Qualcomm знову заявила про перевагу Snapdragon X Elite над Apple M3, Intel Meteor Lake та AMD Phoenix

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
IvanCh
Member

Повідомлення

Scoffer
1 якби не рахується. і доречі воно зачипало лише деб та рмп пакети.
і зашито було в зіпку релізну. Ті дістри що заточені на збірку вихідного коду би пронесло.
2 воно безкоштовне. вінда платна. а бекторів на вінду базіліон, багів теж багато., але ти за це ще й платиш. :lol: :lol: :lol:

Відправлено через 3 хвилини 8 секунд:
доречі, хтось знає нахіба вони в 11 вінді об'єднали все в 1 іконку в треї?
тепер щоб змінити гучність, чи глянути мережу треба на цілий клік більше робити.
що вони від цього рішення виграли?
Scoffer
Member

Повідомлення

IvanCh
Ну ніфіга собі "лише". І, до речі, не лише. Зачіпало все що використовує LZMA2 бо це лінукс з залежностями.
WalkMan
Member

Повідомлення

ender: 07.04.2024 13:03у всех современных процессоров однопоток на столько быстрый что вы разницы не заметите.
проте якою ціною… 😆
Scoffer
Member

Повідомлення

IvanCh
А саме смішне що поліз розбиратись з багом співробітник МС. Фактично МС знайшла діру в лінуксі, а ніяке не вільне і незалежне ком'юніті :laugh:
Softas
Member

Повідомлення

Павло: 06.04.2024 14:32
alexeygalas: 06.04.2024 13:47 Павло

Не потрібно проєціювати власну недосвідченість на хороший продукт.
Користуюсь Windows ще від 98SE і по 11. Система в мене живе від установки до виходу нової версії. Сценарії використання дуже різні від легких до повного хардкору і заповненням накопичувачів на 100% - жодного разу я не мав проблем з Windows. Перевстановлюючи Windows іншим людям - ніколи не розумів, як можливо довести ОС до неробочого стану буденними сценаріями використання.

Будь-яку ОС потрібно тримати в чистоті, уникати "сумнівного" софту і надлишку сміття в вистемі у вигляді непотрібних програм і невірно видалених, які лишають по собі сміття в реєстрі. І тоді система тільки радує.

Від себе скажу: користуюсь і Windows і Linux і OSX (вимушено по роботі, особисто мені ця система дуже огидна). І можу сказати що кожна система сильна в свому сегменті. Windows не має рівних в GUI сценаріях роботи, Linux - чудовий безвідмовний інструмент на серверах і мікрокомп*ютерах.

Тому вам порада - опануйте сильні сторони цієї ОС, навчіться їх використовувати і тримати систему в чистоті - і нічого ламатись не буде.
Ось і почалось КОРИСТУВАВСЯ НЕ ТАК! ПРограми видаляв НЕ ТАК... Як можна видали ти програму через командну панель НЕ ТАК... Файлів багато... Зато на айфоні 56 гб фото... 6 гб ютуб... 5 гб ютуб музика...15 гб кеш телеграма...2гб кеш вайбера... І НІЧОГО НЕ ЛАГАЄ Якщо б я і далі сидів на андроїді то може робота вінди із скрипом була терпимою НООО не зараз... Віндовс 7 (2010 рік) комп зависає чи програма? ПЕРЕЗАГРУЗИ! Віндовс 11 (2024 рік) щось зависає чи зависає програма ПРЕЗАГРУЗИ! Андроїд 2011-2018 рік телефон зависає? ПЕРЕЗАГРУЗИ! З 2018 року на айфоні і ТЕЛЕФОН НЕ ЗАВИСАЄ! ВІН ПРОСТО ПРАЦЮЄ! ВАУ :eek: Ось тут я і відчув, що програмісти можуть бути не кривими клоунами а дійсно роблять свою роботу а я як користувач ПРОСТО КОРИСТУЮСЬ.
Даю тобі пораду, якщо б в тебе в Вінді, було тільки 560 гб фото... 56 гб ютуб... 55 гб ютуб музика...150 гб кеш телеграма...20гб кеш вайбера... Нічого в тебе б не лагало.
А постав на свій айфон 450різних програм і тоді побачимо як він лагати не буде.
Сама гівняна система світу стоїть на айфоні. Нічого змінити неможливо програм яких потрібно нема, блокувальника реклами ніякого.
Scoffer
Member

