Відеокарти Radeon RX 9070 (XT) еталонного дизайну не надійдуть до продажу

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
waryag
Member

Повідомлення

Tiufin: 23.02.2025 12:13 А можна детальніше про ботлнеки із прискорювачами ШІ? Може і я тоді по-іншому подивлюсь на ситуацію
Виробництво обмежене можливостями tsmc по упаковці таких чипів і постачанням НВМ. Звичайно, виробники намагаються максимально збільшити такі лінії.
Tiufin: 23.02.2025 12:131. Відкласти реліз, щоб зробити не 1000 топ карт на всю планету, а 2000- це лише трохи зменшило б рівень дефіциту, але скоро він знов би з'явився. Просто не одразу, а через місяць продажів, наприклад. Бо якщо їхні темпи виробництва мізерні- то тут нічим не допоможеш.
Чим більше карт на релізі - тим менший ажіотаж і вплив перекупів. А варто вам заїкнутися про обмеженість поставок, як товпи перекупів в рази погіршать ситуацію.
І є підозри, що тираж набагато більше, просто основна частина з заводів пішла одразу китайцям, які максимально приховують поставки.
Tiufin: 23.02.2025 12:132. А сенс виробляти знову якісь карти 5+ річної давнини? Хоча, може скоро і таке побачимо. Але на ситуацію із новими картами та попит на нові карти це ніяк не вплине. Нащо 3090 тому, в кого й так є 3080-4080-4090?
Мова йде про дефіцит нових карт навіть середнього сегменту, і там старі покоління цілком актуальні.
Tiufin
Junior

Повідомлення

Але до сплеску АІ навіть на цей товар ми бачили приспускання цін
до сплеску АІ
я так досі і не зрозумів, що ви хочете мені довести. Особливо коли самі регулярно підтверджуєте мої аргументи- то коли писали, що карти 7900 ще є в продажу. То ось зараз, пишучі про те, що до сплеску аі ситуація була інша і що саме аі-бум все змінив.
Тільки от тема про АМД-продукт, де все ще не ганяються так за АІ на відяхах, як за Нвідіа, тож коли це все ще відеокарта, а не АІ-прискорювач, то вибагливим покупцям навіть немає сенсу чекати на цю лінійку
Емм, так справа не в тому, що зелені відеокарти можуть в ШІ, а червоні не дуже. Справа в тому, що потужності, на яких раніше виробляли відеокарти (і зелені, і червоні) тепер зайняті виробництвом прискорювачів ШІ (і зелених, і червоних). А нових потужностей нема і ще довго не буде. Я ж наче про це вже кілька разів написав (та й це загальновідомий факт).
Ось це "ще" характеризує те, що ніхто не знає гарантовано, що буде завтра (окрім фантазерів), і насамперед вказує на нераціональну поведінку певних покупців, які позиціонують себе ігроманами, в поточному моменті. Це не ситуація піку майнінгу на картах.
Чому ж? Досить раціональна поведінка - відкласти на пару місяців купівлю відеокарти за близько 1000 доларів, щоб подивитись, що ж там буде із новою серією в обох виробників. З нвідіа вже стало ясно, що карт по адекватним цінам не буде. Скоро те саме стане ясно і з амд. Тоді і побіжуть купувати 7900, і ціни на них поповзуть вгору, як зараз з 4090 відбувається. А згодом і дефіцит цілком вірогідний, бо нових вже не роблять
Відповісти