Відеокарті AMD Radeon RX 8800 XT приписується продуктивність рівня GeForce RTX 4080

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
man1242
Member

Повідомлення

Kirakishou: 02.12.2024 20:06
man1242
man1242: 02.12.2024 19:42Пользуюсь момент продам невероятно редкую карту АМД которая в плеере на ютубе потребляет 20ват, гем своего времени на века
А тепер розгорни плеєр на весь екран і скинь скріншот. А ще краще, увімкни в адреналіні Virtual Super Resolution і сам подивись, що на роздільній здатності 4К там ніяких 20 Вт і близько немає. Люди з 7900 GRE та 7800 ХТ вже відписалися в темі, що споживання 50 Вт на ютубі і твічі.
Плеер фул скрин твич 1080р 60фпс 4к 120гц через VSR (больше не выдает HDMI 2.1) :beer:
спойлер
Зображення
Ютубчик 2к 30фпс
спойлер
Зображення
это еще с поверпланом смешным)
Вкладення
13144.png
Victor Butko
Junior

Повідомлення

OldBoyUA: 02.12.2024 19:32Ради цікавості глянув 49 w в 2к дефолтне відео з ютаб на амд , якось так .
Ну тобто ніяких 20 Вт і близько немає, як тут заявляють деякі люди. У мене вона також не постійно 60 Вт жре, а від 45 до 65 Вт в залежності від того, чи відео розгорнуте на весь екран, чи ні. Бітрейт не особливо впливає на споживання. І що саме дивне, відключення апаратного декодування в плеєрі взагалі не впливає на споживання. Тобто якщо відеокарта декодує відео, то споживає 50 Вт. І якщо відео декодує процесор, то відеокарта все одно споживає 50 Вт, але тоді сам процесор споживає трохи більше.

man1242
man1242: 02.12.2024 19:42Пользуюсь момент продам невероятно редкую карту АМД которая в плеере на ютубе потребляет 20ват, гем своего времени на века
А тепер розгорни плеєр на весь екран і скинь скріншот. А ще краще, увімкни в адреналіні Virtual Super Resolution і сам подивись, що на роздільній здатності 4К там ніяких 20 Вт і близько немає. Люди з 7900 GRE та 7800 ХТ вже відписалися в темі, що споживання 50 Вт на ютубі і твічі.

Відправлено через 10 хвилин 34 секунди:
Ось твоє відео розгорнуте на весь екран на 4К@60 моніторі. Одразу і GPU-Z, і HWiNFO64. Де тут 20 Вт? Якщо скрінів недостатньо, я можу відео записати.

Я розумію, що тут у деяких сектантів неприємні відчуття нижче спини, але факт є факт. RX 7800 XT жре 60 Вт при декодуванні 1080р відео на ютубі.
Сектант тут тільки той хто виправдовує свою помилку тим що побачив слово "ядро" , зачепився за нього і не хоче приймати реальність. Я тобі скрін з розгорнутим на весь 4К екран вікном з 80 мбітним відео скидав, потім скидав скрін утіліти для nvidia з показниками процесу відеоплеєра. Але сектанти тут звісно ж не ти, ага.
man1242
Member

Повідомлення

Victor Butko: 02.12.2024 20:18
Ну тобто ніяких 20 Вт і близько немає, як тут заявляють деякі люди. У мене вона також не постійно 60 Вт жре, а від 45 до 65 Вт в залежності від того, чи відео розгорнуте на весь екран, чи ні. Бітрейт не особливо впливає на споживання. І що саме дивне, відключення апаратного декодування в плеєрі взагалі не впливає на споживання. Тобто якщо відеокарта декодує відео, то споживає 50 Вт. І якщо відео декодує процесор, то відеокарта все одно споживає 50 Вт, але тоді сам процесор споживає трохи більше.

man1242

Відправлено через 10 хвилин 34 секунди:
Ось твоє відео розгорнуте на весь екран на 4К@60 моніторі. Одразу і GPU-Z, і HWiNFO64. Де тут 20 Вт? Якщо скрінів недостатньо, я можу відео записати.

