У Мережі з'явилися офіційні тести відеокарти GeForce RTX 4070

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Esher
Member

Повідомлення

tablestikus: 11.04.2023 11:58 Але чому тоді відях від АМД так мало купляють?
Бо АМД не вміють зробити нормальні дрова зі старту, а ще через хуанговські валізи різноманітним розробникам червоні карти без шансів зливають зеленим за межами іграшок.
skrepchezavr
Member

Повідомлення

Esher: 11.04.2023 12:31
tablestikus: 11.04.2023 11:58 Але чому тоді відях від АМД так мало купляють?
Бо АМД не вміють зробити нормальні дрова зі старту, а ще через хуанговські валізи різноманітним розробникам червоні карти без шансів зливають зеленим за межами іграшок.
Ну Амд карты всегда были именно под игры. Для рабочих задач они никогда акцента не делали. Там всегда нвидия бралась по умолчанию. Ну канешно сейчас что у красных что у зеленых есть своя професиональная карта для работы но то отдельная група для искушенных!
Kravan
Member

Повідомлення

tablestikus: 11.04.2023 11:58
Kravan: 11.04.2023 00:14

Я не виноват, что влладеьцы зелленых карт это какая то особенная секта.

Сфига ли мне быть фанатом АМД? Я не фанат ничего, я фанат своего потребительского комфорта. Стой эта карта 500 зеленых и условных 650 после всех налогов я бы слова не сказал. Но эта карта стоит 600 баксов + налоги, тоесть в районе 750-800. За эти бабки эта карта мусор. И проблема не в том что несчастный форумчанин судя по его рвению пол года собирал, а в том, что подобным такие поезные гении нормализируют подобное. Благо судя по статистике таких не много НО они есть.

А то, что я ору с фанатов Нвидия и что с того, тут на форуме есть около 5-ти отбитых, типа чувака который на полном серьезе говорит что услованая 6900 ХУЖЕ чем условная 4070 потому что !!ВНИМАНИЕ!! там есть FG......и это не в 4К, и не в 1440 а в 1080. И чел хочет 150+ кадров во ВСЕХ играх (тоесть он даже не киберкотллета, просто он хочет 150+ кадров в ФХД в условной Чусной сказке)......... Ну еслли вы считаете это максимльно адекватным, я за вас рад, а мне кажеться что это промытый маркетингом фанат.
Але чому тоді відях від АМД так мало купляють?
Потому как маркетинг. Потому как при такой тотальной рекламе сопротивлятся действительно сложно. А сидеть складывать +- сложно и долго, нужно разбираться. Большинство людей просто заходят и берут мейнстрим. Не из за лучей, или ДЛСС, а потому как Нвидия торчит из каждого угла. Маркетологи у них работают супер круто.

Причем мы все понимаем, что таже 3060 - это и карта не про лучи, и не про Ультра, разве только в 1080 без РТ, но потребитель заходит смотрит что в топах, и просто покупает. Это нормально для нормесов просто потому, что не всем все эти заморочки нужны.

Я даже реально знаю человека который просто не знал что АМД выпускает карты, и на этих форумах он не сидит, и оверлей не смотрит, просто - сидел на 1050ti, в его играх перестало норм тянуть человек буквально приехал в магаз и с полки купил что там ему посоветовали. Точка. И он доволен, все отлично работает. Купил в итоге туже 3060 12. А узнал про АМД когда я карту взял и рассказал ему.

Вот таких людей на самом деле очень много, а ущербная реклама АМД это отдельный разговор.
Intel74320ASuperFin+
Member

Повідомлення

Kravan: 11.04.2023 14:08
tablestikus: 11.04.2023 11:58

Але чому тоді відях від АМД так мало купляють?
Потому как маркетинг. Потому как при такой тотальной рекламе сопротивлятся действительно сложно. А сидеть складывать +- сложно и долго, нужно разбираться. Большинство людей просто заходят и берут мейнстрим. Не из за лучей, или ДЛСС, а потому как Нвидия торчит из каждого угла. Маркетологи у них работают супер круто.

Причем мы все понимаем, что таже 3060 - это и карта не про лучи, и не про Ультра, разве только в 1080 без РТ, но потребитель заходит смотрит что в топах, и просто покупает. Это нормально для нормесов просто потому, что не всем все эти заморочки нужны.

