Останні статті і огляди
Новини
Фальстарт: опубліковано перший огляд процесорів Intel Core Ultra 200K
-
mult
Member
Я бачу що 6 нових ядер від інтел коштують як 8 нових ядер від амд, щось це якось занадто
Чи це тільки в нашій країні таке?
На хотлайні і єкаталозі вже є
Чи це тільки в нашій країні таке?
На хотлайні і єкаталозі вже є
-
Earanak
Member
mult, 9950X на релизе у нас стоил 1000$ в Телемартах всяких.
285K выходит 710$ на релизе. Ну а как там будет на дистанции с ценой - неясно.
За младшими моделями не следил. Впрочем смотря на слухи/ранние обзоры - я бы 285K и за 500$ не брал бы
Ну, через 6 часов я так понимаю снимут эмбарго на обзоры и там все ясно станет.
За младшими моделями не следил. Впрочем смотря на слухи/ранние обзоры - я бы 285K и за 500$ не брал бы
-
mult
Member
Earanak
Так, треба чекати оглядів.
Плюс купляти ці нові проци на старті це помилка.
Бо не відомо чутки про проблеми у нових процах правда чи вкиди, що теж може бути.
Треба чекати як мінімум декілька місяців і моніторити тех сайти і форуми.
Ну і ціна поки що не радує на 6 ядер під 17 тисяч, на 8 всі 20 ну але ціна то таке, воно може і впасти як не будуть купувать
Я хочу оновити комп, але бачу треба чекати може і до нового року, щоб побачити що купити інтел чи амд.
Так, треба чекати оглядів.
Плюс купляти ці нові проци на старті це помилка.
Бо не відомо чутки про проблеми у нових процах правда чи вкиди, що теж може бути.
Треба чекати як мінімум декілька місяців і моніторити тех сайти і форуми.
Ну і ціна поки що не радує на 6 ядер під 17 тисяч, на 8 всі 20 ну але ціна то таке, воно може і впасти як не будуть купувать
Я хочу оновити комп, але бачу треба чекати може і до нового року, щоб побачити що купити інтел чи амд.
-
Leeman
Member
13600 швидше в іграх майже всюди топового рішення нового покоління
-
Timedemo
Member
Або тести дивні, або інтел зробив лайно якесь.
-
Inqizitor2022
Member
285K можно смело пропускать, интересно будет посмотреть на 385K или даже на 485K. Тут мне интересно какую однопоточную производительность там сделают, так как 8 больших и 24 мелких ядра будут тащить всё, если в 485К добавят Л4 кэш на 192 мегабайта - это будет забавный ответ монстрикам от АМД.Earanak: ↑ 24.10.2024 10:28 mult, 9950X на релизе у нас стоил 1000$ в Телемартах всяких.
-
feniks_tm
Member
Ні, не так, наскільки ж це рік відверто провальних релізів))Shuginubi: ↑ 23.10.2024 20:28 Б-же как же хорош 7800X3D..
-
mult
Member
feniks_tm
Це не провальні релізи це вже тупік кремнію.
Не дивлячись на тонші тех процеси, продуктивність як така збільшується тільки за рахунок додавання електроенергії і температур.
Скоро вже вийдуть на 1 нанометр, а толку по суті немає.
Виробники вже самі з заводу женуть проци в хвіст і гриву щоб хоч якийсь приріст був.
У проців вже немає запасу як раніше, що можна було ще самому погнати, все вичавлено з заводу а приріст все одно зменшується з покоління в покоління.
А ще я чув таку теорію що якраз через тонші тех процеси, проци стають менш надійними, бо коливання температур, високі температури і токи швидше призводять до деградіції ніж раніше.
Бо зєднання між транзисторами ж теж меншає і тоншає і воно швидше руйнується від коливань то 100 градусів то 0.
Поки щось глобально не зміниться у виробництві і наступні релізи будуть такі а надійність зменшуватиметься.
Це не провальні релізи це вже тупік кремнію.
Не дивлячись на тонші тех процеси, продуктивність як така збільшується тільки за рахунок додавання електроенергії і температур.
Скоро вже вийдуть на 1 нанометр, а толку по суті немає.
Виробники вже самі з заводу женуть проци в хвіст і гриву щоб хоч якийсь приріст був.
