Огляд та тестування відеокарти MSI GeForce RTX 5070 Ti 16G Gaming Trio OC Plus. «Доступний» геймінг

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Timedemo
Member

Повідомлення

big_bang: 21.02.2025 11:37 а, ще мене прикалує, як зросла ціна на середній ящик (системник), що буде запускати ігри +/- 3 роки без апдейпів.

колись за 1к вічно зелених ТАКА ПУШКА виходила, шо то просто... а, зараз карту не купити :laugh:
40 років назад небуло взагалі проблем з купівлею відеокарт, давайте мріяти про ті часи.
big_bang
Member

Повідомлення

Timedemo: 21.02.2025 11:41 40 років назад небуло взагалі проблем з купівлею відеокарт, давайте мріяти про ті часи.
були і коштували в рази дорожче.
Timedemo
Member

Повідомлення

big_bang: 21.02.2025 11:45
Timedemo: 21.02.2025 11:41 40 років назад небуло взагалі проблем з купівлею відеокарт, давайте мріяти про ті часи.
були і коштували в рази дорожче.
для домашніх пк для ігор?
big_bang
Member

Повідомлення

Timedemo: 21.02.2025 11:46 для домашніх пк для ігор?
загугли

якшо не брати печатні машинки, а щось більш цікаве)
Dilfin
Member

Повідомлення

mult: 21.02.2025 11:09 Dilfin
З такими тенденціями цін на кожне нове покоління, я бачу що скоро стану постійним відвідувачем теми тут на форумі "клуб поціновувачів старого заліза" :)
Бо геймінг навіть народний стає все більш для заможніх :)
Саме так, я сам ще встиг купити RADEON RX 7800 XT по нормальній ціні колись, думав обновитися з часом на 5070 ti але бачу, що ціни вже увійшли в стратосферу, вертаються старі часи, коли хороший ПК могли собі дозволити тільки заможні і багаті люди, яких було дуже мало.
Timedemo
Member

Повідомлення

big_bang: 21.02.2025 11:48 загугли

якшо не брати печатні машинки, а щось більш цікаве)
а що гуглить? вона працювала в текстовому режимі, а 3д прискорювачи були тільки для проф використання.
Востаннє редагувалось 21.02.2025 11:51 користувачем Timedemo, всього редагувалось 1 раз.
big_bang
Member

Повідомлення

Timedemo: 21.02.2025 11:49 а что гуглить? она работала в текстовом режиме, а 3д ускорители были только для проф использования.
і про шо тоді розмова ?
:dontknow:
Timedemo
Member

Повідомлення

big_bang: 21.02.2025 11:50
Timedemo: 21.02.2025 11:49 а что гуглить? она работала в текстовом режиме, а 3д ускорители были только для проф использования.
і про шо тоді розмова ?
:dontknow:
про те що карти дорожчають, і мріяти як колись карти дешево коштували, не розумно.
Bukakanga
Member

Повідомлення

AlexеуKO7: 21.02.2025 10:22
SergN: 21.02.2025 09:28 Ну от якщо цінуєш так технологію РТ, то платиш монополісту в ній стільки, скільки він забажає.
так выбора нет, сейчас не использовать РТ это как играть на средне-низких настройках. Ты просто не увидишь многих эффектов. Я понимаю если у человека ограниченный бюджет и он берет АМD среднего или бюджетного уровня. Но когда люди покупают АМD в районе 1000 дол. и при этом играют без РТ - я этого не понимаю. Я сам не фанат нвидии, проц у меня от АМD и я был бы рад если б они дали конкуренцию в ВК и тем самым снизили цены, но пока этим к сожалению не пахнет. Вангую что 9070 будет хуже чем 4070 в РТ.
а где вы эти лучи видите-то? В подавляющем большинстве игр с лучами различия в картинке с лучами и без - минимальны.
AlexеуKO7
Junior

Повідомлення

Bukakanga: 21.02.2025 12:02 а где вы эти лучи видите-то? В подавляющем большинстве игр с лучами различия в картинке с лучами и без - минимальны.
десятки игр где отражения, освещение, тени построены на РТ. Глупо в 2025 об этом спорить. Не видят разницу только 10% фанбоев АМD)
Геральт
Member

Повідомлення

AlexеуKO7
To begin with, ray tracing with the Epic quality preset doesn't work the tested PCs any harder than the native Epic preset—in some cases, it's a fraction slower, in others it's the same performance, but in the case of the RTX 4070, it ran my benchmark test slightly better. That would be great news if Lumen made a big difference to the graphics, but it doesn't or at least, not in the area that I tested.

I was hoping for better water reflections but they're still quite low resolution, and while the overall lighting and shadowing are marginally better, there's a distinct excess of bloom to my eyes. Everything seems a fraction more washed out than without Lumen but you may well get different results on your gaming PC and monitor.

