Нові подробиці про консоль Nintendo Switch 2, фото материнської плати та чипа

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Scoffer
Member

Повідомлення

tornadox: 04.01.2025 15:31Тобто компанії доведеться ще більше концентруватися на своїх ексклюзивах
Ти так сказав наче це погано.
Як на мене, мультиплатформа це одна з головних причин чому з якістю ігр біда всюди, що на пекарні, що на консолях.
byaka
Member

Повідомлення

tornadox: 04.01.2025 15:31
byaka: 04.01.2025 14:47 Я згодний що Deck має багато переваг,а не за прайс пс5.Тодi вже пс5 має багато переваг :D
Стосовно ціни, Steam Deck OLED на офіційному сайті Steam коштує 549 USD за версію на 512 ГБ без податків. В українському магазині, де я купував, із доставкою в один робочий день ціна виходить близько 690 USD (залежно від курсу). Це не так і багато, враховуючи всі витрати і час на виїзд за кордон: транспорт (автобус, поїзд, авто), митниця, податки, готель, харчування. Я не вважаю таку націнку чимось несправедливим, враховуючи існуючі проблеми з виїздом для певної категорії людей. Ну а хіба з Nintendo Switch OLED ситуація інша? Мені здається, що теж саме: ціна на місці трохи вища за "офіційну", але економія часу й зусиль того вартує.

Щодо переваг останніх поколінь консолей перед ПК - їх фактично немає. Якщо коротко, базова консоль обіцяє зручність "plug-and-play", але в реальності вам доведеться докуповувати аксесуари(зовнішні ССД, додаткові геймпади, гарнітури і т.д.), платити за підписки (PS Plus, Xbox Game Pass) та миритися з дорожчими іграми. У підсумку консоль втрачає свою нібито "дешеву" перевагу й підходить лише для тих, хто ніколи не користувався ПК.

Все залежить від вашої бібліотеки ігор і того, як ви її використовуєте. Наприклад, Xbox має велику бібліотеку зворотної сумісності, чого Sony надати не може в такому обсязі. Плюс Game Pass та Game Pass Ultimate із хмарним стримінгом - величезна перевага. Але навіть це блякне перед x86-хендхелдами. У мене, наприклад, після покупки Steam Deck автоматично відкривається доступ до близько 2 тисяч наявних ігор із Steam, Epic, Ubisoft, EA, GOG, Battle.net і т.д. І це не враховуючи розпродажі та безкоштовні роздачі, які постійно проходять у тій же Epic Games Store.

Додатково вся х86 бібліотека доступна через хмарні сервіси, такі як GeForce Now або Shadow. Таким чином, я можу грати на Deck у дорозі, а вдома на ПК чи телевізорі - без втрати прогресу. Що до PS5 або Xbox Series X/S, навіть із Game Pass ви все одно обмежені певною екосистемою, тоді як PC - це свобода.

Відправлено через 16 хвилин 34 секунди:
Scoffer: 04.01.2025 14:39 Евгений King
Я не згоден. Я хоч вище і констатую факт що нінтенда сидить на застарілому залізі, але оскільки це не мультиплатформа з пекарнею, то і проблем з продуктивністю немає. Ігроділи зжеруть заліза скільки не дай. Хоч 2.5 терафлопси, хоч 25. За останні 10 років приріст в картинці насправді мізерний, а місцями і даунгрейд.
Так, але ж на Switch є певна крос-платформа. З моменту його виходу це була єдина портативна сучасна консоль із вбудованим геймпадом, що дозволяло портувати такі ігри, як Skyrim, Doom 2016, Apex Legends, Witcher 3 тощо. Однак навіть тоді продуктивність консолі була серйозно обмежена. Якщо подивитися в майбутнє, потужність Switch 2 все одно не дотягуватиме до рівня хоча б PS4 або Xbox One.