Повідомлення

Справедливості заради в він11 завезли стільки говен що капець просто. Я так-то вінди постійно не переставляю, особливо десктопні, вони у мене роками фуричать, а тут вирішив на ноут 11 встановити. Почав з того що довелось гуглити як її взагалі встановити без облікового запису МС :D А потім години 2 зачищав від реклам, копілотів, інтеграцій і отого всього. Така шикарна архітектурно ОС, і що ті кляті індуси з неї намагаються зробити :banghead:
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

Scoffer: 08.04.2024 14:30 Така шикарна архітектурно ОС
Я відчув всю глибину сарказму.
Scoffer
Member

Повідомлення

Ekz0rcyst
А це не сарказм. Архітектуру вінди NT малювали дяді в адекваті. Вона все ще сама прогресивна з нині живих ОС, хоча за 30 з лишнім років могли б хтось шось нове і вигадати. В дечому може посперечатись лише відроїд, але не в повній мірі. Оті ваші GNU з маками і поряд не валяються.
Те, що на будь-яку архітектуру можна говен навішати - зовсім інше питання.
Павло
Member

Повідомлення

Softas: 08.04.2024 14:15
Павло: 06.04.2024 14:32
Ось і почалось КОРИСТУВАВСЯ НЕ ТАК! ПРограми видаляв НЕ ТАК... Як можна видали ти програму через командну панель НЕ ТАК... Файлів багато... Зато на айфоні 56 гб фото... 6 гб ютуб... 5 гб ютуб музика...15 гб кеш телеграма...2гб кеш вайбера... І НІЧОГО НЕ ЛАГАЄ Якщо б я і далі сидів на андроїді то може робота вінди із скрипом була терпимою НООО не зараз... Віндовс 7 (2010 рік) комп зависає чи програма? ПЕРЕЗАГРУЗИ! Віндовс 11 (2024 рік) щось зависає чи зависає програма ПРЕЗАГРУЗИ! Андроїд 2011-2018 рік телефон зависає? ПЕРЕЗАГРУЗИ! З 2018 року на айфоні і ТЕЛЕФОН НЕ ЗАВИСАЄ! ВІН ПРОСТО ПРАЦЮЄ! ВАУ :eek: Ось тут я і відчув, що програмісти можуть бути не кривими клоунами а дійсно роблять свою роботу а я як користувач ПРОСТО КОРИСТУЮСЬ.
Даю тобі пораду, якщо б в тебе в Вінді, було тільки 560 гб фото... 56 гб ютуб... 55 гб ютуб музика...150 гб кеш телеграма...20гб кеш вайбера... Нічого в тебе б не лагало.
А постав на свій айфон 450різних програм і тоді побачимо як він лагати не буде.
Сама гівняна система світу стоїть на айфоні. Нічого змінити неможливо програм яких потрібно нема, блокувальника реклами ніякого.
Сама гівняна система світу :gigi: А про те, що якихось програм немає на айфон в якого відсутнє піратство та аудиторія яка готова платити за додатки… У Вас хоч десь є логіка?
IvanCh
Member

Повідомлення

Scoffer: 08.04.2024 14:01 IvanCh
А саме смішне що поліз розбиратись з багом співробітник МС. Фактично МС знайшла діру в лінуксі, а ніяке не вільне і незалежне ком'юніті :laugh:
1. по перше воно було там щоб отримати доступ через ssh, бекдор для нього саме писався.
2. МС дуже так пристойно комітить в ядро і не тільки. тому так, вони і є частина ком'юніті.
до того ж за ним кинулося купа людей розибарити на препарувати що там за експлойт.
3. по третє якраз спрацювала відкритість платформи. На умовній вінді би подумали що це копілот нової весії глючить тай поготів

і загалом, бекдор потрапив в тестові дистрибутиви, всі підходи і рпм і деб ком'юніті показали що навіть
така серйозна атака, з компрометацією ланцюга поставок успішно ловиться.
а те саме зроблене індусом що працює в мс ніхто би і не помітив. :lol: :lol: :lol:

І це якби головна притензія до вінди. за ті гроші які за неї просять, і тим паче враховуючи маштаби її поставок
вона має бути в рази відтестованіша, хоча би в плані багів,
по ui\ux і купу підкапотної фігні яка вона робить взагалі майки мають доплачувати користувачам.

