Nvidia повністю відкрила вихідний код PhysX та Flow

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Alexsandr
Member

Повідомлення

Bukakanga: 06.04.2025 22:52 я читал, что в процессорной версии отсутствует использование ряда скоростных инструкций, что и приводит к тормозам.
Пишут, что большинство инструкций PysX CPU используют набор инструкций с плавающей запятой x87 (fp87) код от сопроцессора (8087), который был разработан, чтобы помочь процессору 8086.

Подозреваю что не делай все для тормозов на процессоре и процессор мог бы вытянуть не хуже видеокарты.
Геральт
Member

Повідомлення

erkins007: 06.04.2025 23:13 Ты же в курсе что лучи это общедоступная технология и часть стандарта того же directx?)
Или для тебя все что на картах АМД работает не очень то пропиетарная фигня?)
Кстати как там с фср4?) Тоже маркетинг ненужный или это другое?)
Промені не є стандартизовані. Вони є на приставках, вулкані, маках. Наскільки розумію, там якась збірна солянка, яка об'єднана хіба що якимось загальними принципами (і то не факт), а не конкретним фреймворком.
На 10хх хардварний RT також працює "не дуже". На відміну від софтварного люмена. От тому перше - пропрієтарщина і помре, а друге має шанс вижити.
На даний момент мене не цікавить апскейл: ні зелений ні синій ні червоний.
kyon
Member

Повідомлення

Alexsandr: 06.04.2025 23:14
Bukakanga: 06.04.2025 22:52 я читал, что в процессорной версии отсутствует использование ряда скоростных инструкций, что и приводит к тормозам.
Пишут, что большинство инструкций PysX CPU используют набор инструкций с плавающей запятой x87 (fp87) код от сопроцессора (8087), который был разработан, чтобы помочь процессору 8086.

Подозреваю что не делай все для тормозов на процессоре и процессор мог бы вытянуть не хуже видеокарты.
Alexsandr

там остались только инструкции х87, сам сопроцессор давно перекочевал из отдельного чипа на кристалл ЦПУ, просто его давно перестали оптимизировать, заменив всю математику сначала SSE а потом AVX версиями. Не смог бы потому что CUDA ядер сейчас тысячи а процессорных ядер сколько, пусть там и другая архитектура и отдельное куда ядро не равно процессорному ядру но в видяхах высокий паралеллизм и за счет брутфорса они выигрывают. Причем раньше то и отдельная видяха не справлялась и нужна была вторая видеокарта в помощь, во времена когда куда ядер было сотни а не тысячи и в настройках игр того времени предлагается задействовать вторую видеокарту, просто сейчас и та же 3080 с легкостью справляется потому что у нее не 240 или 480 куда ядер а 8704 то есть она эквивалентна нескольким видеокартам того времени, плюс выросшие в несколько раз частоты плюс более совершенная архитектура.
SERGBILL
Member

Повідомлення

Bukakanga: 06.04.2025 22:44 когда миррорс эдж появился (2009-й) - 10-й серии с ее мощностями и близко не было, если кто не в курсе. А еще физикс работает не только в этой игре и остальные у меня не тормозили, о чем вы бы знали, если бы внимательно читали тему дальше.
у меня лицензия есть, могу установить, посмотреть. тормозит на любом разбитии стекол?
Bukakanga
Member

Повідомлення

SERGBILL: 07.04.2025 00:13
Bukakanga: 06.04.2025 22:44 когда миррорс эдж появился (2009-й) - 10-й серии с ее мощностями и близко не было, если кто не в курсе. А еще физикс работает не только в этой игре и остальные у меня не тормозили, о чем вы бы знали, если бы внимательно читали тему дальше.
у меня лицензия есть, могу установить, посмотреть. тормозит на любом разбитии стекол?
я уже починил удалением пары физикс библиотек из каталога игры - видимо, они были захардкодены на использование процессора или просто неоптимальны. Без них игра скидывает вычисления на указанную видяху.