У проців вже немає запасу як раніше, що можна було ще самому погнати, все вичавлено з заводу а приріст все одно зменшується з покоління в покоління.
А ще я чув таку теорію що якраз через тонші тех процеси, проци стають менш надійними, бо коливання температур, високі температури і токи швидше призводять до деградіції ніж раніше.
Бо зєднання між транзисторами ж теж меншає і тоншає і воно швидше руйнується від коливань то 100 градусів то 0.
Поки щось глобально не зміниться у виробництві і наступні релізи будуть такі а надійність зменшуватиметься.
Востаннє редагувалось 24.10.2024 14:14 користувачем mult, всього редагувалось 1 раз.
-
Chugaister
Member
Так вам ще років 3 думаю особливої потреби міняти немає, 11700 ще норм тащитьKassatka: ↑ 24.10.2024 02:47 Правда це все чи ні, скоро дізнаємось. Але я угораю сьогодні від новин про Arrow Lake. Правильно сказав Scoffer, що це вже прям як анекдот якийсь.
Добре, що в мене питання купівлі нового компа взагалі не стоїть на порядку денному.
-
Kassatka
Member
З урахуванням, що я на Core 2 Quad Q6600 просидів з весни 2008 до осені 2021 і ще планував сидіти десь рік, якби материнка не вийшла з ладу, то скоріше за все значно більше за 3 роки ще можу на 11700 сидіти. Тим більше, що прогрес чим далі тим більш сповільнюється, бо кремній вичавили майже до краю.Chugaister: ↑ 24.10.2024 14:09 Так вам ще років 3 думаю особливої потреби міняти немає, 11700 ще норм тащить
-
AssayMAS
Member
а то что в один корпус уже как почти два десятилетия начали совать два, четыре, шесть, восемь ... пара десятков ядер - это ль не показатель технологического тупика и роста в ширь в виде доп инструкций mmx, see, see2, see3, ... . Видеокарт встроек что как дискретки тянут кучи дополнительных фич, БИОСов что без высшего образования и кучи часов на тесты не настроить... . оно перед революцией всегда так - ниша рынка ссужается конкуренция обостряется. Даже в смартфонах - вот что такого не умеют Андроид смарты, такого что умеет Яблоко - тут без часа гугления не ответить... или ноуты - вот 20-30 лет назад я реально видел людей что из за встроенного вендором ПО выбирали именно их продукцию - аля FTP хостинг от HP на гиг, или утилита что может заставки биоса на пикчу 800 на 600 в 16 бит менять (у всех 640на480 и 8бит)... 20-30 лет назад уникальные фичи, а сча у всех вендлров на любой вкус.Kassatka: ↑ 24.10.2024 14:30бо кремній вичавили майже до краю.
Так что вся надежд на 12Винду - что будет c ИИ. В 11 чет не зашло многим не понятно зачем оно надо.
-
divinity
Member
А що колись раніше около-топ чи топ проц 2-3 річної давнини мінявся часто? Тим більш, коли треба міняти всю платформу. Якщо прям для рендера 24/7 може, і то не факт, просто докуповували ще машину.Chugaister: ↑ 23.10.2024 23:07 Бачу що свій 12700 я не буду міняти ще не рік, а мабуть з два точно. Не той прогрес якого хотілося
А то ще хтось зайде: 5800X3D не треба ще міняти, рік прослужить. Ну дійсно. Не 1600 райзен чи бульдозер.
-
Scoffer
Member
AssayMAS
Революції не буде, буде спочатку стагнація, а потім проци перейдуть в категорію викруток, котрих кожен бажаючий може наштампувати у себе на задньому подвір'ї.
Кожна технологія має свою межу розвитку. Може воно і на краще. Там ще з софту продуктивності можна вичавлювати і вичавлювати, може нарешті перестануть писати на своїх електронах.
Революції не буде, буде спочатку стагнація, а потім проци перейдуть в категорію викруток, котрих кожен бажаючий може наштампувати у себе на задньому подвір'ї.
Кожна технологія має свою межу розвитку. Може воно і на краще. Там ще з софту продуктивності можна вичавлювати і вичавлювати, може нарешті перестануть писати на своїх електронах.
-
daesz
Member
Інтулю ще стало лиця покласти ціну на це одоробло таку ж як у 9950х..