Відправлено через 5 хвилин :
Ekz0rcyst: 08.04.2024 14:36
Scoffer: 08.04.2024 14:30 Така шикарна архітектурно ОС
Я відчув всю глибину сарказму.
я недавно завів досить старе залізо на 11 вінді, на древніх драйверах випущених за царя гороха.
без рекомпілювань, чи портувань драйвера. не знаю як майки це роблять,
але це дууууже сильна сторона їх екосистеми
Scoffer
Member

Повідомлення

IvanCh: 08.04.2024 15:01не знаю як майки це роблять
Як-як, апаратна абстракція, винос драйверів в юзерспейс і стабільність ABI, як драйверних, так і програмних.
IvanCh
Member

Повідомлення

Scoffer: 08.04.2024 15:15стабільність ABI,
мені здається abi вже таки міняється між мажорними версіями.
там по ходу за потреби йде емуляція старих abi.
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

Scoffer: 08.04.2024 14:41 Ekz0rcyst
А це не сарказм. Архітектуру вінди NT малювали дяді в адекваті. Вона все ще сама прогресивна з нині живих ОС, хоча за 30 з лишнім років могли б хтось шось нове і вигадати. В дечому може посперечатись лише відроїд, але не в повній мірі. Оті ваші GNU з маками і поряд не валяються.
Те, що на будь-яку архітектуру можна говен навішати - зовсім інше питання.
Я розумію що Windows NT це не що інше як "позичені" напрацювання IBM в рамках спільного з Microsoft проєкту OS/2.
Думаю причиною успіху цієї ОС цілком і повністю є політика мілком'яких стосовно інших ОС, наприклад Get the Facts, та чималі кошти вкладені в розробку та підтримку їхньої ОС. Можна довго й нудно говорити про переваги тієї чи іншої програмної платформи, але істина полягає в тому що на таких умовах важко "пролюбити" будь-що.
AFU_power
Member

Повідомлення

ackstarvinta: 06.04.2024 11:40 і нахіба воно вам потрібно, якщо бог дав або М процесори на макбуках, або ряженки на ноутбуках?

На презентаціях воно завжди гарно виглядає, а потім на практиці все що бачив arm на вінді - це пук среньк і ще й задорого :idea:
Щоб пуксреньк допілити і скинути монополію епл на арм ноутах, додати наприклад конкуренції?
Scoffer
Member

Повідомлення

Ekz0rcyst: 08.04.2024 16:50 розумію що Windows NT це не що інше як "позичені" напрацювання IBM в рамках спільного з Microsoft проєкту OS/2.
WinNT це ніщо інше як DEC VMS на процах без апаратної підтримки 4х повноціних кілець захисту (читати як х86, арм і оте все) від команди, котра VMS і створила. Від OS/2 там лише тимчасова сумісність з інтерфейсами була, випилили приблизно одразу як вийшли з проєкту.
В свою чергу DEC VMS це одна з самих стабільних наряду з IBM i i IBM z/OS, і, ймовірно, сама невразлива до сторонніх атак ОС в історії.
Тобто не дивлячись на деякі спрощення в безпеці, вінда все ще архітектурно топова ОС від людей, котрі таки щось шарили в ОС, і навіть сучасним майрософтовським індусам дуже важко все спаплюжити до неюзабельного рівня, хоча вони дуже і дуже стараються.

До речі щодо інтерфейсів, на нейтів апі можна натягнути зверху хоч OS/2, що робили, хоч POSIX, що теж робили, хоч цілу макос, що ще не робили, але нічого не завадить якщо колись дуже припече. Такі справи. :horror:
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

Scoffer
Не маю абсолютно ніякого бажання починати суперечку стосовно того що краще або що гірше. Це абсолютно безглузде заняття. В сухому залишку все зводиться до кейсу використання, - в моєму випадку все просто, мої потреби закриває будь-яка програмна платформа, бо немає критичного софту який "намертво прибитий" до якоїсь платформи, що мене дуже тішить.
ugluclar
Member

Повідомлення

IvanCh: 08.04.2024 11:06
ugluclar: 06.04.2024 16:53 Є криві програмісти, є криві програми, а є криві юзери. І в сумарному це все складається в ненависть до самої масової операційки. Було у лінукса стільки ж користувачів, теж би постійно нили, а те не працює, а тут не так.

