Apple M2 — новый процессор для «яблочных» компьютеров

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Paradox1306
Member

Повідомлення

Paimon
то проц 17 року фактично, 65вт його вже мало спасає від того що він старий
sdbndfgn
Member

Повідомлення

Радий шо не забувають про Macbook Air.

Користуюсь MBA M1/16/256 майже з момента появлення у нас. Перейшов з MBP 2015 i7/16/256. Приріст у швидкості - грандіозний. Порівнюючи з MBP 2020 i7/16/256 - інтелівський дуже шумний, трошки повільніший, мало (відносно) тримає заряд.
Ейр дуже зручний ноут, для розробницької роботи висточить ще на кілька років. Легкий, тихий, гарний екран, батарея на весь день. Зручно підʼєднувати до монітору з PowerDelivery єдиним кабелем монітор та зарядний пристрій. Майже весь софт працює, є трохи проблем з Docker, але потихеньку вирішуються. Граю в ігри на ньому ж у Disco Elysium, Darkest Dungeon, Don't Starve, Graveyard Keeper. Мені норм.

Для важких ігор є ПК, плойка.
IvanCh
Member

Повідомлення

sdbndfgn: 08.06.2022 14:54 для розробницької роботи висточить ще на кілька років.
розробницька робота буває різна. декому годинами треба компілювати.

так що не розписуйтесь за всіх розробників.
Alligator
Member

Повідомлення

IvanCh: 08.06.2022 15:49
sdbndfgn: 08.06.2022 14:54 для розробницької роботи висточить ще на кілька років.
розробницька робота буває різна. декому годинами треба компілювати.

так що не розписуйтесь за всіх розробників.
Годинами? Тут або поміняти його мотлох на нормальний девайс, або компілювати на віддаленому сервері через RDP.
В обох випадках, МакБука вистачить :shuffle:
sdbndfgn
Member

Повідомлення

IvanCh, погоджуся з Alligator, що на локальній машині не завжди треба робити усю роботу. але якщо треба - MBA не підходить, згоден
Slon_76Kg
Member

Повідомлення

feniks_tm: 07.06.2022 14:25 Так само рахую, не розумію сенсу в віндових ноутах на всяких i7-i9/r7, де вони в будь-якому випадку будуть або тротлити, або шуміти. А для серйозної роботи і ігр, що те, що те якесь непорозуміння, мучити себе дрібними дисплеями й іншими супутніми факторами... як не розумів, так і не можу зрозуміти.
Шановний, Зрозумієте, як будете тікати від обстрілів з Харькова, чи Павлограду, або як ракета Не Дай Боже!! влучить поряд з Вашим будинком. І слава Богу, якщо Усі Ваші важливі дані будуть на Ноуті на усяких там i7-i9/r7, і навіть в новому для Вас місці проживання, ви спроможні будете запустити Віртуалку. В дорозі закінчити проект або настроїти Зчеплення Вантажівкі на специфічному програмному забезпеченні 2007року в яке Мак ну ніяк не може. Ось наприклад для чого мені потужний Windows ноутбук, який коштує в дра рази дорожче за Мака, але на 100% виконуює і спроможний Складнощі мої вирішувати, може без розетки до 5 годин прожити, модель не скажу, щоб Ви від заздрісті не тріснули. До речі саме ноутбук дозволяється по розмірам приховати під панелі в автівці, наприклад виїжджаючи з окупованих територій ;) А от дуже багато людей, не розуміючих Нашо платити в двічі більше - лишилися без компутерів взагалі... Нажаль і мені їх дуже шкода :-/

Профільного ПК наразі продаю, війна багато чого змусила переосмислити та пережити.
Alligator
Member

