Де ви побачили щоб я написав про "500-гр за кулер"? Я вище привів вище конкретні три потужні повітряні моделі, які коштують від 3к гривень. Більш того мені не треба ходити на течповер бо вмене є і водянка кастомна на 2x360 навіть не у корпусі, і ноктуа д15 і навіть старикан архон І пишу про те що мацав особисто .. і мій досвід каже що для 7950x3D який не гнати а використовувати з коробки - вистачає і повітряного топового кулера...Paradox1306: ↑ 04.05.2023 17:54 а реальність каже
що під 2 камінця нада брати як мінімум аіо, та і давайте будемо чесними, під топ не беруть кулера за 500 гр, там мінімум супербашні ноктуа і її раптово для 13900к вистачає, хоча який сенс якщо там майже прайс 360 аіо - не знаю.
Ви самі зрозуміли що написали у цьому ствердженні, я ні? Я теплотехнік за освітою і як тепловий потік розповсюджується, як проходяить процеси тепловиділення та теплопередачі я можу не те що на помацки руки відчути, а навіть розрахувати у кількісних показниках, тому про що ви пишете - напевне ви не розумієте достоменно, а я особисто навіть фізику процессу розумію як де коли і чому так саме виходить .Paradox1306: ↑ 04.05.2023 17:54 ви просто не розумієте що вт взагалі ніразу не рівно температура, звідси і такі "ідеї", хто вам так пояснив ще те питання
Які фантазії? У мене наприклад доволі величезний фултаувер корсар 700Д мені його за очі вже років 7-8......але щоб використати 13900К мені потрібно викинути по суті потрібний виносний 5.25 пристрій для швидкого використання ззвоні sata ХДД та ССД і влупити наверх чи спреду ндоеоводянку......бо 280 ки вже замало.... тому або купляти новий за 5+ або виносна кастомна водяна система за зовсім інші кошти.Paradox1306: ↑ 04.05.2023 17:54 про корпус це якісь знову фантазії? і там і там будуть братись не копієчні корпуси, так що прайс знову ж таки буде однаковий
І все це НЕ НАДІЙНО
Лінпаками хай інші палять процесори - це невдало вбитий час Реальне навантаження поставити рендерити відео на х265 чи х264 - це в мене займає не менше 10 годин на добу - але я як нормлаьна людина не можу сидіти і тупо втикати ці 10 годин за робочою станцією, а лишати під водянкою такі задачі я вже давно не наважуюся, бо був сумний досвід коли тупо відмовила помпа і вирубався ПК замість того щоб молотити роботу. Тут питання не в копієчній різніці у вартості (хоча кому як), а в банальній надійностіParadox1306: ↑ 04.05.2023 17:54 єдине що дійсно має відношення до реальності це х2 в повному навантаженні(дуже сумніваюсь що ви плануєте на процесорі 24/7 лінпак гнати, а в іграх там різниця досить невелика), але давайте краще порахуємо скільки ж нада процесор гнати в повному навантаженні що би окупити ці 7к різниці(навіть з ціною за електроенергію підсудимо амд)
- спойлер
- 7000/1.68(така ціна за квт зараз) і отримуємо 4,166.6666 квт на різницю в процах
ділимо на різницю в максимальному навантаженні (знову ж таки округлимо в сторону амд) 4,166.6666/0.15 і отримуємо 27,777.7777 годин. стільки нада тримати 2 проца в повному навнтаженні без зупинки що би це був окуп. це 1,157 день або 3 роки і 62 дні.
проц стільки не прослужить ні той ні той