Я розумію, що тут у деяких сектантів неприємні відчуття нижче спини, але факт є факт. RX 7800 XT жре 60 Вт при декодуванні 1080р відео на ютубі.
Сектант тут тільки той хто виправдовує свою помилку тим що побачив слово "ядро" , зачепився за нього і не хоче приймати реальність. Я тобі скрін з розгорнутим на весь 4К екран вікном з 80 мбітним відео скидав, потім скидав скрін утіліти для nvidia з показниками процесу відеоплеєра. Але сектанти тут звісно ж не ти, ага.
Ну это просто маскимально уморительная тряска за потребление карты в время просмотра ютуба))) :rotate: Очевидно что с софтом проблемы локальные либо карта с отвалом тем более создавал сабж по тряске с черными квадратами.
vsx
Member

Повідомлення

man1242: 02.12.2024 18:15 7900хт щас и так стоит на амазоне без налога за 600-700$, по факту будет рефреш архитектуры с снижением тдп до 250ват и ускореным рт и главное будут блоки матричного ускорения для интеграции ia апскейлера что сделает фср4 конкуретно способным с DLSS и не будет подерживатся старыми картами иза опаратного ограничения. Увы и ах, все что ниже рдна4 уже тыква.
а как же эти ai блоки на rdna3?
SKYJAKER
Member

Повідомлення

vsx: 02.12.2024 20:22
man1242: 02.12.2024 18:15 7900хт щас и так стоит на амазоне без налога за 600-700$, по факту будет рефреш архитектуры с снижением тдп до 250ват и ускореным рт и главное будут блоки матричного ускорения для интеграции ia апскейлера что сделает фср4 конкуретно способным с DLSS и не будет подерживатся старыми картами иза опаратного ограничения. Увы и ах, все что ниже рдна4 уже тыква.
чекаєма на ігри з ai :gigi:
man1242
Member

Повідомлення

vsx: 02.12.2024 20:22
https://gpuopen.com/learn/wmma_on_rdna3/
Отдельных блоков матричного ускорения для реализации IA скейлера нету, реализованно какой-то приоритарное решение по даному виду работы с ИИ что отличается от конкурентов. В програмном сигменте и разработке 7000 держат паритет с 3000 и немного устпают 4000 линейке, вопрос хватит ли данной мощности для реализации ИИ скейлера в будущем без потерия производительности при использовании его. Стоит обратить внимание что все конкуренты используют отдельные блоки для даного решения, хотя читал что в пс5про реализовали скейлер как раз на базе RDNA3 только добавив улучшеные наработки по блокам трасировки. Могу ошибатся но очень интерестно услышать мнение более компетентных людей по этому поводу.
Вкладення
adadadad.png
Захар Беркут
Member

Повідомлення

І дайте вгадаю - через монополію родини Хуанг, вартість буде така сама +/- 50 доларів, як і вартість у псевдо конкурента, але при тому будуть не конкурентна якість з криви кристалами, відвалу через фрагментарні перегріви, та купа "покращень вже сьогодні" від АМД.
man1242
Member

Повідомлення

Захар Беркут: 02.12.2024 20:45 І дайте вгадаю - через монополію родини Хуанг, вартість буде така сама +/- 50 доларів, як і вартість у псевдо конкурента, але при тому будуть не конкурентна якість з криви кристалами, відвалу через фрагментарні перегріви, та купа "покращень вже сьогодні" від АМД.
Как раз у нвидиа +-50$ от конкурентов в моделях палита и мси вантуза отвалы и перегревы :lol: у амд элементная база намного солидней чем у стока зеленых. Вот программная часть и оптимизация игровых движков при пориировании как раз на стороне нвидиа :weep: это еще год назад признал ведущий инженер амд и плакал что сколько железа не повешай а без адекватного сапорта с стороны девелопера толку мало
Kirakishou
Member

Повідомлення

Victor Butko: 02.12.2024 20:18Я тобі скрін з розгорнутим на весь 4К екран вікном з 80 мбітним відео скидав, потім скидав скрін утіліти для nvidia з показниками процесу відеоплеєра.
На твоєму скріншоті і близько немає 15-20 Вт про які ти заявляв. І до того ж твоя консолька в лінуксі тут взагалі ніяким боком, адже більшість покупців цієї карти користуються віндовс і тому в першу чергу потрібно оцінювати саме споживання в віндовс. Як немає 20 Вт і на скрінах ось цього чоловіка, про які він також заявляв. Я ж підтвердив свої слова про те, що карда споживає 60 Вт. Як і ще декілька людей в цій темі. У мене немає бажання продовжувати цю дискусію з брехунами. Всього найкращого.
man1242
Member