Вимоги в іграх постійно зростають через нові рушії, як той самий Unreal Engine 5. І тут постає питання: чи будуть сторонні розробники готові вкладати час і ресурси в портування своїх ігор для обмеженого заліза? Це ж треба вирізати текстури, урізати продуктивність, адаптувати гру під специфічні обмеження, а потім ще й підтримувати її на цій платформі. Усе це сильно ускладнюється, коли на ринку вже є "зоопарк" x86-хендхелдів, які можуть запускати будь-які сучасні ігри без особливих компромісів.

Тому є високий ризик, що Switch 2 буде обмежений, як і перший Switch, лише ексклюзивами Nintendo та портами старих ігор, які колись виходили на Switch 1. Тобто компанії доведеться ще більше концентруватися на своїх ексклюзивах, адже в плані крос-платформи вона вже навряд чи зможе конкурувати.
I всеж портативна консоль не повина коштувати як повноцiна пс5.А ще можно згадати той факт що не дуже дек и портативний та в кращому разi грати 3 години i 2:30(3:30 не олед) його заряжати,то якось купiвля пс5 краще виглядає. Це менi нагадало ситуацию з першими айфонами, власники яких жили бiля розетки тодi коли власники китайфонiв взагалi не носили зарядних пристроїв бо була велика батарея.
Востаннє редагувалось 04.01.2025 16:07 користувачем byaka, всього редагувалось 4 разів.
tornadox
Member

Повідомлення

Grava: 04.01.2025 15:36
tornadox: 04.01.2025 15:14Steam, Epic, Ubisoft, EA, GOG, Battle.net
Тут така справа, свіч беруть грати в екзи нінтендо, а не оце все. Бо не портативність, не залізо, не мультиплатформа а саме ігри нінтендо є сістем селлером. І найчастіще не замість пк, дека, пс5 або хбокса, а разом з ним, як доповнення до свого ігрового досвіду.
Не згідний, і є багато досліджень в інтернеті на цю тему.

Важливо зазначити, що коли Nintendo Switch тільки вийшов у 2017 році, він став справжньою революцією саме завдяки своїй портативності. Конкуренції в цьому сегменті на той момент практично не було. PS Vita вже була знята з виробництва, а інші портативні рішення (як Nvidia Shield) не мали такої підтримки від розробників чи сильної екосистеми. Switch дозволяв грати у великі тайтли прямо на ходу, і це було його основною перевагою.

Щодо ексклюзивів Nintendo - безумовно, це важлива частина привабливості консоль, але я б сказав, що портативність була основним фактором, який спонукав людей придбати Switch на старті. Крім того, на момент випуску Switch, він фактично не мав прямої конкуренції з х86-консолями, такими як Steam Deck чи ROG Ally, тому Switch став вибором для тих, хто шукав портативність у поєднанні з іграми на високому рівні.

Зараз, коли з’явилися інші потужні х86 хендхелди, портативність Switch вже не є єдиною перевагою. Тому ексклюзиви Nintendo стали ще більш важливими, але це вже наслідок конкуренції. Тобто на старті він продавався завдяки унікальності як портативна консоль, а не тільки через ексклюзиви.

Зараз набуває популярності клауд геймінг, і фактично можна обійтися покупкою просто геймпада для смартфону, а завдяки розвитку 4G, який вже є практично всюди, а також наближенням 5G, проблем для запуску ігор на ходу може не бути в принципі. Коли були перші відключення через атаку росні :mad: , я так виживав на GFN :super:

Відправлено через 11 хвилин 21 секунду:
Scoffer: 04.01.2025 15:37
tornadox: 04.01.2025 15:31Тобто компанії доведеться ще більше концентруватися на своїх ексклюзивах
Ти так сказав наче це погано.
Як на мене, мультиплатформа це одна з головних причин чому з якістю ігр біда всюди, що на пекарні, що на консолях.
Ну, поки що виглядає, що біда саме через ПК-геймерів, які купують останнє залізо і міряються краниками. Оці всі дебати про те, в кого 4090 і які промені він включив у "Кіберпанку" і скільки кіловат він накрутив за сесію геймінгу... Колись ще були особливі сині фанати з К-серією.
Мені теж максимально не подобається цей тренд.
спойлер
Ось тут дуже гарно пояснюють про бульбашку в якій живе ігрова індустрія