Но да, на разбитиях стекол капитальные просадки по дефолту
erkins007
Member

Повідомлення

Геральт: 06.04.2025 23:49На 10хх хардварний RT також працює "не дуже". На відміну від софтварного люмена. От тому перше - пропрієтарщина і помре, а друге має шанс вижити.
На паскалях вообще поддержки 12_2 dx нет в принципе. Это все равно что на картах без поддержки дх10 в свое время не работала тесселяция.
kyon
Member

Повідомлення

А я сейчас продал свою 4070 супер и сижу на своей старушке 1080 и кстати очень даже ниче так, FSR теперь для меня очень даже опция, реально помогает в новых играх и качество премлемое как для игры на GTX 1080, можно не снижать настройки качества, на 4070 супер в The Outer Worlds подменял FSR на DLSS модами, а на 1080 только FSR доступен и поднимает производительность с ниже 60 фпс до выше 60 фпс в 2К, я доволен. Слава Амуде, чуть не забыл добавить <3 :pray:
AssayMAS
Member

Повідомлення

kyon: 07.04.2025 01:01Слава Амуде, чуть не забыл добавить <3 :pray:
тоже "Слава Амуде" на 1030 благодаря АМД смог пощупать новые игры не в 10ФПС, а в 20ФПС на 1К разрешении...
Afit
Member

Повідомлення

Геральт: 06.04.2025 20:05
Voozy: 06.04.2025 19:56 Аркам Сити без физикс - :-/
спойлер
Нічого в тому батмані нема, в що б не могли сучасні рушії.
спойлер
А ти точно відео дивився? :insane: Кіберпанк по ефектам скла, плафонів і всього іншого і поруч не валявся. Між іграми різниця в 7 років. Хоча всі 9, бо кіберпанк на старті всього цього не мав. Зверни увагу чого тільки єфекти скла вартують з физикс. Це просто порівнювати навіть важко. В порівнянні з тим же робокопом, чи бетменом, колізія об'єктів в тому ж кіберпанку, сприймається дубово.

Отправлено спустя 5 минут 11 секунд:
KimRomik: 06.04.2025 16:11 Коротше, я з усього зрозумів тільки одне - Нвідія нас лишила можливості обробляти фізику за рахунок ГПУ. Правильно?
Не правильно Nvidia В НОВОМУ ПОКОЛІННІ ВІДЕОКАРТ прибрала підтримку 32 БІТНОЇ технології PhysX ДЛЯ ОБРОБКИ на цьому самому новому поколінні. АЛЕ залишається опція обробки процесором. Звісно продуктивність падає. А 64 бітна версія, тобто сучасна, підтримується й надалі апаратною обробкою 5000 серії відеокарт
AssayMAS
Member

Повідомлення

Afit: 07.04.2025 04:03підтримується й надалі апаратною обробкою
только игроделы в игре могут "прошить" не глобальный пхизикс "с винды", а свой самобытный с изменениями и фичами и отсутствием обновлений. Смена библиотек на более новые от Нвидии вызовет падение игры хотя названия функций один в один.
Rederst
Member

Повідомлення

А драйвери на старі відеокарти жлоби не відкривають. Людям з бубном треба ними користуватися. Капіталісти шоб їм пусто було.
Геральт
Member

Повідомлення

Afit: 07.04.2025 04:03 А ти точно відео дивився?
Гірше. Я ті ігри грав :D
Назви 5 ефектів в бетмені, яких немає в сучасних іграх. Немає в принципі, бо рушій без PhysX не зможе. Закриємо поки що очі не нереалістичність тих ефетів.
Отже...?
Sanьka
Member

Повідомлення

Уххх а який хайп був спочатку. Деякі навіть купували другу карту чисто для фізики (навіть до амд ліпили )
Особисто я відчув фізикс тільки в одній грі - Мафія 2. В решті ігор, де він проявлявся, був або невідчутний, або ці ігри були мені не цікаві.
denizen
Member

Повідомлення

PhysX тому і здох, бо ніхто його не помічає. Я пам'ятаю цікава фізика з'явилась у halflife 2, але він наче був програмний.
Scoffer
Member

Повідомлення

denizen
Всі все помічають. Так само як і деградацію графіки в останніх проектах. Але кого з розробників це зупиняє? Поки дивний піпл жертиме все за передзамовленнями, то так і залишиться.
Shaolin_Style
Member

Повідомлення

Donate: 06.04.2025 13:15 Пруф будь ласка :rotate: Те що дропнули 32 бітний фізікс нічого не змінить... В нас ось 32 бітні ОС теж зникли практично, як і 32 бітні телефони :rotate:
там проблема не в битности ОС, а в битности приложения (старые игры запускаются на новых системах в режиме обратной совместимости)
При этом баги и падение перформанса наблюдается и в 64-битных приложениях, например в KF2 в котором тоже прикручен PhysX. Иными словами физикс на 50й серии хардварно не поддерживается нигде.