-
Scoffer
Member
Не кажучи вже про те що і плюси не ідеальні, вручну оптимізовані на асмі проги все ще місцями в рази випереджають те ж саме на С++, так що є куди розвиватись насправді, просто іншим шляхом.
-
AssayMAS
Member
магию серийного производства никто не отменял - что чем больше делаем тем дешевле.Scoffer: ↑ 24.10.2024 23:25кожен бажаючий може наштампувати у себе на задньому подвір'ї.
и каждый государство может родить чето уровня пня2-3 - китайские самобытные микроконтроллеры в ТВ и ТВ приставках не дадут солгать (ютуб тянут, игры с сеги, ...)... а вот родить что то востребованное не местечковым, а глобальным рынком сложно. Сейчас в Ютубе много всяких "пионеров" что процы уровня Z80 в гараже клепают: есть из транзисторов, есть из микросхем логики, есть из программируемых матриц, ... есть всякие эмуляторы ZX на микросхеме микроконтроллере (за 1-10$) 0,5 на 0,5 см. и спичечный коробок обвязки.
проц не ценность, ценность экосистема - ну не вытянет ща 1 институт как в 80-90е ее создание. Нвидиа до успеха CUDA несколько лет вливала тонны денег - и на 4-7 год только в плюс вышла. Количество корпораций что могут теоретически потянут. создание новой экосистемы (под принципиально новый проц) меньше 10 - и им оно пока не надо., прибыть то и так есть. Вон вин10 на арм с самого выхода пыталась и пытались - шо только на вин 11 вышла и таки смогла. И то много ограничений.
Відправлено через 6 хвилин 16 секунд:
стоят столько что проще пару десятков гиг озу докупить и проц помощнее. Что сразу даст результат, а не потом через год разработки ПО. Вся надежда на недо ИИ. Но опять мне как то сильно оптимизированный компилятор Си++ "Hellow World" МИНУТЫ компилировал в исполняемый файл. А крупный 1000+строк проект двадцать минут... да выполняемый файл маленький и шустрый но... разработка удорожает в разы, не говоря о багах и лагах.Scoffer: ↑ 24.10.2024 23:28вручну оптимізовані на асмі проги все ще
Так что докинуть ОЗУ и проц помощнее выгоднее - результат сразу, а ПО переделывать долго и дорого и спецов мало. Ну реально кто сча могёт в разработку на асме... из 100 моих знакомых программистов дай бог 5 человек.
-
Scoffer
Member
Це поки йде гонка технологій. Як тільки вона завершиться і "відсталі" через нну кількість років наздоженуть - почнеться самий цікавий махачAssayMAS: ↑ 25.10.2024 03:39а вот родить что то востребованное не местечковым, а глобальным рынком сложно
Знову ж таки, поки є цей проц попотужніше. А як перестане бути така опція, то доведеться переписувати хламокод через не хочу.AssayMAS: ↑ 25.10.2024 03:39стоят столько что проще пару десятков гиг озу докупить и проц помощнее.
І я не пропоную всім різко почати писати на асмі, я просто констатую факт що між кодом, котрий подобається машині, і кодом, котрий подобається людині - прірва і поле для оптимізації не для якихось жалюгідних кількох відсотків від'ємного приросту а прямо таки в рази. Ймовірно для цього доведеться змінити і мови, і парадигми програмування. А місцями і програмістів А хто сказав що буде просто?
-
alexeygalas
Member
Блін якась зрада виходить.
Може ще мікрокодом допилять поки вийдуть non-K. Але поки що виходить, що R7 9700x буде кращим варіантом для робочого пк до 135W TDP.
Може ще мікрокодом допилять поки вийдуть non-K. Але поки що виходить, що R7 9700x буде кращим варіантом для робочого пк до 135W TDP.
-
AssayMAS
Member
так ужми все процы в тесте до 65Ватт и картина кардинально сменится... а главное 65Ваттные решения можно куском алюма охлаждать в долгую и совать в маленькие корпуса и моноблоки.alexeygalas: ↑ 25.10.2024 10:17для робочого пк до 135W TDP.
Реально сча любой топ проц на топ матери с топ озу можно на 20-30% погнать ценой удвоения потребления в Ватах.