Повідомлення

Slon_76Kg: 09.06.2022 08:29
feniks_tm: 07.06.2022 14:25 Так само рахую, не розумію сенсу в віндових ноутах на всяких i7-i9/r7, де вони в будь-якому випадку будуть або тротлити, або шуміти. А для серйозної роботи і ігр, що те, що те якесь непорозуміння, мучити себе дрібними дисплеями й іншими супутніми факторами... як не розумів, так і не можу зрозуміти.
Шановний, Зрозумієте, як будете тікати від обстрілів з Харькова, чи Павлограду, або як ракета Не Дай Боже!! влучить поряд з Вашим будинком. І слава Богу, якщо Усі Ваші важливі дані будуть на Ноуті на усяких там i7-i9/r7, і навіть в новому для Вас місці проживання, ви спроможні будете запустити Віртуалку. В дорозі закінчити проект або настроїти Зчеплення Вантажівкі на специфічному програмному забезпеченні 2007року в яке Мак ну ніяк не може. Ось наприклад для чого мені потужний Windows ноутбук, який коштує в дра рази дорожче за Мака, але на 100% виконуює і спроможний Складнощі мої вирішувати, може без розетки до 5 годин прожити, модель не скажу, щоб Ви від заздрісті не тріснули. До речі саме ноутбук дозволяється по розмірам приховати під панелі в автівці, наприклад виїжджаючи з окупованих територій ;) А от дуже багато людей, не розуміючих Нашо платити в двічі більше - лишилися без компутерів взагалі... Нажаль і мені їх дуже шкода :-/

Профільного ПК наразі продаю, війна багато чого змусила переосмислити та пережити.
Важливу інформацію треба зберігати у двох незалежних місцях. Та вже не важливо буде твоя документація чи проєкт на ноуті чи ПК коли є копія на власному сервері в Амстердамі чи в гугл хмарі з двофакторною аутентифікацією.
P.S. для того щоб забрати диск з серверу з бекапами необхідно натиснути на "пімпочку" та потягти на себе - це займає 3 секунди.
спойлер
Зображення
Slon_76Kg
Member

Повідомлення

Alligator: 09.06.2022 08:50 Важливу інформацію треба зберігати у двох незалежних місцях. Та вже не важливо буде твоя документація чи проєкт на ноуті чи ПК коли є копія на власному сервері в Амстердамі чи в гугл хмарі з двофакторною аутентифікацією.
P.S. для того щоб забрати диск з серверу з бекапами необхідно натиснути на "пімпочку" та потягти на себе - це займає 3 секунди.
спойлер
Зображення
Хотів би я подивитися, як ви потягните цю "пімпочку" з Амстердаму, коли у Вас комерційне вантажне авто стане десь вночі на трассі Яготин - Київ, де взагалі інтернет не лове, а відносно сучасну вантажівку можно реанімувати швідко за допомогою сервісного програмного забезпечення оффлайн за 15 хвилин;) Звичайно, якщо Вантажівка Ваша власна, а якщо Ви наємній шофер - то це турботи фірми власника і нашо воно взагалі треба?.. :rip: До війни теж багато чого не розумів, але як повертаєшся до Дружини та Дітей живий з рейсу після артобстрілу в Харкові на завантаженні- це Досить Швидко Прочищає мізки та вчить Багато на Що дивитися інакше :) Нікому з Вас не бажаю такого на власному досвіді пережити :up:
IvanCh
Member

Повідомлення

Alligator
дякую, з методиками прискорення компіляції я знайомий. Але і там є певні підводні нюанси і свої мінуса.
І далеко не завжди є змога мати розподілений білд. Особливо якщо білд сервер подалі і за впн.
І бувають випадки коли білд треба робити "чистий" на одній машині в контрольованих умовах і оточенні, без кешувань і розподілених білдів.

Просто усвідомте що програмування буває вкрай різне. і далеко не завжди треба мак, і далеко не завжди треба ноут.

Ноут це завжди набір копромісів.
І загалом якщо програмувати веб, яву, чи щось побідне то насправді це можна робити на любій платформі.

Якщо ж займатися нативом чи ембедедом то такої розкоші нема.

п.с на одму проекті де я був ми робили кросплатформенний DAW і видавали 2 дівайса він+ щось з епл.

так головний архітект носив imac(та що урна) з собою у рюкзаку :gigi: :gigi: .
і був насправді правий, бо мак про йому не вистачало.
deepforest
Member

Повідомлення

питання до усіх, а що яблоко у десктоп макпро також буде застосовувати М1, М2 і відмовиться від xeon+radeon?
Paradox1306
Member

Повідомлення

deepforest
плани такі є, але моща зовсім не та, тому в найближчий час навряд
deepforest
Member

Повідомлення

Paradox1306
так там же ж малюють на картинках епл, що M1,2 такіж самі по потужності як і сучасні десктоп gpu та cpu

чому не можна порівнювати потужність arm та x86?
Paradox1306
Member

Повідомлення

deepforest
зеон то що? - серверний проц, м1/2 ще до десктопних не доросли
та і можна порівнювати, чому ні?
Scoffer
Member