Тема не про ОС, а про порівняння ARM проти x64. Тож не треба тут розводити холівар. Для того є інші теми.
лінус безплатний і відкритий, можеж лісти всередину і ламати покращувати все що хоч.
вінда же просить за себе гроші, і доречі немалі. щей й закрита і досить багато чого там неможливо навіть глянути, не
те щоб змінитию.
це 2 різні підходи.

п.с я не давно дивився статистику стіму, там лінукса вже більше за macosX
Все ж таки питання більше було до програм під операційкою, а не до самих операційок. Як тільки лінукс перейде в розряд ОС для домогосподарок, з відповідною кількістю користувачів з IQ нижче середнього, так зразу і полізуть проблеми типу чорного квадрата, як у топікстартера.
ender
Member

Повідомлення

leif: 07.04.2024 19:24наразі в першу чергу цікаве порівняння можливостей мікроархітектур, продуктивності, енергоефективності і т.д.
это оно нам интересно, а не среднестатистическому типичному потребителю.
leif: 07.04.2024 19:24а пізніше буде про що говорити? як порівнювати будемо з еплом, у продуктах якої стоять чудові дисплеї, яким непросто знайти відповідники на win-ноутах, інше залізо якісне, є пресловута екосистема, імідж бренду і так далі і тому подібне.
Сейчас масса виндовых ноутбуков с прекрасными OLED дисплеями, отличными корпусами, быстрыми SSD, кучей ОЗУ и тд.. Даже бюджетные ноутбуки с отличными дисплеями IPS, хоть и не mini-LED.. не нужно наговаривать на качество компонентов и всё остальное.
Неприятные сравнения получаются только когда доходит до работы от батарейки.
leif: 07.04.2024 19:24а ви в яких саме тасках і на якому залізі зробили такі висновки? як довго тестували?
я сижу на 5750G на десктопе, ноутбуки на 5650U и 6600H.
У них примерно одинаковая удельная производительность под нагрузкой.
Я пользуюсь по специальности - программирую. Однопотока хватает, многопотока тоже.
Там где кажется что процессор слабоват - смотришь на исходники и видишь что там большая часть писана на условном python, java или c#.
Во всех же специализированных задачах с рендерингом, моделями, графикой и тд.. там тоже важен многопоток при выполнении ресурсоёмких задач. Однопоток нужен в реальном времени, для комфорта пользователя.

Отправлено спустя 43 секунды:
WalkMan: 08.04.2024 13:00проте якою ціною…
что имеется в виду?
я не в теме :shuffle:

Отправлено спустя 5 минут 13 секунд:
ugluclar: 08.04.2024 23:19Як тільки лінукс перейде в розряд ОС для домогосподарок, з відповідною кількістю користувачів з IQ нижче середнього, так зразу і полізуть проблеми типу чорного квадрата, як у топікстартера.
перешел давным давно.
Есть Chrome OS, Android и куча прочих операционных систем на его базе - в автомобилях, например.
В зависимости от целевой аудитории можно устанавливать разные уровни доступа и кастомизации по умолчанию, что и делается уже очень долгое время.
Проблема на десктопе в том что большие корпорации инвестируют кучу денег для того чтобы именно их проприетарная ОС была предустановлена на ПК.
То же самое и с лицензиями для студентов, кстати говоря - они инвестируют в подготовку к работе именно с ИХ операционной системой и их программными продуктами (привет Adobe и им подобные).
Alligator
Member

Повідомлення

alexeygalas: 08.04.2024 08:04є Lenovo Yoga Pro, HP Zbook, Asus Zephyrus 16 2024 які теж достойні по виконанню, але при цьому за ту ж ціну пропонують дискретні GPU і можливість оновлення ssd/ram
Lenovo Yoga не про в руках тримав, HP Zbook пару тижнів користувався - так воно якісніше чим ширпотреб за 300-500 баксів на вітринах супермаркетів, але до огризка їм ще рости та рости. :rotate:
alexeygalas
Member

Повідомлення

Alligator

Ну це я перерахував ті, у яких 6 динаміків і твітери дивляться вверх, як в маків. Ще можу відзначити гарною якістю лінійку Dell XPS (або Precision якщо станція). Але в нього 2 динаміка в стіл. А так 2 роки в користуванні мав Precision 5540 - враження лишились тільки позитивні
Відповісти