Бо АМД не вміють зробити нормальні дрова зі старту, а ще через хуанговські валізи різноманітним розробникам червоні карти без шансів зливають зеленим за межами іграшок.tablestikus: ↑ 11.04.2023 11:58 Але чому тоді відях від АМД так мало купляють?
Останні статті і огляди
Новини
У Мережі з'явилися офіційні тести відеокарти GeForce RTX 4070
-
Esher
Member
-
skrepchezavr
Member
Ну Амд карты всегда были именно под игры. Для рабочих задач они никогда акцента не делали. Там всегда нвидия бралась по умолчанию. Ну канешно сейчас что у красных что у зеленых есть своя професиональная карта для работы но то отдельная група для искушенных!Esher: ↑ 11.04.2023 12:31Бо АМД не вміють зробити нормальні дрова зі старту, а ще через хуанговські валізи різноманітним розробникам червоні карти без шансів зливають зеленим за межами іграшок.tablestikus: ↑ 11.04.2023 11:58 Але чому тоді відях від АМД так мало купляють?
-
Kravan
Member
Потому как маркетинг. Потому как при такой тотальной рекламе сопротивлятся действительно сложно. А сидеть складывать +- сложно и долго, нужно разбираться. Большинство людей просто заходят и берут мейнстрим. Не из за лучей, или ДЛСС, а потому как Нвидия торчит из каждого угла. Маркетологи у них работают супер круто.tablestikus: ↑ 11.04.2023 11:58Але чому тоді відях від АМД так мало купляють?Kravan: ↑ 11.04.2023 00:14
Я не виноват, что влладеьцы зелленых карт это какая то особенная секта.
Сфига ли мне быть фанатом АМД? Я не фанат ничего, я фанат своего потребительского комфорта. Стой эта карта 500 зеленых и условных 650 после всех налогов я бы слова не сказал. Но эта карта стоит 600 баксов + налоги, тоесть в районе 750-800. За эти бабки эта карта мусор. И проблема не в том что несчастный форумчанин судя по его рвению пол года собирал, а в том, что подобным такие поезные гении нормализируют подобное. Благо судя по статистике таких не много НО они есть.
А то, что я ору с фанатов Нвидия и что с того, тут на форуме есть около 5-ти отбитых, типа чувака который на полном серьезе говорит что услованая 6900 ХУЖЕ чем условная 4070 потому что !!ВНИМАНИЕ!! там есть FG......и это не в 4К, и не в 1440 а в 1080. И чел хочет 150+ кадров во ВСЕХ играх (тоесть он даже не киберкотллета, просто он хочет 150+ кадров в ФХД в условной Чусной сказке)......... Ну еслли вы считаете это максимльно адекватным, я за вас рад, а мне кажеться что это промытый маркетингом фанат.
Причем мы все понимаем, что таже 3060 - это и карта не про лучи, и не про Ультра, разве только в 1080 без РТ, но потребитель заходит смотрит что в топах, и просто покупает. Это нормально для нормесов просто потому, что не всем все эти заморочки нужны.
Я даже реально знаю человека который просто не знал что АМД выпускает карты, и на этих форумах он не сидит, и оверлей не смотрит, просто - сидел на 1050ti, в его играх перестало норм тянуть человек буквально приехал в магаз и с полки купил что там ему посоветовали. Точка. И он доволен, все отлично работает. Купил в итоге туже 3060 12. А узнал про АМД когда я карту взял и рассказал ему.
Вот таких людей на самом деле очень много, а ущербная реклама АМД это отдельный разговор.
-
Intel74320ASuperFin+
Member
Согласен. Чемоданы творят чудеса . Спросите на улице у любого среднестатистического обывателя - у всех на слуху только Штеуд и Нвидия. По их мнению амуде застряло во временах Атлона или Фенома. Про Зены никто не слышал вплоть до 2/3 поколения, а про Радеоны тем более.Kravan: ↑ 11.04.2023 14:08Потому как маркетинг. Потому как при такой тотальной рекламе сопротивлятся действительно сложно. А сидеть складывать +- сложно и долго, нужно разбираться. Большинство людей просто заходят и берут мейнстрим. Не из за лучей, или ДЛСС, а потому как Нвидия торчит из каждого угла. Маркетологи у них работают супер круто.
Причем мы все понимаем, что таже 3060 - это и карта не про лучи, и не про Ультра, разве только в 1080 без РТ, но потребитель заходит смотрит что в топах, и просто покупает. Это нормально для нормесов просто потому, что не всем все эти заморочки нужны.
