erkins007: ↑
27.01.2025 09:31
Эт такое на уроках экономики рассказывают в темах про инфляцию и девальвацию.
У нас реальная инфляция под 20% в год.
Беря условные 100к в беспроцентную рассрочку в гривне на год ты на инфляции и разнице курсов получаешь немаленький профит. А эти же 100к лучше вложить в валюте.
До чого тут девальвація та інфляція? Якщо цей же товар можна взяти "за рогом" без лишньої комісії і переплат.
І який йолоп дасть 100к без відсотків на "просто так"?
Облікова ставка НБУ 14,5% то цікаво як робиться безвідсоткова розстрочка, бо той хто це робить для клієнта теж не йолоп.
Я розумію, коли це німці могли це «дарувати» при 0,5-1% ставці.
MessiaH: ↑
26.01.2025 14:58Volodya811
Та хрен его знает. Просто обидно купить 5090 и через пару месяцев появится 5090ти с небольшой разницей в цене
даже если 5090ти и выйдет, то крайне маловероятно что она будет отличаться в плане перформанса от 5090 более чем на 5% при таком-то конском потреблении и фактически лимитах 12VHPWR в 600вт
Геральт: ↑
27.01.2025 09:35
До чого тут девальвація та інфляція? Якщо цей же товар можна взяти "за рогом" без лишньої комісії і переплат.
Облікова ставка НБУ 14,5% то цікаво як робиться безвідсоткова розстрочка, бо той хто це робить для клієнта теж не йолоп.
Імхо, схема проста: продаван купує щось в умовних китайців за 50грн. Ставить ціну 100грн. Клієнти є, але хочеться більше. Домовляється з банком про "безвідсотковий кредит". Ціна для покупця та сама: 100 грн (без врахування можливих комісій за обслуговування/перерахунки тощо), але з 50 грн прибутку продаван віддає банку 10грн "відсотків". Ніби як всі щасливі і задоволені. Але..покупець втрачає на комісіях і покупець вже не бере той товар по 80грн, бо в таких магазах...сюрприз-сюрприз...умови розтермінування гірші або й взагалі розтермінування нема. З житлом трохи інакше. Забудовник кредитує сам в себе, але йому важливо продати квадрати. А так як в договорах він себе захищає прив'язкою до курсу, то і на інфляції не сильно втрачає. Ну і більшість забудовників дають знижку відносно безвідсоткового кредиту, при умові оплати всієї суми. Тобто тут також покупець фактично втрачає.
Ітого, якщо хтось думає, що з "безвідсотковим кредитом" намахав систему, то він, м'яко кажучи, помиляється.
Геральт
Любой магазин электроники с оплатой частями.
А что такое девальвация и инфляция и как работает та же ключевая ставка это вам на уроки экономики.
Если кратко и грубо, то при нашей инфляции любые кредиты меньше 5% это считай что тебе доплачивают.
erkins007
Взяв перше ліпше: Гіга 7900XT
Найдешевша пропозиція 32506. В розстрочку можна, але переплата за 3 міс буде 3600грн. При ціні 32506 це 11%, або ж 44% на рік. Хех.
І це найнижча по хотлайну. Відповідно, навіть якщо щось там буде з "безвідсотковим" (я не знайшов), то буде дорожче оцих 32506.
Вже не кажу про сіровозів. Ну, але ви беріть "безвідсоткові", беріть
27.01.2025 09:35
Банки такими умовами приваблюють гроші клієнта для себе. Я час від часу люблю користуватися безвідсотковими розсрочками, але тільки коли в мене є 100% сума на рахунку.
Shaolin_Style: ↑
26.01.2025 17:40
даже если 5090ти и выйдет, то крайне маловероятно что она будет отличаться в плане перформанса от 5090 более чем на 5% при таком-то конском потреблении и фактически лимитах 12VHPWR в 600вт
Причому тут взагалі мої статки. Я лише кажу що витратити місячну зарплатню на те що тебе буде тішити кожен день протягом декількох років звучить краще ніж змити в унітаз доходи за 3-5місяців щоб добу мучати дупу у літаку та два тижня дивитися на слонів з трансвеститами. А потім знов на галєри відпрацьовувати профукане.
maksim2020: ↑
27.01.2025 04:22
твої відсотки заплатять за тебе ті, хто не вміє користуватись кредитними картками.
Це таке в банку розказують, коли кредитку намагаються впарити?
А звідки, по твоєму, беруться кешбек та безвідсоткові розстрочки? Банк дає просто так, тому що ти красивий? Агащаз. Оті лошки, які скіпають платежі та беруть усе підряд на кредитку - вони й платять.
maksim2020
Звідки "безвідсоткові" писав вище. З кешбеком не розбирався. Які лошки що скіпають? Нічого не зрозуміло, але дуже цікаво. От взяв я умовно пралку в дяді Петі на базарі. Без всяких кредитів/кешбеків. За готівку. Де я помилився? Бо за 800$ ти чорта 2 купиш, а не Miele, яка в офіціалів коштує 1000+
А ти собі бався з кешбеками, я не проти )
dead_rat: ↑
27.01.2025 10:32Облікова ставка НБУ 14,5% то цікаво як робиться безвідсоткова розстрочка, бо той хто це робить для клієнта теж не йолоп.