ну і інші цікаві роздуми стосовно проблем з новими іграми

Відправлено через 22 хвилини 15 секунд:
byaka: 04.01.2025 15:46 I всеж портативна консоль не повина коштувати як повноцiна пс5.
На практиці не можуть портативні консолі, які не зав'язані на вендор-лок, коштувати так само дешево, як ті, що працюють на конкретних платформах, бо це просто не вигідно для виробників. Всі компанії працюють на прибуток, і щоб це забезпечити, вони використовують різні бізнес-моделі.
  • Консолі, такі як Nintendo Switch, PlayStation 5 або Xbox Series X, насправді продаються за ціною, що значно нижча за собівартість їхнього заліза, можливо на 50% або і більше. Це дозволяється за рахунок високих цін на ігри та підписки. Наприклад, багато гравців купують ігри за повною ціною, а також підписки на сервіси, як PlayStation Plus або Xbox Game Pass, що є джерелом додаткового доходу для компаній. Це дозволяє їм продавати самі пристрої за зниженою ціною.
  • Що стосується компаній, як Asus, Lenovo, MSI, Ayaneo тощо, вони не можуть дозволити собі продавати свої консолі за такою ціною, оскільки не мають процентів від продажу ігор або підписок.
  • Valve може продавати Steam Deck за ціною собівартості заліза, тому що вони отримують прибуток з кожної гри, яку купують користувачі через Steam Store. Це дозволяє їм компенсувати частину витрат на пристрій.
Єдиний варіант дешевого геймінгу на консолі - це піратство, але на Xbox воно відсутнє, а на Sony потрібно десь знайти стару версію приставки, яка не підключалася до інтернету. Switch, мабуть, самий доступний у цьому плані, як по ціні, так і по "взлому".
А ще можно згадати той факт що не дуже дек и портативний та в кращому разi грати 3 години i 2:30(3:30 не олед) його заряжати,то якось купiвля пс5 краще виглядає.
Я вже дав відповідь на це питання вище, це надумана проблема. Якщо в тебе є $700 на х86 портативку (хоча нічого не мішає знайти б/у 64GB LCD варіант за пів суми), то мусить знайтися $30-50 на повербанк, якщо плануєш по півдня не випускати з рук. Для оптимального досвіду з PS5 і XSX загалом (враховуючи 4K, HDR, 120 Гц) найкраще шукати телевізори в межах $500 - $1,500, в залежності від бренду та особливостей. Якщо в тебе нема такого телевізору, то краще не паритися і взяти б/у PS4/XOne. Тому це теж мені здається все залежить від ситуації.
Це менi нагадало ситуацию з першими айфонами, власники яких жили бiля розетки тодi коли власники китайфонiв взагалi не носили зарядних пристроїв бо була велика батарея.
Це як порівнювати малолітражку, де головне - просто довезти, з преміальним седаном, де важливо не лише довезти, а й зробити це з комфортом :super: .
kairo
Member

Повідомлення

byaka: 04.01.2025 15:46 Це менi нагадало ситуацию з першими айфонами, власники яких жили бiля розетки тодi коли власники китайфонiв взагалi не носили зарядних пристроїв бо була велика батарея.
Ви щось наплутали. Коли вийшли перші Айфони, китайфонів, як явища не було, якщо не рахувати підвальний Китай типу Нокли із телевізором. Була Нокія із Симбіаном та інші виробники дзвонилок.
Scoffer
Member

Повідомлення

kairo
Ну неправда. На палмі і вінмобайлі на той час сто років як все випускалось кому тільки не лінь. Інша справа що тоді ще був вибір ширший ніж зараз, і можна було обрати не тільки епл, самс чи китайців. Я пам'ятаю як вийшов перший яблофон, а у мене тоді був qtek, і як вбого на його фоні цей яблофон виглядав по функціоналу.
kairo
Member