Я даже реально знаю человека который просто не знал что АМД выпускает карты, и на этих форумах он не сидит, и оверлей не смотрит, просто - сидел на 1050ti, в его играх перестало норм тянуть человек буквально приехал в магаз и с полки купил что там ему посоветовали. Точка. И он доволен, все отлично работает. Купил в итоге туже 3060 12. А узнал про АМД когда я карту взял и рассказал ему.
Вот таких людей на самом деле очень много, а ущербная реклама АМД это отдельный разговор.
-
Kravan
Member
Я по себе могу сказать, я сидел на консоли 7 лет + ПК на FX+GTX680.Intel74320ASuperFin+: ↑ 11.04.2023 14:32Согласен. Чемоданы творят чудеса . Спросите на улице у любого среднестатистического обывателя - у всех на слуху только Штеуд и Нвидия. По их мнению амуде застряло во временах Атлона или Фенома. Про Зены никто не слышал вплоть до 2/3 поколения, а про Радеоны тем более.Kravan: ↑ 11.04.2023 14:08
Потому как маркетинг. Потому как при такой тотальной рекламе сопротивлятся действительно сложно. А сидеть складывать +- сложно и долго, нужно разбираться. Большинство людей просто заходят и берут мейнстрим. Не из за лучей, или ДЛСС, а потому как Нвидия торчит из каждого угла. Маркетологи у них работают супер круто.
На момент сборки я знал что есть 3ххх Нвидия, за АМД знал, но не знад какая серия актуальна а про Райзены я думал что крайний 4ххх серия (у меня в ноуте 4600). Причем про 1ххх и 2ххх (была ли такая?) я не слышал ничего вообще.
Собственно когда выбирал 6900 еле сам себя уговорил и очень рад. Чуть не взял с полки 3060 тоже.
-
Геральт
Member
Ой-вей. Від драйвера НВ хочеться ридати. Воно ще просить реєстрацію чи вже ні? А червоних карт насправді купують менше через ефект лемінгів )Esher: ↑ 11.04.2023 12:31 Бо АМД не вміють зробити нормальні дрова зі старту.
-
lividum
Member
Амд не купляють, бо вони за останні роки жодної графічної технології не народили. Я не можу зрозуміти, про яке мило з ДЛСС тут розповідають, коли іноді картинка з ДЛСС на якості чіткіша, ніж натив? І вже точно не гірша. Я про 2К. Може там десь якись рисочки не промалюються і ті. Але я купляю карту щоб мати гарну картинку загалом і високий фпс з підтримкою новітніх РТХ і ті. А не щоб сидіти і назло собі вишукувати оті кляті зниклі "рисочки". Крім того, застосування длсс значно знижує енергоспоживання ГК. Що корисно впливає на мікроклімат в системнику та рівень шуму.
Я б купив АМД, якби воно вміло в лучі і мало схожій за якістю алгоритм аналог ДЛСС. Але ж ні..нічого цього в них нема, а цінник вони хочуть як за карти в яких це все в наявності. Принаймні у нас 7900хтх коштує як 4080. Кому він потрібен за цю ціну зі своїми 24гб пам'яті.
За що похвалити АМД так за 8-ми контактні роз'єми живлення. Я власне і не купляю 4-ту серію із-за цього вшивого роз'єму. бо в моїй збірці з вертикльною відеокартою цей цибулевий пучок дротів буде стирчати немов пальма прямо навпроти процессора. Я навіть сумніваюся, що він до верхніх кулерів не достане. А мостити туді 2 перехідника, з врахуванням всіх несмішних історій з життя 12ХПВР, немає жодного бажання.
Дуже подобається RX7900XT/XTX у виконанні Vapor-X. Але не завезли ні РТХ ні ДЛСС.
Доречі синові комп збирати хочу на базі RX6800. Бо і потужності багато і пам'ть завезли і ціна на вторічці дорівнює новій 3060, яка цьому радіку не конкурент.
Я б купив АМД, якби воно вміло в лучі і мало схожій за якістю алгоритм аналог ДЛСС. Але ж ні..нічого цього в них нема, а цінник вони хочуть як за карти в яких це все в наявності. Принаймні у нас 7900хтх коштує як 4080. Кому він потрібен за цю ціну зі своїми 24гб пам'яті.
