Вийшов драйвер AMD Software: Adrenalin Edition 24.12.1 з підтримкою нових ігор

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

Space Marine 2, фпс на 8600G (RDNA3) підріс порівняно з попереднім драйвером. Не настільки, щоб можна було грати, все одно ця гра важка для маленького апу, але підріс.
man1242
Member

Повідомлення

nutman: 06.12.2024 13:44 Фиксация прироста фпс в сталкаче замечена?
Да, у меня +5фпс в среднем от 80-100 в 2к на эпике натив(гпу лоад 90-95%) но упор в процессор в хабах просто лютый, гпу лоад на базе монолита 40-50 :lol: зато потребление 150ват :lol:
Kirakishou
Member

Повідомлення

Встановив новий драйвер. Із хорошого – вирішили проблему артефактів в грі Zenless Zone Zero. З того, що не вирішили – артефакти та зелений екран при швидкій навігації про блюрею, високе споживання при перегляді відео та ютубу. Але зараз при перегляді відео частота пам’яті працює на 1538 MHz, а не 2425 MHz як раніше, і споживання тепер не 60+ Вт, а 50+ Вт. Тобто все-таки частоту пам’яті можна регулювати драйвером. Може колись вони таки зможуть написати драйвер, в якому частота пам’яті при перегляді відео буде 300 MHz і відеокарта буде споживати 30 Вт, а не 50 Вт.

Відправлено через 9 хвилин 58 секунд:
А якщо не розгортати плеєр на весь екран, то частота пам’яті 909 MHz і споживання 35 Вт. Тобто у кого 1080р монітори, то споживання має бути 30-35 Вт.
Robostyle
Member

Повідомлення

man1242: 06.12.2024 22:04
nutman: 06.12.2024 13:44 Фиксация прироста фпс в сталкаче замечена?
Да, у меня +5фпс в среднем от 80-100 в 2к на эпике натив(гпу лоад 90-95%) но упор в процессор в хабах просто лютый, гпу лоад на базе монолита 40-50 :lol: зато потребление 150ват :lol:
Прям 80-100, без фреймгена?

Это не проц, это просто суперкомбо кривой UE5 + кривой код геймдевов.

Заметил при сильных просадках, особенно когда диалог окно с неписем открываешь и начинается вообще слайдшоу 5 ФПС - 3080Ти GPU util на 99%, но частоты запотолочные и потребление 100Вт. Проц 15%.

При том лечится то, подумаешь, переходом с DLAA на DLSS Quality, ну подумаешь ВРАМы не хватает. Да только вот ВРАМа забита максимум 9-10Гб...
man1242
Member

Повідомлення

Robostyle: 06.12.2024 22:50
man1242: 06.12.2024 22:04

Заметил при сильных просадках, особенно когда диалог окно с неписем открываешь и начинается вообще слайдшоу 5 ФПС - 3080Ти GPU util на 99%, но частоты запотолочные и потребление 100Вт. Проц 15%.

При том лечится то, подумаешь, переходом с DLAA на DLSS Quality, ну подумаешь ВРАМы не хватает. Да только вот ВРАМа забита максимум 9-10Гб...
У меня нету длсс у меня фср поломаный, без фрейм гена в полях, лесах 80-100 в хабах 40-45 ну фрейм ген апает фпс в два раза а с модом и фср на качество+анти лаг задержка нулевая. Мод докинул на повышение качества фср и уменьшение импут лага, хотяб в хабах на ощуп стало 70-80 по плавности канеш 100 визуально да но на ощуп 70-80 бросается в глаза + особенно заметно когда идут подгрузки при приближении к хабам фпс дропается и снова растет
Kirakishou
Member

Повідомлення

Kirakishou: 06.12.2024 22:26Але зараз при перегляді відео частота пам’яті працює на 1538 MHz, а не 2425 MHz як раніше, і споживання тепер не 60+ Вт, а 50+ Вт.
Уточнюю. На ютубі споживання не змінилося, змінилося тільки в плеєрі. На ютубі все одно споживає 60 Вт і пам'ять працює на частоті 2425 МГц. Просто я перевіряв на відео формата 21:9 і там споживання було менше, на стандартному 16:9 1080р споживання плаває 58-63 Вт. Але в плеєрах споживання наче дійсно зменшилося, принаймні пам'ять зараз працює на 1538 МГц, а не на 2425 МГц, як на попередній версії драйверу.
bes
Member

Повідомлення

Kirakishou: 06.12.2024 22:26 Встановив новий драйвер. Із хорошого – вирішили проблему артефактів в грі Zenless Zone Zero. З того, що не вирішили – артефакти та зелений екран при швидкій навігації про блюрею, високе споживання при перегляді відео та ютубу. Але зараз при перегляді відео частота пам’яті працює на 1538 MHz, а не 2425 MHz як раніше, і споживання тепер не 60+ Вт, а 50+ Вт. Тобто все-таки частоту пам’яті можна регулювати драйвером. Може колись вони таки зможуть написати драйвер, в якому частота пам’яті при перегляді відео буде 300 MHz і відеокарта буде споживати 30 Вт, а не 50 Вт.