Повідомлення

Scoffer: 04.01.2025 22:12 kairo
Ну неправда. На палмі і вінмобайлі на той час сто років як все випускалось кому тільки не лінь. Інша справа що тоді ще був вибір ширший ніж зараз, і можна було обрати не тільки епл, самс чи китайців. Я пам'ятаю як вийшов перший яблофон, а у мене тоді був qtek, і як вбого на його фоні цей яблофон виглядав по функціоналу.
З якого перепугу, Палм та Вінмобайл це китайці?
Scoffer
Member

Повідомлення

kairo
А палм чи вінда це що девайси? :laugh: Що на палмос, що на вінмобайл випускалось 100500 девайсів трішки більше ніж всіми. Починаючи з елітних ібм і закінчуючи такими підвальними китайцями, про котрих я ніколи і не чув. А так ленова випускала шо перше, що друге, наприклад.

Відправлено через 2 хвилини 12 секунд:
Чи ми зараз по такому принципу викреслимо всі китайфони з відроїдом на борту, бо відроїд же не китайський :laugh:
kairo
Member

Повідомлення

Scoffer: 04.01.2025 22:22 kairo
А палм чи вінда це що девайси? :laugh: Що на палмос, що на вінмобайл випускалось 100500 девайсів трішки більше ніж всіми. Починаючи з елітних ібм і закінчуючи такими підвальними китайцями, про котрих я ніколи і не чув. А так ленова випускала шо перше, що друге, наприклад.
Відправлено через 2 хвилини 12 секунд:
Чи ми зараз по такому принципу викреслимо всі китайфони з відроїдом на борту, бо відроїд же не китайський :laugh:
Відкрийте статистику продажів телефонів за 2007-2008 роки і знайдіть там китайців.
Scoffer
Member

Повідомлення

kairo
Тобто що китайфони вже були ти визнаєш, і тепер починаєш торгуватись за кількість? :D
byaka
Member

Повідомлення

kairo: 04.01.2025 21:39
byaka: 04.01.2025 15:46 Це менi нагадало ситуацию з першими айфонами, власники яких жили бiля розетки тодi коли власники китайфонiв взагалi не носили зарядних пристроїв бо була велика батарея.
Ви щось наплутали. Коли вийшли перші Айфони, китайфонів, як явища не було, якщо не рахувати підвальний Китай типу Нокли із телевізором. Була Нокія із Симбіаном та інші виробники дзвонилок.
Я мав на увази першi поколiння,просто вже не пам'ятаю конкретних моделей.
kairo
Member

Повідомлення

Scoffer: 04.01.2025 22:33 kairo
Тобто що китайфони вже були ти визнаєш, і тепер починаєш торгуватись за кількість? :D
Так я про це раніше за вас написав - "якщо не рахувати підвальний Китай типу Нокли із телевізором".

Масових вихід китайський телефонів, це вже 2014–2017 роки, коли Сяомі та Хуавей вийшли на міжнародний ринок, а Леново купила Моторолу.

Відправлено через 3 хвилини 20 секунд:
byaka: 04.01.2025 22:41
kairo: 04.01.2025 21:39 Ви щось наплутали. Коли вийшли перші Айфони, китайфонів, як явища не було, якщо не рахувати підвальний Китай типу Нокли із телевізором. Була Нокія із Симбіаном та інші виробники дзвонилок.
Перші Айфони мали нормальну автономніть(бо мали бідний функціонал), +- на рівні смартфонів Нокії, я тоді перейшов із Nokia N82 на Iphone 3G. Китайфони тоді були пародією на смартфони, із китайською ноунейм ОС та телевізором.
спойлер
Зображення
Scoffer
Member

Повідомлення

kairo
Леново це не підвальний китай, і випускали вони телефони задовго до купівлі мотороли. А масовий чи не масовий то справа десята. На той час смартфони як клас ще не дуже в моді були.

Відправлено через 8 хвилин :
спойлер
Зображення
byaka
Member

Повідомлення

kairo: 04.01.2025 22:45
Так я про це раніше за вас написав - "якщо не рахувати підвальний Китай типу Нокли із телевізором".