The good news is that it doesn't take long to activate ray tracing, reload the game, and see if it's worth using. Unlike upscaling, which might not be worth using at all.

https://www.pcgamer.com/hardware/avowed ... ently-odd/
mult
Member

Повідомлення

Dilfin
Я теж купив 4к монітор, бо хочеться 32 дюйми як оптимальний розмір і там тільки 4к виглядає чудово.
Думаю відеокарти теж стають все потужніші.
Буду входити в 4к геймінг після 2к.
А з кожним роком відеокарти навіть для 2к геймінгу стають за якимись космічними цінами.
Бачу з такими приколами прийдеться знову відкочуватись як мінімум до 2к :)
По моєму це все почалось після майнінгу.
Виробники як ті наркомани вкусили надприбутки і після цього ціни вже постійно тільки росли і виробники тільки на зростання налаштовані.
Всі чекали закінчення майнінгу і повернення цін.
Хтось тут на форумі і писав навіть, що після майнінгу забудьте за нормальні ціни, вони більше не будуть такі.
Так воно і виходить на жаль.
Timedemo
Member

Повідомлення

Bukakanga: 21.02.2025 12:02
AlexеуKO7: 21.02.2025 10:22
так выбора нет, сейчас не использовать РТ это как играть на средне-низких настройках. Ты просто не увидишь многих эффектов. Я понимаю если у человека ограниченный бюджет и он берет АМD среднего или бюджетного уровня. Но когда люди покупают АМD в районе 1000 дол. и при этом играют без РТ - я этого не понимаю. Я сам не фанат нвидии, проц у меня от АМD и я был бы рад если б они дали конкуренцию в ВК и тем самым снизили цены, но пока этим к сожалению не пахнет. Вангую что 9070 будет хуже чем 4070 в РТ.
а где вы эти лучи видите-то? В подавляющем большинстве игр с лучами различия в картинке с лучами и без - минимальны.
спойлер
Зображення
их не видно, но они есть.
AlexеуKO7
Junior

Повідомлення

Геральт
зачем вы мне 3й раз скидываете этот Avowed? По вашей логике: если в какой-то кривой игре нет разницы между высокими и низкими настройками - значит высокие настройки не нужны в принципе. Все покупаем карты-затычки и играем на низких, потому что РТ высокие настройки не нужны
Геральт
Member

Повідомлення

Nortrom
Куртка вже й з блоками хімічить. Шахрай.
AlexеуKO7: 21.02.2025 14:00 Геральт
зачем вы мне 3й раз скидываете этот Avowed? По вашей логике: если в какой-то кривой игре нет разницы между высокими и низкими настройками - значит высокие настройки не нужны в принципе. Все покупаем карты-затычки и играем на низких, потому что РТ высокие настройки не нужны
Бо ця гра - частина "стандарту". Ще й свіженька. Ну ок, скиньте свою ААА за 2025 з променями. Це ж не мало б бути складно, враховуючи що "більшість ААА з променями" і бла-бла-бла.
AlexеуKO7
Junior

Повідомлення

mult: 21.02.2025 12:31 Dilfin
Я теж купив 4к монітор, бо хочеться 32 дюйми як оптимальний розмір і там тільки 4к виглядає чудово.
Думаю відеокарти теж стають все потужніші.
попробуйте 34" UWQHD - тут и плотность пикселей выше чем на 2К 32" и есть вау-эффект от ультраширокого экрана. Мне сейчас на ультрашироком 34" приятнее играть чем на 4К 65" OLED телевизоре. Он вообще кажется каким-то квадратным)

Відправлено через 13 хвилин 16 секунд:
Геральт: 21.02.2025 14:05
Бо ця гра - частина "стандарту". Ще й свіженька. Ну ок, скиньте свою ААА за 2025 з променями. Це ж не мало б бути складно, враховуючи що "більшість ААА з променями" і бла-бла-бла.
Если вам в 2025 нужно доказывать что РТ меняет картинку, то тут как говорится медицина бессильна, еще раз убеждаюсь, что фанаты карт амд - слепые фанбои. Продолжайте жить в своем мини мирке где РТ не существует)
Геральт
Member

Повідомлення

AlexеуKO7: 21.02.2025 14:21 Если вам в 2025 нужно доказывать что РТ меняет картинку, то тут как говорится медицина бессильна, еще раз убеждаюсь, что фанаты карт амд - слепые фанбои. Продолжайте жить в своем мини мирке где РТ не существует)
Тобто жодну гру знайти не вдалось. Що і треба було довести )
AlexеуKO7
Junior

Повідомлення

Геральт: 21.02.2025 14:33 Тобто жодну гру знайти не вдалось. Що і треба було довести )
последний раз повторю, если человеку в 2025 году надо доказывать что РТ меняет картинку, то тут уже срабатывает правило: "если надо объяснять, то не надо объяснять".
Это как спорить с плоскоземельщиком и доказывать ему что Земля круглая. Радует только что вас таких не много (как плоскоземельщиков так и фанбоев АМД)
The_Rusik
Member

Повідомлення

Для меня ПК гейминг - :rip:
Можно уже не ждать ни цен, ни видимокарт.
В следующем году куплю новый хбокс + стимдек за цену этого недоразумения под названием 5070....
Відповісти