Повідомлення

Kirakishou: 02.12.2024 20:54
Victor Butko: 02.12.2024 20:18Я тобі скрін з розгорнутим на весь 4К екран вікном з 80 мбітним відео скидав, потім скидав скрін утіліти для nvidia з показниками процесу відеоплеєра.
На твоєму скріншоті і близько немає 15-20 Вт про які ти заявляв. І до того ж твоя консолька в лінуксі тут взагалі ніяким боком, адже більшість покупців цієї карти користуються віндовс і тому в першу чергу потрібно оцінювати саме споживання в віндовс. Як немає 20 Вт і на скрінах ось цього чоловіка, про які він також заявляв. Я ж підтвердив свої слова про те, що карда споживає 60 Вт. Як і ще декілька людей в цій темі. У мене немає бажання продовжувати цю дискусію з брехунами. Всього найкращого.
21 это вам не 20 :lol:, так считает будто сидит в землянке от экофлоу :lol: Это уже мем форума) второй после 4к 25 дюймов для длсс :beer:
Захар Беркут
Member

Повідомлення

man1242: 02.12.2024 20:51
Захар Беркут: 02.12.2024 20:45 І дайте вгадаю - через монополію родини Хуанг, вартість буде така сама +/- 50 доларів, як і вартість у псевдо конкурента, але при тому будуть не конкурентна якість з криви кристалами, відвалу через фрагментарні перегріви, та купа "покращень вже сьогодні" від АМД.
Как раз у нвидиа +-50$ от конкурентов в моделях палита и мси вантуза отвалы и перегревы :lol: у амд элементная база намного солидней чем у стока зеленых. Вот программная часть и оптимизация игровых движков при пориировании как раз на стороне нвидиа :weep: это еще год назад признал ведущий инженер амд и плакал что сколько железа не повешай а без адекватного сапорта с стороны девелопера толку мало
Сходіть до сервісів та дізнайтесь, а не вигадуйте.
Під час 3ххх Нвідії на 4 карти Нвідії була одна карта АМД з проблемами на ГП, що паритет, адже Нвідії продавалось в рази 3-4 більше, і це і продовжується тому, а от наприклад дізнайтесь за 7ххх та 4ххх АМД та Нвідії окремо, чи ви навмисно?
І от тоді перевірите мої слова, що майже 50% з 4ххх та 7ххх карт до СЦ потрапляють саме АМД 7600, 7700, а наприклад з 4ххх і 20% не набігає від загалу, тож виходить у пропорції від реалізованих 87% карт Нвідії до 13% карт АМД, у 16.7 разів частіше дохніть карти АМД.
Victor Butko
Junior

Повідомлення

Kirakishou: 02.12.2024 20:54 На твоєму скріншоті і близько немає 15-20 Вт про які ти заявляв. І до того ж твоя консолька в лінуксі тут взагалі ніяким боком, адже більшість покупців цієї карти користуються віндовс і тому в першу чергу потрібно оцінювати саме споживання в віндовс. Як немає 20 Вт і на скрінах ось цього чоловіка, про які він також заявляв. Я ж підтвердив свої слова про те, що карда споживає 60 Вт. Як і ще декілька людей в цій темі. У мене немає бажання продовжувати цю дискусію з брехунами. Всього найкращого.
А скільки ж там на скріншоті є? Моя консолька :lol: AMD Ryzen 7 7800X3D + AMD Radeon RX 7800 XT + 32GB ОЗП пррацює на linux краще ніж на windows, саме тому його і використовую. Ти підтвердив, що саме твоя, в твоїй збірці карта споживає 60 Вт. Може в тебе драйвер протухлий, може windows якось кривувато оновився, може реєстр засмітився, а може хтось фоном майнить крипту на твоїй відеокарті :dontknow:
Але ти замість того щоб подумати людей сектантами та брехунами називаєш :think:
Захар Беркут
Member

Повідомлення

Как раз у нвидиа +-50$ от конкурентов в моделях палита
А от це відвертий ПІЗ**Ж, якраз Паліт у 4ххх мають менше всіх проблем, вже не кажучи за їх лояльність, так що не вигадуйте або не брешіть.
man1242
Member