Масових вихід китайський телефонів, це вже 2014–2017 роки, коли Сяомі та Хуавей вийшли на міжнародний ринок, а Леново купила Моторолу.

Відправлено через 3 хвилини 20 секунд:
byaka: 04.01.2025 22:41
Перші Айфони мали нормальну автономніть(бо мали бідний функціонал), +- на рівні смартфонів Нокії, я тоді перейшов із Nokia N82 на Iphone 3G. Китайфони тоді були пародією на смартфони, із китайською ноунейм ОС та телевізором.
спойлер
Зображення
Схоже що я помилився,але я точно памятаю что у iphone 6 була погана автономність.
kairo
Member

Повідомлення

Scoffer: 04.01.2025 23:04 kairo
Леново це не підвальний китай, і випускали вони телефони задовго до купівлі мотороли. А масовий чи не масовий то справа десята. На той час смартфони як клас ще не дуже в моді були.
Відправлено через 8 хвилин :
спойлер
Зображення
І які ж "власники китайфонiв взагалi не носили зарядних пристроїв бо була велика батарея."? Китайці? На міжнародному ринку Леново до 2008 року практично не була представлена. Та й батареї в них були менші ніж в айфонах - http://lenovo-et600.smartphone.ua/

Відправлено через 4 хвилини 15 секунд:
byaka: 04.01.2025 23:11 Схоже що я помилився,але я точно памятаю что у iphone 6 була погана автономність.
Так, чим більше функцій в них з'являлось, тим гірше все ставало із автономністю, але це і Андроїду стосувалось. Я пересів в свій час із Айфону 5 на Нексус 5, так в нього спочатку була хороша автономність, але вже за пів року почав сідати за пів дня - день. Замінив його на LG G3, там взагалі автономність була повне лайно. Далі взяв Самсунг Ноут і то було щастя.
Scoffer
Member

Повідомлення

kairo
Це не до мене питання. Я не еплоюзер і поняття не маю що там і скільки тримає. Віндофони, а у мене їх було не мало, батарейку тримали чудово. Набагато краще за відроїди.
waryag
Member

Повідомлення

tornadox: 04.01.2025 16:24Важливо зазначити, що коли Nintendo Switch тільки вийшов у 2017 році, він став справжньою революцією саме завдяки своїй портативності. Конкуренції в цьому сегменті на той момент практично не було. PS Vita вже була знята з виробництва, а інші портативні рішення (як Nvidia Shield) не мали такої підтримки від розробників чи сильної екосистеми. Switch дозволяв грати у великі тайтли прямо на ходу, і це було його основною перевагою.
В чому революційність відносно 3дс (яких продали 75 мільйонів)?
Десятки мільйонів людей звикли купувати консолі нінки і грати у маріозельди.
tornadox: 04.01.2025 16:24Зараз, коли з’явилися інші потужні х86 хендхелди, портативність Switch вже не є єдиною перевагою. Тому ексклюзиви Nintendo стали ще більш важливими, але це вже наслідок конкуренції. Тобто на старті він продавався завдяки унікальності як портативна консоль, а не тільки через ексклюзиви.
У свіча значно кращий рантайм і створення ігор під портатив.
tornadox: 04.01.2025 16:24Консолі, такі як Nintendo Switch, PlayStation 5 або Xbox Series X, насправді продаються за ціною, що значно нижча за собівартість їхнього заліза, можливо на 50% або і більше. Це дозволяється за рахунок високих цін на ігри та підписки. Наприклад, багато гравців купують ігри за повною ціною, а також підписки на сервіси, як PlayStation Plus або Xbox Game Pass, що є джерелом додаткового доходу для компаній. Це дозволяє їм продавати самі пристрої за зниженою ціною.
ПС5 і СеХ досить швидко вийшли на рентабельність, простий свіч там був з самого початку. Начебто, збиткова тільки СеС.
tornadox: 04.01.2025 16:24Що стосується компаній, як Asus, Lenovo, MSI, Ayaneo тощо, вони не можуть дозволити собі продавати свої консолі за такою ціною, оскільки не мають процентів від продажу ігор або підписок.
У айа до стімдеку були космічні ціни.
Асус і МСІ суттєво знижували ціни від стартових. Взагалі, вендори продовжують йти по шляху найменшого супротиву: мінімум ініціатив та інновацій, ніхто з них досі не вклався в кастомні чіпи, кастомну чи модифіковану ОС і т.п.
tornadox
Member

