В лютому найпопулярнішою відеокартою у користувачів Steam була GeForce RTX 4060

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Yalg
Member

Повідомлення

Да и на 5060ти 8/16 аналогичная картина.
GreenMile
Member

Повідомлення

Yalg: 03.03.2025 18:34 Зображення
Вот пример с 7600 и 7600xt у которых разница как раз в 8/16гб.
І те і інше абсолютно неграбельне :dontknow: Що в черговий раз показує, що слабкій карті стільки врами об'єктивно непотрібно.
Yalg
Member

Повідомлення

GreenMile: 03.03.2025 18:37 те і ніше абсолютно неграбельне Що в черговий раз показує, що слабкій карті стільки врами об'єктивно непотрібно.
Слабой? 33фпс на максах в 4к - это мало?
Я ещё прекрасно помню как 1063 превращались в хлам когда 474/484 отлично себя показывали.
Аналогично помню как тоже самое произошло с 1066 по сравнению с 578/588.
Так же сейчас происходит с 8гб картами, мощи хватает, - а врам и псп мало.
Геральт
Member

Повідомлення

GreenMile: 03.03.2025 18:37 І те і інше абсолютно неграбельне :dontknow: Що в черговий раз показує, що слабкій карті стільки врами об'єктивно непотрібно.
От тільки до грабельного в XT скручувати повзунки менше треба. І це не повзунок текстур, який і дає найбільш помітну різницю в візуалі.
123456
Junior

Повідомлення

Люди играют в свои КС2 и прочие Доты 2 - в 300 фпс на 4060 - и они даже не знают что у них затычка и им не хватает 8 Гб Врам да шины 128 бит.
Ну прям бедолаги - а ведь читали бы они овера - их фпс бы сразу упал до уровня плинуса и карта бы превратилась в обрубок :gigi: .
Незнание тьма!
GreenMile
Member

Повідомлення

Yalg: 03.03.2025 18:44
GreenMile: 03.03.2025 18:37 те і ніше абсолютно неграбельне Що в черговий раз показує, що слабкій карті стільки врами об'єктивно непотрібно.
Слабой? 33фпс на максах в 4к - это мало?
Я ещё прекрасно помню как 1063 превращались в хлам когда 474/484 отлично себя показывали.
Аналогично помню как тоже самое произошло с 1066 по сравнению с 578/588.
Так же сейчас происходит с 8гб картами, мощи хватает, - а врам и псп мало.
Там 25,3 ФПС у 7600хт. І так - це абсолютно неграбельно, це карта не для 4к.
Не треба аналогій, які вже давно канули в літу, просто не треба натягувати сову на глобус, а реально дивистись на речі, якщо у вас мон 4к - то і карту треба брати відповідну, а не ту, яка заледве 20 ФПС видає.

Відправлено через 3 хвилини 10 секунд:
Геральт: 03.03.2025 18:48
GreenMile: 03.03.2025 18:37 І те і інше абсолютно неграбельне :dontknow: Що в черговий раз показує, що слабкій карті стільки врами об'єктивно непотрібно.
От тільки до грабельного в XT скручувати повзунки менше треба. І це не повзунок текстур, який і дає найбільш помітну різницю в візуалі.
Ага, якщо карті не вистачає продуктивності (25ФПС, майн гот), то скручування повзунків - це нормально, якщо карті не вистачає врами - то скручування повзунків тестур то зашквар і ганьба :gigi: Подвійні стандарти такі подвійні ;)
Геральт
Member

Повідомлення

GreenMile
Бо текстури це перше, (а за великим рахунком, єдине), що видно в кадрі. І скручувати їх треба в ост. чергу. Тим більше, що та врама коштує копійки. Але врама там ще й для тих ваших убер технологій треба, як виявляється. На актуальних топах зашквар, так. Як і апскейл. А лоу/мідл завжди був компромісом, їм можна )
citizen17
Junior

