Не знаю про що Ви, але раджу вам не втішати себе марними надіями. 3090 - вже 2 роки як "тиква" по мірках 4к-максималістів. Вона вже 2 роки в кращому випадку - рівень моєї 4070Ті (яка, нагадаю, мала б бути 4070, просто Хуанг знахабнів), в гіршому - вона в 2 рази гірше за мою 4070Ті (в трасуванні шляху та DLSS Frame Generation). Хуанг гарно позиціонував її як BFGPU, а зараз вона не здатна навіть на 4к\Ультра\ДЛСС, це тепер 1440р-карта.kairo: ↑ 20.03.2024 17:09Ті титани потім перетворювались на тикву, на відмінну від 4090, яку я навіть зараз можу продати по ціні близькій до ціни придбання
Ваша 4090 ТОЧНО так само стане "тиквою" через один рочок, і вона точно так само не буде мати надпроривного DLSS 4, вона точно так само буде в 2 рази гірше за 5090 і в середньому на рівні 5070\5070Ті за 50% ціни, і точно так само нафіг нікому з геймерів вона не буде треба на OLX, за наявності 5070\Ті. Просто змиріться з цим, х90 це завжди був Титан, і доля його така сама як і Титана, а х80Ti нам, споживачам, буде дуже не вистачати.
На ринку відеокарт нічого глобального не змінилось за останні 10+ років. Виходить новий топ і компанія робить все можливе, щоб попередній топ став лайном в очах консьюмера.