Імхо, схема проста: продаван купує щось в умовних китайців за 50грн. Ставить ціну 100грн. Клієнти є, але хочеться більше. Домовляється з банком про "безвідсотковий кредит". Ціна для покупця та сама: 100 грн (без врахування можливих комісій за обслуговування/перерахунки тощо), але з 50 грн прибутку продаван віддає банку 10грн "відсотків". Ніби як всі щасливі і задоволені. Але..покупець втрачає на комісіях і покупець вже не бере той товар по 80грн, бо в таких магазах...сюрприз-сюрприз...умови розтермінування гірші або й взагалі розтермінування нема. З житлом трохи інакше. Забудовник кредитує сам в себе, але йому важливо продати квадрати. А так як в договорах він себе захищає прив'язкою до курсу, то і на інфляції не сильно втрачає. Ну і більшість забудовників дають знижку відносно безвідсоткового кредиту, при умові оплати всієї суми. Тобто тут також покупець фактично втрачає.
Ітого, якщо хтось думає, що з "безвідсотковим кредитом" намахав систему, то він, м'яко кажучи, помиляється.
Якісь фантазії. Все набагато простіше, як усе геніальне. Банк просто задирає процентну ставку по карткам у космос (25-30-40%) і усі, хто бездумно користується кредитами, бере на себе відповідальність за чужі кешбеки та розстрочки, от і все. Коротше кажучі - бідні платять за багатих.
- тут детальніше.
Відправлено через 2 хвилини 30 секунд:
27.01.2025 18:01maksim2020
Звідки "безвідсоткові" писав вище. З кешбеком не розбирався. Які лошки що скіпають? Нічого не зрозуміло, але дуже цікаво. От взяв я умовно пралку в дяді Петі на базарі. Без всяких кредитів/кешбеків. За готівку. Де я помилився? Бо за 800$ ти чорта 2 купиш, а не Miele, яка в офіціалів коштує 1000+
А ти собі бався з кешбеками, я не проти )
Базар і дядя Петя - не та цільова аудиторія. От якщо ти купиш пралку в магазі, просто свайпнувши кредиткою і не заплативши усю суму на клозінг дейт - усе, ти приплив. З твоїх відсотків заплатять кешбек мені і зроблять безвідсоткову розстрочку комусь ще. Це називається редистриб'юція (див. відео вище). І до речі - навіть на базарі можна купити в розстрочку на кредитку, типу, як робить Citi Bank: будь яка покупка від $499 за межами Best Buy (є спеціальна картка для Best Buy, прикинь) - безвідсоткова розстрочка на 12 місяців.
Якщо задро..постаратись, можна зекономити пару сотень $ на рік. І це для штатів, я так розумію. "наркота", самі називають.
Ну, бався
А я краще по-дідівськи, кеш онлі. Щоб таким як ти нічого не оплачувати
Ну і мова почалась з "вигоди безвідсоткового кредиту". Так і не побачив тої вигоди.
Якщо задро..постаратись, можна зекономити пару сотень $ на рік. І це для штатів, я так розумію. "наркота", самі називають.
Ну, бався
А я краще по-дідівськи, кеш онлі. Щоб таким як ти нічого не оплачувати
Ну і мова почалась з "вигоди безвідсоткового кредиту". Так і не побачив тої вигоди.
Взагалі-то далеко не пара сотень. Я пару сотень лише на 4090 зекономив, з безвідсотковим кредитом та кешбеком. І це лише мала частина того, що дає правильне користування картками.
erkins007: ↑
26.01.2025 15:58Volodya811 Минусуют тебя из-за сказок про тотальную экономию хорошо зарабатывающих людей.
Да брать 5090 при зарплате в 500$ в кредит это глупо, так же глупо как и при зарплате в 3к$ покупать телефон за 5к и мучится от постоянных багов и тормозов.
Есть конечно любители поехать на лексусе за гуманитарной, но большинство людей все же зарабатывают чтобы жить, а не чтобы копить в никуда.
И поэтому та же 5090 у нас будет раскуплена сразу после старта продаж, но вы можете покупать Интел и радоваться как хорошо секономили
Серйозно? У 2000-х - на початку 201Х років у мене був невеликий бізнес. В якому було задіяно в пікові періоди до 14 людей. І в цей момент, я зрозумів, що це таке, коли заходиш у магазин і можеш купити собі все, що завгодно. Без усілякого напрягу. Починаючи від дорогої їжі, і, закінчуючи, дорогою технікою. І, коли ти "усвідомлюєш таку свободу" - одразу пропадає бажання купувати щось дуже дороге. Тому, що ти розумієш, що для тебе це все уже "умовні дрібниці", а не "мрія". Крім того, несподівано з'являється цінність грошей. Тому, що ці, умовні, кілька тисяч доларів - краще вкласти в справу, а не "промарнотратити". І, наприклад, поїздка на відпочинок закордон стає кращою ідеєю за купувлю дорогої відеокарти. Адже, це ємоції та спогади на все життя.
І хоча, зараз часи уже змінилися. Але, повірте, я не на такому дні, щоб, при великому бажанні, не міг собі дозволити купити будь-яку ігрову відеокарту.
Чувак... Як би тобі сказати. Був б ти на сайті "Хочу в гори" то за 3к баксів б розповіли, які круті є рюкзаки, взуття, палатка та спальник. Був би ти на форумі джиперів - сказали, б що 3к впритул на гарну резину з дисками для бездоріжжя, але ти на сайті оверів, тут мінімум три категорії кому цікава дана новина: просто ті хто цікавляться новинкою пускай навіть не маючи на неї гроші на даний час, ті хто давно в айті та мають ставку в декілька кілобаксів і оновити для них ПК за яким вони працюють нічого не коштує та ті хто бере топові рішення для роботи і ти на повному серйозі пишеш "краще вкласти 3к у відпочнок?"
Alligator: ↑
27.01.2025 21:14
Був би ти на форумі джиперів - сказали, б що 3к впритул на гарну резину з дисками для бездоріжжя,
...
"краще вкласти 3к у відпочнок?"
Кому який відпочинок. Одне іншому не заважає.
Мені шини обійшлися в ~$1300, і я поїхав на них на офф роад у відпустці.