Повідомлення

Volodya811: 03.03.2025 16:31 Цікаве питання. АМД дійсно могла випустити на 15-20% потужнішу карту за 7600 і зберегти прайс. Тим самим вона би реально тиснула на продажі 4060. Нехай і з дуже низькою маржею. Головне тримати ринок, а не втрачати його. Тому, що клієнти умовної 7600+15-20% за прайс 7600, в перспективі, можуть стати "фанатами червоних" і купувати дорожчі карти. А дорожчі карти уже тоді продавати за прайс Нвідіа мінус 50-100 доларів. Фанати АМД будуть тішитися, що вони "разом" з "народною компанією". Але жадібність і недалекоглядність Лізи Су призводить лише до втрати ринку.
Як там народна карта В580, захоплює ринок?
Bukakanga
Member

Повідомлення

citizen17: 03.03.2025 19:12
Volodya811: 03.03.2025 16:31 Цікаве питання. АМД дійсно могла випустити на 15-20% потужнішу карту за 7600 і зберегти прайс. Тим самим вона би реально тиснула на продажі 4060. Нехай і з дуже низькою маржею. Головне тримати ринок, а не втрачати його. Тому, що клієнти умовної 7600+15-20% за прайс 7600, в перспективі, можуть стати "фанатами червоних" і купувати дорожчі карти. А дорожчі карти уже тоді продавати за прайс Нвідіа мінус 50-100 доларів. Фанати АМД будуть тішитися, що вони "разом" з "народною компанією". Але жадібність і недалекоглядність Лізи Су призводить лише до втрати ринку.
Як там народна карта В580, захоплює ринок?
вроде бы как полностью распродана в штатах в течение пары недель после релиза.
GreenMile
Member

Повідомлення

Геральт: 03.03.2025 19:08 GreenMile
Бо текстури це перше, (а за великим рахунком, єдине), що видно в кадрі. І скручувати їх треба в ост. чергу. Тим більше, що та врама коштує копійки.
Це ви себе так заспокоюєте?
Ось, перший скрін - "Експертиментальні" текстури, все інше на "Низькі", другий скрін - "Низькі" текстури, все інше "Експериментальне". Що там в кадрі видно, а ну? З текстурами тіней нема, світла на палатках нема, об'єму нема, сміття на дорозі і каміння - пласкі. А текстури, ну як текстури, різниці неозброєним оком - нуль цілих, хрін десятих :-P
спойлер
KingdomCome_2025_03_03_19_15_40_022.jpg
KingdomCome_2025_03_03_19_16_19_556.jpg
Геральт: 03.03.2025 19:08 Але врама там ще й для тих ваших убер технологій треба, як виявляється. На актуальних топах зашквар, так. Як і апскейл. А лоу/мідл завжди був компромісом, їм можна )
На актуальних топах нема 8Гб пам'ті. Що сказати-то хотіли?
Yalg
Member

Повідомлення

123456: 03.03.2025 18:50Люди играют в свои КС2 и прочие Доты 2 - в 300 фпс на 4060 - и они даже не знают что у них затычка и им не хватает 8 Гб Врам да шины 128 бит.
Ну прям бедолаги - а ведь читали бы они овера - их фпс бы сразу упал до уровня плинуса и карта бы превратилась в обрубок .
Незнание тьма!
Обе игры создавались под широкие массы.
А доте 2 - 12 лет исполнилось. Незнание тьма!
Можно ещё тетрисом мерять, там 640кб хватит всем.
Геральт
Member

