В арморед кор не грав, але ж то інший зовсім жанр.kairo: ↑ 10.07.2024 11:11Якщо ці ігри вам абсолютно однакові, то ми маємо Секіро та серію Арморед Кор, яка кардинально відрізняється від соулсів.
Секіро - так, єдиний їх реальний експерімент. І той, судячи з усього вирішили вважати хибним.
Навіть малесенькі відхилення від базової формули, наприклад, інший підхід до хілок в Бладборні - і ті розвернули назад, в Елден рінг естуси перейшли один в один.
Про оцінки ще якось з натяжкою можу погодитись, але не про продажі.kairo: ↑ 10.07.2024 11:11Головний показник того, наскільки хороший продукт робить студія - продажі та оцінки гравців.
Продажі не менше, а більше за якість продукту залежать від кількості бабла вбуханого в маркетинг.
Ми постійно бачимо як відверто посередні ігри від великих видавництв продаються десятками мільйонів.
І тут абсолютно некоректно порівнювати продукти різних вагових категорій.
Маркетинговий бюджет Елден Рінгу не знаю, але судячи з того, як про гру волали з кожного утюга, чомусь підозрюю що він більший за виробничі бюджети всіх Готік, Різенів та Елексів разом взятих, які розробляли мізерні команди з мізерним бюджетом і не мали суттєвої реклами.
Ну і оцінки - вишенька на торті.
Так вже якось так сталось, що навколо ігор Фромів є величезна фанбаза, і деяка частина її дуже далека від критичності.
Ця частина примудряється не помічати не те що колоду в очах, а цілу величезну купу недоліків у любімки. Хрінову оптимізацію (SotE примудряється лагати на 4090 карл!), хрінові геймдизайнерські рішення (відсутність журналу в грі з відкритим світом, зламані і нелогічні квести, нарощення складності методом тупого нарощення хп та резистів ворогів і т.д. і т.п.).
Звідси всі оці 95/100 оцінки в першу секунду виходу Shadow of the Erdtree, яке взагалі-то проходити мінімум 30-40 годин, тобто оцінки від людей які апріорі гру не пройшли.
Гру, у якої купа проблем в реальності і яка аж ніяк на ідеальний у всіх сенсах продукт не тягне.
Чи робить це гру поганою - ні. Плюси все таки переважають.
Але гравцю, не знайомому раніше з іграми Фромів я б точно не рекомендував безумовно купувати гру, орієнтуючись на оцінки фанатів, які ніяк не відображають її якість.
Лише пограти самому з можливістю рефанду.