Повідомлення

Paradox1306: 09.06.2022 18:20плани такі є, але моща зовсім не та, тому в найближчий час навряд
Якраз в самий найближчий час. В Q2 2022 були плани, затримуються.
Зіони і радеони на маках вже все, забувайте про них :rotate:
Alligator
Member

Повідомлення

Paradox1306: 09.06.2022 18:41 deepforest
зеон то що? - серверний проц, м1/2 ще до десктопних не доросли
та і можна порівнювати, чому ні?
Там XEON від робочих станцій був, якщо його використовувати зі звичайною пам'ятю та на дескопній матиринці то відносно десктопуттвм буде відмінностей 0 цілих 0 десятих.
tablestikus
Member

Повідомлення

Paradox1306: 07.06.2022 14:47 tablestikus
ок, а кому тоді потрібен мак?
Середньостатистичному користувачу, якому треба більше офісу і браузеру нічого і не потрібно.
Paradox1306
Member

Повідомлення

tablestikus
для чого тоді брати мак, якщо в 2 раза дешевше можна взяти немак і робити те ж саме?
tablestikus
Member

Повідомлення

SergFX: 07.06.2022 15:54
tablestikus: 07.06.2022 13:08 SergFX
А де там у руйзена є 18 годин автономності та пасивне охолодження в ноутах? :-/
А если мне ,как и большинству пользователей, достаточно настольное исполнение в 99% времен без необходимости и кафешек и командировок?!
любой современный десктопный проц амд или интел последнего поколения под добротной башней за 30-50 баксов будет тихим и холодным. Особенно если не долбитьтся в прайм как обзорщики, а играть или работать.
и оперативы ddr5 будет не 24гб максимум, а 32 минимум по очень вкусной цене(В Европе). SSD побольше по желанию, а проц с хорошими возможностями апгрейда
в случае AM5 без необходимости бежать за новым маком.
Тоді навіщо вам взагалі ноутбук?

Отправлено спустя 2 минуты 56 секунд:
Alexiy: 07.06.2022 22:10
tablestikus: 07.06.2022 14:22 Paradox1306
як на мене серйозна робота та ноутбук - речі не дуже сумісні імхо, і пофіх який чип в цьому ноуті
Это вы потому не понимаете, что вас русиш швайн не прогнали из вашего дома :mad:
Чому, розумію. Але все рівно щодо "роботи" ви трохи перебільшуєте.

Отправлено спустя 1 минуту 21 секунду:
Alexiy: 07.06.2022 23:20
tablestikus: 07.06.2022 12:53 А коли вони були повільними?
От рождения и до сих пор. Для мобильного чипа норм, даже хорошо (+/- на уровне Ryzen 5900 hs), для десктопного - так себе. Разве что графическое ядро достаточно мощное в М1 Про и особенно в Макс, на уровне десктопных чипов, и даже не самого нижнего уровня.
Та він наче і не конкурує з десктопами.

Отправлено спустя 1 минуту 19 секунд:
deepforest: 08.06.2022 02:28 тобто і macPRO будуть на М1, М2, xeon+radeon вже на них не буде?
Так, вони це з самого початку заявляли - що їх ціль повністю всі продукти перевести на свої проци.

Отправлено спустя 7 минут 1 секунду:
Paradox1306: 10.06.2022 11:47 tablestikus
для чого тоді брати мак, якщо в 2 раза дешевше можна взяти немак і робити те ж саме?
А ви спробуйте взяти те що зараз коштує 600 баксів в магазані і подивитесь яке лайно ви можете за ці грощі взяти. Я ще в 2021 офігівал коли треба було брати щось народу а там 1к баксів не мак и не підходь. Але тут вже різні фломастери. В мене і мак є і сінкпад на вінді і зенбук на лінуксі. Кому що більше подобається хай то і бере. Але імхо лоуенд ноути х86 були лайном що тільки нерви робили - так вони і живуть останні 15 років.
Paradox1306
Member

Повідомлення

tablestikus
асер свіфт 3 на 5500ю з 512гб диском взяв за 17, повідай що з ним не так?
tablestikus
Member

Повідомлення

Paradox1306
Ненадійність і якість. З х86-ноутів імхо я знаю тіки пару лінійок сінкпадів та одну лінійку НР які можно брати і не переживати що в тебе не буде щось робити і не прийдется міняти через пару років.
Відповісти