Ну от є 4090 1080рwaryag: ↑ 29.03.2025 11:38Спеціально вибирав найменш вдалий для ігор процесор нової лінійки райзен, ще й на нонейм каналі?
Останні статті і огляди
Новини
Голова Intel підтвердив реліз процесорів Nova Lake наступного року
-
alexeygalas
Member
-
Timedemo
Member
чего тебе не писать? зачем мне твои видео? у меня есть этот процессор. настроенный на 160вт нормально он выдает 40к. не волнуйся за интел, он в простое намного энергоэффективнее чем амд. я это знаю. и 31к на 90 вт. это слабенько по меркам амд если что.Earanak: ↑ 29.03.2025 14:38Он в стоке не всегда выдает 38к на 160вт, не пиши мне больше про это и бога ради перечитай про что речь была, про энергоэффективность у Интела (на низких частотах) и видео глянь хотя бы с таймкода, там 7950ХTimedemo: ↑ 29.03.2025 14:247950х на 110вт выдаст 38т.![]()
-
Earanak
Member
Timedemo, вопросов нет. 160вт 40к и 110вт 38к 
Обожаю этот форум за функцию игнора

Обожаю этот форум за функцию игнора

-
Timedemo
Member
молодчинка какой, научился форумом пользоваться, а процессоры настраивать ненаучился.Earanak: ↑ 29.03.2025 14:58 Timedemo, ок. Я все понял. Вопросов нет. 160вт 40к и 110вт 38к. Молодец
Обожаю этот форум за функцию игнора![]()
-
daesz
Member
9900x3d буде швидшим в іграх і навіть звичайний 9900х значно швидший в софті за 265к.alexeygalas: ↑ 29.03.2025 09:08 daesz
А якщо брати свіжі ігрові тести двох схожих по потоках зі звичайною к-тю кешу - тут взагалі паритет. Десь АМД швидше, десь інтел швидший
Тому це вже походить на заяви моїх знайомих, які в 2018 купляли Caby Lake. На мої запитання навіщо, є ж Ryzen - я чув у відповідь - Амд пічка. Тезис із початку 2000. Так, Arrow Lake на запуску був сируватий. Але аже давно ситуація інша, і все виправлено.
А тестами з таких ноунейм каналів які навіть залізяччя в кадрі не показують можна здурити хіба що Владіка.
Та й двочіплетний 9900х, навіть 3д варіант - це не те щоб найкращий вибір під ігри.
-
alexeygalas
Member
Результати тестів в студію )) (я допоможу із цим, декілька днів тому вельмишановний Стінгер викладав власні тести https://www.overclockers.ua/ua/cpu/inte ... -7-265k/4/ P.S. будете "приємно" здивовані)daesz: ↑ 29.03.2025 16:24і навіть звичайний 9900х значно швидший в софті за 265к.
Відправлено через 2 хвилини 15 секунд:
З цим згоден, але я порівнював усе крім 3d моделей зі схожою к-тю потоків (Так як 9700Х має 16 тому я не берусь із ним порівнювати і наступний буде 24 поточний відповідно). За 3D VCache я не сперечаюсь, він в іграх дає хороший і стабільний мінімальний показник fpsdaesz: ↑ 29.03.2025 16:24Та й двочіплетний 9900х, навіть 3д варіант - це не те щоб найкращий вибір під ігри.
Відправлено через 1 хвилину 22 секунди:
Ну і за це я визнав, не найкраще відео, просто скинув перше, що знайшлось не в 4К на ютуб з наявністю в порівнянні оцих двох. Але нижче я скинув відео з канала більш поважного. Тому цього майка можете ігноруватиdaesz: ↑ 29.03.2025 16:24А тестами з таких ноунейм каналів які навіть залізяччя в кадрі не показують можна здурити хіба що Владіка.
