Nvidia припиняє випуск GeForce RTX 3060 Ti, щоб звільнити місце для GeForce RTX 4060 Ti

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Ghody
Member

Повідомлення

Melofon: 14.05.2023 19:45 Стоило, я без карты на нём сидел спокойно год, и если что это не обрубок т.к. там полноценный кристалл, это твой 5900х можно обрубком называть, и я не бегаю а сижу на попе ровно, и дальше просижу не ёрзая пока не выйдут официальные тесты.
это именно обрубок - обрезанный кэш, без pci-e4, без pci-e x16, без хотя бы нормальных обзоров.
а то, что ты бегаешь по всем форумам с визгами "а потянет ли этот pci-e на этой видюхе - это не "сидел спокойно".
и да. по итогу мне полноценные 12 ядер не нужны. 8 бы хватило с большим кэшем (х3д) или интеловские 8+4, а то и 6+8
Melofon
Member

Повідомлення

Ghody

Он таким задуман изначально если ты не понял, там 24 линии pci-e 3,0 - 16 на проц, 4 на верхний м2 и 4 на чипсет. Без каких таких нормальных обзоров? тебя что в гугле забанили? их полным полно.
Я не бегаю по форумам, я тут каждый день сижу и спокойно обсуждаю что хочу и конкретно эту тему, если будет падение производительности в тестах то я просто возьму другую видеокарту где будет х16, например 3080 или 4070, а ради видеокарты с порезанными линиями я менять проц пока считаю нецелесообразным когда мне везде его хватает с головой.
manbearboar
Member

Повідомлення

Ghody: 14.05.2023 21:48 это именно обрубок - обрезанный кэш, без pci-e4, без pci-e x16
Вы застряли во временах 2400G/3400G.
У апу сейчас столько же линий как у цпу.
Papik
Junior

Повідомлення

Gelonyrum: 14.05.2023 16:16 4070 вже по 26 з копійками продають, надіюсь люди не здадуться і так і продовжать ігнорувати ці оверпрайснуті продукти.
А яка альтернатива, якщо корпус ПК невеликий ?
Наприклад, 3-х вентиляторна 4070 Gigabyte Windforce довжиною 261 мм, та товщиною 50 мм. А є ще 2-х вентиляторні версії від інших компаній, де 225 x 40 мм.
Яка альтернатива такій потужності з такими габаритами ? Я вже не кажу про TDP.
Є люди, в яких SFF корпуси, а також ці люди не хочуть щоб в квартиру валило тепло 300-450 ватт від однієї відяхи.
Востаннє редагувалось 15.05.2023 02:13 користувачем Papik, всього редагувалось 2 разів.
l-m
Member

Повідомлення

Ghody: 14.05.2023 19:01 недавно обновился до 4090 и проц 5900х никак не может нагрузить видюху даже в даунвольте.
а от був би 5960x, завантажило б на повну, Месія гарантує :gigi:
Gelonyrum
Member

Повідомлення

Papik: 15.05.2023 02:08
Gelonyrum: 14.05.2023 16:16 4070 вже по 26 з копійками продають, надіюсь люди не здадуться і так і продовжать ігнорувати ці оверпрайснуті продукти.
Наприклад, 3-х вентиляторна 4070 Gigabyte Windforce довжиною 261 мм, та товщиною 50 мм. А є ще 2-х вентиляторні версії від інших компаній, де 225 x 40 мм.
Є люди, в яких SFF корпуси, а також ці люди не хочуть щоб в квартиру валило тепло 300-450 ватт від однієї відяхи.
А які єдинороги на вигляд? От то ж бо, не існує таких відеокарт як ви описали, а по-факту можна взяти будь-яку, яка вам подобається, та андервольтнути, сам сиджу на 2070 вжатій в 110 ват (видали на роботі, а БУ кулера в ній дуже сильно вібрують, що аж стіл ходуном ходить, по-суті андервольтом підганяв під комфортні для мене оберти кулерів щоб не перегрівалась і не вібрувала)
Hum
Member

Повідомлення

l-m
Цікаво, а як відбувається звернення до оперативної пам'яті? По Wi-Fi? Чи може по PCI-E?... Та ні, дурниця якась, точно Wi-Fi, от його стандарт важливий, а PCI-E то просто, щоб було куди карту вставити
Это уже лишь бы придраться. Что пси-е 3.0, что пси-е 4.0 обеспечит необходимую пропускную способность и все упрется в разницу скоростей между внутренней памятью видеокарты и оперативной.
Иначе бы вместо гддр6(х) распаивали ддр5 и не парились. Дёшево и сердито :laugh:
Papik
Junior

Повідомлення

Gelonyrum: 15.05.2023 02:22

А які єдинороги на вигляд? От то ж бо, не існує таких відеокарт як ви описали, а по-факту можна взяти будь-яку, яка вам подобається, та андервольтнути, сам сиджу на 2070 вжатій в 110 ват (видали на роботі, а БУ кулера в ній дуже сильно вібрують, що аж стіл ходуном ходить, по-суті андервольтом підганяв під комфортні для мене оберти кулерів щоб не перегрівалась і не вібрувала)
Що не існує ? Я ж пишу 4070 Gigabyte Windforce 261 x 50. Zotac GAMING GeForce RTX 4070 Twin Edge 225 x 40 .
Повторю, є SFF корпуси(Small Form Factor), куди не влазять відеокарти довжиною більше 300 мм.
Що андервольтнути, якщо воно навіть в корпус не влазить ? Не у всіх є окрема кімната для Full Tower корпусу.
Тому, якщо немає альтернатив по габаритам та TDP, чому не купувати 4070 ? Питання риторичне.
Donate
Member