Повідомлення

GreenMile: 03.03.2025 19:23 Ось, перший скрін - "Експертиментальні" текстури, все інше на "Низькі", другий скрін - "Низькі" текстури, все інше "Експериментальне". Що там в кадрі видно, а ну
Видно і то багато чого ;)
спойлер
спойлер
спойлер
спойлер
спойлер
спойлер
Мені пропонують щось там порівнювати на 720*450. :lol:
спойлер
Зображення
І текстури не в тому милі треба порівнювати, а в чомусь нормальному. С2, наприклад. Або щось юбісофтівське. Грав кінгдом і знаю яке там мило.
Питання з'явилось цікаве. А яка швидкодія на скрінах? Де ж ті ваші графіки на половину екрану?
GreenMile: 03.03.2025 19:23 На актуальних топах нема 8Гб пам'ті. Що сказати-то хотіли?
Вже нічого. 8 16 вистарчить всім. До речі, користуючись нагодою. Вітаю власників 5080 та 5070Ті в клубі B-)
Востаннє редагувалось 03.03.2025 19:51 користувачем Геральт, всього редагувалось 1 раз.
Alligator
Member

Повідомлення

Yalg: 03.03.2025 19:29
123456: 03.03.2025 18:50Люди играют в свои КС2 и прочие Доты 2 - в 300 фпс на 4060 - и они даже не знают что у них затычка и им не хватает 8 Гб Врам да шины 128 бит.
Ну прям бедолаги - а ведь читали бы они овера - их фпс бы сразу упал до уровня плинуса и карта бы превратилась в обрубок .
Незнание тьма!
Обе игры создавались под широкие массы.
А доте 2 - 12 лет исполнилось. Незнание тьма!
Можно ещё тетрисом мерять, там 640кб хватит всем.
А с бета-тестом Доте 2 все 14 лет. Упустим тот факт, что в 2015 была смена движка и по факту полная переработка игры под Source 2, а масштабное обновление со сменой карты и полным ребалансом всех персонажей буквально в этом месяце.
А думаю тут был сарказм в ту сторону, что на RTX 4060 действительно очень хорошо в FullHD и комфортно в 2к во многих актуальных ААА на сию секунду, а не только в доте и кс которые идут на любом ютюге. :idea:
Геральт: 03.03.2025 19:43Вже нічого. 8 16 вистарчить всім. До речі, користуючись нагодою. Вітаю власників 5080 та 5070Ті в клубі
Володарі 16Gb vRAM дивляться на інших?
спойлер
Зображення
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

А чого сперечаєтесь, панове?
Кому мало 4060 і її 8гб врами той нехай купує собі картку рангом вище. Звісно, треба заплатити грошей більше, але ж інакше ніяк. Або чекати 2-3 роки і шерстити барахолку :)
Рандомному поціновувачу танкового гей-плею, стоячу в мідах або кидачу флешки на плент 4060 в ноутбуці з головою. Хоче в індіану грати поки тіммейти мораль докупи збирають - викладай гроші.

Відправлено через 1 хвилину 12 секунд:
Alligator
Володарі радеон 7 із 16гб врами там теж стоять? :D
GreenMile
Member

Повідомлення

Геральт: 03.03.2025 19:43
Видно і то багато чого ;)
Справді, видно :-P
спойлер
Screenshot 2025-03-03 195921.png
Геральт: 03.03.2025 19:43 Мені пропонують щось там порівнювати на 720*450.
Ви на приколі там, чи за рік не навчились вкладення відкривати? Картинки в ФХД обидві :facepalm:
спойлер
Screenshot 2025-03-03 200154.png
Геральт: 03.03.2025 19:43І текстури не в тому милі треба порівнювати, а в чомусь нормальному. С2, наприклад. Або щось юбісофтівське. Грав кінгдом і знаю яке там мило.
Ахахах, ну звісно, звісно, спочтаку гучні заяви що рішщає лише текстура, потім, виявляєтся шо не всюди то і рішає, зараз виявиться, що рішає вона в одній грі :D Нє ну я зараз в С2 зроблю, мені не важко :D
Геральт: 03.03.2025 19:43Питання з'явилось цікаве. А яка швидкодія на скрінах? Де ж ті ваші графіки на половину екрану?
Спеціально прибрав, бо ви до них постіно дойо... доклолупуєтесь. Шось знову не так?
Геральт
Member

Повідомлення

GreenMile
Відкрив зображення у новій вкладці. Як і завжди. А що з FHD на QHD відбувається, не підкажете?