За що похвалити АМД так за 8-ми контактні роз'єми живлення. Я власне і не купляю 4-ту серію із-за цього вшивого роз'єму. бо в моїй збірці з вертикльною відеокартою цей цибулевий пучок дротів буде стирчати немов пальма прямо навпроти процессора. Я навіть сумніваюся, що він до верхніх кулерів не достане. А мостити туді 2 перехідника, з врахуванням всіх несмішних історій з життя 12ХПВР, немає жодного бажання.
Дуже подобається RX7900XT/XTX у виконанні Vapor-X. Але не завезли ні РТХ ні ДЛСС.
Доречі синові комп збирати хочу на базі RX6800. Бо і потужності багато і пам'ть завезли і ціна на вторічці дорівнює новій 3060, яка цьому радіку не конкурент.
-
skrepchezavr
Member
Брать на б/у такие мощные карты как 6800 ну я не советую, все же скорее всего после майнингаlividum: ↑ 11.04.2023 17:19 Амд не купляють, бо вони за останні роки жодної графічної технології не народили. Я не можу зрозуміти, про яке мило з ДЛСС тут розповідають, коли іноді картинка з ДЛСС на якості чіткіша, ніж натив? І вже точно не гірша. Я про 2К. Може там десь якись рисочки не промалюються і ті. Але я купляю карту щоб мати гарну картинку загалом і високий фпс з підтримкою новітніх РТХ і ті. А не щоб сидіти і назло собі вишукувати оті кляті зниклі "рисочки". Крім того, застосування длсс значно знижує енергоспоживання ГК. Що корисно впливає на мікроклімат в системнику та рівень шуму.
-
lividum
Member
ну то так, ризик є. але ціна дуже приваблива, мембери перевірені. Да і до того ж, якщо вірити ремонтникам, то зализо у АМД завжди якісне, навідміну від зелених. Тільки знайти, наприклад, чіп на заміну дуже важко у червоних. То тут азрок за 15К продають. За нову потрібно 30К відвалити. Найдешевший новий сапфір 25К. До того ж може хто буде свою продавати з залишковою гарнтією.skrepchezavr: ↑ 11.04.2023 17:49Брать на б/у такие мощные карты как 6800 ну я не советую, все же скорее всего после майнинга
-
Kravan
Member
Взял свою 6900 за 500, рефаб с годовой гарантией в ноябре 2022. Полет более чем отличный. Рад что не пошел за новой в магаз.lividum: ↑ 11.04.2023 18:11ну то так, ризик є. але ціна дуже приваблива, мембери перевірені. Да і до того ж, якщо вірити ремонтникам, то зализо у АМД завжди якісне, навідміну від зелених. Тільки знайти, наприклад, чіп на заміну дуже важко у червоних. То тут азрок за 15К продають. За нову потрібно 30К відвалити. Найдешевший новий сапфір 25К. До того ж може хто буде свою продавати з залишковою гарнтією.skrepchezavr: ↑ 11.04.2023 17:49Брать на б/у такие мощные карты как 6800 ну я не советую, все же скорее всего после майнинга
По своему опыту могу сказать что ничего особенно страшного там нет.
За такие деньги ни у 6800 ни у 6900 конкурентов на рынке по сути нет.
Но вот стоит ли брать дороже - вопрос.
-
Melofon
Member
skrepchezavr
Да нормально можно брать б/у и мощные если карты свежие, а 6000-е ещё очень свежие карты и даже если и майнили то совсем немного.
Да нормально можно брать б/у и мощные если карты свежие, а 6000-е ещё очень свежие карты и даже если и майнили то совсем немного.
-
skrepchezavr
Member
Ну бывали отвалы чипов именно 6000 серий после майнинга. Тут как повезет, но лучше вообще карту так не насиловать!Melofon: ↑ 11.04.2023 18:31 skrepchezavr
-
Melofon
Member
skrepchezavr
Ну справедливости ради и у 3000-й серии инвидия тоже отвалы после майнинга бывали (и куда чаще), и память тоже отваливалась, конечно тут как повезёт ещё.
Ну справедливости ради и у 3000-й серии инвидия тоже отвалы после майнинга бывали (и куда чаще), и память тоже отваливалась, конечно тут как повезёт ещё.
-
Esher
Member
Саме так, ця група настільки окрема, що ні у інжинірінговій компанії де я працював, ні у геймдев де працюю зараз, для роботи з графікою не купляли ці професійні рішення. Хоча ні, у період майнінгу замість однієї померлої карти взяли квадру бо вона була тупо дешевша, за звичайні.skrepchezavr: ↑ 11.04.2023 13:53 Ну канешно сейчас что у красных что у зеленых есть своя професиональная карта для работы но то отдельная група для искушенных!