Я даже реально знаю человека который просто не знал что АМД выпускает карты, и на этих форумах он не сидит, и оверлей не смотрит, просто - сидел на 1050ti, в его играх перестало норм тянуть человек буквально приехал в магаз и с полки купил что там ему посоветовали. Точка. И он доволен, все отлично работает. Купил в итоге туже 3060 12. А узнал про АМД когда я карту взял и рассказал ему.

Вот таких людей на самом деле очень много, а ущербная реклама АМД это отдельный разговор.
Согласен. Чемоданы творят чудеса :lol:. Спросите на улице у любого среднестатистического обывателя - у всех на слуху только Штеуд и Нвидия. По их мнению амуде застряло во временах Атлона или Фенома. Про Зены никто не слышал вплоть до 2/3 поколения, а про Радеоны тем более.
Kravan
Member

Повідомлення

Intel74320ASuperFin+: 11.04.2023 14:32
Kravan: 11.04.2023 14:08

Согласен. Чемоданы творят чудеса :lol:. Спросите на улице у любого среднестатистического обывателя - у всех на слуху только Штеуд и Нвидия. По их мнению амуде застряло во временах Атлона или Фенома. Про Зены никто не слышал вплоть до 2/3 поколения, а про Радеоны тем более.
Я по себе могу сказать, я сидел на консоли 7 лет + ПК на FX+GTX680.

На момент сборки я знал что есть 3ххх Нвидия, за АМД знал, но не знад какая серия актуальна а про Райзены я думал что крайний 4ххх серия (у меня в ноуте 4600). Причем про 1ххх и 2ххх (была ли такая?) я не слышал ничего вообще.

Собственно когда выбирал 6900 еле сам себя уговорил и очень рад. Чуть не взял с полки 3060 тоже.
Геральт
Member

Повідомлення

Esher: 11.04.2023 12:31 Бо АМД не вміють зробити нормальні дрова зі старту.
Ой-вей. Від драйвера НВ хочеться ридати. Воно ще просить реєстрацію чи вже ні? А червоних карт насправді купують менше через ефект лемінгів )
lividum
Member

Повідомлення

Амд не купляють, бо вони за останні роки жодної графічної технології не народили. Я не можу зрозуміти, про яке мило з ДЛСС тут розповідають, коли іноді картинка з ДЛСС на якості чіткіша, ніж натив? І вже точно не гірша. Я про 2К. Може там десь якись рисочки не промалюються і ті. Але я купляю карту щоб мати гарну картинку загалом і високий фпс з підтримкою новітніх РТХ і ті. А не щоб сидіти і назло собі вишукувати оті кляті зниклі "рисочки". Крім того, застосування длсс значно знижує енергоспоживання ГК. Що корисно впливає на мікроклімат в системнику та рівень шуму.
Я б купив АМД, якби воно вміло в лучі і мало схожій за якістю алгоритм аналог ДЛСС. Але ж ні..нічого цього в них нема, а цінник вони хочуть як за карти в яких це все в наявності. Принаймні у нас 7900хтх коштує як 4080. Кому він потрібен за цю ціну зі своїми 24гб пам'яті.
За що похвалити АМД так за 8-ми контактні роз'єми живлення. Я власне і не купляю 4-ту серію із-за цього вшивого роз'єму. бо в моїй збірці з вертикльною відеокартою цей цибулевий пучок дротів буде стирчати немов пальма прямо навпроти процессора. Я навіть сумніваюся, що він до верхніх кулерів не достане. А мостити туді 2 перехідника, з врахуванням всіх несмішних історій з життя 12ХПВР, немає жодного бажання.
Дуже подобається RX7900XT/XTX у виконанні Vapor-X. Але не завезли ні РТХ ні ДЛСС.

Доречі синові комп збирати хочу на базі RX6800. Бо і потужності багато і пам'ть завезли і ціна на вторічці дорівнює новій 3060, яка цьому радіку не конкурент. :)
skrepchezavr
Member