Повідомлення

waryag: 05.01.2025 13:00 В чому революційність відносно 3дс (яких продали 75 мільйонів)?
Революційність Switch відносно 3DS? Ну, це як порівнювати велосипед з електросамокатом і казати, що обидва мають колеса, тому вони однакові. Switch - це перша портативна консоль, яка дала можливість грати в великий AAA-геймінг на ходу, а не залишатися в пастці дрібних ігор або з застарілою графікою. Mario Kart 8 Deluxe на Switch продався більше, ніж 3DS взагалі встигла "побачити" таких ігор.
waryag: 05.01.2025 13:00 Десятки мільйонів людей звикли купувати консолі нінки і грати у маріозельди.
За деякими прогнозами кросплатформи буде менше, відповідно і зменшиться доля тих хто брав Свіч не тільки ради "маріозельди"
waryag: 05.01.2025 13:00 У свіча значно кращий рантайм і створення ігор під портатив.
Щодо кращого рантайму у Switch - так, коли текстури мило, а графіка на рівні ігор десятирічної давності, батарея тримає довше. Але порівнювати це з х86 хендхелдами - це як заявити, що велосипед кращий за автомобіль, бо ти можеш довше крутити педалі. До того ж, час роботи від батареї взагалі некоректно порівнювати без однакових умов. Запусти якийсь класичний 2д платформер на Steam Deck - і отримаєш ті самі 6+ годин гри. В Стімі дуже багато чудових інді ігор, і є цілі статті рекомендації з іграми які можна грати по 5-8 годин.
Зображення
waryag: 05.01.2025 13:00 ПС5 і СеХ досить швидко вийшли на рентабельність, простий свіч там був з самого початку. Начебто, збиткова тільки СеС.
XSS дійсно була менш вигідною для Microsoft, але Nintendo тут взагалі не при справах. Switch завжди продавався із суттєвою націнкою, бо Nintendo знає, що їхня аудиторія заплатить навіть за коробку з логотипом Mario.
waryag: 05.01.2025 13:00 У айа до стімдеку були космічні ціни.
Асус і МСІ суттєво знижували ціни від стартових. Взагалі, вендори продовжують йти по шляху найменшого супротиву: мінімум ініціатив та інновацій, ніхто з них досі не вклався в кастомні чіпи, кастомну чи модифіковану ОС і т.п.
Стосовно ініціативи та інновації, а навіщо це їм? Valve зі Steam Deck просто показали, що стандартна х86 архітектура + оптимізований Linux дає максимум за мінімум витрат. Що ж, іншим залишається тільки плакати в куточку і знижувати ціни. Тому зараз Valve вже адаптує свою SteamOS для ROG Ally, і, скоріш за все, подібні патчі будуть і для інших хендхелдів. Точно відомо, що Lenovo має плани випустити Legion Go з варіантом SteamOS. Тобто виробники бачать сенс працювати з готовим рішенням, а не "винаходити велосипед"
alexeygalas
Member

Повідомлення

Як то кажуть shut up and take my money 💰
DuckRider
Member

Повідомлення

kairo: 04.01.2025 22:45

Fly кнопочные, lenovo с первых андроидов.
kairo
Member

Повідомлення

DuckRider: 06.01.2025 17:24
kairo: 04.01.2025 22:45 Так я про це раніше за вас написав - "якщо не рахувати підвальний Китай типу Нокли із телевізором".
Fly кнопочные, lenovo с первых андроидов.
Fly не китайці. І це були дзвонилки.
Леново вийшли на міжнародний ринок ~2014.
Відповісти