А якщо не розгортати плеєр на весь екран, то частота пам’яті 909 MHz і споживання 35 Вт. Тобто у кого 1080р монітори, то споживання має бути 30-35 Вт.
а с отключенным аппаратным ускорением в браузере сколько?
Kirakishou
Member

Повідомлення

bes: 06.12.2024 23:50а с отключенным аппаратным ускорением в браузере сколько?
На ютубе одно и то же видео с аппаратным ускорением 60 Вт, без ускорения — 45 Вт.
Но вот на потребление в плеерах это не влияет. Что с hwdec=yes, что с hwdec=no потребление видеокарты одинаковое, меняется только потребление процессора.
nutman
Member

Повідомлення

Kirakishou: 06.12.2024 22:26 Встановив новий драйвер. Із хорошого – вирішили проблему артефактів в грі Zenless Zone Zero. З того, що не вирішили – артефакти та зелений екран при швидкій навігації про блюрею, високе споживання при перегляді відео та ютубу. Але зараз при перегляді відео частота пам’яті працює на 1538 MHz, а не 2425 MHz як раніше, і споживання тепер не 60+ Вт, а 50+ Вт. Тобто все-таки частоту пам’яті можна регулювати драйвером. Може колись вони таки зможуть написати драйвер, в якому частота пам’яті при перегляді відео буде 300 MHz і відеокарта буде споживати 30 Вт, а не 50 Вт.

А я думал это мой плеер кривой, зеленые лаги при перемотке лол

Отправлено спустя 1 минуту 33 секунды:
man1242: 06.12.2024 23:27
Robostyle: 06.12.2024 22:50

У меня нету длсс у меня фср поломаный, без фрейм гена в полях, лесах 80-100 в хабах 40-45 ну фрейм ген апает фпс в два раза а с модом и фср на качество+анти лаг задержка нулевая. Мод докинул на повышение качества фср и уменьшение импут лага, хотяб в хабах на ощуп стало 70-80 по плавности канеш 100 визуально да но на ощуп 70-80 бросается в глаза + особенно заметно когда идут подгрузки при приближении к хабам фпс дропается и снова растет
если у тебя 100 фпс с генерацией, то реальных 50
Kirakishou
Member

Повідомлення

nutman: 07.12.2024 18:27А я думал это мой плеер кривой, зеленые лаги при перемотке лол
Нет, это проблема драйвера, причем это древняя проблема, которой лет шесть или больше. У меня на работе видеокарта RX 470, и я буквально сегодня специально проверял ее на наличие зеленых артефактов при перемотке блюрея. Они там есть, как и на моей RX 7800 XT. Лично у меня эти артефакты проявляются только на блюреях, на рипах их вроде нет. Я проверял это на разных плеерах и это никак не зависит от плеера. Главное, чтобы в плеере было включено аппаратное ускорение.
Я создавал на этом форуме отдельную тему, там люди проверили наличие этих зеленых артефактов на своих видеокартах и подтвердили этот баг.
nutman
Member

Повідомлення

Kirakishou: 07.12.2024 18:50
nutman: 07.12.2024 18:27А я думал это мой плеер кривой, зеленые лаги при перемотке лол
Нет, это проблема драйвера, причем это древняя проблема, которой лет шесть или больше. У меня на работе видеокарта RX 470, и я буквально сегодня специально проверял ее на наличие зеленых артефактов при перемотке блюрея. Они там есть, как и на моей RX 7800 XT. Лично у меня эти артефакты проявляются только на блюреях, на рипах их вроде нет. Я проверял это на разных плеерах и это никак не зависит от плеера. Главное, чтобы в плеере было включено аппаратное ускорение.
Я создавал на этом форуме отдельную тему, там люди проверили наличие этих зеленых артефактов на своих видеокартах и подтвердили этот баг.
Да, у меня тоже только на отдельных, высококачественных, файлах такое
Kirakishou
Member

Повідомлення

Даремно я радів, що AMD вирішили проблему артефактів в грі Zenless Zone Zero. Так, артефактів зображення тепер немає, але тепер є чорний екран і падіння відеодрайверу.
спойлер
Зображення
Зображення
Крім того, зелений екран тепер є навіть в ютубі.
спойлер
Зображення
BoKl
Member

Повідомлення

АМД були б не АМД, випустили круті драйвера з блекскріном і надписом:
The version of AMD Software that you have launched is not
compatible with your currently installed AMD graphics driver

For information on how to resolve this, please go to:
https://www.amd.com/en/support/kb/faq/pa-300
Краще б не чіпав, попередні 2 місяці пропрацювали, а нові 1 день...
Kirakishou
Member

Повідомлення

BoKl
У мене також на декількох попередніх версіях драйверу не було жодного чорного екрану, але були артефакти зображення в двох іграх, побудованих на Unity. В цій версії драйверу вони нарешті прибрали ці артефакти, але з’явився чорний екран. Причому я робив чисту установку драйвера. Правда не через DDU, а можливостями самого інсталятора драйверів AMD.
BoKl
Member