Один з масштабом хімічить, інший умови міняє. Якщо ми порівнюємо текстури, то, очевидно, треба порівнювати ідентичні налаштування (за винятком текстур), щоб максимально виокремити вплив саме текстур. Ну, або вже не соромтесь і накотіть на експ. текстури апскейл UP. Чом би й ні. :gigi:
Якщо ви хочете знайти якусь типу оптимальну якість, то для цього треба ще вказувати швидкодію. Але я й так знаю, що там буде. Ота тінь від кошика (яку ще спробуй знайди) вкупі з вбогими текстурами віджере пару десятків % швидкодії.
GreenMile
Member

Повідомлення

Геральт: 03.03.2025 20:31 GreenMile
Відкрив зображення у новій вкладці. Як і завжди. А що з FHD на QHD відбувається, не підкажете?

Один з масштабом хімічить, інший умови міняє. Якщо ми порівнюємо текстури, то, очевидно, треба порівнювати ідентичні налаштування (за винятком текстур), щоб максимально виокремити вплив саме текстур. Ну, або вже не соромтесь і накотіть на експ. текстури апскейл UQ. Чом би й ні. :gigi:
Якщо ви хочете знайти якусь типу оптимальну якість, то для цього треба ще вказувати швидкодію. Але я й так знаю, що там буде. Ота тінь від кошика (яку ще спробуй знайди) вкупі з вбогими текстурами віджере пару десятків % швидкодії.
Я нічого не зрозумів, хоча намагався :dontknow: Обидва зображення зроблені в ФХД 1920х1200 (монітор у мене такий, ага 16:10), одне максимум текстур - мінімум всього іншого, інше - мінімум текстур максимум всього іншого. Зроблено це спеціально щоб було наочно видно, як все інше "не впливає" на кадр.

Хочете вплив лише текстур, та гівно питання. Перший скрін все експериментальне, текстури експериментальні, нижній скрін - все експриментальне, текстури найнижчі.
Різниця колосальна просто - трошки меньше сміття на дорозі :laugh:
спойлер
KCD_exp.jpg
KCD_low.jpg
Відправлено через 4 хвилини 15 секунд:
Геральт: 03.03.2025 19:43 І текстури не в тому милі треба порівнювати, а в чомусь нормальному. С2, наприклад.
Заради об'єктивності, в С2 текстури більше помітні, але все інше гівняно зроблено, тому так, в ньому текстури більше впливають на сприйняття картинки, але є одна проблема: С2 на епік налаштуваннях влізає в 8Гб врами, тоді як КСД2 не влізає :D
Геральт
Member

Повідомлення

GreenMile
Підійдіть до будь чого (подушка, стіл тощо) і зробіть скріншот крупним планом. А ще краще, якусь кірасу/одяг на комусь. Але повторюсь, що та гра не найкращий приклад. Те, що там текстури ніякі я писав ще задовго до сьогоднішньої суперечки. Там гарні пейзажі. Факт. Але все, що розташоване близько (в містечках/печерах особливо видно) - абсолютно вбоге. Та й споживання <8 в QHD якби натякає. Текстури є в тлоу, с2, юбісофті. Тут їх нема. Це як лайно-запис на лайно-колонках слухати на предмет "деталізації"
С2 в мене >10 брав, кінгдом <8. Хоча...згадав, то перший, а другий не звертав уваги. Але він там недалеко від першого втік.
Востаннє редагувалось 03.03.2025 21:12 користувачем Геральт, всього редагувалось 2 разів.
Megaclite
Member

Повідомлення

fantomrulezz: 03.03.2025 12:43 Зображення

Нікаму нінужон ваш RTX і DLSS, говорили вони :laugh:
Раби Хуанга
Nortrom
Member

Повідомлення

Раби Хуанга
в след месяце гейб пофиксит эту стату, уже проходили с 3060 и таким приростом за месяц :)
Відповісти