Повідомлення

Papik: 15.05.2023 02:08 А яка альтернатива, якщо корпус ПК невеликий ?
Буду писати вам за кукурузу від лізи та хуанга постійно. Вам же ніхто в обзорах не показує який у карти або у процессора взагалі лінійний приріст.
Ось як приклад 4080FE в superposition
Зображення
А це 4070Ti в 3d mark в якомусь із тестів
Зображення
Даже якщо забути що різні бенчмарки дуже цікаво виглядають якщо підрахувати поінти на ват.

4070ti STOCK - 14026 - 257W - 54.57 PTS/W
4070ti 900@2580 - 13173 - 163W - 80.81 PTS/W
superposition:
4080FE 309W - 17183. 55PTS/W
4080FE 185W - 14642. 79PTS/W
2070S 211W - 6370. 30 PTS/W
2070S 91W - 4974. 54 PTS/W

Як бачимо приріст в копійки, все для того щоб виправдати назву Gaming Pro OC і ще поставили вам гарний 12 пін розьєм, зробити таке охолодження щоб без підставки вже ніяк взагалі, да вам просто розігнали чіп да й все. Що раніше що зараз. :shuffle: І це все замкнуте коло.
Востаннє редагувалось 15.05.2023 02:50 користувачем Donate, всього редагувалось 1 раз.
Papik
Junior

Повідомлення

Donate
Я в курсі про андервольт. Були ідеї купити 4090 та андервольтнути її до 230W.
Але там нюанси що в них в майже всіх пищать дроселі(найменше скарг на PNY та Gigabyte) та в корпус не влазить. А купувати великого корпуса в кімнату це не добре.
maksim2020
Member

Повідомлення

Papik: 15.05.2023 02:50 Але там нюанси що в них в майже всіх пищать дроселі(найменше скарг на PNY та Gigabyte) та в корпус не влазить. А купувати великого корпуса в кімнату це не добре.
В моїй не-андервольтнутій MSI 4090 Suprim X нічого не пищить.
Papik
Junior

Повідомлення

maksim2020

Я суджу з таких відео та опитувань на Реддіті.
Earanak
Member

Повідомлення

Вау... Кайфово пищит 4090 Suprim X. В среду узнаю, повезло ли мне :gigi:
maksim2020
Member

Повідомлення

Papik: 15.05.2023 03:13 maksim2020

Я суджу з таких відео та опитувань на Реддіті.
В моїй не-андервольтнутій MSI 4090 Suprim X нічого не пищить.
Papik
Junior

Повідомлення

maksim2020
Ми в тебе відяху купуємо чи що ?
Перевірся на психічні розлади, всім пофіг на тебе.
Ти просто підвернувся під руку, через те я відповів. Об`єктом дискусії є 4090 та писк дроселів.
Востаннє редагувалось 15.05.2023 05:07 користувачем Papik, всього редагувалось 1 раз.
Trezvuy
Member

Повідомлення

Нда які ж різні світи одні гинуть на фронті інші сидять як бомжі в окупації бо не йдуть на співпрацю у інших підгорає від того вистачить їм ліній псі чи ні. :facepalm:
Papik
Junior

Повідомлення

Trezvuy
А ти як думав? Ми купуємо дорогі відяшки, платимо з них податки. Ці податки йдуть на армію, армія розвалює хрюкала кацапам.
Чи може треба щоб всі плакали щодня ? Тоді за що вони воюють там якщо не заради нас, щоб ми жили собі далі ?
До речі AGP чи PCI ? :gigi:
Trezvuy
Member

Повідомлення

Papik: 15.05.2023 05:10 Trezvuy
А ти як думав? Ми купуємо дорогі відяшки, платимо з них податки. Ці податки йдуть на армію, армія розвалює хрюкала кацапам.
Чи може треба щоб всі плакали щодня ? Тоді за що вони воюють там якщо не заради нас, щоб ми жили собі далі ?
Ну я тобі так скажу коли не дай бог звісно с твоїм містом станется таке яке з Маріуполем чи Попасною. Здається мені сам собі скажеш краще купив би мавік.
Papik
Junior

Повідомлення

Trezvuy: 15.05.2023 05:14
Papik: 15.05.2023 05:10 Trezvuy
Ну я тобі так скажу коли не дай бог звісно с твоїм містом станется таке яке з Маріуполем чи Попасною. Здається мені сам собі скажеш краще купив би мавік.
Я задонатив сумарно 20к грн на армію, може для когось це мало, але для мене це гроші.
Само собою я плачу податки кожного дня, навіть те саме ПДВ, про яке всі забувають. От купив я за півтора року речей, продуктів та послуг на 200к, в бюджет полетіло 40к грн від мене.

Такі справи, нам всім навпаки треба менше переживати, бо всі воювати не будуть.
Nikoliasik_Zeus
Member

Повідомлення

спойлер
Зображення
Iгрова, дешева, завжди в наявностi :rolleyes:
Відповісти