Повідомлення

Kirakishou: 08.12.2024 09:23 BoKl
У мене також на декількох попередніх версіях драйверу не було жодного чорного екрану, але були артефакти зображення в двох іграх, побудованих на Unity. В цій версії драйверу вони нарешті прибрали ці артефакти, але з’явився чорний екран. Причому я робив чисту установку драйвера. Правда не через DDU, а можливостями самого інсталятора драйверів AMD.
У амд є спеціальна утиліта на сайті amdcleanuputility, вона з безпечного режиму вінди чистить все. Але цього разу я не встигав її запустити до блекскріну, прийшлось гуглити якою F1-12 заходити у безпечний режим.
Це друга і, напевно, остання карта амд яку я купив, коли помре, а напевно це скоро, бо в іграх зараз вона маслає на повну, то перейду на бік куртки.
Kirakishou
Member

Повідомлення

BoKl: 08.12.2024 09:44Це друга і, напевно, остання карта амд яку я купив, коли помре, а напевно це скоро, бо в іграх зараз вона маслає на повну, то перейду на бік куртки.
За весь час користування комп’ютером у мене це мабуть п’ята чи шоста відеокарта від ATI/AMD. Загалом у мене відеокарт від AMD було більше, ніж відеокарт від NVIDIA. Всякі SiS та інтегровані Intel я не рахую. Може тому мені NVIDIA видаються більш кращими, бо я менше ними користувався.
Не хочу нічого поганого казати про будь-яке комп’ютерне залізо, але просто бувають моменти, коли ці баги вже просто починають дратувати. Коли ти користувався якимось продуктом і мав стабільну систему, а потім оновився на іншу відеокарту з надією отримати покращення, а натомість з першого ж дня отримуєш купу багів, з якими тепер треба розбиратися і надіятися, що розробникам драйверів буде не все одно на ті ігри, в які ти граєш.
Все більше задумуюся про те, щоб поставити назад свою 1660 Ті, цю RX 7800 XT продати і чекати наступне покоління відеокарт від NVIDIA. З іншого боку я ніколи нічого не продавав і не дуже хочу це робити, бо я купував продукт, щоб ним користуватися. Так-то відеокарта непогана в іграх, але ці проблеми з драйверами вже дістали. А це саме проблеми з драйверами, а не з залізом чи іграми, бо вони то з’являються, то зникають при оновленні драйверів. Та й при продажі відеокарти я втрачу від п’яти і більше тисяч гривень просто на рівному місці, адже це вже вживаний продукт. Тому прийдеться терпіти. А зважаючи на те, як довго я зазвичай користуюся комп’ютерним залізом і в які ігри я граю, то терпіти прийдеться довго.
Спробую ще через AMD Cleanup Utility перевстановити драйвер на чисту, а якщо і це не допоможе, по перевстановлю вже Windows на 11 версію.
man1242
Member

Повідомлення

:idea: :idea:
SPEC1AL1ST: 06.12.2024 09:31 Каждый раз убеждаюсь в правильном выборе Нвидиа после очередного нытья на форуме про дрова амд. Тоже наелся в свое время.
Зато дешевле... Правда кнопку жать раз в пару часов надо но то ничего, дешевле же)
тут больше вопрос в последних релизах на примере сталкера где фср поломан и индианы где фср вовсе отсуствует :super:
BoKl
Member

Повідомлення

man1242: 08.12.2024 10:49 тут больше вопрос в последних релизах на примере сталкера где фср поломан и индианы где фср вовсе отсуствует :super:
В жодній грі на анріалі не бачив нормальну роботу фср, якщо є вибір, то ставлю XeSS, більше кадрів, менше артефактів. В сталкер саме з ним зараз граю та й робокопа на ньому проходив.
man1242
Member

Повідомлення

BoKl: 08.12.2024 10:55
man1242: 08.12.2024 10:49 тут больше вопрос в последних релизах на примере сталкера где фср поломан и индианы где фср вовсе отсуствует :super:
В жодній грі на анріалі не бачив нормальну роботу фср, якщо є вибір, то ставлю XeSS, більше кадрів, менше артефактів. В сталкер саме з ним зараз граю та й робокопа на ньому проходив.
в дельта форс отлично выглядит фср, спейс марин 2, сайлент хил в 2к сносно на качестве +все релизы сони на пк :up:

Відправлено через 2 хвилини :
nutman: 07.12.2024 18:27
Отправлено спустя 1 минуту 33 секунды:
man1242: 06.12.2024 23:27

если у тебя 100 фпс с генерацией, то реальных 50
спойлер
Зображення
фрейм ген+фср в хабах 70-100
просто подошел к дамбе с монолитовцами
спойлер
Зображення
:lol:

Відправлено через 19 хвилин 1 секунду:
BoKl: 08.12.2024 10:55
у меня лично в сталкере с ксесом трава мигает как светофор+хуже местами чем фср
item2
Member

Повідомлення

man1242
Якщо спонсор гри Nvidia, то інколи FSR зламаний або взагалі відсутній. Добре, що є купа модів, які це виправляють. Не знаю, чи це розробники самі, чи їм Nvidia так підказує робити.
Відповісти