AMD пояснила, чому додатковий кеш у нових CPU Ryzen отримала тільки одна мікросхема CCD

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Kashtan
Member

Повідомлення

11950X3D буде на зен6, двома 3д кешами, та 32 ядрами, по 16 на чіплет.
Принаймні повинен по логіці.
Але якщо інтел продовжить і далі виглядати АМД у дзеркалі заднього виду так, як вона це зробила з лайно ков, то нічого з цього ми не побачимо. Адже абсолютно зрозуміло всім, що виключно через вийняткову продуктивність Арроу АМД відмовились від другого 3д кешу на граніт рідж.
Scoffer
Member

Повідомлення

Kashtan: 09.01.2025 14:28Принаймні повинен по логіці.
Не все так просто. Всередині CCX коротке кільце на 8 ядерець. Зроблять більше - доведеться компенсувати за рахунок L2 як в інтолі, інакше провал в продуктивності. Можна повернутись в части zen2- і замутити 2 CCX на CCD, але це знову ж таки провал в продуктивності. Не масштабується їхня схема для типово-десктопних завдань.
Dr_Werdenhoff
Member

Повідомлення

MessiaH
Правильно. Я ж про те саме.
Skiff93
Member

Повідомлення

Геральт: 09.01.2025 11:47
Capz: 09.01.2025 11:00 Вам неприятно признавать, что семейство бульдозеров было жутко неудачным продуктом?
8 потоків за смішні гроші. Так, жахливо невдалий проц, на якому спокійно просидів до 2020 :D
Основна їх проблема - вийшли зарано. Індустрія до такого була просто неготова.
Основна проблема фікусів те, що АМД їх на АМ3 прикрутила. Потрібно було новий сокет і інтеграцію NB в проц.
А ще виробники МП тупо перевипустили старі плати лише біос обновивши. Всякі ідіоти ставили 1333 пам'ять в одноканал.
Але не зважаючи на це все і яким би я себе АМуДешником не вважав, а фуфікси - кал і не те щоб сильно вони розкрились.
Геральт
Member

Повідомлення

Skiff93
Нормально вони там розкривались при розігнаному КП і норм пам'яті.
А хто їм 1333 тулив то ССЗБ

Мій 8300 чи то на 1866 чи на 2100 кочегарив, вже не згадаю.
Tetronga
Member

Повідомлення

Liquidator: 09.01.2025 13:09
И влезут же вечно кучка геронтофилов в любую тему со свежайшим железом, и как начинут на 5 страниц наяривать на камни 15-ти летней давности....... :lol:
В тебе з цим проблеми чи що? Не читай тоді коментарі взагалі, бо під тебе особливого ніхто не буде підлаштовуватися.
Sanьka
Member

Повідомлення

Scoffer: 09.01.2025 11:42 Sanьka
Повно ігр, що генерять більше 8 потоків. На всіх спостерігатиметься приріст від кешу на другому чіплеті, в тій чи іншій мірі. У АМД дуже слабка відмазка.
Так один чиплет це 16 потоків, тобто з запасом.
І так буде доки в консолях аналогічно.
Scoffer
Member

Повідомлення

Sanьka
ОС розподіляє спочатку по реальним ядрам, а потім по віртуальнім.
А на консолях 30 фпс, там і так все в порядку :D
btmn
Junior

Повідомлення

А в наш час він не те що не відстане - він випередить всюди

У меня есть 3770. У кореша есть 8350 - как бы он его не гнал - не вижу где бы он обогнал 3770. видео game one я не нашел, но нашел видео ремонтяша "последний разгон fx'a (fx8300 против 2600k)" и даже 2600к его рвёт. Так о каком потанцевале речь?

PS и в видео ремонтяш ещё говорит, что ему удачный фх новой ревизии попался
Polokainen
Junior

Повідомлення

daesz
шось трохи не поняв до чого тут інтел останніх трьох поколіннь коли мова йшла лише про фуфикс і інтел тих же років. та й ніхто не сперичається з тим, шо інтел в слаці зараз - навіть сам інтел. але якшо вам так спокійніше то ладно. хай ноги не болять і на референдуми не тягне!

Відправлено через 4 хвилини 44 секунди:
Геральт: 09.01.2025 11:478 потоків за смішні гроші
потоки теж смішні були. смішніші були тільки температури і вимоги до блоку харчування потужності. я б навіть сказав comically large
Відповісти