Ну, я восени купив 2 HDD 3.5" по 6TB для NAS.1234waltz: ↑ 07.07.2023 16:51 Ось чому в консьюмерському сегменті ще купують HDD - це для мене загадка.
Останні статті і огляди
Новини
Твердотілі накопичувачі продовжать дешевшати у поточному кварталі
-
fuelen
Member
-
Alex+
Member
Беремо два м2 ссд на 1тб, один на qlc інший tlc.yupi: ↑ 08.07.2023 13:02я спрашиваю чем они хуже на практике в домашних условиях?
Ось графік запису qlc:
- спойлер
Інший приклад, на непоганій TLC пам'яті:
- спойлер
Тому під файлопомийку в домашній комп, де планується заповнення диску на повну, qlc зовсім не кращий варіант. А в усілякі NAS'и і подавано.
Але є виключення. Наприклад якщо ссд потрібен лише для зберігання даних та їх читання, і не планується активний перезапис, то можна використовувати і qlc. Також є варіанти, де встановлений потужний контролер та якісна qlc пам'ять, як то intel 670p - він теж непогано себе веде - швидкість після заповнення падає не до 30мб, а до показників непоганого сата накопичувача - 300мб\с, для qlc моделей це феноменальна швидкість прямого запису. Тож все індивідуально
-
WhiskeyInTheJar
Member
Меньшим TBW и все. И то это такой себе показатель в реальных условиях. Если разница в цене не критична, то лучше взять TLC конечно, а так можно и QLC взять и не заморачиваться.yupi: ↑ 08.07.2023 13:02 Sunrise007
ну вижу, что qlc дешевле, это как раз лучше для дома.
я спрашиваю чем они хуже на практике в домашних условиях?
-
Lukash
Member
Перейшов на NVME, бо люблю маленькі корпуси, а 2.5" це додаткова деталь за межами материнки та два зайвих кабеля.
-
ZSX
Member
https://www.itbox.ua/ua/product/Nakopic ... S-p861645/Alex+: ↑ 08.07.2023 00:17Багато знаєте 4тб ссд в 2.5 форматі і щоб без qlc, та з адекватним контролером?Filya12: ↑ 08.07.2023 00:10нікуди 2.5 не уходить,
А тепер порівняйте їх вартість з нвме відповідного рівня
Щойно придбав на заміну HDD, пишуть що тут TLC. 240 ГБ залетіли десь хвилин за 10. Як на мене - чудовий диск для зберігання всілякого непотрібу чи торентів.
-
Alex+
Member
ZSX
Так, це гарний варіант. ТЛС і драм буфер повинен бути. Якщо є можливість та бажання, прогоніть flash id
Так, це гарний варіант. ТЛС і драм буфер повинен бути. Якщо є можливість та бажання, прогоніть flash id
-
arhhangell
Junior
По цій причині я собі і взяв SSD 2Тб на MLC памяті, правда SATA (швидкість лінійна під 500мб/с по всій поверхні).Alex+: ↑ 08.07.2023 13:33Беремо два м2 ссд на 1тб, один на qlc інший tlc.yupi: ↑ 08.07.2023 13:02я спрашиваю чем они хуже на практике в домашних условиях?
Ось графік запису qlc:Як бачите, під швидкий slc буфер відведена частина об'єму. А саме - четверта частина вільного простору. На порожньому диску це виглядає непогано, але з заповненням диску цей буфер буде зменшуватись. Коли диск буде заповнений більше ніж на половину, може таке трапитись, що якась умовна кіношка гарної якості просто не запишеться на нього з нормальною швидкістю, і буде собі тошнити на швидкості 30МБ\с.
- спойлер
Інший приклад, на непоганій TLC пам'яті:Як видно на цьому прикладі, після заповнення невеликого slc кешу, швидкість не падає то тих показників шо у попереднього, мало того, воно і близько не нагадує його поведінку, навіть коли накопичувач повний на 100% (графіки ілюстративні)
- спойлер
Тому під файлопомийку в домашній комп, де планується заповнення диску на повну, qlc зовсім не кращий варіант. А в усілякі NAS'и і подавано.
