті і не помітно.
- спойлер
-
neonglaу
Member
Саме тому, що кращий вибір, тому і ціни постійно падають.Kashtan: ↑ 02.12.2024 16:12 Звісно що АМД відеокарти кращий вибір.
Але - не на старті, ціни на них падають постійно і відчутно, якщо не потрібні проміння, і якщо не потрібні куда.