Не вірю! Ви ще скажіть, що в Україні зарплатв конвертах платить, крадений софт викоритсовують і з за кордону контрабас гонять....Mad Dog: ↑ 05.06.2023 15:12У своїй хмаринці намахаєш.master: ↑ 05.06.2023 14:20 А ще в хмарі на ліцензіях не намахаєш... точно, для "вкраїнчіків" не підходить.![]()
Відправлено через 11 хвилин 2 секунди:
О! Тут згадаємо мій, як ви зневажливо зазначили, "опус" і какашки мамонта в ньому.Scoffer: ↑ 05.06.2023 15:10 master
Та ні, я якраз не в колгоспі. Принаймні мій напрямок, а саме СКБД. Я не один раз тягав туди-сюди сіквела, трейсив в робочому навантажені і у мене ще жодного разу не виходило щоб було дорожче хоча б вдвічі. В особливо запущених випадках на паасі може бути і в усі 10. Тому що якщо хоче прога такі запити формувати щоб вигрібати терабайти то в онпремі іопси це копійки, а в клауді гроші. І ніхто цю прогу переписувати не буде тому що за неї вже заплачено, бізнес не розуміє чому це він має інвестувати додатково і як йому це окупиться.
Не кажучи вже про те що є у мене цього паасу пару десятків імплементацій, і вони мені своїми падіннями більше всього мозок виносять. Раз на місяць один, а то і пару сервісів впаде, до тебе приходять з квадратними очимами і питанням "чому", а ти нічого не можеш відповісти, оскільки в логах написано щось про співчуття, а не про причини. Оце мій головний біль, і головна причина, через котру я хмари зневажаю.
Так, завжди буде legacy навантаження, яке дешевше лишити onprem. Для таких складних випадків вигадали hybrid cloud. Це те, про що я говорив: дай дурню скляний прутень дилетанту команду в хмару мігрувати...
Я розумію, що таке міграція sql-подібной бази даних в хмару і тут згоден, що без рефакторінга ПЗ мігрувати його складно, а іноді неможливо. Тож керівництво пручається додаткових витрат (якого біса? Ми вже на софт грошей дали), та й dba в шоколаді - сидять, отих монстрів підтримують, собі ціну набивають та ще й на сапорті руки гріють
![gigi :gigi:](./images/smilies/gigi.gif)
Але, якщо бізнес відповідальний і прагне ефективності (не за рахунок схематозів, а насправді), то варто порахувати 3- або 5-річне ТСО і тоді несподівано може виявитися, що викинути весь той хлам разом з dba буде дешевше, ніж витрачати гроші на підтримку і втрачати на постійних збоях.
Ps нічого особистого, просто бізнес
![beer :beer:](./images/smilies/beer.gif)
Відправлено через 4 хвилини 1 секунду:
Бачу сліди сарказму. То це добре, чи погано? Коли рік тому війська стояли під Києвом, то всі ломанулися в хмару і я з хлопцями реально 24/7 працював з цим. Але, коли стало зрозуміло, що русні ***да, половина сказали "ми подумаємо" і залишилися онпрем.Denvys5: ↑ 05.06.2023 15:18Во, оце в нас така тема, тільки ми кастомериmaster: ↑ 05.06.2023 14:43Як раз в напрямку azure cloud. І не одну конфігурацію рахував on premise vs cloud.
Біда в тому, що при переїзді в хмару 90% одмінів роблять lift&shift.![]()
Вже півтора роки як проходимо міграцію, всі дуже задоволені роботою першої тестової інфраструктури, тепер ще рочки 2-3 будемо мігрувати всі технології з онпрему - з MS вже підписали велику угоду на цей клауд![]()
Другий раз згададли, коли почалася срака з відключенням, нормальні ДЦ мали ДГУ та запас дизеля, а решта... ну то їх проблеми.
Відправлено через 3 хвилини 5 секунд:
Дивний ви, якщо користувача треба забезпечити поштовим сервісом, то байдуже як: зробити скриньку на mail.ru, купити сервак на радіориннку і на Лінуксі наваяти щось, чи взяти той сервак в хмарі і теж щось там піднімати. Все залежить від вимог і бюджету...Alligator: ↑ 05.06.2023 15:08Використовувати Google workspace називаючи це "роботою з серверами" це тех саме, що бути програмістом працюючи з htmlmaster: ↑ 05.06.2023 14:53Працював в такому колгоспі, але, слава Іссу, таку роботу виконувала сервсіна організація.... тільки замість поштового сервера був Google workspace![]()