Але є виключення. Наприклад якщо ссд потрібен лише для зберігання даних та їх читання, і не планується активний перезапис, то можна використовувати і qlc. Також є варіанти, де встановлений потужний контролер та якісна qlc пам'ять, як то intel 670p - він теж непогано себе веде - швидкість після заповнення падає не до 30мб, а до показників непоганого сата накопичувача - 300мб\с, для qlc моделей це феноменальна швидкість прямого запису. Тож все індивідуально
Відправлено через 3 хвилини 20 секунд:
МАлим терміном гарантії у всіх виробників (може це на щось натякте) і дуже малим ресурсом (навіть фірмові наврядчи проживуть більше 1-2 років при середньому навантаженні).yupi: ↑ 08.07.2023 13:02 Sunrise007
ну вижу, что qlc дешевле, это как раз лучше для дома.
я спрашиваю чем они хуже на практике в домашних условиях?
-
Alex+
Member
На приклад інтел 670р на 2тб має 5 років гарантії та 740 TBW.arhhangell: ↑ 08.07.2023 22:36(навіть фірмові наврядчи проживуть більше 1-2 років при середньому навантаженні
Якщо торенти добами не качати, жити буде довго. Все ж як на мене, основна проблема qlc це не строк служби, а швидкість.
MLC це вже велика рідкість на сьогодні, і коштує воно не адекватно (якщо розмова за нове, а не списане з якихось серверів). Проте сучасна якісна TLC в сата режимі з легкістю може писати на повній швидкості без провалів.arhhangell: ↑ 08.07.2023 22:36По цій причині я собі і взяв SSD 2Тб на MLC памяті, правда SATA
-
ZSX
Member
З того, що важливоAlex+: ↑ 08.07.2023 22:24 ZSX
Model : TS4TSSD230S
Size : 3907018 MB [4096.8 GB]
Controller : SM2259AB
DRAM Size,MB : 2*512
DRAM Vendor : Samsung
Sandisk 112L BiCS5 TLC 16k 1024Gb/CE 1024Gb/die 2Plane/die
-
Alex+
Member
ZSX
Чудово, дякую!![beer :beer:](./images/smilies/beer.gif)
Чудово, дякую!
![beer :beer:](./images/smilies/beer.gif)
-
ZSX
Member
Будь ласка ![beer :beer:](./images/smilies/beer.gif)
![beer :beer:](./images/smilies/beer.gif)
-
Morra
Member
Питання для чого mSATA роз'єм у Вас. Хто Вам сказав, що Ви на mSATA систему встановите. На Вашу мать більш 20 ки ГБ не треба, т.я. вона більше 16 ГБ не використовує.movi: ↑ 07.07.2023 16:49А mSATA?!! Це ж срань господня яка переплата((( Попало ж мене обрати колись мамку з таким форм-фактором, так жаба і не дозволила поставити в те гніздо твердотіла, обрав 2.5.Alex+: ↑ 07.07.2023 16:25Якщо начинка дешевшає, то звідкіля різниця?![]()
-
movi
Member
Ну, справедливості заради - я ту мамку не зовсім то і обирав. Попередньо була MSI Z77A-G45, яка мене влаштовувала набагато більше, ніж профільна. Але віддала богу душу через пів-року і в силу різних причин прийшлося обирати на заміну з того що було у наявності.Morra: ↑ 09.07.2023 01:28Питання для чого mSATA роз'єм у Вас. Хто Вам сказав, що Ви на mSATA систему встановите.
Добре що Ви нагадали про те, що той вишкребень дійсно предназначений під файл довантаження))
Відправлено через 53 хвилини 5 секунд:
П.С. Здається то взагалі про Intel Smart Response, а не про ФД.
-
zmax
Member
нічого не переплутали?arhhangell: ↑ 08.07.2023 22:36По цій причині я собі і взяв SSD 2Тб на MLC памяті, правда SATA (швидкість лінійна під 500мб/с по всій поверхні).
В цілому TLC себе гарно зарекомендували і їх можно брати, ганятися за MLC не бачу ніякого сенсу.