Огляд (дуже) преміальної клавіатури ASUS ROG Azoth Extreme

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

bes: 05.12.2024 15:39 Зашел посмотрел на цену закрыл, там еще какой то обзор был - но смысл читать его
AlexFokin: 05.12.2024 17:22 Реально, якись огризок за оверпайс. Гидко читати вже таке. Як би це було на 1 квітня - то норм, але зараз це просто :puke:
Всегда удивляют такие коменты под обзорами. Понятно что клава не масс маркет, а для тех у кого есть на это деньги, и которым нужно самое самое. Они уже взвесят плюсы и минусы, и примут решение брать или нет. Все остальные могут просто почитать и посмотреть потому что интересно. А если не интересно, то можно и не смотреть. Автору спасибо за обзор :)
ZSX
Member

Kashtan: 05.12.2024 17:57 Дякую за огляд.
Стосовно аналогій з автомобілів - у Тойоти є Сенчурі, і не поступається ні Фантомам, ні Кулінану.
Колись я теж ганявся за якісним корпусом та тайпінгом. Придбав Q6 кейхрон. Безліч разів лівою долоню чіпляв кнопки внизу зліва під час гри , і вікно гри у відповідальний момент згортало у гарячці. З попередніми клавіатурами такого не було ні разу. А головне пару раз міцно так заглючило , перепрошивав, ряд мультимедійних кнопок так і не відмерло. Прочитав що це популярна проблема у кейхрон. А ще підсвітка, якою авторам на тому світі сподіваюсь в очі світитимуть - очі сліпить, самих кнопок не видно, символи не підсвічуюються. Я її змушений вимкнути , і користуватись нічником, щоб вночі бачити кнопки.
З тих пір ну його в спину якість збірки та корпусу, якщо інші речі які нормально працюють в інших клавіатурах, багатократно дешевших , тут зроблені через спину.
І головне - в жодному огляді я таких проблем не бачив, всюди «професіонали» давали вищі бали кейхрону.
Сподіваюсь тут такого не буде.
Дякую. Я вже майже вирішив купити спробувати K1 SE (((
ALT-F13
Member

SoVaR: 05.12.2024 21:04Та які спекі?
Банально - алюм кейс, свічі токі тактильні, стаби не дно звісно, все інше шушри Чи варіант з нормальними сайлентами.
Ну от поруч лежить "алюм кейс" Dark Project. Ніякого порівняння по якості, там просто шмат люміня.
Далі: хто забезпечить навіть звичайний leaf spring mount, я не кажу вже про можливість зміни жорсткості? (те, що ASUS це називають gasket - не зовсім вірно, не хотів в статті ускладнювати все, але тут в коментах можу).
Наступне: багато буде клав з 8000 Гц?
Екранчик у такому вигляді (кольоровий з тачскріном) реально прикольно працює.
Оце коліщатко поруч з ним порівняно з типовою "крутилкою" на енкодері від миші - просто lightyears ahead.
Якість підсвітки та керування нею. У ринку кастомів з цим проблема взагалі. Керування через SignalRGB рідка річ. А тут Aura Sync автоматом вливається в будь-яку іншу екосистему, якщо треба (в той же Razer Chroma).
Яким буде життя від батареї?
Підтримка snap tap для ігор корисна штука. Взагалі налаштування - Armoury Crate так собі застосунок, але порівняно з QMK/VIA він свої плюси теж має.
Навіть кейкапи з підсвіткою на ринку знайти не так просто =)
Свічі обговорювати немає сенсу, бо це на смак. Я от сайленти люблю теж.
Підставка під долоні у "кастома за 300" в комплекті йде?
Це може бути вже опціонально, але якщо вже кажемо про "вайби" - то враження від анбоксингу тут феноменальні, воно прям дуже преміум все, давно таких упаковок не бачив.

Якось так.
erkins007
Member

У асуса уже два года все клавиатуры без кириллицы. Покупайте сами по такой цене не оптимизированный под локальный рынок продукт.
SoVaR
Member

ALT-F13: 05.12.2024 21:22Наступне: багато буде клав з 8000 Гц?
Свідок 8000гц :lol:
Порівняй як воно жере батарею при 8000 та при 1000. Я і більшість тут не кіберкатлети з монами 500гц
ALT-F13: 05.12.2024 21:22Екранчик у такому вигляді (кольоровий з тачскріном) реально прикольно працює.
Як знав :lol:
ALT-F13: 05.12.2024 21:22(в той же Razer Chroma).
Райзер просто оверпрайснуте дно як по залізу, від якого :puke:
Так і по їх хрома. Їх фігню навіть не хочеться до ладу приводити.
ALT-F13: 05.12.2024 21:22 Armoury Crate так собі застосунок, але порівняно з QMK/VIA він свої плюси теж має.
Мені взагалі окрім підтримки віа нічого не потрібно, щоб ще висіло те лайно типу хрома в фоні.
ALT-F13: 05.12.2024 21:22Навіть кейкапи з підсвіткою на ринку знайти не так просто
:facepalm:
ALT-F13: 05.12.2024 21:22Свічі обговорювати немає сенсу, бо це на смак.
Щоб в них щось розуміти, треба перепробувати десятки різних.
Причому не просто по дефолту, а власноруч доведених до ладу.
ALT-F13: 05.12.2024 21:22Підставка під долоні у "кастома за 300" в комплекті йде?
Ок :lol:
От я згоден з тим що ти написав про алі, але все що ти строчиш про клави це капець. До речі я і в мишках міняю свічі та енодери, все дефолтне лайно іде у відро :D
Не бачу сенсу продовжувати цей діалог, кастоми ван лав :super:
VolandInferno
Member