Отправлено спустя 2 минуты 31 секунду:
denizen: 07.04.2025 10:22 PhysX тому і здох, бо ніхто його не помічає. Я пам'ятаю цікава фізика з'явилась у halflife 2, але він наче був програмний.
он умер потому что его больше не имплементировали в игры как отдельную фичу, как только nvidia перестала его пушить девелоперам он стал никому не интересен, не помогло даже то что его сделали частичным опенсорс и интегрировали в UE4. В HL2 был совершенно другой, значительно более упрощенный havok, он и сейчас много где до сих пор используется.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Геральт: 06.04.2025 23:49
erkins007: 06.04.2025 23:13 Ты же в курсе что лучи это общедоступная технология и часть стандарта того же directx?)
Или для тебя все что на картах АМД работает не очень то пропиетарная фигня?)
Кстати как там с фср4?) Тоже маркетинг ненужный или это другое?)
Промені не є стандартизовані. Вони є на приставках, вулкані, маках. Наскільки розумію, там якась збірна солянка, яка об'єднана хіба що якимось загальними принципами (і то не факт), а не конкретним фреймворком.
На 10хх хардварний RT також працює "не дуже". На відміну від софтварного люмена. От тому перше - пропрієтарщина і помре, а друге має шанс вижити.
На даний момент мене не цікавить апскейл: ні зелений ні синій ні червоний.
сам ретрейсинг нікуди не дінеться - це вже зрозуміло. а коли і якщо софтверний ретрейсинг наздожене хардверний, тоді вже можна буде казати про непотрібінсть того самого хв ретрейсингу, не кажучи вже про пастрейсинг. це буде точно не скоро, якщо вже навіть радеон розганяє свої нові гпу під хв рт, то яка тут мова може бути про якусь "пропреітарщіну?" це вже не працює) будуть додавати більше рт ядер і тензорних, буде більше продуктивність в рт, чим радеон тепер і займається.
Afit
Member

Повідомлення

Геральт: 07.04.2025 08:06
Afit: 07.04.2025 04:03 А ти точно відео дивився?
Гірше. Я ті ігри грав :D
Назви 5 ефектів в бетмені, яких немає в сучасних іграх. Немає в принципі, бо рушій без PhysX не зможе. Закриємо поки що очі не нереалістичність тих ефетів.
Отже...?
Нащо мені їх називати, ящко ти можеш побачити наочно відсутність тих ефектів в лівій колонці свого відео. А про "не нереалістичність тих ефетів" я можу сказати, що ефектніших ефектів закручування диму під час рухів персонажу, поводження тканин/паперу на вітрі, розльоту частинок під час стрільби і т д - я ще не бачив. Я би сказав, що вони зроблені реалістично-перебільшені за ради яскравішого візуалу. Все ж ми граємо в ігри, а не симулятори реальності. Дубове реагування навіть в сучасних рушіях явно програє перебільшеній симуляції фізики. В цьому знову ж таки можна пересвідчитись в відео порівняннях з/без додаткових ефектів PhysX
Геральт
Member

Повідомлення

Afit: 07.04.2025 13:54 Нащо мені їх називати, ящко ти можеш побачити наочно відсутність тих ефектів в лівій колонці свого відео.
Ну, якщо лише в лівій, то в правій, виходить, вони таки є. І для цього не потрібний хардварний пропрієтарний PhysX.
"Перебільшені", то ще м'яко сказано. Просто спробуй, махаючи батогом, так попіднімати папірчики з підлоги потоком повітря. Те саме з
закручуванням диму
Фіча, яка садить швидкодію на "спец." карті вдвічі, а на проці на порядок - непотрібна. Еволюція це довела. А куртка просто продавав фантазію під виглядом реалізму. Тепер перестав, бо має іншу мантру

В Shadows, Horizon, Robocop норм фізика і споживає крихти. В KCD, індіана фізики нема взагалі. Першій гру року пророчать, а друга як черговий game changer подається.
А відео з/без PhysX це всього лиш відео з/без PhysX. Нічого не говорять про (не)можливіть досягнути такого ж у інший спосіб. Класична помилка вцілілого :)
Nouriel
Member

Повідомлення

Подоїли гоїв на "екслюзиві" можна і опенсорс зробити :laugh:

Відправлено через 5 хвилин 8 секунд:
Безполезну фігню відкрили, а дрова на Лінукс не можуть :laugh:
Відповісти