Повідомлення

Захар Беркут: 02.12.2024 21:14
А от це відвертий ПІЗ**Ж, якраз Паліт у 4ххх мають менше всіх проблем, вже не кажучи за їх лояльність, так що не вигадуйте або не брешіть.
Не куда ходить не буду, все что сышал это только статистику от руснявых клоунов у которых как раз нету гарантии на новые вещи и им приходится относить свое барахло в сервис. Рх7000 выходят из строя очень редко и то при физическом увечии самой карты(траспортировка, бп, перепад).Снова если ты владелец белой карты из магазина для этого есть гарантия . Молчу про тряску с 12 пиновым конектором.
l-m
Member

Повідомлення

Kirakishou: 02.12.2024 19:15 Там пам'ять жре ці вати, а не процесор. Чому відеокарта при відтворені відео розганяє пам'ять до максимальних частот – це питання до інженерів амд, що вони там курили.
Перед тим як обзивати людей брехунами, подивився б краще що у них пам'ять працює на частоті менше 100 МГц.
Kirakishou
Member

Повідомлення

l-m
Моя відеокарта від сапфір частоти пам'яті не скидає. Про високе споживання при декодуванні відео писало багато людей на реддіті та форумі підтримки амд тому це не проблема моєї системи чи конкретного вендора. Під віндовс 11 вона споживає точно так же, а віндовс 10 я недавно перевстановлював. Драйвери у мене останньої версії, хоч їм вже два місяці, але новіших амд не випустила. Споживання моєї відеокарти Ви бачите. Як бачите відповіді ще деяких людей в цій темі, у яких відеокарти також споживають по 50 Вт в ютубі.
Shepard1985
Junior

Повідомлення

Захар Беркут: 02.12.2024 21:14
20 років купую виключно АМД і жодних проблем! Якщо руки і голова ростуть не з того місця, то тільки в цьому може бути проблема.
А ви купуйте карти куртки та интел, яким потім будете в тридорожче відсмоктувати з проковтом! Я не купую продукти від 2-х вищезгаданих компаній не тому, що в мене грошей не має, а тому, що я інвестую у компанію гроші, аби була конкуренція. Мене поки що АМД задовольняє.
daesz
Member

Повідомлення

l-m: 02.12.2024 21:32
Kirakishou: 02.12.2024 19:15 Там пам'ять жре ці вати, а не процесор. Чому відеокарта при відтворені відео розганяє пам'ять до максимальних частот – це питання до інженерів амд, що вони там курили.
Перед тим як обзивати людей брехунами, подивився б краще що у них пам'ять працює на частоті менше 100 МГц.
спойлер
Зображення
Ну тобто у ТРА також проблемна система?
В мене ця карта була більше року, 40-45 Вт при відтворенні рандомного стріма (зазвичай в 1080р, бо в 2к стрімлять одиниці) - це те що я бачив у себе.
Kirakishou
Member

Повідомлення

l-m
Якщо ці люди андервольтнули відеокарти чи якось налаштували частоти пам’яті, то це окремий випадок. Більшість покупців цього робити не будуть і вони не зобов’язані це робити. Навіть у тестуванні від TechPowerUp вона в відеоплеєрі VLC споживає 41 Вт. У мене в VLC вона також споживає не 60 Вт, а 45 Вт. Але в інших плеєрах і на ютубі споживання під 60 Вт. Назвете мене брехуном, а мої скріншоти фотошопом? Чи назвете TechPowerUp брехунами?

Відправлено через 8 хвилин 8 секунд:
В будь-якому випадку це вина саме інженерів чи програмістів від амд, що відеокарта RX 7800 XT при декодуванні відео розганяє частоти пам’яті майже на максимум.
Ось ще скрін з адреналіна, тут взагалі показує 68 Вт.
спойлер
Зображення
Lorichic
Member

Повідомлення

Kirakishou: 02.12.2024 22:03Моя відеокарта від сапфір частоти пам'яті не скидає
Ты разобрался почему твоя 7800xt не пишет HEVC 10bit?
Видяха поддерживает
спойлер
48.png
https://github.com/GPUOpen-LibrariesAnd ... %20Support
Ты ещё со старой проблемой не разобрался, а уже новую нашёл, память теперь не та
Відповісти