OpenAI готує спеціалізованих ШІ-агентів за ціною до $20 тисяч на місяць

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Scoffer
Member

Повідомлення

GreenMile
Ти мені оці басні можеш не розповідати. Мій поточний роботодавець регулярно винаймає консультантів з топ5 планетарних консалтингових контор, і шо вони ще тільки не задвигали, і блокчейни, і ші, і ще якусь фігню. На моїй пам'яті не спрацювало НІЧОГО. Зовсім нічого. Жодна з новомодних технологій не здешевила бізнес-процеси і все зрештою було завернене назад аж до того що документооббіг частково в папери повернули бо не все так радісно шаблонізується і маршрутизується як в рекламних буклетиках.
GreenMile
Member

Повідомлення

Scoffer: 07.03.2025 10:18 GreenMile
Ти мені оці басні можеш не розповідати. Мій поточний роботодавець регулярно винаймає консультантів з топ5 планетарних консалтингових контор, і шо вони ще тільки не задвигали, і блокчейни, і ші, і ще якусь фігню. На моїй пам'яті не спрацювало НІЧОГО. Зовсім нічого. Жодна з новомодних технологій не здешевила бізнес-процеси і все зрештою було завернене назад аж до того що документооббіг частково в папери повернули бо не все так радісно шаблонізується і маршрутизується як в рекламних буклетиках.
Так контакти будуть, чи ви ви знаток тільки на словах?
Scoffer
Member

Повідомлення

GreenMile
У ші спитай, він же все знає :laugh:
GreenMile
Member

Повідомлення

Scoffer: 07.03.2025 10:20 GreenMile
У ші спитай, він же все знає :laugh:
Я так і думав, злив не зараховано.
Alligator
Member

Повідомлення

Scoffer: 07.03.2025 10:18 GreenMile
Якусь бредятину написали. ТОП-5 планетарних міжгалактичних консалтингових контор не замовляли, заплатити декілька мільйонів в гривнях, в валютах знайомих вам буде в пару сотен і чудо, документообіг працює, і веб, і десктоп і iOS і Amdroid і всі забаганки, і окремі права для користувача, начальника, замів, кадрів, бухгалтерів й 100500 додаткових ролей. :spy:
Scoffer
Member

Повідомлення

Alligator
Ага, буде :D
На жаль, чи на щастя - ні. По-перше консультанти по дефолту ні за що не відповідають, це не підрядники з впровадження, а по-друге не знаю як там в не ітишних сегментах, може від них і є користь, кормляться ж вони з чогось, але в іт вони ну прям реально погані і задвигають малопрацездатні ідеї, котрі потім гарантовано розбиваються о реальність. У вас не спрацювало, дивно, а у інших працює (ц). Знаєш як в тому анекдоті: алло, пожежна? напроти мене горить жовта 9-поверхівка - дивно, напроти нас теж жовта 9-поверхівка і вона не горить.

Відправлено через 11 хвилин 42 секунди:
А задвигають вони виключно хайпові теми. Коли був модний блокчейн - носились з тим блокчейном як незрозуміло з чим. Хайп закінчився - все, не треба вам блокчейн, випилюйте шо наробити, терміново робіть нейронки :laugh:

Відправлено через 3 хвилини 29 секунд:
Розумієш, проблема взагалі не в технології як такій. Проблема в тому що її намагаються втулити туди де вона нафіг не потрібна. Якщо ти спитаєш будь-якого корпората з кривавого ентерпрайзу, то він тобі підтвердить шо всім відділам поголовно прилетіла рознарядка терміново вигадати куди причепити нейронку інакше не буде премії. Прошу зауважити, не вирішити якусь нагальну проблему найкращими доступними методами, а саме вигадати проблему, причепити нейронку, відчитатись про успішне виконання. Прямо як китайські піонери.
Alligator
Member

Повідомлення

Scoffer, так може підрядника з впровадження і потрібно було замовляти? З моменту "реклами" дійсно нічого не ясно, нічого не зручно, нічого не підходить, пару поїздок у офіс, пару тренінгів, півтора роки правок - і працює. "Пожежна" дійсно ніяким боком не відноситься до ІТ і тим паче до "корпоратів", но коли у тебе декілька ЦОДі, особистий Кваліфікований надавач електронних довірчих послуг та передвіжні командні пункти як у американських фільмах то деякі "корпорати" можуть позаздрити. :rotate:
Scoffer
Member

Повідомлення

Alligator
А може не треба ламати того що і так працює? Не думав ніколи про це?)))
Кривавим ентерпрайзам, як правило, не один десяток років. У них давним-давно налагоджені бізнес-процеси інакше вони не стали б кривавими ентерпрайзами. Всі хто не осилив в процеси - відсіялись по дорозі. І тут вриваються хайпожори, котрим давай вкручувати щось "дуже необхідно" бо модно і від того акції ростуть. Це не завжди добре закінчується.
Alligator
Member

Повідомлення

Scoffer: 07.03.2025 11:52 Alligator
А може не треба ламати того що і так працює? Не думав ніколи про це?)))
Кривавим ентерпрайзам, як правило, не один десяток років. У них давним-давно налагоджені бізнес-процеси інакше вони не стали б кривавими ентерпрайзами. Всі хто не осилив в процеси - відсіялись по дорозі. І тут вриваються хайпожори, котрим давай вкручувати щось "дуже необхідно" бо модно і від того акції ростуть. Це не завжди добре закінчується.
Думали. Державі ж нікуди гроші витрачати, щоб міністерства на "хайпові" "ентерпрайз" лярди витрачали сукупно? :rotate:
Передайте привіт кацапам які настільки тупі орки, що поклали державні реєстри, документообіги, поштові і телекомунікаційні служби, топових провайдерів й т.д.
Чи ви з тих "кіберзахист дуже переоцінений?" :rotate:

Ну запустіть ПО яке знаходиться між сотнею тисяч користувачів, а не локально на три каліки та без оновлень 10-років попрацюйте :gigi:
Scoffer
Member

Повідомлення

Alligator
Я з тих, хто думає що цифровізація, особливо глобально-повальна, дуже переоцінена. І більш того, шкідлива для стабільності системи. Зламати систему з мільйона паперових архівів сильно складніше ніж винайняти самих крутих кулхацкерів і зламати все одним махом.
Ти якраз описав проблему, котра взагалі не мала місце до того як прийшли хайпожори, що і треба було довести.
dead_rat
Member

Повідомлення

Scoffer
Але систему паперу легко спалити :gigi:
Scoffer
Member

Повідомлення

dead_rat
А от ніфіга. Ніяких ракет не вистачить все перепалили. До того ж є фотокопії в стальних кейсах :D І це не жарт, сам таке бачив. Прикольна штука.
dead_rat
Member

Повідомлення

Скоффере, ти б оцінив німецьку діджиталізацію. Нажаль я не спроможний перекласти жарти про неї на українську
Scoffer
Member

Повідомлення

dead_rat
Я бачив як роблять пдф файл методом друку на принтері 100500 сторінок і подальшому засовуванні їх в автосканер. Ти дійсно думаєш шо мене можна чимось здивувати?)))
dead_rat
Member

Повідомлення

Scoffer: 07.03.2025 12:09 dead_rat
Я бачив як роблять пдф файл методом друку на принтері 100500 сторінок і подальшому засовуванні їх в автосканер. Ти дійсно думаєш шо мене можна чимось здивувати?)))
Я не сказав слова «здивувати» ;)
Ти чі втомився вже? :laugh:
Scoffer
Member

Повідомлення

dead_rat
Ну так давай, розповідай, цікаво що там.

До речі про фотокопії. Я особисто бачив мікроплівку, котрій 50+ років, і вона була практивно в ідеальному стані. Відзняті документи чудово читаються. Вона в тому кейсі і 100 років пролежить і їй нічо не буде, а може і 200. Що з сучасних технологій може забезпечити зрівняльні терміни збереження даних? А де ж прогрес?
Alligator
Member

Повідомлення

Scoffer: 07.03.2025 12:18 dead_rat
Ну так давай, розповідай, цікаво що там.

До речі про фотокопії. Я особисто бачив мікроплівку, котрій 50+ років, і вона була практивно в ідеальному стані. Відзняті документи чудово читаються. Вона в тому кейсі і 100 років пролежить і їй нічо не буде, а може і 200. Що з сучасних технологій може забезпечити зрівняльні терміни збереження даних? А де ж прогрес?
Відсканований рапорт в ОДТ в архіві зіп я бачив навіть в 2025 році :gigi:
Ostin
Member

Повідомлення

Всі праві по-своєму.
Намагання втулити модний тренд всюди, де він і не сильно треба - присутнє.
Надлишкові процеси, які можна (і треба) цифровізувати - присутнє.
Тут дійсно треба дивитись, чи воно справді дає реальний ефект і чи зменшує складність. Бо втулити систему, яка замінить кілька людей по швидкодії, але обслуговувати її будуть ті ж кілька людей на більшій зарплаті (причому можливо 24\7) - дуже таке собі. Це не говорячи про витрати на впровадження і оце все. Причому замінити потім спеців буде кратно важче або довше (тут виходячи з жадібності замовника).
Взагалі, деяка надлишковість в процесах хоч і шкодить ефективності, все ж дає деякі переваги в критичних ситуаціях. Бо там, де іпашили 5 людей, швидше за все, зможуть довести роботу ті 3-4, які лишились. А якщо замість них буде одна крута система, то можливий збій\втрата такої системи повністю зупиняє процес. Як і втрата спеца, який її обслуговує. Ефективність росте напряму підвищуючи критичність.
Востаннє редагувалось 07.03.2025 12:34 користувачем Ostin, всього редагувалось 2 разів.
GreenMile
Member

Повідомлення

Scoffer: 07.03.2025 12:18 До речі про фотокопії. Я особисто бачив мікроплівку, котрій 50+ років, і вона була практивно в ідеальному стані. Відзняті документи чудово читаються. Вона в тому кейсі і 100 років пролежить і їй нічо не буде, а може і 200.
Та ви шо, а який обсяг простору займе зберігання таким чином і як швидко можна буде відтворити данні з такого архіву? :popcorn:
Scoffer: 07.03.2025 12:18Що з сучасних технологій може забезпечити зрівняльні терміни збереження даних? А де ж прогрес?
Стрімери. На відміну від "фотокопій" здатні десятиліттями зберігати МАШИНОЧИТАНІ дані і надавати то них достатньо швидкий доступ (звісно, не такий як ХДД), але явно не піти в архів знайти плівку, відсканувати, зробити OCR і так далі :popcorn:
On December 15, 2020, Fujifilm and IBM announced a Strontium Ferrite (SrFe) technology able, in theory, to store 580 TB per tape cartridge
І ця людина щось про технології і ШІ обговорює на повному серйозі :facepalm:
Scoffer
Member

Повідомлення

GreenMile
Ага, давай спробуй запхнути в сучасний LTO стрімер DLT касету 15-20 річної давними. Чи виробництво апаратів теж налагоджуватимеш? :laugh: Ох вже ці фантазери.

Відправлено через 1 хвилину 48 секунд:
Навіть LTO з LTO сумісні всього на дві ітерації назад. Це приблизно 5-6 років між стандартами. Потужне архівування :up:
Відповісти