Повідомлення

lividum: 11.04.2023 17:19 Амд не купляють, бо вони за останні роки жодної графічної технології не народили. Я не можу зрозуміти, про яке мило з ДЛСС тут розповідають, коли іноді картинка з ДЛСС на якості чіткіша, ніж натив? І вже точно не гірша. Я про 2К. Може там десь якись рисочки не промалюються і ті. Але я купляю карту щоб мати гарну картинку загалом і високий фпс з підтримкою новітніх РТХ і ті. А не щоб сидіти і назло собі вишукувати оті кляті зниклі "рисочки". Крім того, застосування длсс значно знижує енергоспоживання ГК. Що корисно впливає на мікроклімат в системнику та рівень шуму.
Я б купив АМД, якби воно вміло в лучі і мало схожій за якістю алгоритм аналог ДЛСС. Але ж ні..нічого цього в них нема, а цінник вони хочуть як за карти в яких це все в наявності. Принаймні у нас 7900хтх коштує як 4080. Кому він потрібен за цю ціну зі своїми 24гб пам'яті.
За що похвалити АМД так за 8-ми контактні роз'єми живлення. Я власне і не купляю 4-ту серію із-за цього вшивого роз'єму. бо в моїй збірці з вертикльною відеокартою цей цибулевий пучок дротів буде стирчати немов пальма прямо навпроти процессора. Я навіть сумніваюся, що він до верхніх кулерів не достане. А мостити туді 2 перехідника, з врахуванням всіх несмішних історій з життя 12ХПВР, немає жодного бажання.
Дуже подобається RX7900XT/XTX у виконанні Vapor-X. Але не завезли ні РТХ ні ДЛСС.

Доречі синові комп збирати хочу на базі RX6800. Бо і потужності багато і пам'ть завезли і ціна на вторічці дорівнює новій 3060, яка цьому радіку не конкурент. :)
Брать на б/у такие мощные карты как 6800 ну я не советую, все же скорее всего после майнинга
lividum
Member

Повідомлення

skrepchezavr: 11.04.2023 17:49Брать на б/у такие мощные карты как 6800 ну я не советую, все же скорее всего после майнинга
ну то так, ризик є. але ціна дуже приваблива, мембери перевірені. Да і до того ж, якщо вірити ремонтникам, то зализо у АМД завжди якісне, навідміну від зелених. Тільки знайти, наприклад, чіп на заміну дуже важко у червоних. То тут азрок за 15К продають. За нову потрібно 30К відвалити. Найдешевший новий сапфір 25К. До того ж може хто буде свою продавати з залишковою гарнтією.
Kravan
Member

Повідомлення

lividum: 11.04.2023 18:11
skrepchezavr: 11.04.2023 17:49Брать на б/у такие мощные карты как 6800 ну я не советую, все же скорее всего после майнинга
ну то так, ризик є. але ціна дуже приваблива, мембери перевірені. Да і до того ж, якщо вірити ремонтникам, то зализо у АМД завжди якісне, навідміну від зелених. Тільки знайти, наприклад, чіп на заміну дуже важко у червоних. То тут азрок за 15К продають. За нову потрібно 30К відвалити. Найдешевший новий сапфір 25К. До того ж може хто буде свою продавати з залишковою гарнтією.
Взял свою 6900 за 500, рефаб с годовой гарантией в ноябре 2022. Полет более чем отличный. Рад что не пошел за новой в магаз.

По своему опыту могу сказать что ничего особенно страшного там нет.

За такие деньги ни у 6800 ни у 6900 конкурентов на рынке по сути нет.

Но вот стоит ли брать дороже - вопрос.
Melofon
Member

Повідомлення

skrepchezavr

Да нормально можно брать б/у и мощные если карты свежие, а 6000-е ещё очень свежие карты и даже если и майнили то совсем немного.
skrepchezavr
Member

Повідомлення

Melofon: 11.04.2023 18:31 skrepchezavr

Да нормально можно брать б/у и мощные если карты свежие, а 6000-е ещё очень свежие карты и даже если и майнили то совсем немного.
Ну бывали отвалы чипов именно 6000 серий после майнинга. Тут как повезет, но лучше вообще карту так не насиловать!
Melofon
Member

Повідомлення

skrepchezavr

Ну справедливости ради и у 3000-й серии инвидия тоже отвалы после майнинга бывали (и куда чаще), и память тоже отваливалась, конечно тут как повезёт ещё.
Esher
Member

Повідомлення

skrepchezavr: 11.04.2023 13:53 Ну канешно сейчас что у красных что у зеленых есть своя професиональная карта для работы но то отдельная група для искушенных!
Саме так, ця група настільки окрема, що ні у інжинірінговій компанії де я працював, ні у геймдев де працюю зараз, для роботи з графікою не купляли ці професійні рішення. Хоча ні, у період майнінгу замість однієї померлої карти взяли квадру бо вона була тупо дешевша, за звичайні. :D
Відповісти