Висновок такий: не варто поширювати вже явно неактуальні дані про доволі хороші проци, які в софті швидші і надійніші, а в іграх на тому ж рівні або злегка уступають конкуренту в лиці AMD 3D. Бо це походить на тезис "Амд - пічки" із середини 2000
-
daesz
Member
https://www.techpowerup.com/review/inte ... ra-7-265k/alexeygalas: ↑ 29.03.2025 19:23Результати тестів в студію )) (я допоможу із цим, декілька днів тому вельмишановний Стінгер викладав власні тести https://www.overclockers.ua/ua/cpu/inte ... -7-265k/4/ P.S. будете "приємно" здивовані)daesz: ↑ 29.03.2025 16:24і навіть звичайний 9900х значно швидший в софті за 265к.
Єдине де він зміг потягатись - це "машинне навчання" та мультитред в сінебенчі, а у всьому іншому він або на рівних або суттєво гірший. Ще в саєнс і ресерч, але я навіть уявлення немає який тип софту до цього відноситься, тому коментувати не буду, різниця між та 265к хоч і не дуже суттєва, але є на користь останнього.
-
alexeygalas
Member
Ці тести зроблені одразу після запуску на релізних версіях мікрокоду. Думав ви здогадаєтесь
Тому я вам і порадив свіжі тести
Навіть якщо порівняти ранні результати - то і там 9900Х зі своїм SMT не добирає https://www.techpowerup.com/review/amd- ... 00x/9.html
Востаннє редагувалось 29.03.2025 19:47 користувачем alexeygalas, всього редагувалось 1 раз.
-
daesz
Member
Нажаль, якісь інші респектабл видання не робили настільки обширні тести, щоб можна було порівняти у взагалі всьому.alexeygalas: ↑ 29.03.2025 19:41Ці тести зроблені одразу після запуску на релізних версіях мікрокоду. Думав ви здогадаєтесь
Тому я вам і порадив свіжі тести
Пагетбенч має результати тільки в пакеті адобу, а це занадто мала вибірка.
-
alexeygalas
Member
Я його ганяв і на 265К і на 5900X і насправді його результати не сильно відображають реальну картину, бо в тих задачах, які в тому бенчмарку на результат добряче впливає швидкість SSD і RAM. І в мене з 10 пробігів розброс результатів був порядка 10% ))daesz: ↑ 29.03.2025 19:46Пагетбенч має результати тільки в пакеті адобу, а це занадто мала вибірка.
Відправлено через 7 хвилин 53 секунди:
Тому можу сказати, що на сьогодні обидва і сині і червоні годяться для всього. Але для максимально FPS - поки що X3D.
Для грубого багатопточного рендеру на великій потужності краще однотипні ядра (7950X/9950X) але і 285к може згодитись, бо як показали результати е ядра швидші за віртуальні потоки SMT.
Для більшості повсякденних задач великі + малі ядра дуже еффективні в плані розподілу між фоновими і активними задчами (особливо в плані енергожору).
Я на свому 265К моніторив завантаження ядер під час того як дружина обробляла.
Поки йде обробка одного/декількох фото в Camera RAW працюють 2 потоки з P ядер і причому більшу частину часу не просто будь-яких а перших двох, які мають найсильніший буст 5.5 (це дуже вразило).
Коли робота завершена і йде експорт фото з RAW в JPEG підключаються всі наявні ядра і тут вступає ще одна перевага PL1 і PL2, робота завершується і нагрузка зпадає, знов використовуються пару великих і пару малих ядер. В сумі це дає значно нижче енергоспоживання, ніж на однотипних ядрах.