SoVaR
Я дуже сильно сумніваюсь, що ти хоч один нормальний кастом, окрім як на ютубі бачив. Те, що ти свій 30-ти копійковий колхоз називаєш кастомом - це сугубо твої проблеми, але до кастому це немає навіть опосередкованого відношення.
Mechanical keyboards:
1 - TKL custom+via (MMD Princess lube+mod+PBT)
2 - AKKO 75% custom+via (outemu silent lube+mod+PBT)
3 - HATOR (kailh opt lube+mod/custom+PBT)
4 - 60%+bt (gateron silver+red lube+mod+PBT)
Кастом :lol:
Барбарис
Member

VolandInferno, та горить схоже в тебе, коли тобі подобається ця клава та щось придумуєш за інших. Зовсім не протилежні, просто є різні різні клієнтури - Асус націлився на верхівку масового сегменту(роблять типу як сучасний делоріан - небагато, задорого і з упевненістю, що продадуть, а не як маск з кібертраком, що наробив дорогущої оснастки і тепер авто не потрапляє в сегмент куди цілився і не продається). Для найбагатшої попси типу дорога клава клава, хоча той же екранчик є в китайцях, габарити стандартні, але вони все подають за перевагу і за допомогою одного товару просто розрекламують себе. А хто розбирається буде брати якісь індивідуальні матрікси, біаси, ткд чи ще які там є, де ціна в 500-600 баксів лише початок(я не в цій темі, але одні тільки кейкапи по 200 точно бувають).
Когось хіба я обзивав? Мова лише за позиціювання і як бренд подає. Таку клаву я не куплю, бо вона мені просто не треба - краще 4 вел куплю за ці гроші(пости на форумі чи пару ігор можна й на клаві простіше). І так, сяомі - не телефон і в мене ні разу такого не було у володінні.
SoVaR
Member

VolandInferno: 05.12.2024 21:44Те, що ти свій 30-ти копійковий колхоз називаєш кастомом
Мій основний "копійковий колхоз" коштує приблизно 250 і це достатньо бюджетненько ;) Твоя клава-брязкальце навіть на фоні акко ніщо.
Ніфіга в нас тут борзі новореги :lol:
Alligator
Member

Impulse101: 05.12.2024 21:04Всегда удивляют такие коменты под обзорами. Понятно что клава не масс маркет, а для тех у кого есть на это деньги, и которым нужно самое самое. Они уже взвесят плюсы и минусы, и примут решение брать или нет. Все остальные могут просто почитать и посмотреть потому что интересно. А если не интересно, то можно и не смотреть. Автору спасибо за обзор
Так весь прикол у тому, що крім вартості вона нічим не преміальна.
Он вище десь з п'яток коментів з порівнянням на машини були, це виглядая ніби Шкода така вийшла й каже "Ось вам нова версія Шкоди Октавія Преміум та ми будемо її продавати за вартістю Ролс Ройсу". Ну не тягне периферія Асусу на такі грощі, окей у них шикарні монітори, материнки, відеокарти но не клавіатури. :shuffle:
VolandInferno
Member

SoVaR: 05.12.2024 22:01Твоя клава-брязкальце навіть на фоні акко ніщо.
:lol: Тримай вкурсі, старорєг
ALT-F13
Member

SoVaR
Незручно цитувати, але там смайлік фейспалму про кейкапи з підсвіткою. Може розкажеш, де взяти на 75% клаву кейсет з просвічуванням українських легенд?
SoVaR: 05.12.2024 21:34Райзер просто оверпрайснуте дно як по залізу, від якого
Так і по їх хрома. Їх фігню навіть не хочеться до ладу приводити.
Знання матчастини по нулях. Chroma - найкраща реалізація RGB в індустрії.
SoVaR: 05.12.2024 21:34Мені взагалі окрім підтримки віа нічого не потрібно
Це дуже добрі слова - "мені особисто". Раджу застосувати їх до всього іншого сказанного і перестати вещати за весь інтернет.
SoVaR: 05.12.2024 21:34Щоб в них щось розуміти, треба перепробувати десятки різних.
Причому не просто по дефолту, а власноруч доведених до ладу.
Я перепробував. Про тебе - не знаю.
SoVaR: 05.12.2024 21:34кастоми ван лав
Звісно, тільки того рівня, про який leif вище писав.
Барбарис: 05.12.2024 21:50Таку клаву я не куплю, бо вона мені просто не треба - краще 4 вел куплю за ці гроші
Дякую за чесну позицію, а не оце все :beer:

