Bomchik:311/12=~26 грн. в месяц. Это не такие большие деньги. А ещё учтите, что эти цифры с расчетом на то, что процессор будет нагружен все 24\7 на 100%...я конечно не специалист. но мне кажется, что сервера не работают в таком режиме. По этому говорить об экономии в 20 грн в месяц даже смешно говорить.
з таким підходом ви знахідка для банків, які намагаються впарювати кредити. Так, психологічно цифри не великі якщо поділити на місяць; а ще можна на дні поділити! (вийде менше 1 грн на день)
зараз модно й тарифи на моб. зв'язок розраховувати на 1 день. якраз і розраховано, що здаватись буде дрібницею.
--
кожен все бачить по своєму. але мені приємніше знати, що мої витрати раціональні і що я ніде не провтикав/переплатив, в т.ч. і в довгостроковій перспективі. і часто варто доплатити щоб економити потім. (простаки часто роблять навпаки, залазячи в кредити тощо)
і по ситуації, не хочу нікого образити, але можливо, наша "молодь", випросивши гроші на крутий комп, далі дійсно не париться про електроенергію та інше, бо батьки ж платять. але мені такий підхід нагадує серію Єралаша про супер годинник з батарейками для нього! я про те, що добре сприймати ситуацію об'єктивно та в цілому а не закривати очі на "незручні" моменти.
добре, 100 Вт дійсно не буде, але 50 цілком, оскільки навіть в простої різниця за багатьма джерелами становить 40 Вт.
Ще сюди додаємо (в моєму випадку, В75 проти 970) 250 грн за мобо.
В додачу, тариф на електроенергію залежить від кількості використаних кВт/годин (0.28 грн до 150 кВт/год на місяць, і 0.365 грн після (різниця 30%!)); отже, якщо станеться так, що менш енергоефективний ЦП допоможе подолати планку в 150 кВт\год, то матимемо +30% до витрат на всю спожиту за місяць енергію.
Хоча, точно не знаю.. можливо, мається на увазі, що дорожче будуть лише кіловатгодини після 150.. хто в тарифах шарить?
мовчу вже про те, що тариф може піднятись.
а ще кажуть, що для АМД має значення пам'ять - відповідно ще додаткові витрати за "правильну"!
але дякую, тим хто підтримує мене в бажанні допомогти грошима АМД. раніше то я взагалі був їх фанатом