Але для цієї задачі мабуть навіть 8 p ядер не потрібно. Якби була конфігурація 6P12E - така би більше підійшла
-
daesz
Member
alexeygalas
взагалі - жаль, що ТРА не проводять тестування в пакеті адобу, це хоч і невеликий процент він загального обсягу використання ПК, але великий кількості, насабперед, "домашніх" юзерів він був би корисним
взагалі - жаль, що ТРА не проводять тестування в пакеті адобу, це хоч і невеликий процент він загального обсягу використання ПК, але великий кількості, насабперед, "домашніх" юзерів він був би корисним

-
alexeygalas
Member
daesz
Ну, на все потрібне фінансування. Ніхто задарма нічого робити не хоче
Ну, на все потрібне фінансування. Ніхто задарма нічого робити не хоче
-
gast_
Member
Наче шось і розбираєшся, а міряєш продуктивність різних проців/архітектур одним синтетичним(!) тестом. Завязуй з цим.Earanak: ↑ 29.03.2025 12:05У меня вторым компом рендер-нодой 5950Х был (B2 Степпинг), на 160вт он выдавал чуть больше 29к CBR23 баллов при ручной настройке по двум CCD в 4.5+4.4Ггц в 1.175V. На 110вт там уже ниже 23000 баллов выходило. 13900K на 90вт выдает 31к баллов. Об этом и речь была. Вы наверное не поняли в чем суть моего сообщения была ну или видео не посмотрели. Ладно, не важно, благо свет не отключают и не приходиться страдать. По крайней мере пока что зарядные станции пылью покрываются ))Timedemo: ↑ 29.03.2025 11:36так 5950х тоже можно зажать ниже, и там другие цифры будут, 7950х вообще красоту рисует на 110вт.
-
alexeygalas
Member
Розробники синтетичних тестів перевертаються в могилі. А чим міряти? Аршином?gast_: ↑ 30.03.2025 17:55Наче шось і розбираєшся, а міряєш продуктивність різних проців/архітектур одним синтетичним(!) тестом. Завязуй з цим.
-
Earanak
Member
Так я работаю с софтверным рендрингом, архивизом занимаюсь уже больше десяти лет. CineBench еще с 11.5 версии 2010 года неплохо так отражал разницу между процами в том же mentalRay/V-Ray, позже в Corona/Maxwell/Cycles/Arnold/RenderMan/Mantra/Clarisse и тд... Суть этих рендеров что это просто числодробилки которые грузят по полной конвеер проца, ну разве что AVX/AVX2/AVX512 рендеры не юзают, SSE-Only по крайней мере в Короне и Вирее. К тому же они не чувствительные к L3-Кэшу/ПСП ОЗУ, чистая вычислительная мощ, которая и нужна в этой сфере деятельности. Cinbench по сути инструмент замера который как бы просто коррелирует со всем этим списком рендеров разных. К тому же если вы вдруг не знали то в Cinema4D используется движок рендера от CineBench ))gast_: ↑ 30.03.2025 17:55Наче шось і розбираєшся, а міряєш продуктивність різних проців/архітектур одним синтетичним(!) тестом. Завязуй з цим.
Разумеется есть некоторые отличия между CPU-Рендерами, есть прогрессивные, бакет-рендеры, есть которые жестко по Out-Of-Core упарываются, само наполнение тестов может чутка иные результаты давать, но по итогу они идут с минимальными отклонениями, ну скажем максимум в 7% может быть отклонение от Сайнбенча. Хотя тут все равно выборка используется всегда большая так что это крайние случаи. К тому же у нас есть на 3DSky (он же 3DDD), свои бенчмарки конкретно в V-Ray и Короне именно под 3Ds Max сделанные самими пользователями и там сотни результатов регулярно обновляются, и внезапно они тоже сходятся с Сайнбенчем +/- С поправкой конечно на разные материнские платы и частоты процов. Тот же 9950Х может быть на плате с каким нить APE подкрученным и проц будет на 5.3Ггц маслать, а может быть какая то каличная плата наоборот его придушит до 4.9Ггц. Это мы тоже учитываем, разумеется. Да, может Сайнбенч слишком быстро проходится, не успевает VRM прогреть, водянку прогреть как наши тесты 15+ минутные но Сайнбенчем просто удобнее делать такие замеры да и все тут. То что вы называете синтетикой это и есть наша работа, рендрить по 30-40 часов в неделю на проце

Вот для игрунов в игрушки делать такие тесты или делать тесты только в одной игре - это да.
Потому что там может и до 30% разброс доходить между играми, это я понимаю.