Відправлено через 1 хвилину 42 секунди:
Alligator: 05.12.2024 22:01Так весь прикол у тому, що крім вартості вона нічим не преміальна.
І звісно ж аргументувати такі слова не треба, достатньо просто їх написати на форумі, він все стерпить... (сарказм)

Відправлено через 1 хвилину 47 секунд:
erkins007: 05.12.2024 21:25У асуса уже два года все клавиатуры без кириллицы. Покупайте сами по такой цене не оптимизированный под локальный рынок продукт.
а, о, от блін, це вже поганенько... Бо на тесті був відвертий семпл (з ХХХХХХ замість номерів), то я не парився розкладкою.
leif
Member

SoVaR: 05.12.2024 21:04По 90 десь 8 (якщо враховувати ті що юзаю), ще є сети по 60 та кілька по 45 - це більш менш нормальні чи якісні. А також простеньких дофіга - гатерончики різні, якісь ноунейми і тд. Я все це раніше набирав жменями, зараз на алі намагаюсь майже нічого не купувати, та і трохи не до хобі цього в нашій ситуації.
ну, зрозуміло.
в цілому пан VolandInferno має рацію. користуватись це одне, користуйся чим заманеться, справа особиста, але щоб оце в коментах заряджати про казковий світ кастомів бажано щось посерйозніше ніж акко і хатор зібрати на вказаних світчах (нехай навіть ідеально змащених). ну, хоча б вищезгаданий тут в коментах qk75n чи neo80. на мій погляд, це мінімальний вхідний білет на теперішній момент. ну, і світчі рівнем повище теж не завадить. і то, це суто початок, для ознайомлення. справжні дорослі кастоми це взагалі інша історія.

у мене кілька тижнів був azoth, звичайний, не сабжевий extreme, і я маю сказати, що це цілком пристойна клавіатура. так, дещо оверпрайснута у нас, так, вона не для ентузіастів і не для тих, хто може назвати клавіатури своїм хобі, але для тих, хто хоче гарну гамінг клавіатуру, з підсвіткою і оцим от усім, яка буде достатньо якісною з коробки -- нормальний варіант, я не думаю, що хтось пошкодує про її покупку в такій диспозиції. а там згодом може і спробує замінити світчі, кейкапи, розібрати клавіатуру, подивитись, як вона влаштована, змастити світчі та стаби (благо в комплекті кладуть навіть кисточку, крайтокс і міні-станцію для змащення, ну хіба це не мило :) ), і так далі. продасть azoth, купить якийсь бербоун) всяке буває. коротше, хейт асусу категорично не розділяю в цьому випадку. це гарний продукт в своїй ніші.
VolandInferno
Member

Оце, я розумію, пацанська клава для нормальних перців.
спойлер
Изображение
Creature4O
Member

Приклад про ролс-ройс доречний і зрозумілий, але асус-це не ролс-ройс, а скоріше тойота з ціною першого. :dontknow:
7mindfields
Member

Заплатити 25к щоб користуватися арморі крейт, дайте дві :lol:
Alligator
Member

ALT-F13: 05.12.2024 22:08І звісно ж аргументувати такі слова не треба, достатньо просто їх написати на форумі, він все стерпить... (сарказм)
Навіть в новині вказано, що клава для "універсальних".
Тож для тих користувачів, що шукають максимально якісну клавіатуру для універсального використання і готові за це платити — ROG Azoth Extreme може стати чудовим вибором.
Бо здорового глузду у її покупці не має та прямим текстом вказано:
Якщо тобі треба просто гарна клава:
Для більшості користувачів оригінальний ROG Azoth за вдвічі меншу ціну буде більш раціональним вибором.
Якщо ти "професійних геймер", а всі знають, що рішає не скіл, а підсвітка на навушниках, та екран на клаві то все дно подивіться та моделі з магнітними перемикачами.
Професійним геймерам краще звернути увагу на моделі з магнітними перемикачами.
leif
Member

7mindfields: 05.12.2024 22:15Заплатити 25к щоб користуватися арморі крейт, дайте дві
ЦА в ній хіба підсвітку налаштує пару разів і на тому все користування буде завершено. що там ще робити?
Alligator
Member

leif: 05.12.2024 22:17ЦА в ній хіба підсвітку налаштує пару разів і на тому все користування буде завершено. що там ще робити?
Стати ентузіастом зі світу програмування та таки провести оптимізацію Armoury Crate :lol:
bes
Member

Impulse101: 05.12.2024 21:04 Всегда удивляют такие коменты под обзорами. Понятно что клава не масс маркет
а что такое продукция асус? не масс маркет? чего потребитель не может говорить что производитель обалдел выставляя такие цены на свою продукцию ? И с чего вы решили что кто не доволен ценой у них нету денег на покупку клавиатуры? тут просто ценообразование не понятно за что. Я вот покупал себе asus cleamor core за 3-4 к грн а тут добавили экран, какие то еще фишек и уже требуют + 20 к . За что? за экранчик ?
Aca
Member

Сталкер 2 потягне без компа? :gigi:
Ответить